Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Бубче гофи се топлинки:D

Здраво друштво:hug:

Викендов ми помина во шетање и дружби,убаво ми дојде,а и 20 и кусур степени преку ден во Октомври се греота да ги седи човек дома.Сега пак ќе фаќам џаде,ми се пие кафе во природа,негде на височко со поглед.

@stetoskop честито слава,нека ви е за многу години:f:

Последна измена: 14 октомври 2018
    На Thallia, duffi, boomsleng и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.088
    ^^ДуниЧе а папучи и топлинки различно е ?|(

На kuc и LejlaD им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Искуство, познавање на човечката психа.. брзо 'читаш' карактери, затоа. Предност е, вервај ме ;)

Ај добар ден на сите :hug:

@stetoskop , честито слава :f:

@Mr. Right , жал ми е за мачето :(

Слики не сме извадиле, Господ знај од кога. Имаме екстерен хард диск. Таму правиме бекапи, плус има и копии во компјутерите.. Научивме да ги бекапираме на повеќе места, откако ни се с*еба еден лаптоп пред 7-8 години и изгубивме еден куп податоци, меѓу кои и слики од претходните година-две.

Некогаш ги разгледувам.. онака.. ама се' поретко. Посебно поради фактот, што се повеќе и повеќе луѓе од сликите, ги нема веќе во живите :( Фак ит.. живот...

Се' ми е газ-преку глава.. Да не сака некој да дој да ми зачисти? :smoke:

:D

На Thallia, duffi, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    у Џамбо има машки топлинки. Како кучиња се гофите не како чизми ама штосни се. Повеќе избор на штандот на Ипанема и во Веро и во Рамстор. По нашите села машки немам сретнато

На duffi, kuc, referentka и 9 други им се допаѓа ова.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Јес.Топлинки се обувки затворени од сите страни:)
    Гофи се на тиквешки дијалект,и прва асоцијација на гофи ми се оние од забавиште што ги носевме,во лоша црвена боја,со патент од страна и најчесто дупнати кај палчето:D

На Thallia, duffi, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    За папучи по дома им фрлив меракот на оние од Волкмакс, ама скапи бе. 1300 денари мислам дека беа. :^) А и малку пензионерски ми изгледаат, ама ако топлат ќе пројдам преку тоа. :D

На duffi, dunika, Dadusicka и 7 други им се допаѓа ова.
  7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Моментално носам најобични папучи по дома затоа што поголем дел ми е со плочки.

Имам страшна главоболка веќе втор ден, аналгин не ми помага, а бидејќи пијам јаки антибиотици ми е страв да пијам нешто друго. Си пукнав по дома, жими до двор што излегувам.

Ве читам за зимници зборите, годинава освен жива туршија, зелка кисела и свинче што ќе купиме тешко нешто друго. Па ни ајвар не направивме ама битно е дека си порачав :D

На Thallia, duffi, dunika и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Marama, јас трет ден веќе со мигрената. Ибупрофен можеш, кетонал исто, прочитај упатства. Јас ги голтам овие 3 дена ама делумно помагаат само, пак пробива болката. Се нервирам значи. Мислам дека чоколадо со многу какао ми е тригер.

На duffi, kuc, NarCis@ и 5 други им се допаѓа ова.
  9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Ќе пробам со кетонал, најуспешно кафе и свеж воздух ми е ама па не можам вечно во двор да седам :D

На NarCis@, LejlaD и Alishan30 им се допаѓа ова.
  10. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Види и номигрен и суматриптан. Цивчам како кученце некое од језа кога ме боли. Ми се повраќа веќе, исцрпена сум. Арно маж и ќерка ме трпат и ми масираат слепоочници. На работа ми е најгадно кога боли.

На NarCis@, Bozica1980, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.516
    Јас 4ти ден со мигрената, со тоа што во петокот помали болки имав(facepalm) не знам што е со главоболкиве.. а ме тера на повраќање пола ден, пола ден нормална сум во тој поглед..
    Мене никој не сака ни да ме измасира. Пред некој ден викам - ај фати ме тука...како за инат со сила 10 секунди ме раздрапа по глава и ме изнервира уште толки.
    Бруфен само ми помага.
    Па и еден заб си чепнав кај што не требаше...и тоа ме боли сега. Ќе почека за на заболекар и онака е за вадење изгледа :doh:

@stetoskop честито слава(fingers) фрли некое кифличе]:)
    (Иако не знам што слава е..јас сум и онака од марс)

Деновиве ми минуваат чудно... се осеќам дека веќе не знам што со себе|(

Топлинки бендисав едни од Примарк(facepalm) ќе си ги земам следнава недела па што сака нека е:D
    За зимници не зборам..
    Друго не знам што сте збореле, не сум во тек овие денови и така ќе биде барем до крај на месецов..

Уствари дојдов само да ве поздравам:hug:

Последна измена: 14 октомври 2018
    На Skorpija25, duffi, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добар ден.
    Два дена шетање на нос ми излегоа. Сега само дома лежам и ич не мрдам. Дури денес се симнав малку в двор сонце да ме фати. Си немав работа ги фаќав трендафилите, ме изгреба еден.

Второ кафе пијам. Знам дека не треба, ама да ја дружам една е мајка. Таа па цело сабајле трча низ дома и дворот. Цвеќиња средуваше, погача меси, ручек правеше, не знам како не се изморува. Гледајќи ја неа, сфаќам дека од мене домаќинка не бидува. Само гледам што полесно да си поминам. Може еден ден ако имам деца, ќе се сменам.

