Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.722
    Единствениот град во којшто би се преселила уште утре без око да ми трепне е Белград.

Нуди толку повеќе од само пинк тв култура...

На Thallia, Ane-Goki1, senjorita-v и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    Здраво девојки :f:
    (waiting) Сега завршив со работа по дома, недела ми е најнапорен ден во седмицата :tmi:
    Почнувам да мразам пружање алишта... заради чорапите. Ке треба да си докупам штипки, пак заради чорапите! Маживе по три пати на ден ги менуваат :@
    Од денес имам нова шема на готвење... Дечковците вежбаат и имаат посебен режим на исхрана. Во работни денови навистина ми е тешко со рибата да се занимавам, па решив во недела да им ја спремам за понеделник и вторник. Останатите денови со другите протеини, читај месо, некако ке се справам :nod:

За главоболките... Ве разбирам целосно, кога боли глава и отров би се напиле само за да помине.
    Проверете си ги хормоните, можеби тоа е причината за чести и силни главоболки. Кај мене пролактинот беше кривец за големиот број испиени таблети. Иако беше во нормални граници правеше проблеми, дури и главата ја снимав! Но, откако се откри причината за главоболките се се среди со неколку дози Бромергон.
    Ефридол, Нимесулид, Вентор... се еден ист лек, избегнувајте го или користете го во исклучителни случаи, има многу несакани ефекти :tmi:

За топлинките... Носам папучи по дома, без нив не можам ни во лето!
    Сама не паметам од кога не сум си купила... Сите што ги имам се подарок од свекор ми. За роденден, Нова година, 8-ми март, на сите женски членови од фамилијата ни купува папучи! Откако му кажавме дека знае да избере квалитетни папучи се тоа ни купува... еве веќе 20 години :)
    Имам една „случка“ со топлинките... На времето кога се мажев, пред веридбата свеки, мм и јас излеговме да си оДаБерам гардероба за бовчата што ке ми ја донесат. Такви беа времињата, заостанати бевме :D
    Купивме се, кондури, чанта, свилена кошула, костимче, домашна хаљина, спавача, долен веш... дури и чадор! Остана само уште папучи да најдеме, ама свеки пријави дека мора да си оди, па ние сами да најдеме.
    Иии со мм правец „Борово“... купивме преубави топлинки, црвени со народни шари и многу волна!
    Кога ги видел свекор ми рекол... за невеста, треба елегантни папучи, а не топлинки! Па отишол и купил преубави папучи на штикла! На веридбата не ми ги донесоа топлинките, ги оставиле дома, да не се срамат од моите роднини и комшии :rofl:
    Еее, откако го напишав ова сватив дека свекор ми од секогаш се грижел за моите папучи :hug:

@mareane кифличките ептен профи смоткани :*:
    Рецептот е стандард (млеко, јајца, зејтин, квасец, брашно) или е нешто ново? Пиши рецептче :)

@stetoskop среќна слава :hug:

(waiting) Ухуу колку брзо лета времето! Книга пред спиење, па добар сон...
    Чао, имајте убава нова седница исполнета со насмевки на лицето :f:

На Skorpija25, Thallia, Ane-Goki1 и 32 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.139
    Јас кифлите ги правам само со :брашно, квасец,сол, шеќер ,масло и вода на меко замесени.Состојките количински од око ги ставам.Не ги киснам, веднаш виткам и после в плех ги киснам.Мачкам со јајце сусам,маргарин парче и печам.

На Thallia, Ane-Goki1, Val-Dim и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    ^Да, ептен се профи кифличките. Од релна извадени се најубави. И тој мирис. (fingers)

Не ми кажавте што боја да опнам во собава. Освен зелена не знам на што друго би одговарало. :?:
    Да се дојадам и легнувам. |-)

На Thallia, Ane-Goki1, boomsleng и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    У Димко Митрев . Се си мислев дека не постои више фабриката ама постоела ко шо видов низ нет :tmi:

На boomsleng, LejlaD, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.083
    Вакви????? :P
    green-slippers1.jpg

Црвени имав,за у спална :$...
    Баш пред некоја недела ги барав,ама изгледа сум ги џитнала (facepalm)

