Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Да фатам и јас еднаш да се потпишам
    :sun:Есмералда-МД:l:

Чувството дека некаде не припаѓам мислам дека до скоро и да ме држеше а со тоа и ептен намалената самодоверба придонесуваше да се чувствувам уште помизерно..
    И со помош на маж успеав да сватам дека никој не е нешто повреден од некого и јас сум дел од овој свет..
    Денес ако осетам такво нешто,во смисла немаме заеднички маабет едноставно се повлекувам..
    Маж испратен на работа со налог да си среди кашата што ми ка забрка,да најде начин да им откаже на гостите,не сум психички спремна:envy:..
    Ладно ептен и денес официјално се пушти парното.Цело зимо е 22 степени,ставено на термостат и е милина.
    Спиеме само со јорган од пердуви:inlove:,како на облаци,меко и топло.
    И децата имаат јорганчиња такви,не се многу дебели таман да не се потат..

@vitamina Витаминче се извинувам,не сум видела,не е ништо намерно:l:

На Ane-Goki1, Val-Dim, Thallia и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    На Ane-Goki1, Val-Dim, SV1911 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    Чекајте, чекајте (hollest)
    Нарцис@

На mal.ecka, dunika, Dadusicka и 12 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    154.667
    Полека ти со оперил, не се користи повеќе од 5,6 дена, не за зависност ама може да ти оштети слузница. Земи друг спреј, имаш на база на оригано или обичен солен раствор. Море свари камилица и покриј се со пешкир над тенџере :D
    И ја ги загледав токи вокијата и на Хитроу помислив одма дека работиш :wasntme:
    Секојдневно :doh:, не од финансиски причини, ама м0ислам дека јас сум премногу станата дива и тешко се уклопувам се повеќе и повеќе, дури и меѓу долго познати луѓе.
    Леле јас имам цел шкаф од баба ми така што ми спремала и миленца чаршафчиња ова она, знам дека нема да ги искористам ама срце не ми дава да ги дадам, ме потсеќаат на неа :(
    Ај па ти што ќе се бањаш не сме на работа утре :D
    Леле колку сум среќна што сум дома утре немате појма, ко мало дете на патронат од школо се радувам :party:

На Ane-Goki1, duffi, dunika и 20 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Немора секогаш да се во прашање финансиски причини.
    Сум се осетла глупо и во друштво на големи госпоЖи на ручек кај што мене ми се мака и срка а тие културни:D

Иначе финансиски не сум слаба.Работиме и двајцата и имаме за нормален живот.
    Безврска е тоа што воопшто си дозволувам да се најдам во за мене снобовско друштво што освен фалби друг муабет нема:).

Гледам ТВ.
    Дебати и турски серии:|
    Си мислам една драма да направам дома колку да ни стане животот интересен:D.
    Едночинка:D.Монолог:D

На Ane-Goki1, Thallia, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Сега ми текна кога кажа м&м за тенџере на пареа

Некна имаше у лидл такво апарат некој за пареа на лице и за инхалиции за нос 10 евра
    Тоа права ствар е
    Уште се каам што не го земав дека јас се парев лице порано често
    Сега ме мрзи ама со апаратов убаво изгледа тоа

Ах да има и новагодишни колачи и чоколади да знаете
    Има такви пакетчиња со чоколади внатре си мечиња како лани 6 евра

И има медени колачи со цимет и ореви

На Ane-Goki1, duffi, SV1911 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ухуу, повеќе од 10 дена го користам. По двапати прскам во една ноздра. Знам дека е лошо и штетно, ама верувај не можам да дишам. Последниот пат ми спомнаа за операција и снимка дека ќе ми прават. Ништо од тоа не направија.
    Теретаната ми работЕ утре. Да не смрдам таму. Доста е некои што смрдат па и јас фалам. :D

На Ane-Goki1, duffi, dunika и 13 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Кога бев тинејџерка се чувствував како аутсајдер, заради моите ставови и размислувања.
    Мислев дека е проблем... после сфатив дека не е.

Што се однесува до конкретниот пример, имањето пари, само по себе не ми значи ништо кај икс личност.
    Она што го ценам е интелигенција, љубопитност, емпатија и разбирање...

