Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.089
    ^^ маж прееска ми вика : пак си се ушишкала :(. Застанав на вагата сместа. Има што да видам +3:headbang:
    Па одма грабнав метформинот пак да го пијам :tmi:
    Ама претерав деновиве . 20 пити бурек купив последните 2 недели . Преку еден ден рижото , па и со леб го јадам . Сељандура :tmi:

На Ane-Goki1, Espadrila, boomsleng и 11 други им се допаѓа ова.
  2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Па ни таму не се евтинки ама па се превкусни и богати. Јас повеќе од една не можам да изедам. Кај државна болница се наоѓаат

На duffi, kuc, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Добра ви вечер друштво, што убаво за крофни сте се размуабетиле, многу сакам ама нема кој да ми направи, со душа чекам некој на работа бебе да добие па да почасти крофни... :D И се молам некоја од колешкиве што е на диета да не ја сака па да ја изедам и нејзината :D:D

Инаку, за излегувањето, јас бев таа што најчесто прва си одев дома, и секогаш имав чувство дека најинтересните дешавки се откога ќе си заминам... Околу 17-18 години почнаа да попуштаат “стегите“ со полицискиот час па можев да останам и до подоцна, ама сепак се прибирав во пристојно време. Колку и да ми било криво тогаш, од оваа перспектива сметам дека родителите можеби имале право.

Минувам низ некој глупав период, некоја апатија ме фатила па не ме пушта, се ми е нервозно, на работа чувствувам како нешто да не е во ред, како да ми се работи “зад грб“ а обично интуицијата не ме лаже... Ама ајде да видиме како ќе заврши.

Единствената убава работа денес ми ја приреди Фемина, петта годишнина на форумов... Па нека се множат!

Последна измена: 10 октомври 2018
    На Skorpija25, WildMk, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    A бре за 700 ден 100 крофни ќе ви направам,со полнење по желба.
    @Bubce38 ајде со мене и Нарцис во УН диета ќе се дружиме...малку и ќе забушаваме...

На Ane-Goki1, duffi, SV1911 и 12 други им се допаѓа ова.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Сакам и јас во УН диета ама па си сакам и 200гр чоколатце да си лапнам дневно
    Епа нема и јаре и паре.
    Петок бегаме за Ох, да искористам уште некој ден пред да тргнам на работа. Еххх од среда нова "политика" ќе терам. Бебево го удавив од гушкање, се ми е жал што нема да можеме да се гушкаме по цел ден. Мајка ми нема вака да ја мазни како јас. По цел ден на раце да и спие. Војнички режим ќе и воведе.
    На големава денес и препишаа ортопедски чевли. Нозете во Х и се. Не зборам јас џабе, улава ме правеа. Којзнае дали ќе ги носи. Кажете каде да и земам ортопедски топлинки?
    Убава вечер на сите

На Ane-Goki1, mal.ecka, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Јас се убацувам:D
    Донат фактори е тоа на воднњанска?
    Ме зима татко ми од клиника и му викам застани крофни да купам да пробаме кога виде лепенка до нив со сандаци ќе ме потепаше:rofl::rofl:
    И не купив:doh:
    Најубави крофни сум јадела во Софија во парадајс,едни малечки ама не да беа препуни мислам течеше од страните и вкусни беа.

На Ane-Goki1, duffi, Sesil и 7 други им се допаѓа ова.
  7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Тие се да. Застанувај следен пат, нема да се покаеш. Иначе сандаците се врв, многу морбидно.
    Screenshot_20181010-214931_Facebook.jpg

На Ane-Goki1, duffi, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Следен пат од кога ќе се породам,уствари одма после пораѓај ќе нарачам да ми донесат:D
    Сега несмеам ни да ги помислам:(

На Ane-Goki1, mal.ecka, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Од крофни признавам само Берлинер,со ванила полнеж.
    Се излогавив како лама,од шо ги напишав само:D

Иначе не обожавам благи теста и чуда,ни палачинки ни вафли:tmi:
    Сакам чоколадо квалитетно-да лизга:wasntme:

Бубче,поарно до Лидл оди,верувам дека се поубави тие крофни(fingers)

@WildMk со “весела математика” го превоспитав м.м,табели цртав за да свати дека на мали камчиња се сопнува.Ај твојот си сака гаџети само,а мојов се што е ново,иако не му треба и не го користи.Плус имаше испади од типот пазарње од бензинска дека колата пред врата ја остава,а за до маркет треба да пооди.Разлика во цени 150%.Таков снобизам ноу ноу:!:.

Ми се јадат пуканки(waiting)

На Skorpija25, Ane-Goki1, duffi и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.518
    Тие се ама искрено влегов еднаш таму кога се отвори ииии..мн нечисто ми се виде:| после тоа само кај другарка ми ги јадам:tmi: кога не гледаш подобро е:D

@dunika берлинер беа тие "тестестите" германски крофни?
    Сакам да кажам, тие што не се шупливи?
    Јас сакам попуфкасти од тие круговите ..

На Ane-Goki1, kuc, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Овие италјанските да ги пробате со крема односно со нешто налик пудинг од ванила ама мене повеќе ме асоцира на жолчка во пуднигот кремата им е стварно многу вкусна и не знам како се прави ама е посебно и нешто што немам пробано на друго место на газ ќе паднете.
    Јас апстинирам од крофни оти многу ми дојдоа ама следен пат ќе ги сликнам
    Стварно се многу вкусни
    bombeciambelle2.jpg

На Skorpija25, Ane-Goki1, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ајде. :mm: Уште некој сеир да најдам на форумов па уште послатки да ми бидат пуканкиве. :D
    И да, пуканки само од Кам. :!:
    20181010_220043.jpg

На Ane-Goki1, Milobebence, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    @dunika за овие ли погоре јас што ги ставив збориш?
    Со полнеж од ванила се и стварно се најубави на свет.

