Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Добро Ви утро на сите :)
    Имајте убав ден и подгответе се да уживате во викендот. Јас кафе ретко пијам, па денот го почнав со јаболко и мандарина. @Bubce38 иако не Ве познавам, Ви посакувам позбрзо закрепнување од се срце, здравјето е најбитно, се друго е минлива работа.
    Како и да е за мене денот ке биде долг, го почнав во 5:15, а ќе го завршам кој знае кога. Ама што да се прави кога се мора за едно подобро утре.

На boomsleng, Sesil, Tajnaotrovna и 17 други им се допаѓа ова.
  2. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    И мене само 3 месеци ми е зима,а Март веќе на пролет ме асоцира па макар било и -20:D

Ај добро утро:coffee:
    Грло ме гребе,па еден чај со многу ѓумбир си направив,а си спакував и за грицкање на раб,до утре ѓоа нова да бидам(tumbleweed)

Мистериозни:wasntme:
    Жабата и Бриџит:f:

Убав ден,убави:hug:

На Ane-Goki1, Peco, boomsleng и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.862
    Допаѓања:
    142.578
    Добро утро.
    Само на кратко да ве поздравам.

Си имам мои ритуали, и многу ми значат. Многу ми значи насабајле на работа да отворам ролети на прозорот за да ме мава сонце, да ставам кафето дупло пред мене, и да видам штоима вести и маилови.

Имам ритуал и дома, скоро за се. Порано имав повеќе оти за сите треба да се исполнат одредени услови, сега помалку, ама си ги сакам.

Да ви кажам, не можам да ве лајкувам оти секој втор лајк ми е пријави. на телефон се едно врз друго и ме нервира.

Полека со маж ми се навикнуваме на новата ситуација, нова дома, оддалеченост, нови продавници, нови луѓе, нови распореди. И среќни сме. Убаво ни е.

Мене сите ми се мистериозни. Лили ми е некој со којмногу често сфаќам дека иаме исти ставови, ама не сум и кажала. Рефка ми е љубов, толку одмерена, јасна и искрена не знам друга...Ладна сум, не знам да покажам емоции, ама мили сте ми. Сите. И ретко го кажувам ова. Иако отров фрлам почесто, ама и тоа е од љубов :)

На Ane-Goki1, gjoker4e, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.448
    Допаѓања:
    143.673
    Те сакаме @Peco, ама зошто прашуваш? Не си сигурен или важно ти е да има реципроцитет?

Одамна ме мачи прашањето дали во една врска треба да има реципроцитет. Не мислам само на љубовна врска и не само на чувства. Дали да се стремиме кон еднакво вложување и да вршиме притисок ако не го добиеме тоа? Или да немаме очекувања за реципроцитет и да уживаме во она што го добиваме?
    Јас за чувства не би правела компромиси. Ама за постапки се трудам да правам иако често се прашувам што е правилно. Уште полошо, не знам децата на што да ги учам.

Со тешки муабети го почнав денот, не ми замерувајте :D
    @Peco особено ти, немав намера да те провоцирам, само твоето прашање ми запали некоја сијаличка во глава :D

На Ane-Goki1, bittersweet, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Седнав нервозна на нет, ама кога Ве прочитав што сте пишувале и како ете некој ме пофалил, многу мило ми падна:inlove:, па се разнежив.
    Ама навистина:!:
    Ете колку незнам мила да бидам, се стопиХ:l:

Кога сме кај пофалбите, да разглабам малку, зашто постојат разни категории:D

Убаво е да те пофали некој, ама ако си самокритичен ке знаеш кога пофалбата е пофалба, а кога пофалбата е пофалба:D(ако ова орално се каже, ќе се разбере поентата:D)

И тоа:
    - пофалба за кураж (кога не те бидува а сакаат да ти дадат ветар у леѓа:D).Знаеш дека не те бидува, ама тераш даље со надеж дека ќе се оправиш.

-пофалба зашто си ја залужил (кога си дал напор, си остварил нешто и кога те фалат се дуеш како паун па дури и сам се до-фалуеш зашто знаеш дека пофалбата е на место.Понекогаш ваквите пофалби делуваат многу позитивно, особено кога се работи за кариеристи, тие се ,,дуваат,, и одат кон нови остварувања)

-пофалба ради удварање ( кога си на функција, па те фалат за да ти станат симпатични, па може и не си свесен дека фалбата не е по заслуга туку од тепка кажана.За ваквите пофалби има еден друг збор што често се употребува, ама нема да го спомнам во оваа прилика , а сигурно ке ви текне :D)

-пофалба кога ја чекаш (изнудена/измолена:D..кога на некој не му текнува да те пофали иако си симнал ѕвезда од небото:D, т.е. кога не го цени твојот труд и залагање)
    ....
    ....
    Важно е да си го знаеш местото каде ти е:nod:.

