Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    Поздрав до легендите овде....
    П.С никако проверување дали е ладно или не..
    10819106_10204635079230331_1295158496_n.jpg

На ozbilnazena, anina, Serafima и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Во 06 без разлика во колку и да легнам, најверојатно навика е во прашање.
    Туку да мавнам една Кока количка да ми се качи шеќерот да прогледам де.

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    101.403
    Расолница ,ќе те освежи...:drunk:

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro utro!
    Danas se osecam bolje.
    Dali radi dorucekot podgotven od maz mi dali sum za doma veke.A moze i taka mi se cini samo.Promenlivost po sest pati na den.
    Koga go zapoznav vo kujna samo za kafe varenje vleguvase.Denes me iznenadi so przeni lepcinja.Pred nekoj den so koricki.:inlove: Se sto pravi pravi troa po mesnicko od voobicaeno ama ne smeam da se pozalam.Kako li ke mu se oddolzam.Sakam nesto da go iznenadam ama nemam uslovi.Nemozam...go ljubam:inlove: pominavme i sito i reseto pomegu nas no pak go ljubam.

На ozbilnazena, bittersweet, Glasna и 7 други им се допаѓа ова.
  5. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Жени добро вам јутро, јас вирус сум закачила како успеав не знам, душа сношти ми се чинење ќе испуштев. Инаку веќе време не ми иде ум, ама сега е краен рок и без отстапки. Имено, отсекогаш кога и да ми побарал некој помош, одма сум била на скок да помогнам-ама од тие што помалку очекуваш, смешно и тажно е кога под сплет на околности ќе им се сплетка јазикот и ќе се издадат што мислеле а не рекле на глас. Третман со одмерена ладнокрвност даги, нек вам је наздравје.
    П.с Многу е тешко човек да ме доведе до степен да ми се одмили, ама многу. Но, кога еднаш е близу тоа преминувам, втор пат нема, е за тоа сум татиница цела без опомена бришам, оти претходно поминале незаблежано жолтите картони,

На ozbilnazena, bittersweet, Glasna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.162
    Hola! 8)
    Само да ве поздравам и да ви посакам убав ден, јас се радувам што е петок, конечно цел викенд сум дома :D се надевам дека ќе се одморам.
    Луничке, честитки за наградата, и јас го меркав кремот, не си го зедов, ама ќе чекам од тебе да кажеш дали го бива, па да го купам. Балеа има еден одличен бб крем, од него сум задоволна, ама овој 6 во 1 не сум го пробала.
    Синоќа од многу мислење не направив ручек, ама ако, на слава сме денес, па не му ја мислам.
    Ајде малку да се освежите

На ozbilnazena, bittersweet, anina и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Сега на работа опнавме по 2 чаши вино во чест на празниците и да ви кажам право, ми отидоа во образи :D Постот јако ме оштети, ич не пиев и од 2 чаши се здрвив ко 5 да сум испила. Исто беше и завчера, од пола ракија одма почна с'клет да ме фаќа :D

Тешки денови се овие, јади, пиј, крај нема :D

Ај уште еден месец :D

На ozbilnazena, bittersweet и anina им се допаѓа ова.
  8. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    И јас бев растена во духот помагај и не се штеди себеси се додека неколку пати не добив вербални шамари од добронамерни роднини и не роднини и за на крај да се потврди тезата на мм за мене : Ти си бе чоек големо злопамтило ,и да ви кажам и сум.Веќе подолг временски период имам изменет пристап кон луѓето а оние што поминувале со жолт картон сега се црвени за навек ама кај мене е лошо што наеднаш во мене во душата пресеквам и одсеквам и едвај она добар ден од лична култура го поминвам низ уста.Ете така наивна ,добра душа сега си сум само за моите деца,контактите со тие што ја изневериле мојата добрина,лојалност се сведени на минимум уште да не се нервирам кога размислувам за нивните постапки,всушност ми треба селективна амнезија да си ја активирам по потреба:)

На NoellePage, Glasna, anina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    ...
    А богами мислеле и на романтиката која следи вечерва :D:D:D.па тоа свеќи по цел стан, имам звезди од ќерка ми во спална на таван залепени, па бидејќи ладно мора да се згрееме, а варено вино нема, ајде под ќебе и после оп близнаци епа близнаци.
    ама затоа лаптоп и таблет права ствар :D:D
    ....
    ништо работа, тоа од ЕВН ко душмани да беа па немаше вака да направат. Во 16 часот оп струја дојде. и сега нит ваму нит таму.ајде помина и ништо од близнаците :):):).
    добар ден, денов летна, еден куп напињања, што би рекла данашња омладина, и кај и да е ќе помине и ќе почне викенд јееее.

