Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @zhap4e мене ми излезе меѓу веѓи, ни очилата не помагаат тука (wtf)
    Добар ви ден.
    Во странство имам многу, и на пола сум дали за таму или за овде. Ја пресреќна ќе сум тој ред овде да го има, нема да се жалам на ништо.
    Иначе пак сум на антибиотик, овој пат пократко, и овие како што читав, и за разубавување помагале, па не ги мразам :D
    Се осеќам никако искрено, како робот. Јадам кога е време за тоа, а не ми се јаде, ствари што знам дека се здрави, а не ми се вкусни, волја немам, некако сум изгубена. Си направив изгледа и друга беља па сега седам и се пцујам сама себе.
    Ја сум себична, и затоа проблемите си ги чувам само за себе :worried:
    Единствен интерес моментално ми е јазиков, ама на никој не му е интересно да збори со мене, затоа што речникот ми е мн мал |(

На Skorpija25, boomsleng, LejlaD и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.507
    Сум кажала дека многу мразам фамилијарни средби?
    Оној момент кога цела година (некои и повеќе) не си ги видел, па сега треба да глумиш учтивост и да прашуваш како сте, како животот, каква свадба планирате...а уствари ти си тип на човек што не се замара ама знаеш дека очекуваат од тебе да прашаш...Епа заникаде е:D
    Па после тоа мозокот ти врие..

Од форумов научив многу..да не почнувам..
    Најубаво што научив е да не се замарам за нечии мислења без да користам игнор копче..

Ме чека втора тура шетање..:hai:

На Skorpija25, CameliaMiller, boomsleng и 26 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    154.699
    Седам на втори кат во бус и слушам како возачот доле вика, госпоѓо извинете не е дозволено со количка ве молам излезете. Се побуни жената не знам дал ја остави или не дека бев горе, е сега или е бебешка количка или инвалидска, не гледам 3та опција. Претпоставувам за бебешка количка стануваше збор, сериозни се со ова не смее со количка??? Како смеат да забрануваат вакво нешто па родителите со деца ако не возат или ете едноставно тој ден не де со кола како да се движат ни градов. Ако беше инвалидска пак во прашање уште пострашно. Уште сум у чудо, ај може за др тип количка се работело ама каква?
    Сте чуле вие нешто вакви забрани да има јсп???
    Имам 2 блиски другарки во странство, од блиска фамилија не од моја страна ама има од мм страна. Желба се поголема имаме и ние негде да фатиме ама тешко некако да се решиме. Да имавме некоја по стручна професија може полесно ќе се решевме не знам.
    Форумов ми е ок и ептен ми се наоѓа за олеснување душа ама пак не сум смогнала храброст до крај да се истресам дури ни во скриено к. А дали имам научено нешто од тука, па не знам сигурно да но не можам сега нешто посебно да издвојам.

На WildMk, bittersweet, LejlaD и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.237
    ^Количка за пазарење била сигурно. Другиве две се дозволени.

На LejlaD, Dust, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.056
    Допаѓања:
    69.231
    Втор дел :lol:

Средив нешто, полесно се дише сега. :D Утре ќе досредам ако ме држи расположението.

@kravce јас барам некој со кој што ќе можам да шпрехам дојч секој ден. :D Еднаш на ФБ пишав во една група, ама некои сомнителни ми пишаа, па баталив. Ако ти е интересно, пиши ми лп. :hai:

Брчки имам, ама ептен се тенки и не се познаваат освен ако ептен не се загледам. Мајка ми многу убаво изгледа за нејзина возраст, сите мислат дека е доста помлада, па и јас тој ген го имам. :makeup: Ми треба масажа и тинтрање на лицево, почесто од еднаш месечно, ќе мора некој ред да воведам.

И јас имам ужасни болки кога имам добиено, не се трпат некогаш, ко долниот дел од телото да сака да ми се оддели од горниот, баш таква некоја гадна болка. :sweat: Ако земам контрацептиви тогаш болката речиси ја нема, па омилени таблетки ми се тие. :D

Да допишам за тоа што научив од форумов.

Да бидам искрена, многу работи. Убаво е да се прочита туѓо мислење кое горе-доле е искрено напишано, макар и да не се поклапа со тоа што јас го мислам. Во живо луѓето не се толку директни, па и да не им се допаѓа нешто, во моментот ќе премолчат од култура за после по комшии и форуми да оговараат. :rofl: Од тука научив дека некои работи што ги правам, може да им сметаат на другите. :$

На пример... Пред да ги читам темите за поклони и слично на форумов, мислев дека на свадба те канат исклучиво бидејќи сакаат да бидеш дел од нивниот ден, а не ради поклони. :D Колку сум била наивна значи. :rofl:

Од позитивните работи, научив како подобро да се изразувам на македонски, верувале или не. :$ Порано не ја запазував граматиката толку многу колку сега, а удел имаат и часовите по германски колку-толку. Сега и при секојдневни разговори внимавам и на руската и англиската граматика многу повеќе од порано. :wasntme:

Споделените искуства се добри лекции, дали биле во живо или виртуелно. Мое е да сакам да учам.

