Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.310
    Допаѓања:
    92.135
    Шо убаво ве читам како си пиете кафе и уживате, јас таква навика немам а сакам :| сакам да сум зависна барем од кафе и сакам да уживам и во тишина да го пијам :D ќе помислите ненормална сум ама тоа е :lol: ни кафе ни цигари, жена за пример #домаќинка :rofl:

Планирав да станам порано да го фатиме денот од рано ама ништо, уморот го прави своето па дури накај 9се извлеков од кревет.
    Да се спремам и ќе шетам маж низ град па ќе се седи некаде таман да фатиме некое зракче од сонцето дури го има уште :)

@Bubce38 побрзо да се вратиш дома и да застаниш на нозе посилна од порано.

Имајте убав ден друштво :hug:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Thallia и 24 други им се допаѓа ова.
  2. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.244
    :coffee::sun:

@WildMk и јас баш така мислев ко мала, да пораснам па има сите мачки од улица дома да ги пуштам. И ги пуштам. :D Dreams come true! (fingers)

Леле, еден глуп возач што ми се погоди, не знае мапа да користи, не ме ни слуша кога му објаснувам по која улица да сврти.. пола град го поминав за џабе. Се трудам да не се изнервирам, зашто ќе го отерам кај што треба за вакво дебилно однесување. (facepalm)

@Bubce38 побрзо да оздравиш! :f:

Колку ми се смешни луѓето кои што сакаат да извлечат информации од мене со рандом прашања, мислат нема да приметам или? :^) :D

Ми се пие благо капучино со еден тон пена. :smirk: Ќе остане само на желба. :D

Минатото зиме се разболев, па до антибиотици дојдов и после тоа секој пат ако јадам нешто што има процесиран шеќер во него, грлото почнува да ме боли. Од овошје никаква реакција, преблаги мангоа, банани, грозје можам многу да изедам и не ме боли од нив грлото. Да идам на лекар по брис или јок? Со месеци е ова.. :?:

Имајте убав ден! :sun:

На Thallia, vitamina, Dust и 22 други им се допаѓа ова.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.037
    Допаѓања:
    45.969
    @malerozna не можам да ти пратам лп, вајда ограничување имаш, сакав да те прашам нешто за Лондон, гледам се врти низ муабетите дека си таму, ако не ти е проблем да ми одговориш.

На Tajnaotrovna, marlonbrando69, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @Bubce38 ти намерно ова на екимот му го правиш:!:
    За да видиш дали те сака:inlove:
    Се шалам:D

Често пати кога ќе се пожалам на пријателки од нешто (било од деца, од пријатели, од работа, од здравје...) знаат да ми речат ,,еее...ќути таму, има и бетер,,|(.
    Е добро, знам дека има и бетер, ама секој со своето се носи.

Затоа, не се жалам на никого одамна.
    Знам дека си прават собиранки за да ги оговараат свекрвите и јатрвите а богами и мажите, па не ме викаат.
    Баш ме брига, добро оти не ме викаат:), ме куртулиле:tmi:.

На DAngel, Tajnaotrovna, Thallia и 29 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Да не ве искара некој па ве снема:^)

Што правите:)

Јас се борам.
    Де сама со себе, де со околина, де со цел свет:D

...ѓаолот немал друга работа...(facepalm)

На Tajnaotrovna, WildMk, Thallia и 19 други им се допаѓа ова.
  6. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Јас готвев ручек, конечно и јас нешто добро да направам, испив второ кафе и се мислам што да правам. Уште сум во пиџами иначе. Да фатам да си легнам.

Секогаш има бетер, ама кога и да се пожалам нешто, многу ми викаат, еее ти најде да се жалиш.
    Е кога ги начекам да ми се пожалат, им враќам. Мило за драго.

Јас малку подобра, лекарствата поретко ги пијам, се трпи болкава веќе. Надвор жешко, внатре камен ладно, да полуди човек. Уште и се мислам на косава дали вртоглаво да ја скратам, па после да ја растам пак или некое друго чаре да и барам.

Вечерва нешто благо планирам да збркам, само што да е.

На Skorpija25, Tajnaotrovna, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    154.705
    Баш вчера го мислев ова, конкретно за една пријателка, правиме муабет нешто се пожалив на работа у сред реченица ме прекина "ау мене ми е бетер вака така", ај после нешто околу маж деца исто "ау ќути кај нас уште полошо", блиска ми е ама па не можам да де пожалам на раат. Шо викаш поарно ќути си, ама морам со некого некогаш да се пожалам. Може поарно тука м?
    Чекам 4 нула нула и да фаќам штрафта најподитно :)

На WildMk, Dust, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Стигнав дома радосна иако куп раб ми остана за утре. Дете заспано во 2 и 30. У превод-туш со коса миење!! де лухе третман ми е тоа кога маш е втора на раб. Ми се има случено од недела до четврток да не ми е измиена косата :tmi: јер со будно дете само на брзака туш. Ко што почна да седи до 12-1 ..
    И се спружив на тераса таква бањата кафе да пијам и цигара да тегнам :coffee: сега се ми е рамно. зен фаза !!! едвај чекав да си дојдам.
    преска беше главна атракција на работа. не сум само јас 'леле колку е убав'. Туку сите се :lol: моите очи плус додај на тоа дека цело вр се смее и харизма има. . тешко мене ко ќе порасне :smoke: ќе ги бркам со лопата ако се малолетни :drunk:
    вие арни?

На Skorpija25, DAngel, Tajnaotrovna и 23 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Тоа за ,,има и бетер" -у последно време самата на себе си го кажувам,очаен покушај за да се помирам со некоја ситуација,маскирање на некој проблем за кој немам сила или воља да сменам нешто.