Денес имам љубовно попладне во кафана каде првпат сме седнале јавно заедно , закажано уште сабајле.
    Знам дека од љубовно, со Рефита ќе се претвори во нервозно попладне, ама ајде...штом решиле да ме прошетаат, не одбивам.
    Сакам кога ме опсипува со ситни вниманија, па макар и она нервозното (wtf) ,,ајде злато 5 до 7 е уште ли се шараш по очите,,(wtf).
    Со едно ,,злато,, во реченицата, се менува и контекст и конотација и СЕ:D.

Еј...ме расположивте:dance:
    @Peco посебен поздрав за тебе:sun:

На Thallia, gjoker4e, Ane-Goki1 и 33 други им се допаѓа ова.
  6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.506
    Имам 45мин возење во воз па да ме читнам|-)
    Скокнав од кревет уште во 6и30, демек ќе одев со тој воз порано ама на крај седнав на железничка да јадам сендвич:tmi: само што отворија и јас се навртав пред врата:D

Сите ве сакам, да си знаете:)
    Некои ги имам само на фб, некои ги знам во живо, некои ги чекам во Берово...и така:lol:
    Чекам мојов да ми се јави, ама го нема. Кај и да е ќе се разѕвонам јас(facepalm)

Се обидувам да сконтам на која станица треба да се симнам..се на дојч шреха чудово :D

Патем, како по обичај го одбрав најладниот ден за шетање.. магла има а вчера на кратки ракави бевме:D

На Ane-Goki1, bittersweet, Peco и 30 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.235
    Многу сакам у Германија да шетам. Ете вака ко Даст, со локалци па со воз па со месо и пиво и така...
    Лекар 50/50 успешно, за главниот проблем нема реагенси. Сеа се мислам дал да барам по лаборатории или да си платам :|
    Прво мајка кафе да даде, ќе иде да скита па да ја видам пред тоа :)

@Bubce38, псссс (hollest). Чуј, намерно не врне само чизмите да не ги прошетам :envy:

На Ane-Goki1, bittersweet, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Добро утро девојки :coffee:

Избегав. Значи госпоЖа дотерана, средена, натокмена... мириса на steaming-turd-smiley-emoticon.gif

Е не можам да разберам!!

Вчера видов дека Тијана ја препеала Километри на Лозано, иако неа ја нејќам, убава музика знае да извади. Па слушајќи ја Километри, открив уште една песна - Ресет, викам ејјјј и оваа нова, кога тоа една година стара да ти била :D ама ме бендиса, па тоа цел ден вчера слушав :)

Многу ми е криво што македонска музика нова не ни има асална, жими Лозано и девојкана Александра Јанева што вадат по нешто, се' друго е катастрофа. И Владо скоро имаше некоја песна, ужас. Ни тој не е тоа што беше.

Од балканска музика ги сакав Фламингоси, многу ми беа позитивни, ама откако умре Маџгаљ не можам и не можам да ги слушам.

И така. Имајте убав ден :)
    a1107efe5d817f084d4e9230c9ff29f6.jpg

Мене ме знаеш долго, ама признај од скоро ме сакаш :rofl: :hug:

Последна измена од модератор: 18 октомври 2018
    На Thallia, Ane-Goki1, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.378
    Допаѓања:
    279.086
    Се разбудив во 6,се вртев низ кревет до 8 и таман реков ќе станам сум призаспала.Да не ви кажувам како скокнав во 10,као да ќе закаснам.Сонови ненормалн сонував,па и вагата ме изнервира...:shake:
    Кафе пијам без млеко и без шеќер,едвај...:puke:
    Мене повеќе од пола ми се мистериозни на форумов ,никако да сконтам ни што работат ни од кај се и сл,ама изгледа не се замарам многу.Сакам само да ве читам со убави вести.Ако некоја членка во некој пост пише нешто неубаво ,знам со денови да ја мислам.Ова ми прерасна во лоша особина кај мене,едноставно пречувствителна сум станала за се околу мене.Сега се присеќавам на татко ми кога со недели се јадеше и тагуваше за некој лош настан понастрана од нашата фамилија.Тогаш се чудев ,ама бетер се направив...(facepalm)

На Ane-Goki1, bittersweet, Skorpija25 и 28 други им се допаѓа ова.
  10. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    IMG_20180413_123806.jpg

Добро утро.
    Комшивско кафе пијам, поарно ич да не пиев. 5 лева, а на ништо не личи. Не е ова од сликата, камо еспресо да порачав.
    Ама мотото е тоа, моето. Дури си одев на работа, долги смени, плус по саат време патување до работа, ич немав време да мислам. Сега, толку многу денови поминав сама, в постела, што почнав да си мислам дека сум многу несреќна. И сум. Од утре се враќам на старата јас, зафатена цело време да немам време да мислам :D
    Да немам време да сум мекуш и лигуш, морам да се стегнам и да престанам да се депресирам. Оти лесно паѓам а многу тешко станувам.