Ајмо сега на речникот да се посветам, имам уште неколку поглавја со нови зборови кои не ги знам ко што треба. :coffee:

На kravce, gjoker4e, WildMk и 26 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    154.699
    Па помислив на тоа ама па не се тие толку големи зошто да не смее и со таква да влезе. Ама ако е тоа ај некако, пак греота жената не знам. Затка се автобусиве ептен нема место двајца да се разминат.
    Зверка не сакамда се разбуди, од 3 вергла, до кога ќе ме зеза ноќеска ќе видиме. Да не ви звучи познато ова веќе :D, едно те исто пишувам, дежа ву ми се попладнињава после работа :?:

На WildMk, Ane-Goki1, LejlaD и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.490
    Допаѓања:
    91.237
    Немам мои блиски заминати во странство,и ние не сме сигурни сеуште за одење во странство иако постојат реални можности за работа и кариера.:|
    Имам мислење дека тешко е човек да се одлучи,освен ако нешто силно не те притисне.
    Кога одиме на прошетки во странство или одмори ,едвај чекам да се наспијам дома,со моите блиски во мојот дом,и некако најголеми богатства не ми се менуваат со мојот дом,родители и блиски пријатели.

И мислам каде и да одиме,од сите дестинации, на срцето му е најдрага таму кај што си се родил.

Од форумарењето единствено што знам и сум научила и во што силно сум убедена е најдобро да си го чуваш форумскиот лик,без приватни дружења.

На gjoker4e, Skorpija25, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  8. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Јас вчера се возев во ЈСП со Неда во количиа, во автобусот имаше уште една жена, исто со бебе во количка, никој ништо не ни рече.
    Да ми забрани да влезам???? Автобусот наопаку ќе му го свртам, толку ќе му биде.
    Цели 9 месеци си се возиме ние, немало никаков проблем.

Јас фарбана, нокти средени, подновена, ЗАбањата :) спремна за првиот работен ден - утре.
    За изглед: би мењала габарит, едно 6,7 кг помалку и топ ќе сум си. Останато, лузни, брчки итн, ги носам со гордост. Секое едно ме потсетува на нешто со кое што сум се изборила успешно.
    На форумов сум научила многу работи, колку ми значеше поддршката од совети околу бебево што ја добивав тука само јас си знам.
    Убава вечер на сите :* :*

На gjoker4e, Skorpija25, Tajnaotrovna и 29 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.378
    Допаѓања:
    279.097
    Значи изгледа само јас сакам да си се искажам,олеснам,кажам проблеми,чувства.Нормално не со секој,само со одредена мала група висински пријателки.Еве сега ке одам кај најблискта другарка,има два саати да си кукаме(facepalm):D.Таа беше и пак донекаде е многу затворен тип,4 години бевме цимерки,понекогаш ќе ја молев аман зборни нешто кажи,ама со тек на преку 22 години другарство со мене е поопуштена...

Мене ми пречат едн 5 кг и се повеќе брчки кои ми излегуваат.Летово многу на деколтето и излегоа.Ако е генски,ја опапав, мајка ми е многу збрчкана иако мислам дека и е од стресови и нервози.Еден период мислам преку ноќ и се збрчка цело лице...

Јас многу сакам да шетам така со жени само или колеги...Сакам и фамилијарно нормално,но и тоа самостојно одење си има посебна чаролија.Се оттргнуваш на момент од домашните теми и дилеми...
    Немам многу можности но ако шетањето не ми е голем финансиски проблем не пропуштам...Имам две другарки со кои никогаш не можем да се најдеме на иста бранова должина во поглед на финасии ,слободно време и желба пред се а многу би сакала ние три на едно макар тродневно патување некогаш да појдеме...

Инаку ми се јаде ,ми се лае,мислам компирине недоварени ќе ги изедам...