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  10. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Срам да им е на тоа струјаџиите (ко што ги вика мм), цел филм ти го расипаа :D
    Јас едвај чекам да дојде 4, да одморам дома, вечер сум и на слава и на именден. Куп јадење, бар ручек ради тоа нема да правам, доста е супа.
    Бебушот денес прета ли прета :inlove: И тој изгледа слави :). Да дојде понеделник и да пројде прегледот, да се смирам... Се частев едно електрично ѓезве за кафе на работа, старото сабајле протече и лом ми направи (facepalm)

На bittersweet, anina, Serafima и 2 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Ставив манџичето да се вари, лиснатото да се пече...и сега со празен стомак чекаме.
    И јас си се чудам на паметот оти сеуште го праќам да го зирне јадењето кога никогаш прецизен или компетентен одговор за состојбата не сум добила:rofl:.

Туку сабајле наминал кај неговите и зборел за одењето на божиќ кај сестра му и работава на караница им тргнала.
    Знаете едно од оние семејства каде нормални разговори се водат само во присуство на страно лице па се сречаваат...инаку муабетот сведен на нула.

Па му викам ако де, и дома ќе си седиме ако си им се налутил нешто, таман сите поклони јас ги бирав, по мерак ми се:wasntme::bandit::rofl:

На bittersweet, SV1911, anina и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Сега гледав едни кокошки во Кина. Да се разбереме не сум во Кина на филм ги гледав.
    Ај мајката исти биле како нашите од оние селските кокошки жолтине ги знаете!!!
    Море и исто кокодакаат па си викам, тие не наполнија со разна стока па ете и ние сме им испратиле кокошки, да имаат и тие нешто од нас.
    Ете дремам ми се спие не отидов до долу во подрум да видам некој од колегиве да не оставил каца со зелка, малку расолница да земам оти вечер ме чека нова тура по гости.
    Не знам зошто се сетив на она време кога бев дете(уште ме држи паметот). Татко ми ќе донесеше некоја мала свежа елка и се раувавме. Немаше лампиони и триста глупости туку обичен памук ќе наредевме на неа демек снег наврнало. Сечевме хартија на ленти и ја обиколувавме, а денес не знаеме што да наденеме на неа.
    Секоја година нов трошок, де лампиони, де оние како се викаат златни топчиња како ѓердан, де сијалички оти светат само 2 дена и пак нови и пак нови.
    Ете си направив муабет самата со себе, вие гледам добри сте.

На anina, imelda, Mama25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    101.403
    @Daleron а правеше дедо мразовци со плутани тапи?:DИ свежа елка висока до таванот ,и пластични играчки од мастики за џвакање,каубојци и индијанци.:oА оваа година се уште не сум ја накитила елката за ќотек плачам.
    Јас не сум вкусила алкохол а како пијана сум.Ме пецкаат очиве а носов чешма.А тоа пусто кивање ако те начека неспремен богами и ќе се подмочаш.:rofl:
    Мислев да се одвеам денес ама некако времево не ми дава елан.А другата недела тиквичкава ќе оди за Н.Сад,требаше да купам пижами и опинци.Не знам колку пари се ама сигурно околу 1000 ден,како чевли да купуваш.Патем ако некоја има информација нека каже.
    Огнов денес не ми гори ќе го закаснам и ручеков,не знам кога нешто не ми оди од рака не ми оди.Пробав и филм да гледам не ми го додржа вниманието.:|
    Инаку за горе тагнатата имам расолница розева.Лек за душа.

На anina, Serafima, imelda и 3 други им се допаѓа ова.
  14. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
    Da ne iskocam jas vo grad lelleeee kolku pari potrosivvvvvvvv jbg

15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Толку се опинците накај 1000-1200 пред некој период (кога беше играорка) ги купив во чаршија, убави мекички. Ги облече еднаш на некој концерт и толку беше, ама додека не купив душа ми извади.

16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    101.403
    Јас морам да земам,ја притиска професорот.:(
    Од понеделник здравје...
    И малку зимска идила...
    1966838_10154922788210284_3472688532001292049_n.jpg

На NoellePage, toogood, anina и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Zenicki samo da ve pozdravav i da vi go cestitam denot,koj slavi slava,koj imenden,na site neka im e so sreka denesniot den Sv.Nikola,sreka,ljubov,zdravje...

На anina, Serafima, pilenka и 3 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.583
    Допаѓања:
    152.045
    sednav da pivnam kafe ,da se osvezam malku i da prodolzam...patem ve citkam ..
    ubav den mi e denes,praznik vo kukata,imenden na soprugot...povelete mili feminki da se pocastime!

На ozbilnazena, Annath, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.474
    Невести еве сум јас, не загинав у кујна иако вчера таму видов комарец. Се мрдна времево скроз.
    Мм хрчи у спална, мене ме кине денес глава а топлам сарма на тераса. Ги чекам моите на ручек за да го одбележиме денот а како што ветив сликичка тазе за виртуело частење следи.

Прикачени фајлови:

На ozbilnazena, Annath, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.