За странство, иселена сум веќе неколку години. Секако дека дома е најубаво, ама јас најискрено, дури сум во мкд се чувствувам многу депресирано. Во мое село млади нема, 70% се иселени, деца нема, само пензионери, а и многу луѓе изумреле минативе години.
    Не дека и странството е рај, и таму мака беше првите години дури навикнам сама се да е на мој грб, да нема на кој да се истажиш, со тек на времето и дома стануваш странец, а и во странство си странец, се чувствував како дрво без корен. Но кога и да се враќав дома, осеќав дека веќе мкд не ја чувствувам за свој дом. После неколку години поминати таму, ми изгоре душата, отрпна, па веќе тоа чувство го немам. Сега таму ми е дома, а дома ми е "дома кај мама" . А се иселив затоа што кај нас е премногу монотоно, колку и да си амбициозен, просперитет нема, се иде преку една или друга партија, а тоа највеќе ме нервира, да зависам од некој.

Реципроцитет мора да има. Веќе не си трошам време на луѓе што не знаат да ценат. Особено па кога приметам дека некој намерно буцка за да ме повреди, автоматски лета од мојот живот. Ќе се најде некој што ќе ме сака каква што сум. А сум таква какви што се тие со мене.

Пофалби прифаќам само од мама, затоа што за неа највеќе се трудам и се грижам. А таков перфекционист е што треба нешто ептен супер да сум направила за да ме пофали. За кудење, секој втори ден пердаф јадам 8)
    Ама знам дека и за двете е искрена и нема лицемерие кај неа. Како ќе си заслужам, така.

Рано рано филозофирам ептен. Едвај чекам да си ги видам друшките. Уште ден два...

Тука сите сте ми мили. Мистериозни сте ми повеќето. Ама има време, ќе се запознаеме. Живи и здрави сите да сме.

На Ane-Goki1, bittersweet, Peco и 29 други им се допаѓа ова.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Хај!:hai:

Да се вратам во колосек. Бебац спие и јас испружив нозете, ама кај и да е ќе стане.
    Па и комшиите нешто тропаат, прават галама.:doh:

Пораснав на форумот. Се осеќам како цел живот да сум тука. :D Во ваква ситуација не е можно да не научиш нешто. Научив многу. Цела една фаза оставив тука ,од дете во жена. И убаво ми е друштвото тука, макар и кога има и по некоја расправија.:devil:
    Далеку од анонимна сум, ама се правам уште оти никој не ме знае.:D

Од утре пак сами со малиша. Маж вети оти ќе проба да оди и веднаш да си дојде. Имаме и еден настан викендот. Ама кој знае. Што убаво ни беше кога патуваше периодот поретко. Сега пак почна сезоната.

Чувства среќа мм знае да искажува. Оти не знам што би било ако и двајцата бевме како мене.:tmi:
    Пред спиење независно дали сме дома заедно или не обавезно си имаме едно Те сакам.:inlove: Он е милослив па и мене ме направи галешка и гушкало. Се пречекуваме и испраќаме со :* . И бебево го учи да се гали. Па малото е како маче кое преде , со сите се гушка и лигави .:inlove:

На Thallia, Ane-Goki1, bittersweet и 30 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.506
    Да шеташ Бошке ама доцна пролет:D
    Претходниве денови се сварив, денес измрзнав. Тоа е во и околу Хановер.
    Крај на септември бевме на Октоберфест во Минхен таму дефинитивно измрзнавме(facepalm) и дожд не фати дури..а ние без чадор ..нормално...
    Тука ептен е непредвидливо времето на есен, тоа заклучив овие 3 год:D
    Тебе не те знам..од каде тоа:o :D
    Се зезам:* школски сме биле, а до пред некое време не знаевме:lol:
    Има и уште една школска на темава:D

Ајде повелете..
    20181018_104316.jpg
    се мислам откако го изедам сладоледов да се напикам во онаа ГалеријаТа од преку пат..ама шпарен шпарен ми одекнува во глава:tmi:

На Thallia, Ane-Goki1, bittersweet и 30 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Да да, знам дека има :)
    Се собравме генерација, и онака не одам на собиранки :D