Топлинки имам едни кожени, многу години ги носам. Сакам нови, ама нема кој да ми купи. Има слични од UGG, ама 80 фунти за едни топлинки не ми се даваат.

Мачор имав многу одамна, пред 18 години. Многу го сакав, ама еден ден исчезна. Од тогаш друго милениче не сакам ни да смислам.

Кога имам главоболка, пијам кафетин. Ако не помага, втор и трет. Кај и да е мора да ме преболи. Е после се осеќам ко издрогирана, ама барем болката исчезнува. Сега открив нови, Ефридол. Абе божји дар се, болката исчезнува за 15 минути.

Слики и албуми, немам. Треба да си испринтам, ама еден мозок за каде попрво.

Сакам да е јануари, ама кој мене ме прашува па јас што сакам.

На WildMk, EuHenIa, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  13. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.255
    :coffee:

@Mr. Right жал ми е за мачето. :(

За мачки душа давам, нема нешто поубаво од мачка на светов. Ептен сум cat person. :lol: Кога не сум дома секогаш во позадина ги мислам мачките, што ли прават дома, дали се добри, едвај чекам да ги видам. Ама и они мене ми се радуваат :!: секогаш ме чекаат пред влезна врата, па после во било која соба и да влезам, одат по мене. Не, не се гладни, имаат храна достапна цело време. :D

@Dentina леле мачката каква е, лавица, лепотица! :inlove: Еден став што има. :l:

На WildMk, duffi, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.139
    ,Ако нешто од домашна работа мразам е чистење.Мм чистеше печката и оџакот без затворена онаа дупката кај што влага ќумкот дома се направи црнеали се.(facepalm)
    Им завиду вам на тие што се греат на струја или централно.
    Ај до вечер белким ќе досредам.
    Дотогаш каснете од кифливе додека се топли.
    15395237589924800088284510657509.jpg

На Thallia, Ane-Goki1, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.516
    Мислам ова со венторот беа исти/слични ...
    Ми имаат речено да не ги користам многу, венторот не е баш најнај..

На boomsleng, Alishan30, NarCis@ и 2 други им се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.380
    Добар ден и од мене.@stetoskop честито слава,да сте ми здрави,живи и уште многу години да славите:hug::hug::hug:.Затната сум уште,па и кашлање сега,белким до на пролет ќе помини:.@Mr.Right жалам за мачорчето,но кога веќе било болничко барем не се мачи повеќе:(.Чекам машина да доврти и то.

На Ane-Goki1, WildMk, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Не користи ова, не користи она, па чекај 12 саати, да не беше ефридолов, ќе умрев. Гајле ми е што е штетно, оти ако не се напијам нешто против болка, поголема штета ќе си направам.
    Од кетонал ме фаќа стомакот, инаку какви ѕверски болки имав, ми идеше се да испомешам.

Се мислам што да правам сега. Дома досадно до немајкаде. Ни ми се јаде, ни ми се пие. Нема ни на тв што да се гледа.
    Да земам да готвам нешто, мама ќе ме отепа. Еден куп јадење има во фрижидер, утре ќе треба да го фрлиме.

Ми се оди на работа изгледа. Така една смена од 19 саати, да ме врати во живот :D:$

На Ane-Goki1, WildMk, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    107.467
    Добар ден
    Прошетани шопинг обавен викенд истеран и само што се вративме се фативме за работа и ние чистевме оџак денес и спремни сме за грејна сезона.
    Ние сме фифти фифти пола стан на струја спална на дрва за мој мерак за камин не за друго милина ми е полека си гори си го гледам огинчето па уште кога врне било дожд или снег на мојата радост и нема крај.
    @stetoskop честита слава.
    @Mr. Right жал ми е за мачето.
    @mareane ме настрви со кифличкиве на здравје нека ви е се мислам да праќам маж по кифлички или да месам во пекарата па само да ги свиткам и испечам душа немам за друго.
    Поздрав екипо

На Ane-Goki1, WildMk, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.516
    Знам како ти е.. јас 12 саати не можам да чекам, попрво ќе се самоубијам:rofl:
    Од кетопрофен и мене ме фаќаше желудников, ефридолот не ми помага многу и дефинитивно ибупрофенот во ќесичка од 600мг не го мењам. Штетен, здрав...кога боли гајле ми е:envy:
    Кој не осетил такви болки, никогаш да не осети. Тие што знаат како боли, знаат дека и отров би се напила ако помага:D

На Ane-Goki1, duffi, flower30 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Мене само ефридолот ми помогна. Два дена го пиев на 12 саати, после почнав на 5-6. Јбг, кога боли до полудување, и јас отров би испила :D
    Ибупрофен не смеам јас, само еден испив, среќа од 200мг, дури читав хорор стории од компликации.
    Кога имам главоболка со гадење, ја терам мама да ми бае. Суеверие ли е, не знам, ама мене ми помага. Ама обавезно мерам и притисок, кој секако дека тогаш е висок.

Од досада се фатив да чистам купатило. Колку лесно се чисти кога се е џам чисто :D
    На ред е да измијам садови и јас.
    На тв или вести или турски серии.
    Да падне човек во депресија у пм |(

На Ane-Goki1, WildMk, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.