На Milobebence, kuc и LejlaD им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.136
    Ги видов и јас, да знаев дека се толку вкусни ќе си купев.
    Ај наредната недела кога ќе одам по резултатите. Ќе се "жртвувам" за една крофна:mm:.

Не штедам, всушност кога сум при крај со пари тогаш ставам ред. Параспур невиден:tmi:.
    И ех м исти.
    Сакам да си давам пари за облека и кафани и ресторани како Бубче8-|.
    И за јадење не штедам, претежно купувам убава храна и производи. Мајка ми пак, обратно. Исто и остала фамилија, освен едната сестра која исто како мене, и да нема пари, пак поскапото и поубавото ќе го купе.
    Другата е стипса невидена, сто пати ќе размисле пред да купе нешто. На нерви ми оди дури|(.
    И баба ми е таква. Кога и кажав дека ќе си купам тегла ајвер која чини 300 ден, абе ми најде домашен ајвер. Пошла да лупи пиперки на комшиката за тегла ајвер(facepalm). Скаперник:D.

Излегувам од 7 мо одделение. Прво до 22 часот па ми зголемуваа.
    Прилично построго ме држеа. Имав граници.
    Родителите си ги сакам, со сите свои недостатоци и квалитети.
    Мајка ми и татко ми како свекрва и свекор ми се, ама да не беа тие, да не беше нивната подршка, јас сама не ќе можев. Секогаш се овде, за се.

На Skorpija25, Ane-Goki1, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Обожавам крофни и палачинки. Ама само домашни. Вака од излог ич не ме влече..Посебно ако се со мрвици у сите бои.. јок.
    Се што има прехранбена боја, шарени мрвици , фондан... само за гледање ми е. Ама ич не ми иде да загризам такво нешто.
    Кога сме кај храна спукав сега еден сендвич и гувеам. Ги гледам ишлерите на маса се мислам кој прв ќе ги среди. дете или маш 8-|
    За утре план без план. сакаме на козјак ама дали ќе се натераме.. ај прво да станеме си велам. Психички од сега се припремам за петок знаејќи дека душата ќе ми ја извадат.
    Вие арни?

На Ane-Goki1, duffi, EuHenIa и 13 други им се допаѓа ова.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Си мезнав патлиџан и хумус па може да се вратам:D

И јас како Лили,ме одвраќаат тие вештачките бои и чуда полни со хемија.

@vitamina претпоставувам дека се слични,со тоа што берлинер-от се печат и во рерна.Да, тестести се шо вика Дасти ама некако воздушесто е убаво.
    Европските се горе доле слични и асоцираат на домашни,оние со дупче се класичните donnut амерички.

Бабче покојна правеше убави крофни,шупливи внатре,памтам дека ги пушташе во врело масло од страната каде нараснуваа,горната,во тоа била тајната.

На Ane-Goki1, duffi, SV1911 и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.089
    Не ти е срам ,жал и непријатно вака ?!;(
    @dunika од Лидл редовно лапкам . Ама не се вакви џиџанки :inlove:. А вкусни се поготово тие со Еурокрем .

Шо не ми беше од работа да ги спомнам . Цела вечер за крофни муабет се прави :D
    Btw нема тема за крофни ??
    Ќе не караат овде :P

На Ane-Goki1, duffi, Sesil и 8 други им се допаѓа ова.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.429
    Допаѓања:
    183.897
    Таман се пофалив дека сум дисциплинирана, испив лименка пиво (facepalm) Од стрес. Ама па се начукав и ми е сеедно :rofl:

Обожавам крофни, ама за мое добро не ги јадам. Од една крофна, крофна станувам :!:

@Mr. Right да каже кај е сеирот, и јас да го погледам.

Инаку стресно попладнево. Лута сум колку се луѓето некултурни и неодговорни. Најмногу ми е криво кога не реагирам како што заслужуваат. Склоп на околности. Ама има карма. Ваљда.
    Маж беше денес на гастро кај Аврамовски. Го прашувам убав е? Ми вика: па шо знам. Ми наоѓа слика и јас :o Петок одам да закажам кај матичната :inlove: Среќа не е љубоморен. МоШ дека не сум нешо убава :rofl: Инаку "папучар" е. Со сите салтанати. Ако го искарам нешто пред мајка ми, сопствената мајка ќе ми ги ископа очите. Многу го сакаат пустиот. Пред некој ден нешто се жалам од него и ми вика мајка ми: абе ти не знаеш какви мажи има. А јас на тоа: ама и он не знае какви жени има :!: Не е за џабе: Господ да те чува од женска беља.
    Туку, многу пишувам. Тек да знаете колку зборам :talk:

На Skorpija25, Ane-Goki1, do-re-mi и 19 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Јас во англија почнав ск крофните секојдневно, оние што се со розев прелив и мрвици превкусни ми беа и си ги греев у микрото и си зимав дека на намаление беа едно 20 крофни за 2 фунти ццџџ
    Па после и бремена си продолжив и крофна станав луѓе многу се поправив нејкам ни да се присекавам и од тогаш ретко јадам крофни ама баш ретко стварно дебелат

На Ane-Goki1, duffi, Bubce38 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Се знае каде - во лп. 8-|

На Dadusicka, LejlaD и NarCis@ им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.