Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.145
    Баталете докториве ,туку по еден ваков барајте:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Thallia и 15 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.088
    Допаѓања:
    154.723
    Јас ќе го скокнам муабетот за деца и антибиотици оти ми се плаче во последниве 1.5г од тоа.
    Мхм мит како да не, не да не е мит. Со чест на исклучоци да се разбереме (да не ме сфатат некои тукашни доктори и партнери на доктори погрешно) исклучоци секогаш има нали.
    Баш го зборевме ова со мм пред некој ден.
    И мене нешто не здрма преска, свеж ѓумбир сварив, лимон и мед и ко нова. Уште да можам на децава да им го протнам ова кога се мрсулави.
    Леле денес цел интернет на ова се смее :D:D леле кога ќе се познае типов на сликава :rofl::rofl:
    Не знам друго што сакав да кажам ^_^

На boomsleng, EuHenIa, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Па добро има ли одвен политика друг интерес народов во државава?
    Се изместија ли сите вредности?
    Ни ТВизијата не е она што беше.
    Грците се познати по дебатни емисии,ама мислам дека со нас неможат да се мерат.

Утре ако е времето пристојно, ќе одиме во кафанче на ручек.Ако не е, пак ќе одиме на ручек во кафана.
    Така сум решена.

На Tajnaotrovna, Thallia, boomsleng и 19 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.145
    Aнтибиотици не пијам,ама често посегнувам по апови за болка.
    Порано парацетамол често пиев сега бруфен земам .Цел ден трпам болка во нозе,кичма,глава и никкао не поминува сега се засили главоболката и се напив еден бруфен.
    Рефи,од политика веќе ми се лоши,на сите страни тоа па тоа,па ако има пак избори аман веќе;ни на работа се оди ни по гости,секаде наелектризирана атмосвера.Па и штотуку добив понуда за пријателство на фб од општинскава претседателка на изборна комисија:wasntme:

На WildMk, JuLleE, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Гутен абенд накај ноќ.
    Вртам филмови на нет, ми се вртат филмови во глава па дојдов да ве проверам дал сте арни.
    Преѓе поминував низ село, гледам на патека шетаат млади мајки со дечиња, луѓе на точаци, пријатно време, а крај патеката во ливадата еден дедо си ја шета козичката. Беше баш некаде пред заоѓање на сонцето, кога е денот портокалов, и ги гледам, оди дедово полека, оди козава покрај него, дури ни кучево мое не оди вака. Ќе застане таа да касне трева, застанува и тој, ама онака потполно смирено, како да го има целото време на светот, и како да е тоа најбитната работа во моментот што треба да ја прави. Знаете колку му завидував? Тие двајца изгледаа како најдобри пријатели, и изгледаа како да имаат многу побитни работи да си кажат од зборување за времето поминато на работа, за колешките, комшиите, за што сме си купиле ново, за тоа што јас би зборувала во тоа време со сите други луѓе, да не ги гледав нив. И така ми остана сликата во глава, оти од многу знаење сме проклето многу гладни, а толку малку ни е неопходно, па се мислам да си купам коза и да се преселам во планина. :|
    Не гледам симпатични доктори, гледам побрзо да си заминам од здравствени институции. Се изолирав од луѓе, се што правам е ги убедувам дека е се во ред, ама мене ми треба некој мене да ме убеди дека ќе биде така. И чекам... и то.
    Антибиотици многу ретко пијам, и се надевам така ќе остане.

Би се напила некое благо винце сега.

На Skorpija25, Thallia, boomsleng и 28 други им се допаѓа ова.
  6. AnaTosic

AnaTosic Нов член

Се зачлени на:
    12 октомври 2018
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    0
    Bas taka sum cuvala dosta kucinja i cesto poveke razbiraat od lugeto

7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Јас ќе прашав тоа што рефка прашува
    Ова во македонија што се случува?
    Пушти тв политика на сите страни ечи перење мозок до безвест и назад
    Пушти фб исто и таму политика до небо и назад
    Заврти поврти се таму напрај муабет со некого се е сведено на тие овие направија не направија
    Знаат луѓето нешто друго да зборуваат?
    Знаат на тв да пуштат нешто поучно релаксирачко?
    Или само перење мозоци.
    Ќе дојде еден на власт ги куди другиот ќе дојде другиот овој пак куди другиот и се така у круг.
    Не можам мк телевизија да пуптам од дебатантни програми односно репертоари
    Се е политика се осеќам таму ко у гасна комора

Овде има милион канали
    Де топ шоп
    Де реклами нешто рекламираат по цел ден и цека ноќ
    Де комедија има
    Акција
    Хорори
    Серии филмови
    Вести чат пат
    Емисии поучни
    Научни фантастики
    Изтражувања
    Натпревари
    Што ти душа сака
    У мк 5 канали и се едно исто "само вистина" бранко грујо зајко црпко аман.

