Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.136
    На овој најмногу заличува, само што косата му беше потпорасната. Не долга.
    Мила фаца има многу.
    Кога ќе одам за резултатите, ќе прашам на шалтерот кој е докторот:D.

Последна измена: 11 октомври 2018
    На LejlaD, Bozica1980, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Пред да родиме сите во гинеколози бевме таптисани.
    После покрај децата во педијатри.
    После раѓање додека ни ја пукнат жолчката во интернисти:D
    Сеа или во психијатри или во нервени доктори:D.

...зависи од добата..

На Skorpija25, mira.mira, Dust и 28 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.089
    Само јас по обратен редослед почнав :D
    Белким ќе завршам со педијатар да се бафтам некое време :o

На Skorpija25, Dust, Thallia и 20 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Тој е.
    Ама бар млад е.
    Арен е ма..што му фалЕ

На LejlaD, LiliBoz, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    електричар како за крај
    IMG_2866.JPG

На Skorpija25, vitamina, Thallia и 20 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Мене фазите ми се малку испомешани па незнам точно кај сум:D.
    @joy1 драго ми е што си во катчево:)

На LejlaD, boomsleng, stetoskop и 14 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.411
    Допаѓања:
    260.136
    Бојан нели е невролог?
    Мислам дека не е неврохирург.

На LejlaD, LiliBoz, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Дај шта даш..
    Шо и да е:D

На LejlaD, LiliBoz, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.802
    Допаѓања:
    145.385
    Ден друштво! :hai:

Да се потпишам празнично. Не дека нешто важно ќе кажам, ама да не ме заборавите. :D

Се дружиме со бебка. Го чекам да стане и да се пуштиме во поход. Маж е на пат , денес кај соседите. Требаше да одам и јас ама сплет на околности останав дома. Некоја друга прилика.

Имам список за пазарење. А бебето обожава да пазари, па ќе трошиме пари денес. Сакам да се качам и до Вајкики, ама толку лошо е направено, со количка нема шанси. Ќе треба да го земам бебе во раце. Ама ми се уврте во глава денес да влеземе и таму и крај. :rofl:

@bittersweet најсреќен роденден на мадамица, голема да расте! :party:
    Пред некој ден го прашувам маж ми кога ќе почне новата сезона на Супернатурал, ама името на серијата на врв на јазик, никако да се сетам. Па да му објаснам, му велам абе серијата и Битер што ја гледа.:D И на крај се разбравме.

Папучар е без врска збор на посветен маж. За мене не сакам поинаку. Алфа мажи кои оставаат болни деца дома и жени за они да тераат ќејфови по кафани, не ги ни сметам за мажи. Сум пишувала мојот долго пред мене живееше сам, па имаше стекнато ред и навики, во кои се уклопив јас. И мило ми е што така.
    На работа е многу строг и принципиелен, јас често се шалам дека сигурно мислат дека и дома е исто. А дома е чиста спротивност. :inlove:

Апнав нешто на брзинка ама не се дојадов. Се мислам дали да се вратам на фрижиферот или сепак не.:D
    Денес на репертоар ручек кај свеки. Ќе се подружиме малку. (poolparty)

Убав празничен ден! :sun:

На Skorpija25, Dust, vitamina и 26 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Добар ден :hug:

@referentka , многу добра идеја е тоа да посетувате различни држави секоја година. Годинава и на море не отидовме, само за да можеме да си ја дозволиме Шведска. Ќе продолжиме со 'истражување' на различни земји.. Боже здравје само.

Пред мене некој да ги подели децата така .. едно за машки, друго за женски, пуздер се правам. Ич не ми е гајле кој е во прашање. И најблизок роднина/пријател да ми е.. и да е некој што прв пат го среќавам, не ме интересира. Ако некој го смета за навредливо тоа што ќе му се врекнам што дискриминира, јас го сметам за навредливо тоа што дискриминира... па нека се лути кој - колку сака.