Иначе, можам да се вклопам во скоро секаков муабет и со секакви луѓе.
    А во ретки ситуации кога не можам... доволно ми е и само да ги набљудувам.
    Секогаш можеш да научиш нешто ново. :)

На Ane-Goki1, Thallia, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Ќути молимти се:doh:
    Од 20кг доплатив за 32 кг куфер..
    Плус приорити за 3 лица за уште едно ќесе со нас(n)
    Пакувам пакувам...и никако да се спакувам. Барем тие работи што нема да ги носам, реков ќе ги ставам во куфер и не го отварам..

Поминав низ супермаркетиве денес.. Реве, Алди, Едека и Лидл..ииииии кога ги видов ми светнаа очињата;(

Има и на киндер а оваа година гледам и на оние карамелите, тофи ли се викаа?
    И така испозаљубена си отидов само со еден дедо мраз од 200гр на киндер..
    Да имаше место во куферов, кој знае што ќе земев:( се туфкам сега, како не си купив уште еден куфер:D

На Ane-Goki1, Thallia, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    154.667
    Прашај доктор з нешто друго што можеш подолгорочно да го користиш. Вајда не а да мораш до операција да стасаш :doh:
    Не сме знајале дека си билдер де, истуширај се тогаш да не не брукаш таму :D
    Ми збуче главава од 3 деца, т.е. 2 големион не учествуваше во брканиците и пискотниците, господинот не игра со девојчиња испод чест му е :emo:, уствари просто кажано се срами. Не беа толку бесни колку што ја не трпам многу бука, и што во станот ни се сите соби поврзани и е идеално за играње брканица. Инаку јас на деца што до толку немаат контрола и прават намерни бељи и хаос кога се на гости реагирам богами. Нема сигурно да ги измлатам и да им урлам ама со висок тон опоменувам или реагирам кај родители. Мада не сум имала до толку екстремни примери како што пишаа есмералда и витамина.

На Ane-Goki1, duffi, NarCis@ и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    @Dust Немој да се секираш, кажи се што си бендисала ќе праќаме,зашто сме ние тука,ќе помагаме

На Ane-Goki1, LejlaD, Peco и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Маж ми направи операција на нос од функционални причини @MrRight. Едната ноздра цел живот непроодна , девијација на септум, хрчење навечер, скоро па апнеи. My помогна операцијата, не 100% ама многу. Опоравокот беше брз и лесен но со општа анестезија и една ноќ во болница.

На duffi, NarCis@, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.951
    Допаѓања:
    164.182
    Ретко се вклопувам во класични женски муабети особено зошто тие теми не ги сметам за битни.
    На форум може да пиешеме за мажење гз со антицелулитна ама за во живо ит ис нот мај кап оф ти.
    Ретко се вклопувам во муабети, а во живо и речиси и да не оговарам. Не друго се имам два пати заебано на правдина, ме наместија на неречено те потврдив нешто што некој друг рече од куртоазије и го папав испадна јас сум рекла.
    Исто така во муабети за ручеци не се наоѓам, а уште помалку за скапи брендови од било каков калибар, и сум имала и сум носела, а ми било снобовски ни па ми доаѓало како нешто важно па да се збори. Не се воодушевувам на такви работи.
    А и малку е незрело да се гради идентитет вез основа на брендови. Кој има нека си има, ама сметам дека кога тоа е темата на муабет, друго и нема што да се понуди од другата страна. На гз паѓам кога ќе ми споределат некое истражување, книга, прошетка, искуство, ама парталите, ноуп.
    Редуцирана сум во темите и зависи со кого, ако се потрудам да се најдам во секаков муабет и да глумам лудило, можам, ама ме мрзи и ми е глупо.
    Се навикнав да сум аутсајдер.

Не можам да разберам луѓе што базираат мислење за некого врз основа на само и само хороскоп. Не е на темава ама просто ме иритира ова. Може да се заебаваме, ама толку сериозно колегите и пријателите да си ги бираш така??? Која надменост човече, па и површност.

