Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Хелоу :), едвај ве исчитав, се изнашетавте бе цела европа ја свртевте :)
    Не да ми се шета, ама да се живи и здрави нека потпораснат малку, не знам како успеваат со мали деца тури да си прават низ европа нас едно идење до град ни е драма. Така да со нив одмор со плажа, планина со снег и то. Уште не ги интересираат културно уметнички знаменитости :D. А и слободни денови ептен бројани.
    @WildMk честито годишнина, да сте среќни уште долго долго. И ако одите накај Холандија дај по еден пар од кломпите за сите ;), добро ќе ни дојдат за опуштање :P
    Ај што пријатно ме изненади да ти кажам, искрено :). Ништо посебно интересно за да бидам мистерија, ама сакам да си останам у тајност ете кажав, да знам дека ме знае тука некој лично ќе се повлечам ко полжав у куќичка, си се знам тоа сигурно. Инаку да 2 деца 3 и 8г, голема јас и у висина и у години (41) појќе не кажувам :P, посебно не за работава :envy:. Се немам со никој ни на фб нит се знам приватно, само со една членка мажите си ги изнајдовме колеги :D. Мене ми се @kravce и @zhap4e најмистерии и многу интересни за читање :), а и некако доста слични
    Кај најдовте рингишил, во рамстор центар? Малана ме пукна за оние глупине коњчиња што ги имаше на кеј, ја жива среќна што ги тргнаа ептен ми штрчеа некако таму а она ги утепа од барање. Не знам дал од тој тип рингишпил сте се возеле ама да знам кај има нешто да ја однесам.
    Ме боли глава многу, со нагони за повраќање, ќе мора ап да се пие не можам главоболка да трпам. Не знам дал ми е од стресови, се потешко се снаоѓам во непријатни и конфликтни ситуации а се почесто ги имам во последно време.
    А и ќе заборавев нешто, @Peco знаеш дека сите те сакаме нели :)

Ane-Goki1, Peco, Bubce38 and 23 others like this.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Кај авиончето. После рамстор бевме. рамстор маркет мислам не трговскиот :) истите се од кеј ..

LejlaD, Annath, NarCis@ and 1 other person like this.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Дупли профили се. :D

kravce, LejlaD, Ariel and 5 others like this.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Абе да бе, леле а близу ми е, да ја однесам деновиве додека не заладило ќе се прерадува. Тенк ју вери мач
    Нели :nod:

Ane-Goki1, LejlaD, Annath and 8 others like this.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Мене @Peco ми е најмистериозен! :devil:

Ane-Goki1, Skorpija25, Peco and 12 others like this.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Да дефинитивно, Пецо тхе мистери мен :)

Ane-Goki1, Peco, Esmeralda-MD and 8 others like this.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Мене мистериозните ми се најбољи. Сакам да си правам сама филмови у глава кој типка. Фб ја уби магијата :D

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Мистер... ај нека ти помини, што и да ти е!
    И да те жениме, сВарно ;)

Китчиња, па колачиња, па мирисале...!??
    Шо е то?? ;)

Денот го поминавме во знакот на бракот.. Односно: Ко секој ден! Пошто нема 'циркузи' на секое |(
    :D

И јас сум скржава, а воедно, сакам и да шетам! Да имам многу пари, пак ќе живеам во истиов стан од 60 квадрати, ама цел свет ќе го имам 'превртено'.
    Тоа е нешто што никој не може да ти го 'земе'. Искуствата кои ги доживуваме, се она што не прави 'нас'...
    Тие не менуваат (кога сме до тоа за дали се менуваат луѓето). Какви ти се искуствата, таква ти е личноста, промената, ти...
    Затоа, добро треба да го запознаеме светот околу себе (а и самите себе), за промените да бидат 'на подобро'... :hug:

Фала ви на сите на честитките :inlove:
    Ви посакувам да го добиете, она што го посакувате. :hug:

9. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Да не се успавте? :?:

Ane-Goki1, Peco, Bubce38 and 24 others like this.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

^ не се успав ама ми цркна бокалот за топла вода по сабајле и сум :(
    Му дојде крајот. арно и издржа.
    ај добро утро.
    Сум спиела како заклана а гледам и дете исто спие. Немам многу што да кажам зашто синоќа дадов репорт :D
    Убав ден да имате :f:

Ane-Goki1, boomsleng, Peco and 24 others like this.
  11. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро!!!
    Би си поспала уште малку но нема ќе пијам кафе и на посао ќе одам па да се спремам,а мажево како си спие блазеси му но слободен е па си користи
    Уште овај викенд топло потоа во најава да залади па ќе се скисниме дома после.Попладне си викам да излезам на детево тренерки да купиме,нема нешто да и чини се и е мало...си растат децата ,а ние си старееме :x
    Ај се читкаме покасно...убав викенд!!!
    8ADDE1D1-623C-45BB-8BA6-F56C0466C831.jpeg