Саем за мебел има.. Се мислиме да провериме што е - како е таму.. може ќе најдеме нешто интересно. Само уште да ги покрениме га*овите дебели |( Пред нецел саат станав и не сум расонета.. :yawn:

Повелете по едно блакце.. Гугл ги праеше :D

pasticceria.jpg

На Dust, LejlaD, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Еј сите да не заминавте на невро или гастро атер докториве што ве снема?(fingers)
    Кафе со другарка испиено ,чекам маж и ние ќе шетаме,се разбира в село кај старите:D

На LejlaD, bittersweet, boomsleng и 17 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Ден.
    Прва тура шетање завршена. Дете доручкувано и изедено ужинка. Заедно со куче шетавме. Едно не ми е јасно и никогаш нема да ми биде. Зашто има толку да не речам неписмен народ?!
    Да елаборирам.
    Шетаме. Јас подзастанувам но продолжувам. Позади мене човекот не можеше да дочека (очигледно му се брзаше) но воопшто не запази колку близу се доближува до детето. Кучето реагира потскокнувајќи на неговата нога. Човекот застанува.
    Еј што правиш бе? Зашто скокна врз мене ( почнува да се осеќа бес у неговиот говор )
    Извинете. премногу се доближивте до детето. Не го дозволува тоа.
    (стои и чека мислејки се што да стори)
    Ама како така, не смее да ми скока.
    Извинете.
    Е што извинете.
    (Мене почнува да ми врие ама пробувам да се контролирам)
    А што да ви речам -не извинувајте? ??
    Се врти накај маш
    Стварно ова или измислува жена ти?
    (маж ми демек судија во сево ова)
    стварно. преблизу беше до детето. кучето осети опасност.
    Браво чим така. А што раса е другар? ?
    ..

Другар?? Ми идеше да му ја бапнам една. Прво потценување на пол. Второ- бон тон човеку божји??? не сме на митинг и немаше толку народ за да мора да се залепиш до детето (буквално го допре до колено на поминување).
    Па да му се ... кучето ми знае повеќе што значи нормално растојание од човек до човек а некои луѓе не.
    До кога бес ќе покажуваме?
    Вчера бев нервозна зашто баба не се извинила на девојче кое глава одрало ради внук и а таа си свиркала. Ако ништо друго бар извини знам да кажам. А кажав извини за нешто што беше негова грешка. Некогаш ми оди да застанам и да му докажам дека не е во право. Дека он треба да се извини зашто ми го вознемири кучето. Ама не вреди. Знам како ќе заврши. Со пцовки од негова страна зашто луѓето кои не се ни на средно ниво со интелигенција. . не знаат друкше. Тоа е.
    Планот за денес е да шета и да се пере. Се друго за викенд. Дури и ручек лајт ..
    Вие арни?

На Dust, LejlaD, Dentina и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Станат од 9:30, кафе испиено и моментално некој филм врти на телевизоров на Фокс Мувис, ама кој да го гледа. Битно ми прави галама по дома. :lol:

Дојде и внучка на гости, па со неа се занимававме. Ме измори. :whew:
    Со денов не знам што, некако глуп ми е.
    Разгледував лаптопи и мислам дека нема да почекам новогодишни попусти. Кој ќе чека уште два месеца...:D

Надвор топло, внатре ладно. Да не знае човек како да се облече. До продавница што бев се испотив. :sweat:

На Dust, LejlaD, boomsleng и 17 други им се допаѓа ова.
  14. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    @WildMk многу убави колачите, кажи му на гугл се погодиле
    Да ве поздравам од една клупа на сонце. Почнав со чистење па решив вака "гратис" слободен ден попаметно да го трошам.
    Никогаш не ме влечеле доктори или униформи... Бед бојс секако да Ама на крај мислам најбитно е да можеш да се разбереш :):) , барем од време на време :)

На mira.mira, Dust, LejlaD и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обвски. :coffee:

Лажам, не работев денес, вчера се исфорсирав, денес бев на кафе и ручек со другарки. :sun: Во продолжение следи шетање со кучката и брат ми. :toivo:

Ми треба нешто елегантно, наметка што можам да ја носам со балетанки, оксфордки и салонки. Се одлучив да купам мантил, најдов соодветен модел и цена е уште да отидам и да се подновам. (hollest)

Ја сакам алфа-маж на изглед, а на тема униформи, не припаѓам у несвест коа ке видам доктор или генерал. Ако типот е сексиљав, јас ке го фатам на радар и во костум, и во униформа ама и во тренерки. Професијата не го прави човекот секси, барем не во мои очи. Е за долгогодишен партнер ти треба човек кој ке ти пасува во сите погледи. Јас не би можела да сум со партнерот ако тој не ме исполнува целосно. Со други зборови, имам одредени очекувања за физичкиот изглед, навиките, карактерот, начин на гледање на работите. Ако сето ова не е штиклирано, порано или подоцна ке постанам несреќна личност поради неисполнетоста. Да речеме, може да е најзгоден на свет, ама ако е шовинист или верски фанатик - ништо не правиме. Може да имаме целосно компатибилни карактери, ама ако не ме привлекува физички - повторно ништо.