Последна измена: 22 октомври 2018
    На Ane-Goki1, Thallia, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Вчера идев у лидл
    Леле ко ги видов сите тие наџиџани новагодшни де од едното де од другото грабај грабај не стигнав да сликам маж и дете све испокинале испоотвориле у кола (facepalm)
    Има такви како во картонско ќесе шро ѕирка мече јас земав елен сакам уште да земам плус внатре чоколадо :D
    Имаше стапчиња медени срца дедно мразовци лампиони ..
    Ах ах
    Не е дека те стрвам ама си требала уште една торбица да земеш за не дај боже нели :wasntme:
    Тие тофи не сум ги видела
    8-|
    Леле те испобцкав значи до крај (facepalm)срам да ми е :headbang::fubar::headbang:

На Ane-Goki1, duffi, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    :rofl:
    Ќе помисли некој дека сум од некоја затуцана земја ако почнете киндер да праќате:D
    Тетка ми ми вика - следен пат кога ќе дојдеш да ми донесеш локум(некој кај нас го пробала) и вегета(facepalm) јас и викам - вие се што има благо донесете(facepalm)

Јас вегета видов во Едека во Минхен кога бевме претходниов месец, ама тука во двете Едека влегов и не најдов:D
    Утре ќе одам на 13км од тука само Вегета да најдам8)

Не сум луда..тоа е за да не седам дома и да ме боли глава од бла бла муабети:lol:

На Ane-Goki1, duffi, Esmeralda-MD и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Користев. Не помагаа. Т.е. помагаа додека ги користев. Што сакаат нека ми прават само да ми се среди проблемов.

Билдер и пол накај два сум. Еве увери се. :makeup:
    mr-muskul.jpg :rofl:

На Ane-Goki1, Thallia, Esmeralda-MD и 13 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Не ти е за вегетата за шетањето ѕи е признај :D

Кај мене има у маркет тука наша вегета на подравка и подравка супи :clap: кога ги видов му реков на маж дека животот ми дошол тука
    Тек да имаше и чоколино и други супи и аргета и бурек (facepalm)

Патувавме некна на богу изад леџе за српски бурек за чоколино кое кошта 3 евра бурек 3 евра и супи 2 евра
    (facepalm)

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, NarCis@ и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.404
    Сум се осеќала вишок по многу основи. Сега сеедно ми е за се ама во тинејџерските години, дете сеуште, не можев да се сносам лесно со сето тоа. Пример сите другарки фатија дечковци почеток на средно, сите во врска јас сингл. Па коа ќе почнеа со муабет колку ги сакаат дечковците, на која кога дечко и и се јавил да и каже дека ја сака, итн се прашував шо праам јас со нив.
    Чувствителна бев многу и на се внимавав. Не сакав никој да биде погоден со ниту еден мој коментар. Пред другари/ки што имаа изгубено родител се воздржував да ги спомнам моите. Пред другари што немаа за одмор се воздржував да раскажувам како сум си поминала ... Ама не се сите така саосеќајни како мене :angel:

На Ane-Goki1, Thallia, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Ми се шета де:D ама ако и ајдам вегета ќе биде пресреќна:D

Лани овие ги купив
    Сега вакви пакувани има на Милка, на Тофи, на Киндер ..оние на лидл не ги видов на Ф мислам беа.. Фаворина нешто така
    Ќе сликнам утре ако не заборавам..
    Си земав срца на мерси:inlove: може ќе му го освојам срцето на мојот одново:lol:

Во градов кај што сум, нема многу балканци. Може затоа и вегета нема:D

На Ane-Goki1, Thallia, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.444
    Допаѓања:
    143.621
    Многу пати. На пример на факултет. Ниту еден ден не се почувствував како дел од средината. Веројатно не е ни чудно што не работам по струка, а не сум ни во контакт со никој од таму.

Од друга страна, имаше години кога цела плата ја давав на мајстори, додека колегите го патуваа светот. Се правеа споредби меѓу Бали и Тајланд, Виетнам и Малезија, ама не знам, никогаш не сум се почувстувала дека не припаѓам таму. Веројатно затоа што не било тоа пренемагање туку дел од нормален муабет. Се зборело и за добро, и за лошо. Уште ми се драги тие луѓе.

Има моменти кога можам со секого да направам муабет. И други, се почести моменти, кога сум многу дива и со никој не ми се муабети. Е тогаш се чувствувам како да не сум дел од оваа планета.

На Ane-Goki1, duffi, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.