Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Премногу сум млада за во таква лудница да работам |(:lol::?:
    Не дека не ми нудеа де. Ама на таква рота за тие пари, не фала.
    Реков, поминаа годините кога носев 10 души на мој грб, а сите иста плата. Сега, легачам дури можам. Ко ќе ми дадат понуда на гз да паднам, може ќе престанам да забушавам како и сите други. До тогаш, ќе користам за да си наплатам неколку години уназад.

Имаше на 9гаг сликче, ако секој ден на работа седиш 10 минути во вц без потреба, на годишно ниво соберено времето е 40 саати, т.е. една седмица (waiting) па и ја така некако сметам, чизмиве ми се поклон од фирма :D:wasntme:

Ако ви значи нешто, имам чоколади и јајца од Велигден. Уште некоја недела и ќе ги фрлам.
    Колку многу благо јадев, арно дијабетес не сум фатила. Сеуште не де. Уште немам сретнато друг народен херој како моите јадечки подвизи.

Ајдееее, пак за храна почнав.
    Треба да спијам, а не ми се спие. Ама сабајле гарант ќе ми се спие.

За муабет, ако не ме мрзи, уста не затворам. Да надокнадам за времето кога бев срамежлива. Нема тема за која не сум експерт. Македонка во коски. Некогаш и намерно зелени тресам да испитам терен, да се дешава нешто ]:)(facepalm)
    Во зависност дали ме имаат фатено браќата.
    Пак филозофирам
    Цццц

П.с Се осеќам дека не припаѓам на планетава. Ама то је то. Не сакаат ванземаљците да ме шетаат низ галаксијата со нив, па си седам овде. Типична риба сум, па сите ги разбирам, било какви муабети да ми вртат. Ама ако ме нагази некој на жуљ, обично кога ќе почнат да ми се споредуваат со мене, тоа највеќе ме нервира, престанувам да комуницирам.

Последна измена: 22 октомври 2018
    На Ane-Goki1, bittersweet, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    @Mr. Right Оперил не се користи повеќе од 5 дена.оштетува слузница и може повеќе да ти наштети отколку да ти помогне.земи аква марис или сличен препарат додека да консултираш доктор.матичните имаат замена,не чекај толку долго-јави се кај замената;)

@Dust девојко почна да ме загрижуваш со толку благо.многу убаво изгледаат ама:D што е многу,многу е.
    "благарка" си изгледа ти:x

@referentka цел живот се чувствувам така и мноогу ретко се случило (читај скоро никогаш) да се почувствувам вклопена во средината.
    Од добро утро наутро и кога ќе почнат муабети цели 8 часа за ланскиот снег,за која се разведила,за која од кај се облекува,која имала швалер.кој турски филм играе:whew: ^_^ ги слушам и климам со глава а во себе си велам "боже мили зошто неможам да се вклопам во муабетите":wasntme: и не само на работа.затоа кога немам пациенти воопшто не излегувам во ходник за да не слушнам уште нешто што ќе ме потсети дека не сум за тука:lol: и не само на работа,и по пат за дома-во продавница,по продавници,во ресторани.
    Пробувам да се прилагодам и се е добро се додека некој не ме праша мене за некакво мислење-еее тогаш:x кажувам и веќе не сум омилена во околината.8) :D
    Секој ден исто и секој нов ден е нова борба.во природа и само со луѓе со размислувања како моите сум среќна и исполнета:inlove:

п.с.настинкава преминува во бронхит,се слушам дека "свиркам" и си направив 1 тенџере супа со многу бибер и лимон.и 1 тегло компот од вишни изедив.и сега чекам да видам дали без антибиотик ќе завршам или ќе ви пишам од болница:D
    Како и да е убаво е на работа-добив денес коментар "без тебе не бивало Докторке:$добро сум им дошла" од пациентите-незнаев дека сум фалела на некој.

Колку долг пост напишав:rofl:колку смајлиња ставив,и мислам дека уште ќе пишував ама доста е.утре сум фри ќе се гледа Шилд серијата на маж ми цел ден:inlove:

На Ane-Goki1, Thallia, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.941
    Допаѓања:
    164.045
    Пркосам на неприпаѓањето.
    Ни на пола фамилија не припаѓам.

Интересна работа. Сакате една вежбица со припаѓањето?!
    Опуштено онака, размислете длабоко, дали припаѓате повеќе на семејството на татко ви или на мајка ви.
    Многу одговори ќе си најдете.
    Уствари припаѓањето/вклопувањето од тука доаѓа, а не од надвор и останатите, тоа е само последица.

Јас повеќе припаѓам кај на татко ми семејството. Контактот со на мајка ми страната проаѓа низ иглени уши и стои на стаклени нозе. Не можам со традиционалисти, не заостанати туку некој чуден ред кој ме гуши. И тоа важи само еднонасочно, све метаниите на нив инаку многу осетливи се. Имаш дурлење од 4500 дена зошто добар ден било кажано у а мол, а не у г дур и зошто чашата си му ја наполнил на 1 цм од врвот кога сакал 1,5 цм и слични тупачки.

Мужените размислете и дали се поврзувате со презимето на мажот.

