Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.087
    Јутро је,јутро јеееее
    Кад те нема боље
    да се нисам ни пробудила ,
    нема места на јастуку......
    (facepalm)(facepalm)(facepalm)

Уште една ноќ од оние -лошите,без сон ....Се си викам тоа што неможе да се смени -подобро да се прифати такво какво што е.

Теоретски ок е,ама практично мачно е...
    Долг јазик имам,а немав на времето.
    Од пусти страв се бркам од мене.
    Не поднесувам пораз -на ниедно поле.
    Живеам на ,,резерва" што би рекол мм.

Ај д.утро -нека биде мирен денов .

:hug: за сите

(Ако дочекам пензија -книга ќе напишам според мислењава од тука ,со дебел повез и златни букви на насловот -Стетоскоп и другарките од +/- 40):D

На Skorpija25, Dust, Val-Dim и 27 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.089
    Допаѓања:
    154.723
    Ти се чудам секогаш како функционираш со толлу малку сон. Јас еднаш во неделата си дозволувам после 12 да останам инаку сум зомби. Си пробала нешто да пиеш, лунерба ноќните може??
    Добро утро и од мене, петок ко понеделник денес :)
    Нас не не тераше никој да правиме свадба, и двајцата не сме по свадбите ама размисливме и заклучивме дека најдобра опција ни е свадба, да правевме журка ко што сакавме ќе моравме плус и барем најблиските од фамилија да ги собереме плус па ќе ни се фатеше ивкова слава. Вака се во еден ден истеравме и со оглед на тоа колку бев под стрес супер поминавме. Без зимање од дома без музики пред зграда, се спремивме и директ у матично, двајцата од иста дома :D
    Не беше мала ама не беше ни ептен голема, повеќе од негова страна имаше јас ограничив од кај мене не сакав да ги оптеретувам моите ни финансиски бидејќи инсистираа да платат кафана а и ќе немаше крај ако почнев да навлагам во второ колено роднини, друго се сами.

На Dust, Mr. Right, Thallia и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.863
    Допаѓања:
    142.588
    Поздрав до Лилит со : а ниту име не ти знааааам :)

Јас се заљубив у еден од неврохирургија специјализант. Со маж ми излеговме затрескани и двајцата. Викаме ауууууу типов! Културен, убав глас, речит, стручен, па и убав :) одма викаме зет за другарка да го праиме! Уште не знаеме како се вика :) и има список на специјализанти ќе го најдам па барајте :)

На Dust, Thallia, Lilit и 16 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Секогаш кога jaдам пред да си легнам, следен ден се будам у станje ко трактор да ме прегазил. Почнал од стомакот. :)) ама, ете. Купив кори,урда,кисели млека..со мисла за сабота ал некои газот не им издржуваше до сабота па у ниедно време се виткаше и правеше и со очи на пола копje се мрцкаше. Денес е убав ден за да се мине со вода и цитрусни гаоли :))
    Сонував две женички фатиле да ми месат погача,,тестоно пукаше од сусам..ке одев демек негде па убава да била. Не ке умрам, знам,, али, ке биднам ли прецедник, поштовани посланик у зимбабве или на марс?:)))
    гутен моргенннн. :) морам да се уозбилам више и тоа идеjaта шо ми зуе да ja ставам на хартиja. Ми иде да си наjдам асистент,да ми се занимава со фб-кот. Ова не е нормално со понудите за приjaтелство и пораки.

Божо,поголеми пошироки саксии прават моите кактусида се осекаат ко газди и растат дебело и нагоре. Коа беа у помали растеа тенко и нагоре :))
    стаи камчина у саксиjaта па земja. За некои ми рекоа еднаш неделно вода,други еднаш месечно :)

На Dust, M&M, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Добро утро.
    Ви пишувам пред да изгинам од работа.
    Ко преживи причаче. Се тешам барем наспана сум, ама овие празници во сред работна недела редовно ми прават душата да ми излезе.
    На клиника згоден хмм.. Мене И. Видиниќ ми е убав, иако нема нешто посебно на него. Самиот став, харизма, култура.. си го прави своето. Па сестрата му пренела дека убавиот го викам. Па само ме загледуеше по ходници небаре до тоа ми беше дојдено :rofl:
    Нема да заборавам како се здткавме после тоа и двајцата кога си одевме со малиот. :rofl::rofl::rofl:
    Вајда збунка беше човекот јер ја 25 год помлада.. поим немам 8-|
    Друг во моментов од таму не ми текнува, а фала богу, не ги ни знам од сите одд.
    Ааа да. Ми текна. Од траума еден на хитна беше дежурен. Или од невро беше. Ич не памтам. Ама пошо ме прегледуваше од повреди убаво го загледав..вајда не ми беше од морфиумот :rofl::rofl::rofl: Млад висок ептен кратко шишан со убави раце. :inlove: Ич неќу пе*ерски рачиња кај згодни мажи па одма у раце ги гледам. Ќе опишев и колкави му беа рацете ама небитно :rofl::rofl::rofl:
    Вие арни?