Ane-Goki1, boomsleng, Peco and 28 others like this.
  12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Добро утро, девојчиња и некое момче:f::f:
    Се успивам скоро секое утро...се некако не ми се станува, па и темно е:yawn:
    нервози, струја нема(facepalm) не се знае дали и кога ќе дојде, па ќе си дремиме сега(facepalm) барем дома да си поспиев.|-)
    Битно за кафе имаше:D
    Ајде убав, лабав нека е денов:hug:

13. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Добро утро
    Наздравје кафе на сите кои ми правите друштво

Јас го почнав муабетот за странство , па да си кажам. Внуците и сестра ми со кои сум доста поврзана заминаа во странство.Во преубава држава, средена во се , каде што се функционира беспрекорно.
    И навистина многу сакам да се навикнат , да им е добро , затоа што шансата за подобра иднина им е таму , а не тука. И мм да сака, и јас би се иселила, и тоа што побргу.
    Зборам за емотивниот момент. Ми недостигаа веќе уште и пред да заминат. И син ми се навикна на нив, и многу ги сака. Вчера кај мајка ми ги гледавме на вибер и тој гледаше кон вратата мислеше дека ќе влезат. Епа тешко е ... Многу.

Живот!

На форумот сум од самиот негов почеток.Не ми значи нешто особено анонимноста , иако немам пријатели членови надвор од него , освен една друшка , со која си муабетиме за децата, родени ни се во ист период , а и многу случајно се сретнавме во Скопје :D
    Од првиот пост на @Dust што го прочитав на темава , ми стана многу интересна и мила , а сега гледам и опасна е. 8) Би ја запознала на драго срце.
    Уште доста членови има од темава од кои многу може човек да научи , па затоа секогаш кога сум слободна отварам фемина , а ретко гледам Тв , се нервирам дека додека да најдам нешто ок за гледање , малото веќе се разбудило.Т.е ми поминала паузата :D

Направив есенска фотосесија на син ми кај мајка ми во двор.Преубава излезе.и многу се радувам.

Имајте убав есенски ден :sun:

35f4c087d0046f17865dafcbbf986cc9.jpg

14. Dentina

Dentina Форумски идол

Goedemorgen, јас 2 дена по ред немам време да се нашминкам наутро пред да тргнам. Добро маска и заштитни очила што носам кога работам8)
    Тоа е..спанка цел живот. Овденема голем култ кон шминкањето, ама сите не-холанѓанки сме нашминкани. Во мк тоа е фешн но- но:D
    Фотка од утрото..имајте убав ден

Attached Files:

15. Annath

Annath Форумски идол

@Cka имаш видеотека на МаксТв со бесплатни филмови, не се истите како оние што се плаќаат, ама ќе најдеш нешто сигурна сум, кога ќе имаш време да гледаш.

Добро утро!
    Наспана за првпат мора да признаам, спиев цела ноќ, само со едно будење за да покријам деца. Сега уште ми се спие, ама нема. Среќа петок е, па ќе се истурка денов некако.

За сите што пишуваат тука, т.е што ве читам почесто, си имам некоја слика во главата. Преку фб голем дел ве имам видено иако не ми се сите во пријатели. Ама не праќам секогаш покана за пријателство, не сакам да сум нападна, иако некогаш знае да ме штракне нешто, па да испратам еден куп покани... си го сакам форумов поради тоа што тука не ме замараат со глупости како што е случај на социјалниве мрежи. Се повеќе личат на dating service, дури и линкдин, што ме изненади прилично. Инстаграм имам неколку месеци, неповрзан со фб, ама дури синоќа открив еден куп риквести во сандаче, а не ставам мои слики, еднаш ставив, од пред десет години, другото е се од природа, книги и слично. А да, и клешти :lol: А пораки колку сакаш (@WildMk да ти препратам некои? :wasntme:). Дури и на линкдин имало пораки, а мислев дека тоа е за бизнис контакти и полесно наоѓање работа...ама изгледа максимално се искористува и ако упали, упали. Избришав и изблокирав се... ваљда...
    Ќе треба уште некоја слика од клештите да ставам на инста, да ги приуплашам малце :rofl:

Синоќа зборев со мм, баш за она што го пишав вчера тука, дека саглам не сме одморени... па му реков, кога ќе му завршат моменталниве обврски, мора да си земе денови, како и јас, и да одиме некаде на раат, малку да се видиме сите четворица. Убаво ќе беше само ние двајца да можевме да тркнеме некаде сами, ама од друга страна, не ми се оставаат децата. Знам, не сум нормална, ама не сакам никаде да одам без нив. После секако тие нема да сакаат да идат со нас, па сега да искористиме максимално.