Го отруа народот бе
    Абе држава...
    Тоа било држава (facepalm)

И така

Јас нетфликс си пуштив и уживам по 40 мин секој ден во една серија (y)
    Некна со маж се цепевме од смеа на една комедија што пуштивме
    Нетфликс добра работа било :D
    Уште да бев слободна да типкам со дањинското и да лежам
    :D
    Научна фантистика

На Tajnaotrovna, Thallia, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Видеото со таткото и ќеркичката го видов негде низ интернет, ама не го пуштив. Дури сега го гледав. Позитив на вечерта ми е. Па коа напрај со устичето "ууу". :inlove: :D

А доктори со докторки? Тетка ми докторка, маж и доктор и швалерката на мажот докторка. Сите во иста болница работеа. Кога тетка ми примети дека маж и се става во иста смена со жената малку и стана сомнително. И еден ден била на работа, а овие двајца дома кај нив се тркалат во нивниот брачен кревет. Тетка ми намерно излезе од работа порано за да ги фати. Влезе дома и директно во спална отиде. Поголем шамар не можеше да добие. Го избрка од дома, а за децата она го зема целосно старателството над нив. А овој направи збрка и ја избрка тетка ми од болницата кај што работеше. Останаа само они двајца. Се разведоа, овој се ожени со таа добија и дете, ама им почина.
    Понекогаш и децата испаштаат за сите срања што ги прават родителите...

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Thallia и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.727
    И јас утре во кафана. Отмена некоја. Ич не сакам такви. Како натрапник се чувствувам, ич не уживам.

Ми се лоши кога знам дека следниот ден пред разденување треба да станам. Ама најбуквално, нагон за повраќање имам.

На Thallia, boomsleng, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  10. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    Добро утро! ^_^

Станата одамна, морално спремна за цел ден полн обврски. :coffee:

И тука почна есента да се чувствува, наутро е свежичко, пријатно ептен, а преку ден тера накај 35+. Типична есен за овој регион. Уште малку ќе залади, па ќе можам денски да шетам надвор, ко демек. :D Подобро би било да не планирам вакви излети, туку да учам повеќе.

Одамна не сум ве замарала со часовите. :D

Уште една недела и завршив со ова ниво. Колку бргу помина, неосетно. :x Осетен е само материјалот кој што морам да го поминам уште еднаш неделата пред полагање. :D

Ако сакате да се запишете на германски, директно на А2. А1 е гола вода, од сегашна гледна точка, џабе дадов толку пари. :?: Научив некои работи тогаш кои не ги знаев, ама сите нив накратко и во а2 ги поминавме, така да..

На часови е баш интересно. Нов материјал, брзо темпо на учење, многу вежби. Најверојатно Б1 ќе биде уште поинтересно. (fingers)^_^

@WORRIED.BT се поретко и поретко пишува, па и многу други исто. Се надевам дека сте добри сите, тоа е најбитно! :d:

Имајте убава сабота! :sun:

На Thallia, boomsleng, Val-Dim и 27 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Аеее:o
    Сите спијат]:)
    Вака ли: јас дома чистам, работам, деца гледам, пеглам...
    Они дуфтаат до 128-|
    На вистинска домаќинка ќебињата од 7 сабајле веќе и се истресени и се луфтираат на балкон:^)

Се шалам:D

..ама вака ми имаат зборено за да ми текне дека треба да станам порано(facepalm).

Иначе ќебиња не луфтирам, зашто надвор воздухот уште за луфтирање е.Од 30 мин врата отворена за луфтирање дома имам еден прст прашина и тоа бела(facepalm).Којзнае што дишеме(facepalm)
    Затресувам еднаш неделно зашто немаме од каде да тресеме,па онака скришно педерски тресам ако под мене немаат ништо надвор плус тресам навечер зашто имам приметено дека на ново испрано ќебе пршти прашина од него, ами пак на употребувано(facepalm)..срамота:devil:
    Затоа пак ќебињата во јоргански чаршав ги пикнав и сеа немам за тресење многу а и почиста работа е.
    Ете.Не сум домаќинка:D.

Ај, станувајте:hai:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Thallia и 30 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.089
    Ај да станеме , да не не кара Рефка :lol:
    Јас до душа станата од 06:00 ама уште сум под ќебе . Испратив маж и пак се кутнав у кревет.
    Од 10:00 термин на заболекар ,се надевам последен пат ќе биде :whew:
    Не знам што да се налаПкам од сабајле , оти после нема јадење мин 2-3 часа . Бурекот е најсигурна варијанта дека ќе ме држи сита. Ама си ветив од неќни ,повеќе од 3 осминки нема јадење . Нова тактика - на осминки ќе кажам да ми го сечат :)

Нит ми се чисти ,ниту ми се готви денес . А куќава ќе прооди . Тенџерињата празни . Душа не ми дава да ги оставам старите без манџичка. А толку се осеќам без воља за ништо . Некоја депресија ме фаќа ,си осеќам . Се на плачки ме тера . Ќе ми мине ваљда ај .

