Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    @Dentina , само да се видиме.. не е проблем за частење, ти ќе частиш :D
    Сериозно... не е проблем за то. Сакам да те запознам, навистина :hug:

Мафе во хотел е 'враќање во младоста'. Кога бевме дечко и девојка, кога немаше никој да ти вришти над глава, кога немаше сметки за плаќање, ни тавани за белење! Е заради 'бегање' од секојдневие, хотелското мафе, многу го сакам.. Спорадично ама :!: Ако е многу често, и то ќе ти се ску*чи. Ко и се' друго впрочем.

Заборавив. Само што го догледав филмов, ако сакате депресија да ве фати, изгледајте го. Многу ми се допадна... плачев ;(

На Ane-Goki1, fina erika, boomsleng и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    @Bubce38 какао пробај... поубаво е од кафе. И алал на маж ти, се потрудил.

Кога ме нема, ме нема, ама кога ме има... ќе ви здосадам, ќе ме бркате оттука :P

На Ane-Goki1, fina erika, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.497
    Ќе кажам искуство од другарка, идеше со еден дечко, но она го остави и овој се изнервирал изгледа и преку нејзин матичен број купил кола на старо од кај некој или не знам што точно беше, и кај неа на врата полиција дека од таа кола бил направен некој прекршок а била купена од нејзин матичен број, па иди докажи дека не си била ти, плус казни да плаќа, не ни била регистрирана и уште триста работи, а она појма немаше...не верувам дека ќе ти направат тебе нешто, бидејќи овој беше навистина луд малце, ама во иднина внимавај :)

На boomsleng, WildMk, M&M и 5 други им се допаѓа ова.
  4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Јас повеќе пати ја читам од прва страна....колку само зрачи со позитивна енергија..драги членови кои веќе ги нема:|
    Убав ден ви посакувам:hug:

На Ane-Goki1, boomsleng, WORRIED.BT и 11 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.055
    Допаѓања:
    69.230
    @duffi благодарам! ^_^ Решив дека ако правам нешто, ќе го правам како што треба, па така и терам. (fingers) Додека се наканам е тешко, ама па не може се да биде подмачкано. :D

@kravce ја симнав апликацијата, фала ти! Вака интересна ми се гледа, follow-нав еден куп луѓе, па да видиме ќе биде ли шпрехен или јок. :D

@Annath фала што ме потести на дечкиве. Обожавам ваква музика!

На Ane-Goki1, Thallia, kravce и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.047
    Како бе купил кола од туѓ матичен број ?!
    Како колата добила сопственик ?
    На нотар за да преведеш кола од еден сопственик на друг , не бараат МБ ,бараат лична карта .
    Ова да видам,да не верувам

На Ane-Goki1, boomsleng, JuLleE и 10 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    @Bubce38 ,|( сВе сУ над 85г. овие од иста страна на улица што сме.Функционери од време на СФРЈ |(,неизмачени во младост,сочувани што би се кажало.
    Е ама затОЈ,од другата страна сВе сУ ,,помлади":doh: -затоа спуштам ролетни штом се стемни :rofl: (facepalm) .
    Поздрави го мт ,5+ за ручекот,посебно за земјената тава (y)

Божем колата на миење да ми ја носи синко ,ама одби -да сум извадила прво се од багажникот па тогаш,срам да не го јадел таму.
    Инаку нема многу аЉишта за вадење 7-8 пара обувки,патики,долен дел тренерка и 2-3маички,неколку џемпери(кратки и долги) и едно палтенце со сукња(facepalm) (facepalm)

На Ane-Goki1, Skorpija25, boomsleng и 21 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Никој за ништо не прашува за м.б.
    Само л.карта.

На Ane-Goki1, boomsleng, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.047
    ^^ и јас имам горе долу толку алишта во багажникот.
    И плус . Уште ми стои една ташничка со купачи и две крпи за на плажа . За секој случај :)

На Ane-Goki1, boomsleng, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Luciferovog zlo♧

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.497
    Албанец беше тој имаше доста врски и познанства...понатака не би да одам , само знам дека свашта има и треба секој личен, податок да се чува.