Јас со чајче го почнав утрово... мора детокс :!:

Убав ден да си имате! :D

16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се сеќавате на мене:?: :* :hai:
    Кога ќе подразмислам, од летово почнав да забушавам, а после одмор како на игнор да ве ставив:Dништо намерно, склоп на околности;)
    Не дека нешто посебно се прави,стандард.
    Дома,работа,шетање,гости,родендени,иди ми дојди ми и се така во круг...
    Исчитав последниве 3-4 страни, колку да не сум без ич:D
    За хотели нешто сте збореле:D...еве се спремаме здравје за нецел месец и ние на една таква „прошетка“;)без дете:worried:...
    Ме вика генералот,чао:hai::hai::hai:

17. SV1911

SV1911 Форумски идол

Гутен таг! :coffee: :sun:

Вчера цела група правевме подготвителен тест за А2. Јас задоцнив нешто повеќе од десет минути, па место 30 минути предвидени за делот со читање, ми останаа 15+/- и морав да успеам се да прочитам и одговорам за тоа време. После имаше и дел со слушање и на крај дел со пишување. Најдобра бев, добив 54 од 60 можни поени, слушањето најдобро го завршив, сите точни. :party: :D

Вечерта бевме со мм на џез концерт. Не е мој прв избор на музика која сакам да ја слушам, ама ептен убава атмосфера направија дечките и повторно би отишла на некој нивен концерт.

IMG_20181018_213324.jpg

Леле, овој шоферов лета, не вози. :swear:

Денес делот со зборење го завршив, добив sehr gut и ме посочи ко пример како треба да се учи. :D Епа сега.. знам дека сум најдобра.. :$ :D

Сите идиоти се испозапишаа на Б1. :envy: Овие ги заболе, само за :cash:. Повеќето планираат да го полагаат тоа ниво, ама ако еднаш паднеш на полагање после тоа плаќаш повеќе за наредниот обид, некои 40-50$ повеќе чини, па сакаат на ваквите дебили да заработат. Така се тера бизнис изгледа. :?:

Не дека ми е гајле за тоа колку знаат, ама во А2 можев само со една девојка да вежбам зборување, останатите 20тина беа баш со многу ограничено знаење. Јас баш се надевав дека во Б1 ќе можам со повеќе луѓе да го вежбам овој дел, ама тешко. |(

Со маж ми си изјавуваме љубов и преку зборови и преку дела секој ден. Двајцата знаеме да покажеме емоции, јас некогаш повеќе (особено ако сум лута :wasntme:). На мајка ми исто често и кажувам и покажувам колку ми значи, најдрага личност ми е таа. :l: Освен нив двајца, на мачките секој ден по сто пати им изјавувам љубов. :D Они мене исто, бар така си мислам, ама секогаш кога си доаѓам дома веднаш ми се лепат и бараат да ги галам. :l:

Мене на форумов повеќето ми се мистериозни, дури и тие што пишуваат повеќе детали од секојдневието, па и тие што ги знам во живо или по социјалните мрежи ми се мистериозни. :) Ама ако зборуваме за потполна мистерија, мене такви ми се @malerozna и @zhap4e. Поготово за Жабата не сум прочитала ниту каде живее, не па нешто повеќе. :D

Имам кажано и порано, не се кријам позади никови, не ми е проблем да ме откријат или нешто. Таков тип на човек сум да ако сакам да кажам нешто, ќе го кажам во лице или јавно, а сите тие работи што би сакала да останат приватни, нема шанса да ги напишам некаде.

Сакам да патувам, многу! Чувството кое ми го создава присуството во ново место е тешко опишливо со зборови, ама ми предизвикува толкава среќа од која што очите ме се полнат со солзи. Ете до толку многу сакам да патувам.

@vitamina :hug::hug:

@WildMk среќна годишница! :l:

Мислам дека може. Судам по себе, ако гледам дека грешам ќе се потрудам да се променам на подобро. Некогаш ми успева, некогаш потешко оди и ми треба многу повеќе време.

@Bubce38 како си? Се надевам дека веќе ти е многу подобро! :f:

Убав петок! ^_^

18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

@Annath, докторка може клешти им се фетиш :)
    @SV1911, @zhap4e у барата живее како не знаеш :lol:

Тресам глупости, таков ми е денов :)

19. Gea

Gea Популарен член

Порано верував...сега веќе не. Вербата ми ја убија луѓе со набилдани ега, оперирани од самокритичност, оние кои се шетаат наоколу со суета поголема од нивната доблест и постојано критикуваат за да си ги оправдаат своите потези. Можеби во разговор сами со себе признаваат дека погрешиле, ама денеска, стана многу тешко да се употреби зборот „Извини“, со чест на исклучоци. Веќе изградена личност со карактер, многу тешко се менува. Можеби за да избегне бура од реакции и кавги, привремено ќе глуми промена, но кога тогаш, пак на површина ќе избие она што му е запечатено во генетскиот код.

20. referentka

referentka Moderator Staff Member

Јас не познавам скоро никого, а и не се трудам да дознаам нешто.
    Немам ФБ и на моменти ми е жал , поготово кога шетам а никој нема да разбере зашто немам каде слики да ставам:rofl:, па незнаат што сум јала, што сум си купила8).
    Се шалам:rofl:
    Ви верувам на сите што пишувате, не гледам причина зошто да не верувам:)
    Ако некој лаже, не ме интересира, и на лагите верувам, зашто не се импресионирам од ништо посебно, па ако откријам дека лаже да ми се урне светот|(.

За секого си имам некоја слика, често немора никот да го видам, веќе знам кој пишува.

Thread Status:
Not open for further replies.