Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Арни СМЕ :$ :rofl: (facepalm)
    Се мислам дали ,,балерина" да се правам или штикли да оПнам:wasntme:.

На Tajnaotrovna, Dust, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.795
    Допаѓања:
    214.374
    Добро утро од мене и имајте убав ден.Лимон и ѓумбир на репертоар,кафе после,арничко е на тераса,не студи до толку,нека потрае.Се мислам дали да си подлегнам откако детево ќе замини,ќе видиме како ќе се расположени со желби другиве.@Bubce38 подобра ли си?:hug::hug::hug:@referentka i @stetoskop џабе ви мавкам дури пиете кафе,кој знае кај сте загледани:hai:

На vitamina, Dust, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.222
    Јас само кафе пијам и ќутам.
    Не пушам.
    Не ќе да е утрото попаметно од вечерта.
    Ама ене го сонцено се истегнува и ќе стане кај и да е, да му се насмешиме.

На Tajnaotrovna, boomsleng, Alishan30 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро:sun: !!!
    Јас си лежам испратив дете на школо и чекам маж да стане да свари кафе тој еднаш ,но како е заспан топови да пукаат не го разбудуваат,па ќе морам јас..
    Јас ќе кажам дека вистина парното е инвестиција голема но убавина невидена,освен што по некогаш ставам дрва ,свекор ми со мерак си се грижи за него.
    На мажево му викам дека како на топлификација да сме поврзани друг гајлето ни го бери,а дрва не користиме многу од кога ставивме изолација и сменивме дограма,а топло е секаде и вода имаш во секое време топла.И струја :!:не плаќаме многу во споредба со сметкиве ваши е сега се даваат наеднаш пари за дрва но што се мора мора
    Ај да станам доста се излежувам ќе се закаснам на работа..убав ден да имаме
    @Bubce38 :hug: Како си денес???

На mal.ecka, Dust, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Добро утро.
    2 кафиња испиени, еден куп цигари испушени :smoke: глутен фри колачиња до мене.
    Им фрлам поглед-не ќе да личат на симит вегетки и сарајлии. :u:
    Ама лицето луѓе...за два дена стакло. Друг чоек.
    Сте збореле за дрва. Јас не знам до кога траат субвенциите за пелети, ама планирам ако траат да поднесам на пролет за во куќата. Ако не ќе видам која ми е најефтина опција и на таа ќе одам.
    Моите се греат на дрва. 12 метри сигурно зимаат плус уште 8 докупуваат плус брикети. Мене тоа ми е замарање ама ако немам друга опција и јас ќе играм така. Инвертор не гледам како опција зашто 2 спрата 3 спални... не бива. Здравје, да дојдеме до тоа само.
    Сега гледам како може да се изведе место фасада да е од дрво, ама која е најефтина варијанта...демек со лик на дрво :D:D:D
    Вие арни?

На vitamina, Dust, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Што убаво топличко со парново :inlove:
    ..малиов успан неможам да го разбудам(facepalm), а домашно има за пишување(facepalm)
    Обврски утрински завршени, треба да се заврши уште нешто..
    пак трошкови непланирани, таман кога помислив дека сега е средена, глава да не ме боли...пак ќе одиме кај чичко мајстор|(
    И то.
    :hug: за сите

На doubleg, Dust, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    154.705
    Абе само малку го закачаме :), и јас раѓав второ близу 40ка и се влечкавме 100г у врска па арно ни е .
    КаФлумажа :D:D да не може да го најдеме
    Ако ти се гледа Скопјево празно како ли е по другите градови :worried:, мене ми е тука хаотично ептен.
    Добро утро, вчера кома накај 9, не знам ни како сум заспала ни кога, пробав да отворам очи бакај 5:30 ништо, пак ме будеше мм во 6:30. Може до парното е :) . Ние сме цел живот на парно и не знам дали би можела да се навикнам без. Е го пкаќаме цела година ама пак сметките за струја де горе доле исто цела година, летово и климата не фучеше толку за да има разлика.
    Второ кафе испив да се фаќам за работа :envy:

На Dust, Mr. Right, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ај добро утро еребици :hug:

@Bubce38 , аман нека мине побрзо... жал ми е шо се мачиш вака :hug:

@LejlaD , со здравје да си ги горите дрвата.
    Моите парно кладоја, откако се омажив. |( Смрзната бев ко живеев со нив. Исто куќа ко твојата имат. Ништо не ја загреваше! Ни изолација, ни парно имаше.. мразалница внатре. 30 кубици трошат и тие со парното.