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 26 други им се допаѓа ова.
  10. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Добра ви вечер.темно е веќе па затоа Добра Вечер:hai:

Здосади ова лежењето по дома.знаат дека не сакам луѓе да ми се врткаат по дома па дури после 7 дена ми се јави свекрва да дошла да ме види.
    И реков да дојде:)
    Забриша,замети, ручек ми направи и топла супа од петел.за чудо ми пријаше.убаво си поминавме неколку часа.изми садеви и си замина. Многу сакам луѓе од село кога ми доаѓаат.се домашно ми донесе.овошје и зеленчук-сега може тезга да отворам:D

Од форумот многу работи имам научено,и добри и лоши особини на луѓето.кога е виртуелно и полесно ми е споделувањето на проблемите.блискости многу не сакам-и по пророда сум така дива;)

Во странство имам многу и фамилија и пријатели и колеги.ми недостигаат многу но нека си седат таму.арно им е:D
    Можам да им одам,на гости и цурик назад.ич не ми се напуштаат моите корени:)

Јас вака на тераса:inlove:вие?
    20181017_182419.jpg

Рецепт:кива и јаболко-домашни!:inlove:

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 28 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Само овде ,,кукам" на форумов ,тоа е.Иначе ,црева у раце ќе си ги држам ама нема да се пожалам ниту помош да барам .
    Што научив од форумов???Многу работи,меѓу другото и дека инфо.со брзина на светлина се шират-еден нешто да дознае за тебе-у рок од пола саат мин.50 души ќе знаат.Сеедно ...

Денеска пак со сооб.полиција се расправав-прво ми бараа патен налог |(,после некој си А тест |( за затемнети стакла - и тоа ни мање ни више у Романовце (facepalm) .

Ако барам маж-дефинитивно полицаец ќе барам ,па ќе му опнам слика како овие со иконите :rofl::rofl:

Кафе ќе се пие ли?:)

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.378
    Допаѓања:
    279.097
    Еве кафе за Стетоскоп
    98bba363d568aa9c5a99a1bd937c9846.gif
    За странство дури сега ми е мака што не пробавме нит помисливме.Сега па каде,мм уште 5 г до пензија,деца допрва за школување ,со кредити заглавени за станчево,ни јазик знаеме ништо,нит имаме кој да ти помогне.Искрено немаме многу заминати странство ние од западов покасно се освестивме за одење ,сега еве еден зет замина а може и братуцеда ми ке појде ...
    Од форумов научив доста позитивни работи ,не сум оговарала нит ме интересира кој за што и кого или мене ме оговарал.Со само неколку членки сум муабетеле по пп лично за себе или за неа и ништо повеќе...

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, marama и 24 други им се допаѓа ова.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.490
    Допаѓања:
    91.237
    Сега скоро дознав за еден бивш сосед што замина да работи на 60 год во Лондон како касап.
    И реков алал да му е на тие години,после си мислам дека не е до годините до желбата е.Имам роднина во Флорида и уште пред 20 години кога бевме во години кога треба да се замине ни нудеше да не повлече натаму,јас ни тогаш немав желба.:tmi:
    Сега веке ке бев полуамериканка.]:)
    И за децава не сум паметна баш :?:,еве што ако ја пратиме големава да студира надвор и се врати назад,за мене тоа е пораз,а знам неколку од пријатели што студирааа надвор,а сега се во Скопје.Џабе е тогаш студирањето надвор ,мислам.

На Skorpija25, Ane-Goki1, marama и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Јас ако се пожалам, на форумов се жалам. Три другарки имам најдобри, една е во Америка, па се изгуби близината некако. Другите ми се тука, едната братучетка. Не ги замарам со мои проблеми, искрено, особено братучетка ми, не ми иде, кога нејзиното е потешко, и моето не може да се мери. Колку сакам да не мораа да поминуваат низ оваа мака, ама ете, бијат битки. Дали ќе ја добијат војната, еден Господ само знае.

Од форумов што научив - дека ретки се луѓето што знаат да дискутираат и да разговараат цивилизирано. И колку само се глуми... Ама и во вистински живот е така.

Машината за садови дефинитивно ми откажа љубов. Се мачеше неколку месеци, ама добро издржа, фала и. Сега дали ќе најдам пак некоја што така добро ќе ме служи...

Одвај чекам да дојде 9, да си легнам...почнав чај од маточина да пијам, одвај држам очи отворени додека да заспијат децава.

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 27 други им се допаѓа ова.
  15. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добра ви вечер , штом уклучам форумов одма ме расположувате, како тазе приклучена уште истражувам, ме радува што се разменувааат мисли, идеи без навреди ,што има дружба, за странство гледам зборите ,сите пријатели ни заминаа во странство ,само ние останавме, и брат ми дури почна пред некоја год да работи ,од лани и сопругот често патува ,кога се враќа само збори запознав во авион некој луѓе само се жалат плачат што одат таму ама пак одат, не знам искрено што да кажам , денес како што ми започна денов се надевам вечерва убаво ќе заврши ,добра ноќ

На Ane-Goki1, WildMk, marama и 14 други им се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.056
    Допаѓања:
    69.231
    Зависи до човекот секако, дали е отворен кон нови предизвици или не, ама според мене искуството стекнато надвор е одличен чекор кон осамостојување и градење на личноста. Доколку ќерка ти сака и има план што ќе прави додека студира, освен учење секако, дали ќе волонтира некаде, дали ќе има internship во компании поврзани со струката, било што, тогаш зошто да не отиде и проба? :)

Најголема грешка што ја прават студентите во Македонија (вклучувајќи ме и мене тука) е немање на конкретен убаво осмислен план. Се некако е како ќе ти се посреќи.. затоа многумина со дипломи после студирањето не знаат што понатаму.