Еден денеска ми се претставува кој е,чиј е,зашто е дојден дрн дрн дрн |( ја го гледам као го слушам а си мислам,,човеку,се знам за тебе,само што боја гаќи носиш незнам" 8). Ова со гугл умна работа -име и презиме и нечиј цел живот на послужавник .

Нешто глуп ми е денот-се живо ме болЕ.
    Кафе и пижами,па ќе видиме до каде ќе се гура...

На Tajnaotrovna, WildMk, doubleg и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Ох добив комплимент од ќерка- била среќна , што имала вакви опен мајндид родители.:inlove: Цура една моја. Денес добија медал во фудбал во школо нејзиниот тим.:emo:

На Skorpija25, DAngel, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.085
    Хелоууу:hai:
    Домче сууумм:clap:
    Само да знаете колку ми се израдува мајче дома :inlove:. Ме отепа жената од гушкање . Си направила филм дека сум си заминала :tmi:. Па го караше синчето да ме гледа повеќе , и да напуштил од работа ајо треба . Жената била најважна сега :).
    Викам кој ќе не рани мајче ако и тој заседне дома . Таа имала . Уште две кози ќе купел дедото и уште некоја кокошка и друго не ни требало :tmi:. И зимница има де :D

Девојчето дома направило цакум -пакум . Утре ќе дојде мајка ми на еден ден . И така . Ќе се опоравам скроз , верувам .
    Ај да ручам . За прв пат од кога сум мажена ќе јадам јадење од свекрва направено . Направила супа од домашен петел , не ми се верува да личе на нешто , ама мислам дека девојчето од сабајле и има помогнато , па можно е да апнам малку .
    Ако не ,маж ќе ми купи некој хамбургер :D. Се шалам де ,си правам бајрам на умот

Ај убав остаток од денот :f:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, WildMk и 32 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Бубчееее :* :* :hug:
    Слатко од модри патлиџани кога ќе правиме?8-|

Зезам мааа :hug:,ај добродошла назад .

На Tajnaotrovna, WildMk, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.795
    Допаѓања:
    214.374
    Еве ме и мене.Втора тура дрва конечно средена и двор светнат,и јас светната,капена,намирисана де.@Bubce38 уживај сега штом си дома,па ако треба и докторот на работа појќе не го пуштаме,арно вели мајче старо:hug::hug::hug:.Сега кафе ќе пијам на тераса,заслужено :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: повелете кој е за

На WildMk, vitamina, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.085
    Ела напрај ми . Нели те Е грех за мене :)
    МатаФо се од тука . И помошник ќе ти викнам 8)

На Dust, dunika, LejlaD и 9 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Кога ми пиша на вајберо-до тука било нозе ми се пресекоа.
    Од ум ме вадиш. ај со лесно сеа и не претерувај овој пат.

На Tajnaotrovna, Dust, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Те сакам мАри :hug: ...се што треба ќе се чини дикат :hug:

На Dust, dunika, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.085
    Да ти кажам искрено вчера сабајлето навистина мислев дека до тука е :(
    Шуќур , прокрцкав некако :)

Уште сум на инфузии,ама дома си е подруго

На Tajnaotrovna, WildMk, Dust и 14 други им се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Нејзиното денес ,,те сакам мамо" ми направи езерца во очиве.Дали е ова пмс или сум станала чувствителна ,еве не знам.:(:| А утре,повторно стресирање во клиниката.
    А син ми,ах тоа дете,плеснал пари за пц во износ на едно солидно половно возило.Почнав да се нервирам,да укажувам, не дава збор да му влезе во мозокот.Демек го посакувал тоа одамна...:@
    И се друго ќе бидело едно по едно,ама ова му бил приоритет...
    Дефинитивно децава,не мислам,сигурна сум,ми се заменети во болница.Па можни ли е до толку да се цедачи на нерви,мајку му?

Во едно такво расположение ни ваму,ни таму,добив понуда за шетање со жени.И реков да.
    Сакам да избегам од себе си,од сите и од се ,барем за момент,еден ден...иако познавајќи се ќе се осудувам што сум била и што ќе потрошам пари сама на себе,а баш со тие пари ќе сум си купила ова или она или витамини за ќерка ми...не дека не пие сега, но ја оставив некој недела да паузира и се смачи да пиење таблетки постојано...

Зошто го наклепав постов,што сакав да кажам,не знам ни јас...ама нека оди ...

@Bubce38 мило ми е што си дома..:hug:

На Skorpija25, Jas!, Tajnaotrovna и 27 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.222
    Син ти знае да го ужива животот.
    Не ги искоцкал, не ги испил и не се издрогирал со нив.
    Сто пати поснаодлив и посреќен ќе биде со ваквите навидум пехови.
    Дамнешна желба, не му го кршете филмот и израдувајте се со него, особено зошто постогнал сам.

На Someonespecial, Skorpija25, DAngel и 25 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    @lunicka да одиш и да не жалиш. Оти ако не одиш, ќе се каеш. Не ги испуштај овие прилики. Мајка ми многу сакаше кога ќе се пензионира да ја шета барем Македонијава, ама не и се исполни желбата. Се само затоа што сите ги ставаше на прво место. Мене ми е многу криво за тоа. Оди и не мачи си ја душата.
    @referentka, одамна заклучив дека не вреди да споделуваш маки и проблеми, макар само во обичен муабет. И престанав да го правам тоа, секој поминува низ искушенија и проблеми, не е најсјаен животот тука. Ама некако и да се пофалиш и да се пожалиш, не чини, имало и полошо, или пак ти завидуваат. Затоа, терај си.

Демек ќе вежбав...ама уште не можам да најдам слободно 15 минути во континуитет. Вечер...ако не заспијам.

На Skorpija25, DAngel, Tajnaotrovna и 28 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.