И маж ми не знаеше кај стојат крпите... посебно крпите :^) Не знам оти нив ги забораваше, а не им го менував местото. Си стоеја на исто место со години.
    Исто.. не знаеше ова, не знаеше она.. Ама се научи. Ко можам јас, може и тој. Пак грото домаќнски работи ги прам јас, пошто дома сум... ама знај и тој, ако ми е мрза.. пример ... ко ќе врвам со правосмукалка, им давам по една соба на 'децата' да ја поминат.. ќерка детска, маж спална :D

@Mr. Right , нема ти шо да сакаш или неќиш да се жениш. Нас ни се оди на свадба и ќе ни го напрајш ќефот! :D
    И не шетај гол! И ти ко ќерка ми! Ќе шетате голи и после ќе шмркате, ќе кашлате!

@SV1911 сакам и јас мачки, многу поќе, него ли кучиња, ама со ќерче, не можам да се споредам. Сакала кога ќе порасне сама да живее, оти не сме и' давале да земе повеќе мачки. Ако била сама, ќе собирала од улица, ќе ги растела и ќе ги давала на вдомување. Тоа и' е сонот за иднината...
    Друго.. моментално: дете сакала, за маж .. не била сигурна :D

Ајде.. ви раскажав се' за цела фамилија! :smoke:

Имајте убав ден :hug:

На Skorpija25, Thallia, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Ај добро утро!
    Сите со кафе, јас со чајче, зелено. Мора малце детокс.

За парно, и јас од паталците, дури пред две години асално се стопливме, откако ставивме парно на пелети, и плус на него бојлер приклучен. А бе мераци. Е сега околу три тона идат по сезона, годинава ќе видиме, изолацијата што ја стававме летото треба нешто да смени, т.е да го намали трошокот. Ама се осеќа разлика, дома седам по кратки ракави, а не грееме. Чудно за мене како зиморлив човек.

Се изнапишав, а ништо не кажав...
    Бубче се надевам оти си подобра.

Имајте убав ден!

На Thallia, mal.ecka, Dust и 27 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.403
    Допаѓања:
    260.115
    Друга беше поентата на постпт, одма буквално сфаќате:D.

@LiliBoz моево лице да го видеш;(. Јадам глутен деновиве и тежам повеќе, ама лицево таму оток, ваму оток. Зглобови исто.
    Битно бурек смачкав сега(facepalm).
    Од утре се чистам, чекам резултати па да сум на чисто.

На mal.ecka, Dust, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.085
    Д утро и од нас (highfive)
    Као поарна од сабајле , така бар кажаа докторите . Дишам без маска :clap::clap:
    Ама на визита дури четворица доктори дојдоа , меѓу кои и мојот :inlove:. Око не тргнав од него , другите зборат , даваат мислење ,јас блеам во мојоН ,чиниш прв пат го гледам . Се присетив кога прв пат лежев во оваа болница ,и кога со душа го чекав да се појави на визита :inlove:
    Многу "забрани " добив . Цигарите под итно да се фрлат ( не да се намалат ) , да се заборават зимниците и печење пиперки надвор на шпорет , да се намали шетањето , кафанките да се изретчат , да се избегнуваат зачадени простории , и маж да престане да пуши :hai:. И правење по четири врати манџи во еден ден НЕ!
    На сите нешта се израдува маж ,освен за редуцирање на кафанките . За другото имал решение . Девојчето ќе седело од сабајле со мене ,дур не се врати тој од работа . После тој ќе ме гледал
    Леукоцити паднати , тумор маркери негативни , ренѓен на плуча стабилна .
    Може да размислуваме за домашно лекување . Мајка се понуди да дојде ,ама ич не сакам да ме гледа во кревет . И викам да се оправам ,па ќе дојде на раат да се видиме ,да прошетаме . Ама не , не можела да не дојде бар на еден ден да ме види .
    И свекрвче дома многу плакала за мене . Грејната ;( не разбира многу многу и се секира што ми е.
    Од сабајле зрнка на тел на мм, Вера да ми ја донесеш дома ,та Вера да ми ја вратиш :)

Цццц два -три месеца сум на темата , а најмалку пет пати ми давате поддршка за побрзо оздравување . Ова не е нормално ! Јас не бев ваква . Морам да се вратам во нормала .

Огромна благодарност на сите до една :hug::hug::hug:
    Овде навистина сум имала искрени пријателки .

Да си имате убав ден
    Чувајте си го здравјето , навистина немало ништо поважно од тоа :hug::hug:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Thallia и 37 други им се допаѓа ова.
  12. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Ти мене буквално ме сфати :rofl:
    Силна жена си ти. Последно е ова. Следно во болница за она најубавото :hug:

На Thallia, mal.ecka, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  13. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Добар ден и од мене.
    10 саат е а веќе мислам пола град ми помина низ канцеларија....
    За сите што немате фасада ставено, ставете си прва прилика кога можете, многу ќе смени во сметките за греење. Исто и столарија. Дури и изолација на кров :)

На Dust, Mr. Right, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    @Bubce38 побрзо оздравување.