На тема помагање по дома, се имам изјаснето. Јас не сум човек, ајде да прецизирам, не сум жена која ке клецка на една нога за да го задоволи мажот. Нема да му спремам алишта за бањање, ниту ке го чистам целиот дом сама, а уште помалку ке станам специјално да му дадам вода. Се додека е здрав и прав, заедно ке чистиме, ако му се пие вода ке стане да земе или ке си седи жеден, а ако не знае алиштата каде му се, може гол да седи, што се однесува до мене. Е сеа, дечко ми е на место за овие работи, да беше легач и мамино синче, одамна немаше да бидеме заедно.

Непријатни случки со кучката - еден куп. Пред некое време, возрасна жена, која одеше на горната стаза на кеј, а јас бев долу со кучката, се спушти до кај нас за да ми каже дека ке ме пријави оти сум немала маска за кучката. На долната стаза во наша близина немаше никој, кучката беше на поводник и одеше до мене.
    Ја зедовме кога имаше 2 месеци, дресирана е да напаѓа ако некој се обиде да ја шутне, ама кога е со мене е мирна и не скока по никого. Кога ке видам помали деца ги заобиколувам бидејќи они сакаат да ја галат (а она кога сака да си игра скока по тебе) па за да не исплаши некое дете, се тргам на страна.

Туку, на толку одење по доктори, да појаснам - не за мене, јас придружба сум, немам сретнато ниту еден згоден доктор. Тука и таму има по некој болничар и медицински брат, ама докториве конкретно се онака, мех. Дали јас имам високи критериуми или во тие моменти не мислам на згодноќа, не знам, ама ниту еден не е вреден за спомнување. Ниту овие што ги ставивте не се по мој кеиф.

На тема шарени крофни и остали чудесии, не сум фасцинирана. Ниту една храна која е во штракави бои не ми изгледа вкусно, и јас во главам вртам филмови за вештачките бои. Всушност, од било која храна која е специјално декорирана не ми доаѓа вода на уста. Јас не јадам спанаќ со ориз, па така, може таа комбинација да биде сервирана не-знам-како, мене повторно нема да ме привлече да ја пробам.
    Дома никогаш не ги декорираме јадењата, ако има соте, на една страна од чинијата ставаме пире или компири, на другата месото со сос и тоа е тоа. А вкусно е, прсти да излижеш.

Да едитирам, заборавив да прашам, кој е за кафе?

На LejlaD, Sesil, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.160
    Јас сум поубав од тој докторот шо имате ставено слика.

На Skorpija25, mira.mira, LejlaD и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.290
    Цар!
    Ајде кафе IMG-b9a24fd16d0f22b2bdeae4d0bd3fc877-V.jpg

На LejlaD, mal.ecka, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.160
    Да си ја кажеме вистината, што е право, право е. :D

Убаво кафето Бошке :)

На LejlaD, flower30, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Кафе сакам и јас, дека не пиев денес|( барам друштво за вечер:D
    Сепак оставив пиперот и прошетав деца во Зоо и парк, греота беше дома да се седи:D

Колку се трудам да ја разберам и никако не наоѓам оправдување, го облекува детето ко сираче, се во старо, а не е дека нема:shake: по масажи си иде госпожата, меѓу другото:!:
    секогаш сакам и гледам да ми се средени, дотерани, а после јас:nod: дури и малово почна да ми пребира, да си кажува што да облече, вчера у ваикики дури и нејќеше да проба што не му е по ќеф, а не па со скинати патики, да шета во парк:tmi:

На Skorpija25, LejlaD, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.290
    ^ све си има некое објаснување. Мојава ко бездомник се облече денес, со маица за спиење што ја користи и флекави хеланки. Одвај се разбравме. Може патиките на детето од примерот се некои омилени, што знаеш :)

На Skorpija25, Dust, LejlaD и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.