На Thallia, Ane-Goki1, Espadrila и 23 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Добро утро радни народе.
    Понеделник.
    Грејна сезона почна.
    Кафе на балкон.
    За малце ќе се успиев.
    Нека неделава биде брза и лесна. Не мора многу да се задржува.
    П.С. без топлинки зимно вр ко гола се осеќам.
    Убав ден :*

На Thallia, Ane-Goki1, marama и 20 други им се допаѓа ова.
  8. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    IMG_20181007_233450.jpg

Добро утро.
    Денес сите сте понеделнички расположени, ич не ви се збори.
    Ајде частам кафе, топол нес со многу млеко и шеќер.

На Skorpija25, Thallia, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.083
    :*
    Да посакам убав ден од дневна соба ,кај и да е ќе се вратам у кревет поФторно.
    Синоќ ,посебно делот кога дојде ,,втора тура гости"-журка излезе до 5ч сабајле.Дефинитивно -со младите е поинтересно .За арно нека е само.
    Ај за Кафе кој е ,со ,,очи"што би кажала Реф ,:)
    IMG_2870.JPG

На Thallia, Ane-Goki1, marama и 24 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Добро утро другарки :)

Јас само да ве поздравам на брзински :hug:
    05ee9cf229be3ab666b9ae4a1b218126.jpg

Убаво ми дојде 4 дена слободна... денес пак во реалноста...

На Thallia, Ane-Goki1, marama и 22 други им се допаѓа ова.
  11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.427
    Допаѓања:
    183.862
    @stetoskop Среќна и вечна слава и само за убаво да биде :)
    @Mr. Right жалам за мачето :( Јас сум dog person, ама мачор би чувала, иако сум алергична |(

Ај добар ден :hai:

Имам папучи за по дома, ама тие ми се исклучиво само кога е мокро купатилото. Инаку лето боси сме, зима по термо чорапи. Дури и ќере не носи топлинки по дома, с'клет ѝ е.
    За тресење, тресам, ама кога има ронки на навлаките, пошто ни се расипа малото правосмукалче |( Да беше почист воздухот, ќе се тресев секој ден, па ќе си ги извадев да се луфтираат ќебињата и прекривачите. Имаат некој посебен шмек така ^_^
    Има парно :nod: Топличко дома. Денес во план ран ручек, па после може да се удри на шетање.
    Вчера бевме во зоолошка. Ме фаќа срам што сум дел од ова општество. Значи секаде напишано на табли, башка на секој чекор вработените опоменуваа да не се даваат смоки и грицки на животните, и не, и не. Една па уште тајно вади од ташната смоки и им дава на козите. На КОЗИТЕ (facepalm) Возрасна жена :!: Па добро мајку му, донеси едно мало зелче од дома, морковче, трева ако толку ти е ќеиф да храниш животни. И тоа. Се напнав вчера, ама искрено немав живци јас да си расипувам ден, пошто они очигледно е дека мува не ги лази. Настрана од тоа, супер беше. Големава пресреќна, ги видовме слоновите и баш едниот го начекавме кај шо врши нужда (facepalm) И голема и мала :doh: И за крај еден круг со возот, мораше така да го заокружиме шетањето ^_^
    Друго нема, шо се очекува од жена на породилно ]:)
    Имајте убав топол октомвриски ден :inlove: :hai:

На Skorpija25, Thallia, Ane-Goki1 и 26 други им се допаѓа ова.
  12. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Мистер, види и нејви блу шта може да учини за тебе

И скај блу или беж зависи која сива ја имаш на гардероб. Црно-бело оди со сиво, ама многу монохроматски ке е. Можеби тапет делумно?

Прикачени фајлови:

На Annath, Mr. Right, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  13. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добар ден и од мене!!!
    Кафенце се пие сега ,а станата сум со кокошките но морав да излезам да забркам работа,оти викаат кој рано рани две среќи граби;)
    Нова недела пред нас и половина месец летна уште малку и за Нова Година ќе се прави муабет:D
    За топлинки сте правеле муабет без нив не можам па особено сега кога секаде е ламинат или паркет и студи во нозе,а и во лето носам неможам боса да се шетам
    Ај да фатам некој работа доста кажувам ..
    Убава недела да имаме од наредна во најава дожд затоа уживајте во оваа!!!