Мене веќе месец ме фати како сум неарна. Па почна и на психа да ми мава.
    Вчера ми се отворила чашката за урина, па не ми ја примија. Денес пак накај државна. Уште не сфатив дали регионела или легионела проверуваат :D
    Две недели сум на терапија, а веќе ми е мака :D
    Многу ми е мило што неочекувани луѓе ми се јавија како сум, а луѓето со кои сум по цели денови ни да пишат.

Имајте убав ден :sun:

На Tajnaotrovna, Thallia, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.403
    Допаѓања:
    260.115
    @Bubce38 затоа јас не правам зимници:D.
    Шала беше, ама со таква дијагноза секој ден над шпоре епа за ќотек си.
    Мајка ми беше со хронична пневмонија и ајверот ја чинеше секогаш разболување.
    Треба да одмараш.
    Јас на твое место би уживала.
    :hug::hug::hug:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.379
    Допаѓања:
    279.099
    Се подразбудив мм кога одеше на работа,во стомакот дупка од што ми се јаде,се призавртев да поспијам да не мислам на јадење.Сум станала во 9.30.(facepalm)
    Ние станот го купивме со наместено парно на дрва,со каминче ,бојлер поврзан цел стан е за мерак топол.
    Е сега проблем е носењето дрва на 5 спрат,а и се потешко оди снабдувањето со дрва,Затоа би размислувала за друг вид греење во иднина,инаку каминчето не би го менувала за ништо друго.

@Bubce38 мило ми е што си подобра,и се топам кога те читам вака заљубена во тм.:):inlove:

Ај да го допијам и јас мојов котел кафе,не можам да го сликам и мојот тел откажа...Треба кредит да земам за телефони да купам...(facepalm)

На Tajnaotrovna, mal.ecka, Dust и 23 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Добар ден! :coffee:

Си шмркам кафето и слушам бебето како дише.:inlove: Искористив додека спие и да јадам, испеглав алишта за шетање, нешто раскренав.
    Како стоногалка, фати се наеднаш и сега се е на пола. :D

Ајде Веро диги се од кревет, ти карпа си, кој знае бабето како те чека дома. :sun:

Кога тргнав и јас по болници и инфузии стално се шалеше маж ми со мене. Вика јас млада жена земав, она болежлива да ти била. ]:)
    На мојот човек се му е на мајтап, ама се го предупредувам некаде да си преќути оти луѓето сериозен го мислат.:D

За греење не почнувајте.:drunk:
    Го мразам каминот исто колку што му ја сакам топлината. :D И годинава не пресековме. Свекорче ни предложи да ни стават парно на каминот ама јас не сум сигурна дали сакам вечно да се расправам со дрвата. Во игра е и инвертер и на него најмногу ми оди око. Ама маж ми е запнат за друга голема инвестиција и вика да почекаме.:?: Па и годинава имаме дури 18кубика дрвја.:@ Оти сме имале бебе, да било топло. Дали 8 ќе потрошиме .
    Моите се на систем на дрвја и за топло супер е ама мизерни се многу.
    Јас сум за еден Даикин инвертер во преговор со мојот.:wasntme:
    И така...

Еве го малиша. Да продолжиме со денот.

На Skorpija25, Sexybaby86, Thallia и 29 други им се допаѓа ова.
  18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро другари и другарки. Дојдов да ве дружам со кафе :coffee:
    @Bubce38 побрзо да оздравиш и не се оптеретувај со темни мисли. Ќе помине и ќе се заборави :)
    Луѓе мои, секој час имам по некој лапсус на германски. Какви идиотски прашања поставувам, како да доаѓам од друга планета. Кога ќе отворам уста сигурна сум повеќето превртуваат очи, да бев троа повеќе срамежлива, немаше пак да отидам после првиот пат. И не дека не ми се јасни стварите, туку ете, јас не сум јас ако не тропнам некоја глупост со брзиот јазик :tmi:
    Деновиве и јас се маткам по лекари и се надевам на добри резултати, држете ми среќа (fingers)
    Друго... Не ми се работи. Ми се шета некаде, на планина.
    Барем времево е пријатно, се сончам секој ден во двор :sun:
    Трето...нема трето сега за сега, и да има не му давам да дојде до израз :fubar: Ајде, само со здравје (poolparty)

На Dust, Ane-Goki1, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  19. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    107.461
    Ах бре бубче нека е со помин се надевам веќе си подобро гушки од мене

На Dust, kuc, NarCis@ и 6 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Сум ви кажала дека од сабајле ако дете не стане со мене ме фаќа криза па маш го терам да ми го донесе на пауза? еве ги чекам сеа да дојдат ... :inlove: да си ја смирам душичката. ..

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.