Доколку убаво се осмисли, тогаш полесно може да се стигне до целта.

@petunija77 добредојде! :sun:

Денес ептен ми се муабети, за сѐ имам мислење. :angel: :D

На gjoker4e, Skorpija25, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    И нашата завчера |( Од нигде- никаде, само пукна нешто и му викам на мм балон некој пукнал. А балони немаме :!: (facepalm) И се разбира, гаранцијата заврши пред 5 месеци. Сега машината ми служи за да складирам валкани садови и да мијам малку по малку :sweat:

На Ane-Goki1, marama, Bubce38 и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.507
    22.173 чекори:sweat:
    За човек со повредена нога и кичма, горда сум :emo:
    Се ме боли ама кога ќе се оптегнам сега, нека не ме бараат до сабајле..

Малку божем скарата за ручек ни беше, за вечера пица|( каснав и јас 1/4 и сега мачно ми е, прејадена сум:doh:
    Испив 2 литри вино, може и од виното ми е да можам да одам толку многу:lol:

По другарки не се жалам никогаш. На мојов кога и да му почнам да кукам, за се има некое решение што уствари ете не е баш решение во пракса, само на хартија.. повеќе сакам да ме ислуша и да си преќути, отколку решенија да ми наоѓа.. Затоа и него не му се жалам..

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, marama и 21 други им се допаѓа ова.
  19. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Кај сте женчиња???
    Јас цел ден со обврски сега ве исчитав за странција сте муабетеле...
    Мои блиски немам но девер ми се Австралија ,а они се по линија на мм :D се шалам .Нашава чудесна земја направи се живо и диво да замине , а како што е тргната работата и децава ќе ни заминат .
    Од форумов научив многу корисни работи ,а најмногу од @referentka и @Bubce38 кога со љубов и воодушевување кажуваат за своите сакани:l:меѓу друго и за готвење:!:
    Сакам кога постојат вакви луѓе ,а и од секоја по нешто знам да нема лутење...
    Дали и колку често му кажувате на вашите сакани дека ги сакате???
    Јас секој ден на мажево кога си легнувам ,а на детево незнам колку пати на ден...

На Ane-Goki1, marama, Bubce38 и 19 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Јас кажувам на маж дека го сакам. Чат пат по склоп на околности :)

Ме замисливте со муабетот странција, кога ќе погледнам позади себе кај мене у фамилија може 80 % имаат бг пасош вклучувајки тука цела моја фамилија и сите братучеди кога ќе размислам подобро па и постарите.. од страна на маж исто..

Ама да ги оставиме на страна пасошите кога ќе замислам само колку родбина на маж и на мене се во странство се чудам оти голема е бројката не, не се чудам лажам туку изненадувачки е фактот како ден по ден година по година се некој заминува постепено, на маж ми другарите од едно 15 души максимум што се не знам точно само 4 се доле од кои еден почина :(
    Мојата верна другарка од школски денови со една нога веќе е во германија а колку ли само уште ги има..

Пола и по скопје заминаа школски не знам што прават таму.
    Ама искрено малку познат народ сум видела кога си идам се повеќе и повеќе помали деца кои што не ги знам почнуваат факсот да го обавуваат на страна, во моето гратче скоро никој нема ... грото се пензионери
    Млад народ не остана

Секогаш кога одам слушам за тој оној овој отишле.. заминале..
    Само летово на фб колку видов дека дошле во словенија..

На маж неостварена желба му е америка или австралија..
    Ама водејки се по него он би секаде по малку :^):|

Денес си дојдов до еден заклучок. Трепение спасение.
    Се едно нешто си доаѓа спонтано и постепено кога му е време :smirk:.

@Bubce38 се надевам дека си добра отворам темата за да те прочитам тебе. Ми имаш некоја харизма скриена :sun:
    @SV1911 исто и ти :$ се сеќавам дека порано те поздравував во темата сега тука си :sun: поопуштена :sun:
    @Annath :hug::hug:
    И сите други :hug::hug::hug::hug:

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.