На Ane-Goki1, M&M, boomsleng и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    @Dust абре ти во мојот реон си била на шеткање :inlove:..
    Добар ден на сите..Неколку дена само ве читав и бев без волја нешто да напишам,не оти некому тоа нешто му значи,но сепак кога пишувам овде си ги искажувам маките и малку ми олеснува..Јбг.кога несакам за се маж да замарам( ама ептен го замарам):tmi:
    Последниот период ми се случи ептен неубава работа и полека се враќам во нормала,колку толку..
    Не знаев дека и @Bubce38 била штипјанка:clap:,моја земјачка:lol:..
    Прочитав оти си во болница,се надевам оти си многу поарно и оти веќе си дома со либето :sun:
    Сакав @referentka да ја попитам,кога ќе шета во Париз ќе го посетеш ли Версај,дворците на Лоара? И на нас ни е во Агендата за шетање,следна е Полска..Откако сме дојдени тука постојано некаде шетаме..
    Треба да одам до банка и до Лидл по брашно,ќе правам преклопени пици,желба на синчето мало,ќе иде утре на екскурзија па на време да си каже порачката..
    Инаку има шанса да тргнам на работа,ако биде,ќе частам:clap:..
    Убав ден на сите:sun:

На Thallia, Ane-Goki1, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    На ум сум колата да ја шитнам и да се уозбиљам малку.Џабе диети кога ич не се движам -жими тие пропешачени 5-6км дневно со кучката. |(

Досаден ден,па уште и дежурство |(...ми се иде да станам и пеш да си појдам :wasntme:

Дајте нешто интересно да вртиме :emo:

На Ane-Goki1, M&M, Esmeralda-MD и 23 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Добар ден на сите :hug:

Два дена се пос*ав од спиење. Само ми се лежи |(

Некој пишал за шофер во ЈСП што се дерел за количка. Ми текна сега коа бевме Шведска, автобусите можат да се 'навалат' на страната од која се влегува-излегува, за оние со колички и постари луѓе кои тешко се движат, да можат да се качат/слезат. Шоферот го регулира тоа со 'навалувањето'... хидраулика, претпоставувам.

Во странство имам луѓе... Битола е секако гастербајтерски град, па не се изненадувам ако некој замине. Посебно па со ситуацијава, мислам да можат, 90% од тие што ги знам би се исселиле... и со право.

За жалење, а и фалење, се жалам и фалам кај маже. За се'. Да п*днам, ќе му кажам |( Тој е позатворен од мене. Јас сум екстровертна, односно, бев екстровертна, сега многу помалку, а тој е интровертен од раЏање. А за гушкање и галење, сме и двата многу. Само се митулкаме еден со друг, а и керче си го научивме :inlove:

Реципроцитет мислам дека треба да има, за 'мир у кучи'... Во секоја врска, не само љубовна. Ако само еден се инвестира, другиот не, нема да трае долго.

Денес ни е 15-годишнина од бракот. Сега свртев неколку слики од свадбата.. дечишта сме биле... :inlove:

Еве да се почастите... па гугл праеше.. се разбира :D

Mustard-2.jpg

На Thallia, Ane-Goki1, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Версај ОБАВЕЗНО.
    Сега сум во фаза на читање и проучување на историја на оние знаменитости кои планирам да ги посетам.
    ,,Фаќам,, детали за да можам да ги воочам полесно на лице место.
    Во моментов ја проучувам готиката на Богородичната Црква:)

Наредна дестинација ми е Холандија:)

|(Уште не отидена ваму, јас за друго место аздисана|(
    Додуши дома не сум кажала, знам дека нема да наидам на одобрување баш:D

Реципроцитет...
    ..незнам..не сум размислувала.
    Ама во главно сме многу отворени еден према друг , даваме и земаме љубов, ете некако сме сфатиле дека тоа е формула за среќа.Бар кај нас.Зашто луѓето си имаат и други формули и начини на функционирање.

Тајни немам пред него, а за него неможам да кажам.Од каде да знам дали нешто крие.

На Thallia, Ane-Goki1, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.506
    Ајде на кафе:D

Од една страна на градов облаци, од друга нема..
    Се тешам нема да заврне:wasntme:

Тргнав накај едни градини, да видиме до кај ќе стигнам:D

Холандија е мн убава:inlove: би одела пак:D

На Ane-Goki1, M&M, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    И јас сакам Холандија... Не кажвам за шо :D

На Ane-Goki1, M&M, HardSex и 12 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Хехехе- :*
    Заедно ќе одиме или таму ќе се најдеме?8-|
    (facepalm)

Пс-среќни и дуговечни да сте со мт :)

На Ane-Goki1, M&M, Tajnaotrovna и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.