Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ај заедно ]:)
    Фала ти... Господ здравје да ти дај :l:

На Ane-Goki1, M&M, Mr. Right и 4 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    За кломпи одиме ,тие дрвените,нели? ;)
    (facepalm)

На Ane-Goki1, M&M, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.794
    Допаѓања:
    214.370
    @WildMk Среќна годишнина,уште многу години да славите и правнуци да си дочекате:).Холандија и ја би,за малку синко таму ќе одеше на мастер ама ме зезна,што убаво со другачките на гости ќе му одевме,за малкуцка де:D

На Ane-Goki1, SV1911, boomsleng и 15 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Да де.. И за лалињата, и да видиме Ван Гог кај живеел... :smoke:
    И @LejlaD ќе ја земиме.. и таа сака да види :l:

На Ane-Goki1, M&M, Esmeralda-MD и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Рефке, пиши кога ќе дојдеш Холандија. Кафе, цигарче8)
    Вајлд среќна годишница. Од љубАв да не куртулите.
    Форумот го читав, па не го читав, па еве сега пак. Анонимност ми значи, ама не е нескршлива.
    Грицкам гауда на пауза..и то

Последна измена: 18 октомври 2018
    На Ane-Goki1, M&M, Esmeralda-MD и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    И јас би да шетам со тебе @Dust... само да ми оди мозок на пасење некаде, макар на секунда да заборавам на секојдневјето...и во Холандија сакам, за лалињата. Мене лалето ми е омилен цвет, не знам дали сум ви кажала...

Работа-дома, работа-дома, ми скисна веќе... изгледа некоја криза ме фаќа, или што знам... важев за некоја што ретко се задржува на едно место, или можеби само така мислев? Оти навистина место не ме држеше кога бев помлада, пред да го сретнам мм. Постојано во движење, од јутра до сутра... имало ноќи кога воопшто не спиев и пак бев свежа за функционирање... а сега една ноќ да не спијам ко што треба, и одма гроги сум. А не сум спиена салам повеќе од две недели... што дека пијам чај од маточина, кога пак се будам во текот на ноќта, не од што сакам.

А наредна недела ќе ми биде турбо јуриш, оти сама со две деца, едното уште во период на тантруми (повремени), а другото допрва влегува во таа фаза, интересно и весело ни е по дома. Полесно се издржуваат во друштво.

Ни добар ден, ни ништо... срам да ми е... ама почнав така како во дневник да се исповедам... а тоа и ми стана форумов, т.е темава во последно време...

@WildMk нека ви се множат!

На Thallia, Skorpija25, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  7. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Среќна годишнина и од мене @WildMk , и јас ја обожавам Холандија, @Dentina исто и таму автобусите се прилагодуваат на висина за колички. Само таму се на струја 99% од градски и меѓуградски јавен превоз на патници. Сега кога бев во Шведска не заприметив дали има на струја . . .

На WildMk, Esmeralda-MD, boomsleng и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.506
    Ох:sweat: не сум изодела многу денес, само 7500 чекори до сега, а се осеќам како 20.000 да изодев:D
    Кој знае што ми е денес, изгледа ладново ми влијае:lol:
    Се чекирав во хотел..решив вечерва да преспијам тука и да не се враќам кај моите...близу е ама не можам....градините ги прошетав малку, верувам во лето поубави се. За 8 евра влез не очекував чуда де:D
    Ама убаво е..

Јас во Холандија би идела пак за гаудата. Не однесоа на една фарма, па гледавме кашкавал како прават.. па дегустиравме.. па си купив и не прашувајте како го однесов на тоа жешко до Скопје:D
    Доста беше знаменитости за денес, утре повеќе.. сега да најдам нешто за јадење и да потрошам некое евро на чизмички.. бендисав едни ама...ќе видиме:lol:

Ќе ги ставам сликиве и во темава за слики од тел, ама прво тука да ве почастам со погледот:D
    20181018_122707.jpg 20181018_124700.jpg

Честита годишнина Вајлд.. да сте среќни цел живот :)

На Thallia, Skorpija25, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    @referentka преку агенција ли ќе одите за париз?
    Колку дена и колку пари?
    Мене ме интересира ова за финансиите колку оди за накај дизниленд и ајфелова оти маж е запнат за таму веќе подолго време ама сме немале прилика да мислиме
    А јас не знам баш да се снајдам на овие букинг мукинг..
    Со се превоз хотел со се све ли се оди?
    Ако сакаш и имаш време малку да објасниш.
    :$

@Esmeralda-MD сакам да ми пише лп.