На WildMk и LejlaD им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    :rofl::rofl::rofl: а цајканот секогаш ми бара резерв.сијалички :rofl: па кога ќе размешам да ги барам :rofl: (facepalm)

На Ane-Goki1, boomsleng, doubleg и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.047
    И за Албанци важат исти закони .
    Колку сака нека е моќен ништо не може да направи со тоа што го имал матичниот број на бившата .
    Инаку ,точно , пожелно е да се чуваат личните ДОКУМЕНТИ .

На Ane-Goki1, boomsleng, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Убедив маж да акаме по продавници, патики да најдиме за него |( Ако преживим прича ќу :tmi:

У багажник само на мм докулатки стојат. Јас една ситница да заборавам внатре намерно излегувам да ја извдам. Не знам од кај тоа шубе нешто да ми стои у кола :tmi:

Приказната ќе ја разберите верувам, иако е на дијалект. Мање битна е приказната ама суштината е ептен битна.
    Screenshot_1.jpg

На Ane-Goki1, Thallia, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  14. Luciferovog zlo♧

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.497
    Верувај дека ако некој сака да ти наштети може многу лесно, не го кажувам ова да ја заплашам членката која го поставила прашањето, далеку од тоа нема зашто да се потресува , овој беше Л У Д :D кажав само што и се случи на другарка а како што, не знам , не ме чуди денес ама баш ништо. Поздрав

На WildMk, душленце, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.897
    Допаѓања:
    173.490
    Матичен број сам по себе не е толку страшен.. гледајте и копија од лична карта да не ви направат...тие новите "кредитчиња" не бараат многу документи(facepalm)

Ептен мрза ме фати денес.. има толку ресторани околу, јас пак се тупнав во истиот од вчера, ама денес пица на мени(facepalm) не за друго, туку на 100 метри ми е од хотелов:D

И така си ја јадам пицава и осеќам луто... маслинките се пикантни!:envy:
    А ги има милион, не како кај нас 3 маслинки(facepalm)
    Нешто сум разочарана од сабајле..може ќе ми помине ако се прејадам:rofl: нешто благичко на пример:wasntme:

Зошто таман ќе тргне нешто да добро, одма некој ќе ја замати водата...:sweat:

Ај да дојадам да не мрчам многу:hug:

На Ane-Goki1, boomsleng, dunika и 23 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Комшивката потпрела една тиква на влезна врата.Тоа уште вчера,денес е веќе во тава и печена со сок од портокал и мед.
    Луѓе пукнав,не знам колку изедов.Сега костени ми се вртат во глава.(facepalm)

Одамна сум на форумов,имало моменти кога бев многу активна ,сега некако ме мрзи да пишувам.Има денови и кога воопшто не влегувам.А научив многу,секогаш е добро да се прочита нешто ново...и убаво...има феминки кои ги бркам по форумов да им ги прочитам постовите.

Шетање сакам,ама нема финансии,нема време а и воља.Мојов не е по шетање така да многу фактори не се исполнети за да се впуштам-ме во авантура.

Шетнав по продавнициве или јас сум чурук или навистина нема ништо.Се ми е некако застарено и веќе видено.или нешто слично имам веќе...за разлика од мене децава се во шопинг,којзнае што ќе земат.Или свашта или ништо.:D
    @WildMk среќна годишница ,со задоцнување :*:

На Ane-Goki1, Tajnaotrovna, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.691
    Хелоууу :)
    За дивно чудо помина денов без многу турбуленции, ама останаа глупоштии што сигурно ќе ми биде проблем од понеделник бат ај донт ќер :)
    Порано си бевме ептен блиски една група на луѓе, додека бевме помала фирма, искрена дружба на постара и помлада генерација, како деца не гледаа. Мене ме одвоија физички од тој дел од луѓе и премногу се проширивме сега, небитно, ама сдк далеку од очи далеку од срце не џабе рекле. Си се собираат секое сабајле на кафе, јас да не пројдам некогаш да ги видам ќе ме заборават скроз. Еднаш не им текнало да речат дојди онака да се видиме. Нејсе не им ни замерам ама веќе дружба искрена на работа немам. И не ми треба.
    Леле јас сакав ептен ама не се изорганизирав и друштво не најдов, што не кажа порано ќе одевме заедно :), мерак ми беше ептен викаат дека се топ у живо
    Ммм сакаш да кажеш се пече со сок од портокал и мед?? Не сум ја правела вака а имам една што треба да ја испечам. Како се прави???
    Шмркам кафе па да однесам дете на курс па да се вратам па да одам да го земам :drunk:
    Па си го гледаме филмот со диносауруси, на памет го научивме, си го нашла вчера и на јутјуб си го изгледа скоро цел. Брливо девојче (facepalm)