Да пијам уште едно кафе и лека полека да се спремам :hai:

На Thallia, boomsleng, Val-Dim и 27 други им се допаѓа ова.
  13. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Добро утро и од мене, работно денес, саботи инаку не работам, ова ми е трета во една година. Интересно е како се лугето во сосем друг муд надвор, а јас се мислам колку пати треба да ги кажам упатствата за правилна техника на нега:).
    Се мислам каде да одам после, не ми се седи дома, вчера со мигрена се вратив од работа, и останав во кревет.
    Хир камс мај метро..:o:

На boomsleng, Ane-Goki1, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.087
    Не сум ни легнала за да станам :!: живец како мене не знае да застане (facepalm)

Ај д.јутроооо
    Вчера колективно ,,бањање" ,некоја ,,главна цефка" пукна у близина па цело село се собра -сите ,,у живо на фб"(facepalm) . Еве ги сега15 души шефуваат а само 1 е ,,Столе" -со лопата човекот де .
    @Bubce38 немаме вода :(.

Сеедно,баклави плескав цела ноќ|(

За ,,тресење" постелнина/кебиња -даааа, и тоа од тераса од кај улица што е,кога најмногу народ има,со фризурче,нашминкана :rofl: (facepalm)

Оффф,куп обврски имам -среќа колата ми ја завршија па да се оправЉам.Синко со пола уста ми ја понуди неговата вчера,ради реда ,да исплакни уста.

Ај :* ,убав ден имајте :)

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Thallia и 29 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.088
    Допаѓања:
    154.723
    Сакам како тебе едно сабајле да пијам кафе во мир и тишина. Ама треба во 5 да станам вајда и пак некој нешто ќе побара сигурно. Само што седнав гладен сум, ми се пие, пушти ми цртан..... многу си ги сакам ама досадни се ко муви некогаш.
    И јас не тресам ништо ама комшиите така убаво не освежуваат секое сабајле ама ај фино стоиме да не се замерам |(
    Ќебиња одат во машина за перење, ионака од оние поларните корисиме тие се перат лесно.
    Дајте идеја кај да се мрдне денес. МаШ сака во град патики да си купел а не знам што да им правам на деца во град, ај може ќе трчаат на плоштад и во жена парк. На водно како одеше паркингот за викенд??
    Домашни активности за утре оставам денес не пипам ништо.
    Ајде убав ден да се искористи времево дур чини

На Thallia, Ane-Goki1, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Се е навика, и станувањево рано...кога и да легнам па ко аларм да иам голтнато, уште во 6 очиве на толкави, а реков ќе се наспијам(facepalm)
    Сонце пак, убаво е:inlove:, за шетање само...кој е слободен. :!:
    Дете мало на роденден денес, а големово е во негов филм|( ќе мора да го стегнам малку....само која тактика да ја применам се мислам(facepalm)

Нешто глава ме боли, добро е, има нешто во неа штом боли(facepalm)
    :hug:

@M&M во спортвижн аутлетот имаш 70 посто попуст денес и утре

На Thallia, Val-Dim, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Добро утро и од мене
    Без аларм станувам и кога сум дома,наутро додека лежам под ќебенце ве читам,но мозок не работи за да ви пишам нешто..
    Грб ме боли од лежење,уште само 9 дена сум на боледување и мислам дека ќе пукнам.:envy:
    До вц и назад,се укочив веќе.:devil:

Денес се разбудив со некаква позитивна енергија и веднаш си ја пуштив мојата пејачка.глава ќе му натапанам на маж денес со нејзините песни.:inlove:
    А колку е само убав денот денес:sun:
    Колку би сакала да излезам надвор:(чекам кафе во кревет еве го господинот почна да тропа во кујна:coffee::coffee:сум ви кажала дека многу го сакам маж ми нели?:inlove:
    Еве да ве поздравам со тоа што слушам во моментов;)
    Имајте убав викенд.јас ќе си продолжам да лежам

На Thallia, boomsleng, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.088
    Допаѓања:
    154.723
    А она кај крстот во аеродром на спорт вижн беше ауѕлет? Не ми се ака до борис трајковски

На NarCis@, LejlaD и referentka им се допаѓа ова.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Да

На LejlaD, WildMk и M&M им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.145
    Д утро и од мене.
    Јас си поспивам наутро кога неамм обврски,ама затоа синојка во 1 легнав во 2 заспав...
    Не тресам постелнина оти од 5 спрат не ми е култрноа да им пувтам на сите.Ги перам сите почесто во машина.
    Денес кај старите да се среди,зготви...
    Еве повелете кафе:
    upload_2018-10-13_9-58-54.jpeg

На Tajnaotrovna, Thallia, boomsleng и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.