На Thallia, Ane-Goki1, marama и 23 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.139
    Косава ми е порасната,па треба да одам да и дадам некоја форма ,како благо степенасто...
    Така ја носев долго време и си велам чекај да побарам слики,да и кажам како на фризеркава.
    Копам по фолдери,по фб,се со пократка коса.И тогаш почнав да се думам кога ја скратив.
    Ми текна ,кога малава беше бебе,кога останав без работа...
    Па тоа е цели 13 години.Невозможно си велам.
    Лелел колку брзо летнаа годините...
    Не сме ни свесни а животот си поминал...(waiting)
    Ми текна на еден професор во средно кога ни велеше:Деца,пазете што прајте немој еден ден кога староста ќе ве праша кај ви поминала младоста да немате што да кажете...:shake:
    Ме фати некоја меланхолија и депресија рано понеделнички...:(
    Не сум јас јас за без обврски да седам...:bug:

На Skorpija25, Ane-Goki1, Espadrila и 25 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.407
    Допаѓања:
    260.125
    На vitamina, boomsleng, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    92.146
    Да ве поздравам друштво :)
    Фала ви на сите кои сте ме споменале и сум ви недостигала да шкртнам некој збор :lol:

Честитки до сите кои имате повод за славење.. Читнав нешто ситно, накратко, ќе лажам ако кажам дека сум во тек со разговорите овде.

Зимници не спремав баш освен ајвар, другото е дело на свеки па зимава ќе влечам тегли ако ни се пријаде нешто :D

Уморна сум, и премногу расеана...на сто места мислам :| со душа чекам да помине месецов, а ќе го паметам тоа сум сигурна :wasntme:

На Thallia, Ane-Goki1, marama и 19 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Jule i jas istoto ke prasuvav ..Bubce :hug:za tebe i pisi ni da ne te mislime se nadevam deka se e ok

На Annath, Dadusicka, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.088
    Уште никој не знае добра ли сум .
    Јас се осеќам се полошо и полошо.

Вчера ништо не ми беше . Што добра си бев , замесив кифли , направив и штрудла . Таман ги испеков , си сварив едно кафе и од кога го испив почнав со кашлање . Ама многу језиво. Не можев да се смирам .
    Проба дома мм со некои таблети ,се смирив саат два само . Е после настана хаосот . Направив спазам, толку многу кашлав ,а воздух никако да земам . Веднаш во болница . Инфузии со дексазони ,урбазон , лендацин , аминофилин и не бре не минува . Без маската кислород не можам да дишам ни 5 мин .
    Јас ХОББ имам ,ама ваков напад до сега не сум имала . Спрјче вентолин или фуросемид ми вршеле работа .
    Сега на толку инфузии ,плус ми дадоа под јазик и montelucas , и не бре не минува .
    Ако не се смирам Скопје сакаат да ме носат . Уф брееее;(
    Зар до толку сум тежок случај .
    Лелееее луѓе што не нападна нас ? Волку ли сме грешни , та болниците да ни бидат втор дом ;(;(
    Благодарам на сите за подршката .
    Да се надеваме дека и оваа бољка ќе остане зад мене

На Tajnaotrovna, Thallia, Ane-Goki1 и 28 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    @Bubce38 бее... :hug: Ај нека мине брзо и лесно! :*:

@Lilit , прво игнорирај. Не одговарај ни кога пишува, ни кога звони. Ако не запре, блокирај.

Никоја вчера не дојде да ми зачисти, морав сама :smoke:

Гушки за сите! Што е лошо, нека мине брзо; што е добро, нека трае долго :hug:

На Tajnaotrovna, Thallia, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.380
    Добар ден од мене.@Bubce38 побрзо нека поминува :hug::hug::hug:.@Mr.Right кај нас бојадисавме на сиво во комбинација со нежна лаванда,убаво и пријатно делува.Дрвата конечно ни стигнаа,па со нив ќе продолжам:tmi:

На Ane-Goki1, stetoskop, SV1911 и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.