На Ane-Goki1, Skorpija25, boomsleng и 23 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Нема ништо мистериозно у жабите. Живеат у бара, крекаат по цел ден, зелени се, грди и крастави.:bug::D:P
    Очиве ќе ми истечат, ми жежат од умор. Ич не се осеќам ко да е викенд од утре. Ко од центрифуга да излегов деновиве. Уста не ми се отвара. Освен ако е нешто вкусно за јадење :tmi:

На Ane-Goki1, Skorpija25, boomsleng и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    @Sesil ме изнасмеа со прикаската.
    100 % е во право,кај нас треба да си малку ненормален за да ги изгураш работите побрзо.иначе че си чекаш:D
    п.с. најдите ли патКи?:lol:

Скоро се жалев на мирисот на шира во моето село.сега на тераса се жалам од чад.од греење ли е од ајвари ли е,од казани ракија што варат,незнам ама алишта неможам да ставам со сушара надвор.па само туку ги влечкам по собите за да се исушат.:(

У багаж кој знае што нема од алат.се и свашта.пред некој ден се возиме и нешто стропа во багаж:wasntme:маж се смее и ми вика иверица неколку парчиња мали возел,заборавил да ги изваде:rofl:
    Да е здрава и жива колата-многу работи ни завршила:bow:

Петок е денес луѓе,заробена дома сеуште.дремам и стварно незнам што со себе.еден несквик ќе ми ги среде мислите.вечерва и лунерба плус ќе ме среде да заспијам.
    Ми се враќа на работа,дома не ми се седе веќе:(

Уживајте и за мене:* :hug:

На Ane-Goki1, boomsleng, marama и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.955
    Допаѓања:
    164.215
    Без економски не можеш да станеш овластен сметководител колку што знам.
    Подобро запиши се на некоја академија за нешто друго него ова.
    За да станеш профи во ова без економски тешко. И не, за друго ќе се согласам дека нема врска факсот ама оваа професија и те како има. Без економски можеш да бидеш само помошник сметководител.
    Онлајн водење сметководство кај нас нема такво нешто. Со закон е регулирано кој се може и како може да виде сметководител.
    Прочитај го добро законот. Има и КПУ итн итн работи.
    Друго - курсевите ВРСКА немаат. Перење пари. Пак ќе ти треба многу велам МНОГУ години пракса. И долго време работење во биро за ич пари. Дури и во Нова тоа е нешто кое не е ни дел од реалната пракса.
    А и психички припреми се да живееш под силен стрес и УЈП и слични институции да ти дишат во врат. Ова не е само професија која се учи на курс и папирологија и толку. Одговорна, темелна, захтевна и законски многу силно стегната професија.
    Ако не си работела до сега воопшто имаш добри години пред себе да го усовршиш.

Со други зборови, ако веќе менуваш кариера насочи се према нешто друго кое нема долго да те изложува на предизвик кој често ама баш често знае да е дестимулирачки. Особено биди на чисто со себе со стресот, ајде да речеме се друго и така и така.

Може делувам обесхрабрувачки, но ова е најсуровата вистина во таа професија.
    А платата е смешна. По бироата зимааѕ по 12 до 18 000, а сопствениците кои имаат многу искуство ем нема да те науќат и да ти кажат се, ем ќе се полнат со пари. Тоа е.

НЗС-то е тоа што не е нешто како графички дизајн па ќе принаучиш на курс, нешто сама, нешто од интернет. Ако ти е силна желбата пробај се, ама убеди се дека БАШ МНОГУ ќе ја сакаш работата и дека ќе решиш дека нема да паничиш никогаш, дека ќе бидеш верна на роковите и ќе се заљубиш во трпението и кога се гори. А да, и февруари прешкртај си го од календарот, и добар дел од јануари, јер јбг завршни сметки.
    Биди сигурна дека ја имаш правата слика за професијата.

Последна измена: 19 октомври 2018
    На boomsleng, dunika, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.