На Dust, M&M, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.383
    Добро ви утро и уште поубав ден да имате.Многу за домашно сте ми оставиле,од 06 ч сабајлево до сега ве читам,додуша стани седни,ама ве дочитав:whew:.Затната скроз,изнастината в крај.Денот вчера кај комшии преку граница,не трошев,не ме мислете:D,имав работа,средено.Важно од дома излезена,воздух подишан,ах како ми иди на морето да си се преселам,ама не сакаат комшиите,смотана,пасош немам:tmi:,сега ако влезам во шема до кај 50-55 г можеби ќе имам.ама никако да се наканам(facepalm).Доктор убав не сум начекала,изгледа кај погрешни сум паднала во раце.Кафе на тераса да одам второ да мавнам,кој е за повелете:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:,затната не затната ама :smoke:,а од тоа ми е,студи ноќе надвор.

На Skorpija25, Dust, Val-Dim и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.728
    Добо утро жени! Да ставам по едно кафе, па да се дадам на работа. Од летоска е ова, може малку се оладило :D.

Имајте убав ден. Мене ќе ми биде турбо, ама утре е викенд :l:.

5B986F1F-BA5C-4F63-8ACD-DDEBABB89BEF.jpeg

На Dust, M&M, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Како бе на клиника забележувате убав маж.Мене ми е толку морничава со инвентарот и плочките внатре што ни Бред Пит нема да го приметам:D

Ај добро утро.
    Во трамвај сум,позади мене еден србин се дере на тел,вика:
    -Тражи папучара онда,што че ти рапотрира сваких 20 мин где је....:rofl:
    Си помислив друже-во гарант не чита:hai:

И така.Лабав работен ден,депилација,и маркет вика денешната агенда.

Чус:hug:

На Skorpija25, Dust, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.383
    Не се доискажав,на граница од другава страна,ме прашува цариник за пасошот,ме гледа мене,гледа пасош,а ваму скроз друга од слика на пасош.Велам променав направив,нејсе се разбравме,важно комплимент ми подели на малку незграпен начин,демек многу добра промена,мм вели појќе ти на пасошка контрола мало морген,арна си во кола кога седиш,се зеза разбирасе :D.Една жена ме прашува за боја на коса,кој број користам,велам моја е,знам вели те гледам кратка е косата,ама број на бојата,моја е бојата и косата,дури се разбравме време ни требаше.Деми се мачев да ја осветлам,па ја подизгорев,па ја скратив,е сега како расти мојата така ја поткратувам,и баш во модерна нијанса сум,баш пепеласто плавуша.Убава нијанса имам,не старска посивена,ова прв пат нешто на себе да си бендисам,мрднувам од мртва точка или не,ќе видиме.Покрај вас не ни можи човек да остани даун вечито,Фала ви:hug::hug::hug:

На Skorpija25, Dust, Val-Dim и 26 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро

Незнам понеделник ли е, 15-ти ли е, некако деЗориентирана сум:drunk:
    Имам работа, поранко сум активирана денес.Може и до подоцничка ќе си работам:|

Секогаш кога нешто сакам да ми испадне успешно (било во работата или приватно) се обидувам да го погледнам со ,,други,, очи.
    Зборам со рандом луѓе за тоа и примам секакви критики и совети.
    Не ми пречи и негативно да се изрази некој, сакам да чујам и друга страна која не одобрува.
    Ценам сечие мислење.