@Dust hanover е променета знам ама ја нема долго време тука се сетив сега баш некни и ја видов керкичката на фб порасната е многу право девојче :l:
    @promeneta фалиш многу ако не читаш :hug:
    Алал да ти е са шетањево и јас иста сум :$ таман со маж ќе си речеме стоп малку да одмориме се преморивме ние одмараме некој ден и пак ни текнуваат предизвици за шетање :$ исти сме и двајцата во тој поглед.

Јас имам решертоар дечки односно желби за шпанија една недела во олл инклузив на море.
    Во париз 3 дена .
    И во австрија да се забутам таму по снегиштата :l:
    3 дестинации :l:
    Верувам со тек на време ќе бидат.

Ми остана репертоар венеција и милано. Ама венеција намерно ја избегаваме дека имаме одено мн пати сега милано е на ред само не знам кога :l:
    Бевме кај џулиетта и ромео некна :l:

Обожавам да шетам иако некогаш си викам дека ќе ставам кочница ама ни поминува тоа и на двајцата.
    Според мене колку што е доблест толку и маана
    Ама не знам јад не можам да фунционирам дргчие оти како што вика @Annath монотонија ме убива на едно место и се гушам.
    Скроз те разбирам.
    Зошто не си дадете една недела да прошетате ана?
    Ќе ви годи..:hug:

Маж би да се сели и да оди секаде за него ништо не е проблем се чудам што човек имам до себе :lol:

@WildMk и во енглеска така бусот ми го спуштаа за количка.
    Плус има посебни места за колички и седишта до нив. Да си седнеш и да си ставеш количка .

Сакам на алпите :l: љубов ми се.
    Во февруари ко бевме и кога станав од спиење да одам до дневна за прв пат во тој стан луѓе кога видов од џамот каква глетка имаат од вратата што е со стакло од тераса, снег, алпи, елки :sun:
    Им завидувам на сите што живеат таму..
    И така ќе си легнеш у дневна ќе си пиеш кафе и ќе си гледаш чат пат низ прозор ^_^

Ај доста зборев се налигавив..:(

На Thallia, Skorpija25, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.085
    @Dust ,абе маче не ти се чини дека многу јадеш некако :D
    Мала шала :P
    Ти завидувам ,така да си знаеш :*
    Да ми купиш нештичко сакам :)

@WildMk следен пат за сребрена свадба да се пофалиш :f: 15 год заеднички живот и не е мала работа :party:

Струја немаме два часа веќе . Почна ладно да станува а не ми е наместен шпоретот за дрва .
    Маж дежурен нели . Па одлучивме за секој случај денес таму да одам поручек ,сабајле заедно ќе си одиме . И така не сум испишана , посекако ќе си платам болнички што лежев неќни, бар топлеж да искористам :)
    Ем и маже ќе си го гледам . :inlove:
    А има два лесни и "интересни"случаи кај него на одд , ќе си правам муабет барем

ОдоХ :hai:

На Thallia, Skorpija25, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.506
    @vitamina за карти за дизни имам пишано во темата во патувања..
    Не е ефтинко, би ти рекла да почекаш мали да порасне уште малку, барем да се сеќава :)

Јас променета пред некој ден ја тагнав во темата - каде е.. штета што ја нема :( беше многу интересна за читање.

Ве гледам и вас на ФБ си шеткате, си викам некогаш да забегам накај вас :D
    Не ми треба два пати да помислам:D
    Со мојов се договаравме да ги поминеме најубавите забавни паркови во Европа за почеток... бендисавме еден во близина на Келн и Порт Авентура за 2019 здравје.. после има уште 4-5 на список:tmi:

А на мојот список ги има и најубавите божиќни маркети, ептен ми се слабост..сум шетнала низ поприлично, ама од оваа година ќе си почнам да ги штиклирам и останатите:D

Од сабајле сендвич од тие малите.. ама битно голтнав апчињата да не е на гладно :D
    Јадам многу..знам..
    Пиши во ЛП што ти треба, се ќе купам :*

На Ane-Goki1, WildMk, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Кажувам "те сакам" често.и ми кажуваат исто.еве веќе 15 години е така.не се променило тоа.на порака,во разговор,при доаѓање од работа и пред заспивање.
    Некако навика ни стана.и денот не ми е исполнет доколку не се спомне "те сакам":inlove:

Вајлд честита годишнина,да сте вечни:party:

Желба ми е и мене Холандија-цвекињата се мојата втора љубов:inlove:и колачињата да им ги пробам сакам8)

Денов половина помина,чекам родители да си дојдат од Златибор-ќе гледам слики со нив.велат убаво поминале 5 дена таму.плус и ќе излезам од дома после 8 дена-конечно(hollest)

Убав остаток од неделата имајте.еве една сликичка што ме сретна по фб кот(highfive)

FB_IMG_1539817286922.jpg

На Thallia, Skorpija25, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    :hug::hug::hug:

Нон стоп шетаме. Овде бар од околу за плус минус 100 км имаш преубави места.
    Тука ми е близу словенија, австрија, одиме нагоре на граница кај золвата таму е бајка кај нив.. верона венеција овде падова виченца милано е 200 км по автопат за саат си таму што се вели пиаченца морето е тука
    Убаво место бидејки има многу работи да се шетаат и видат а е блиску.
    Некни се преморивме и решивме неделава да ја преспиеме :lol: па следната на алпите кај золве иамм порачка од внуците играчки да им носам :inlove:
    Таман ќе си пијам кафе кај нив на тераса и ќе си ги гледам алпите и снегот борова шума
    Они се на туристичко место

Париз да, ќе почекаме
    Тука е и гарделанд у верона да знаеш
    Плус аква паркот и акуиландија е најдобар у европа мислам или еден од најдобрите.
    Ако сакаш да ѕирнеш на нет за jesolo aquilandia знам дека веднаш ќе дојдеш :D и таман гости ќе си искараме а до др лето ќе имам и место оти планирам да менувам стан јас :lol::!:
    На овој 300 мани најдов
    Ама па стварно не ми е по кејф!!!
    Англија кутиче ми беше станчето овде не ми се свиѓа :doh::(

Ќе те чекам еден ден и знам дека ќе дојдеш :inlove::inlove::inlove:

На Ane-Goki1, bittersweet, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.448
    Допаѓања:
    143.673
    Ве читам за шетањето... Опседната сум со Танзанија, Куба и Јапонија. Мора да се отиде некако на овие места.

И Исланд може, ама со тоа не се опседнувам, не ми личи толку недостижно. За овие погоре бубрег треба да се шитне...

На Ane-Goki1, WildMk, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  15. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    И мене ми се шета да знаете :!: Туку да направиме една тура за шетање само женичиња и секако Пецо не го оставаме сам добро друштво е ,а и има муабет во него.Како ќе си поминеме само да знаете...лудница
    Да се спремам ќе одам на роденден кај татичко ,здрав и жив да ми е :^: долги години да слави
    Ве читам инаку арни сте да не ве мислам и вас ,и ми недостасува форумов ако не отворам да видам кој што прави
    @WildMk честита годишнина нека се множат....

На Skorpija25, Ane-Goki1, SV1911 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Здраво на сите. Ве гледам фино расположени, само за шетање. Баш фино. Со мм бевме стално акнати, ама некако си седнавме на газот. Тој понекогаш има почесто желби од мене за шеткање, ама јас дека многу економ, стискам ќесето, и со тоа што немаме некаде посебено одено, еве нели заштедив па ферарито ми е у двор :D:D:D

Исто ко и Ана и некој друг погоре, мислам дека, иако имам многу јаки осцилации нагоре и надолу во последните 2 години од секаков тип, сепак по малку и монотија навлегува. А бе ко Дабров ден, јас Бил Мареј (или Мјуреј како год). Секој ден ист или барем сличен на претходниот. Можда стварно треба да пуштам ќесето на некоја инвестиција наречена патување...да изарчам од тоа азното и грошовите :D:D:D
    На денешен ден и татко ми имаше роденден. Многу ми фали. А не го посетувам. скоро па ич. Не можам. Ама знае тој, знае и гледа се :u::u:

Женски, очигледно е оти ми пука глава денес, нели...
    :headbang::headbang:
    Утре петок. Пак. Колку се радувам оти иде викенд, толку некогаш и лошо ми паѓа од што се преоптерутувам по дома. Заклучок- Навистина треба да му ја киднаме некаде :D:D:D:cash::cash::cash::music::music::dance::dance:
    Убаво попладне на сите

На Skorpija25, Ane-Goki1, SV1911 и 24 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Јас сакам у дубаи и лас вегас.
    Ама тоа ми е некако недостижно и бајрам на умот па се трудам да го прескокнам и заборавам :D

На Ane-Goki1, SV1911, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.402
    Допаѓања:
    260.109
    Денес бев на Клиника па поминав од кај крофните :D.
    И си купив. Полни со крем и глутен:D.
    Еве и сликО
    Бубче поздрав:hai:
    20181018_101703.jpg

На Thallia, Skorpija25, Ane-Goki1 и 27 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Ајјјјј и јас сакам вакви благи нешта

У памет ми идат толумби да правам да се давам у шербет :worried::drunk::headbang:

Пмс работа

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.794
    Допаѓања:
    214.370
    Ех,да знајте кај заминав читајќи ве за шетање,би сакала,некогаш и негде:D.Крофни немам се изедоа,палачинки правам,споро некако ми се печат,ама вкусни се,мм веќе три ги мавна:tmi:

На Ane-Goki1, SV1911, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.