Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Летно време знае и 4000 да платиме.тогаш повеќе ни троши инвертерот.на поткровје живееме можеби и затоа му треба повеќе време да излади на лето.а зима сите комшии околу нас греат со парно и ѕидовите се секогаш топли-па користиме само 3000 да плаќаме:D

@LejlaD слободно да не прогласат мене и тебе за најлајкувачи:Dмислам дека не постои пост што не ми се допаднал,а и тебе гледам:lol:

Последна измена: 15 октомври 2018
    На Thallia, Ane-Goki1, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    Инвертер е измислена работа. Само да кажам дека ние греевме спрат од куќа со инвертер. И беше топло. Зборам за голема дневна со трпезарија и кујна и отворени врати до спална. Сега во стан дури не пуштија парно греевме пак, и тоа сите соби.

На Dust, Ane-Goki1, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.797
    Допаѓања:
    214.378
    @Cosmi мора толку,нема друго чаре,куќава е на четири спрата,искористени само два,но на другите оставаме радијатори на пола отворени,да млачи,ради да не замрзни нешто.Парно е,па секаде е топло,иначе што вели Ворид ќе испомрзнеме оти изолација немаме,во секој случај убаво е,но мака се трга со дрвата,чадот и пепелот,би менале нешто но тоа во други времиња.@Mr.Right тоа со лајковите не ми дава душата да ве делам,на некој лајк,на некој не.Еве искрено да си кажам уште те мислам,не беше намерно тоа со постот кон тебе,но во жарот на ,,борбата,,ми излета,а многу ретко да ми се случува,ќе чекав прочка,но еве дојде денот да ти се извинам,и фала,затоа што знам дека намерно не ми одговори понатаму,се воздржа де :bow:.

На Skorpija25, Dust, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Уште ти го памтам постот во темата "Што ви предизвикува солзи во очите" кога пиша сметката за струја за јануари. :rofl:

Нема за што да ми се извинуваш, таман работа. Дури и ти го лајкнав постот ако се сеќаваш. Ама ако ти е полесно, ете извинето е иако тврдам дека нема за што да се извинуваш. :) :hug:

На Thallia, Dust, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.406
    Допаѓања:
    260.121
    Помагале, не помагале, гледајте да ве сакаат, да ве почитуваат. Се друго е работа на компромис. Што ако ви мие садови, а во меѓу време фатил друга? Што ако усисува, а ве тепа?
    Така да само љубов, почит и пари да има.

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Thallia и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.156
    Е па точно е :rofl:

На Dust, Ane-Goki1, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.490
    Допаѓања:
    91.237
    @mareane
    Меѓу 5000-8000 ден.на лето 2000-3000 ден.Во куќа,на спрат.без дополнителни изолации.
    Со дрва куп пари дадовме ,а исто сме згреани.Со години јас пружав отпор мислев нема да се згрееме ама грешка сум била.;) Имаме некој силен инвертер ,јапонски ,појма немам која му е силата.
    @LejlaD
    Знам,морате кога веке имате инвестиција во парно.

На Dust, Ane-Goki1, marama и 11 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.074
    Од уста ми го извади муабетот :handshake:

На Tajnaotrovna, Thallia, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добровечер
    Денес ви шетнав малку по Скопјето. Повеќето бутици затворени да ти биле. Се изненадив колку е празно. Ни луѓе нема бре.

Мене ми е чудно како со парно толку малку дрва трошите. Или пелети. Кај нас дома за греење околу 700 евра годишно за греење, се исто дали дрва или пелети. Дали па дека е многу ладно зимно време, трошевме повеќе. Сега со инвертер и панели, пола куќа грееме за 350 евра годишно, без изолација на куќата.
    Во другата дома, плаќам околу 600 фунти годишно, на плин е парното. Ептен чиста работа, ни загадува, ни мака е, господска работа.

Времево ептен лудо. Топло ко летно време во Англија. Ама таму на куси а овде во јакна шетам. Едвај чекам да се вратам во реалноста, дожд секој ден, топло кафе и зјапање преку прозор. Ајде уште малку и ќе стигне есента.

На Dust, Ane-Goki1, SV1911 и 16 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.797
    Допаѓања:
    214.378
    Тешко и зезнато е со парно на дрва,но кога го местевме најдобра опција беше,демек штедлив котелот,до некаде и така е,оти комшии наши скоро 20 кубика трошат за спрат и пол.но сега да сум не би ставила на дрва,но касно е зашто котларство професија ми стана,уште да знаев како да ја уновчам арно ќе беше,а и теретана не ми треба,шала на страна тешко е со дрва да се расправа човек,наместо на парфем на чад мирисам:tmi:,и после жена сум била,ааа мало морѓен:shake:

На Dust, Ane-Goki1, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.490
    Допаѓања:
    91.237
    @malerozna
    Ај зборни ми како се живее во Манчестер и источен Лондон,имам големи шанси да добијам работа таму како текстил и продукт илустратор,вреди да го палам авионот или не чини.