Ај одам да работам:hai:

На Dust, M&M, Ariel и 25 други им се допаѓа ова.
  11. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро:sun: !!!
    Кај нас за лек нема доктор , не пак да гледаш дали некој е убав или не...нема убавите заминати се...
    Свадба правевме убаво си поминавме , но сега да се мажам знам како треба законитите ,родителите и брат или сестра сосема доволно секако повеќе од пола се дојдени за кажување и оговарање.
    На овај народ никој не може да му погоди во ништо...па затоа и не се трудете
    Станав од ниедно време дете да испратам на школо и после оди цел ден сум како пијана,но времево да го искористиме измислено е за октомври
    @stetoskop :hug:
    Убав ден женчиња!!!

На Dust, Val-Dim, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Добро утро на сите :hug:

Ќерка ми, пак е настината.. :( Шмрка, кашла, ноќеска беше ко отепана, мислев тт ќе крени..
    А не ме слуша кога ќе и' речам да се облекува асолно.. не е толку топло... Ама не! Ќе ми се мафта по кратки панталончиња и навечер, и ќе ми кажува дека не било ладно..|(

Едни соништа што сум сонувала мачни.. не памтам што беше, ама се разбудив дури сум во РЕМ .. односно лепотицава ме разбуди.. сеуште 'не излезена' од сон.. и си го пренесов чувството и во будност .. бррр..

Кафе... А лотс оф ит! Да се соземам :coffee::coffee::coffee:

На Dust, M&M, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  13. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    Добар ден! :coffee:

@dunika леле, Балканец.. (facepalm) :D:D Кај и да се, сељачизмот со себе у куфер го носат. :wasntme:

Јас синоќа си направив и доручек и ручек за неколку дена однапред, па не морам да се замарам сега со тоа. :D

@WildMk побрзо да оздрави ќерка ти! Сега таа во такви години е, знае најдобро и нема шанси да ја убедиш поинаку. Иста таква бев на таа возраст, убаво се сеќавам. :D :angel:

@zhap4e ти пиеш вода со ѓумбир или онака го јадеш коренот? Ако е второто, колкава количина јадеш одеднаш?

Имајте убав ден! :f:

На Dust, M&M, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    И јас знаев да се инаетам и на таа возраст... а и на секоја .. не да не :$

Кога ќе и' речам нешто да направи, или да не го прави, ме прашува: Ами од каде знаеш ти дека така треба?
    И' велам: Шо знам, можи оти 40 години имам и ваљда имам тро искуство со основните работи во животот |(
    Ако не.. тоа што ти го минеш сега, јас сум го поминала и сум го апсолвирала

Дефинитивно си ги 'плаќаме гревовите' што сме им ги правеле на родителите, преку имањето свои деца :D

На Dust, M&M, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.285
    И јас во амб. од сабајле со ѕверка. У панталончиња од плажа седи, ама упорна е дека кашла од алергијата. Др. вика амоксиклав на лепе очи, а не е обично таква за антибиотик. Го земав и се мислам дал да давам, кај е зимата кај е загадувањето. Ако почнам од сеа...
    Си напраив муабет дур стојам у ред кој не ми е јасно зошто не мрда, не е пауза.

На Dust, M&M, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Абе сега ко бевме Шведска со антибиотик беше.. Дека не сме дома, ај да не ескалира..
    Да беше дома, немаше да и' го дам. И што направивме? Ништо.. немаше ефект антибиотикот, очигледно беше.. Само што и' го намали имунитетот...

Абе.. да не знајш шо да прајш...

И ко ќе ми речи: Мамоо.. оти сум пак болна??
    Леле како ми чурнува глата :D
    Да се чудиш! Цела недела со ред јадам ла*на да се облечеш, па уште прашуваш :D

На Skorpija25, Dust, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.285
    ^Баш ќе размислам што ќе правам. И нејзе така и влијае антибиотик ја уништува тотално.

На Dust, M&M, Mr. Right и 8 други им се допаѓа ова.
  18. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    А брис не може ли прво да се направи, да се види дали е за антибиотик или не?

На LejlaD, Alishan30, NarCis@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Крвна слика е полесно и побрзо.. Ако се кренати леукоцитите ќе дадат антибиотик.. Ама пак сега овие бактерииве се фенси-шменси.. една на едно реагира, друга на друго.. па по симптомите нагаѓаат докторите кој антибиотик е соодветен, или ќе ти шибнат нешто со широк спектар на делување... и ќе ти ги снема мозолчињата на лицето, ама грлото уште ќе те боли :D

На Skorpija25, mareane, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.285
    Така де. Или КС. А и спомнав, а ич не сакам да се правам доктор поголем од докторите.

На mareane, LejlaD, Bubce38 и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.