На Ane-Goki1, Milobebence, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  12. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    За Манчестер не знам како е, ама да треба да живеам во источен Лондон, попрво би се вратила во Македонија. Освен ако не е некаде 5та зона кај што се побогатите квартови, Дагенам, Ромфорд...
    Каде во источен ти е понудата?
    Можеби јас сум премногу пребирлива, не дека имам против било која религија или нација, ама некои групи едноставно не ги можам. Јас го обожавам северозападен Лондон, едноставно на срце ми лежи.
    Кога одам до метро или маркет, сакам да се осеќам како дома, со нормални луѓе да сум опкружена, а не со гангстери. Во источен последнава година имаше над 50 убиства со нож. Се бодат бандите, ама не е баш пријатно со такви луѓе да си опкружен.

На Dust, Ane-Goki1, SV1911 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    И јас со инвертери се греам, чиста работа, само стисни дугме и толку е. Али греењето на дрва ми е незаменливо. Таа пријатна топлина ништо не ја менува. :angel:
    Јас со вакви штикли - влечки, тетка си играев бе :makeup: Мајка имаше едни бели, едни црвени, од свадбата оф корс, таман по еден пар за мене и сестра ми. Многу сакавме да тропаме со тоа штикличките :D

На Val-Dim, Dust, Mr. Right и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.490
    Допаѓања:
    91.237
    Не пишува точно каде,само источен Лондон.Пентекс се вика фирмата.http://www.pentex-ltd.co.uk/about
    Многу работа за принт,арт и текстил илустратори,ме чуди што е работава, секакви позиции,фул,парт тајм,фриленс,:shake:Ако ја добијам работава ке инсистирам прво фриленс да биде,од дома, па ке видиме дали ке палиме авион,додека не видам маало саглам да пуштам дете тинејџер да искочи,не одам.Ке те консултирам пак за Лондон, ако не ти смета.

Последна измена: 16 октомври 2018
    На Dust, Ane-Goki1, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Нема проблем, во секое време.
    Гледам на Whitechapel го покажува Пентекс на мапата. Таму сум била еднаш и никогаш повеќе :D

Станот таму е скап, или ќе е некоја стара зграда. Ама доброто е што е на дистрикт линијата, па може да се најде куќа со две или 3 спални за 1600 месечно со сметки во Дагенам, мирна населба за фамилии. Со храна, сметки и превоз за тројца, околу 2500 е основен трошок. 2500 чисти, после даноци, што бруто е околу 3200.

Се надевам дека не те предомислив со бројкиве. И да, со бугарски пасош е многу лесно. Ако треба виза да се вади, е многу поскапо за почеток.

На Dust, Ane-Goki1, Milobebence и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.490
    Допаѓања:
    91.237
    Уште размислуваме,сите опции се отворени,Ке видиме,ке треба да се бара работа и за мм,по болниците.:)
    Имаме хрватски пасоши ,поотворен е патот.

На Ane-Goki1, Milobebence, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  17. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Ај ма цел ден е со задачи не може нивни работи толку да им врши :devil::devil::rofl::rofl::rofl:

Чим чисти одма швалерка има а? :rofl::rofl:
    Ја сакам така малце коа ме поттепнува:$

На Ane-Goki1, mal.ecka, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.087
    Ако не чисти , жената му е за слугинка земана :D

Ме преместија на друго одд.
    Многу кашлам . Разбудив пола болница :(
    Сега сум во карантин . Е стварно го жалам овој мм. Немаше к'смет со жена му ;(.Му викам сега - Бубо ти џабе млада жена зема , кога бетер од баба е, се сме по болници .
    Време било за уште една инфузија ми кажа :doh:

На Thallia, Dust, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.074
    Ај д.утро :sun:
    Утрово у жолта шоЉа кафето.Да можев како за у вазна ќе направев:doh: ,нека има ...
    Бујрум
    IMG_2873.JPG
    Утрово без мудри мисли-нека иде живот ...ионака не оди секогаш како што сакам/е.

Најсилна :hug: до Бубиќ мој

Ај :* убав и мирен нека е денов вторничен ,отидов на тАрасу за :smoke: и да и мафнам на @referentka ^_^

(Пола саат 2 реченици пишувам (facepalm)-ми се погоди песМата (facepalm))

На Tajnaotrovna, Thallia, Dust и 26 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    ВидО те Стеки:hai:
    МногО убав лак за нокте имаш,по тоа те познав8)

Добро утро
    И јас како Стеки, да можам во коротото од Рефче кафе ќе сварам.Само наутро ми годи таа количина и густина на кафе.
    Пушам и ќутам.

Вие како сте?

На Tajnaotrovna, Thallia, Dust и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.