На Thallia, duffi, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.942
    Не се вклопувам на работното место. Порано севкупно мислев ама неодамна открив зошто. Неспособноста на раководителските единици се префрла на мене и на колешка. Односно на моја катедра. Ужас. Но годинава решив да ставам крај на тоа и гледам дека конечно ми тргна од рака. Убаво велат ако не гледаш каде е проблемот, одалечи се и погледни ја сликата од подалеку.
    Вечерва се бута по некој мафин и сок од калинка и лимон. 3 дози и желудник се јави у протест.
    вие арни?

На Ane-Goki1, Thallia, Bubce38 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    @Lilit имам машко име и 2 презимиња,моето и на сопругот а неговото завршува на -иќ.
    Многу пати ме мислат дека сум машко по име и презиме.
    Ова што кажува за мене дека сум се вклопила или не во околината?:D :lol: валјда НЕ:)

На Ane-Goki1, WildMk, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.624
    Дефинитивно на татко, може поради сплет на околности ама со другава страна малтене не се гледаме.
    Поврзувала не поврзувала си го земав, не го додадов туку го земав.
    Ме боли глава од нигде никаде, легнав не можам да заспијам.

На Ane-Goki1, NarCis@, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.941
    Допаѓања:
    164.045
    Не, не.
    Туку кон кое презиме те семејство чувствуваш припадност?!
    Не си ме разбрала добро.

На dunika, NarCis@, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Ау не , отпадник сум. Кај никој не припаѓам. Горштак што вели мајка ми. Повеќе во смисол на чопори правење, а иначе имам роднини со кои фино стојам. Генерално пријатели ми се подраги, нив сам ги бираш, а крвта иако не е вода, има многу вода во неа. И маж ми е како мене, и некогаш ми е смешно колку сме елиени. Ама имам луге со кои си кажувам те сакам а не ми се род, и со кои стварно се сакаме.

Последна измена: 22 октомври 2018
    На Bubce38, duffi, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Сега те разбрав.повеќе се пронаоѓам во додаденото (негово) презиме дека припаѓам:D

На NarCis@, Annath, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Не сум воопшто поврзана ни со.на мајка ми фамилијата ни со на татко ми.
    Незнам зошто ама не припаѓам во ниту едно гнездо.
    Ги сакам, фамилија ми се ама не осеќам припадност кон нив.
    Е сеа..
    Го имам презимето од Рефо.
    Го зедов зашто сакам и без да се каже да припаѓам некому.
    Не дека значи нешто тоа ама ете мене и нему ни значеше.
    Дури осеќам како во негова "партија" да припаѓам:D.

Иначе, и јас со колегиумот тешко се вклопувам.Ама неможеш да бираш колеги и комшии и за свое добро и за доброто на работата, повеќе време си ќутам.

На Ane-Goki1, Bubce38, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Стварно ме натера да се замислам,ама баш да се замислам.
    За жал или за среќа ,еве незнам,ама не се пронаоѓам ниту од кај мајка ми,ниту од кај татко ми -за у сем.на мм па не доаѓа у предвид.
    Некогаш се чувствувам буквално како да стојам сал сама на ветрој.бина ,јбг :|
    А ова за презимињата, @sanjaeva имаше пишано и објаснето многу убаво на темата,негде околу Прочка беше,баш околу една моја одлука се поклопи муабетот.
    Колку сум поврзана со презимето -и тоа незнам ,20и кусур год.го носам само неговото презиме ,ко второ име ми е бидејќи ми се обраќаат на презимето ,ретко кој по име да ми се обрати.

Оваа мераци биле што залади-сите домче ,серија се гледа со лепотаниве,се пикнаа кај мене под кебе - има ли поголема среќа од тоа денов вака што ќе заврши ,фала ти дедо Боже .

На Ane-Goki1, Skorpija25, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.164
    Допаѓања:
    137.269
    Одамна ми е размислено ова со вклопувањето. Само во на татко ми фамилијата, со таа од на дедо ми страната се вклопувам.Некако ко сите од ист калап правени да сме. Толку карактерно исти, исти ставови, сфаќања. Тетин ми често знае на мм да му рече, коа сме собрани сите, кај западневме јас и ти со вакви. Тие од на баба ми странaта од секогаш сум ги гледала ко чудаци, со исклучок на 1-2ца.
    Од на мајка страната, па не ми се ни верува дека мајка ми е од таа фамилија. Вујко ми, брат и нејзин, ми е чуден и различен од неа не пак подалечните. Со дедо ми таа има малку допирни точки ама со другите нејзини блиски не, буквално никакви.

Koн презимето на мм пак воопшто не осеќам припадност. Не можам да го свикнам уште. Некако ко вишок на мене. Си го кажувам моето само :tmi: Арно му викав двајцата да сменеме презиме, некое сасвим трето. Ни мое ни негово :angel:

Последна измена: 23 октомври 2018
    На Ane-Goki1, Skorpija25, Thallia и 15 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Јас си ја обожавам работата, ако се тргнат настрана ограничените ликови на раководни места.
    Егото на неписмен и глуп човек е заебана работа.

Вечерва журка со Дениз.
    Хинт: вие што ја гледате на Сител, здравје до пензија ќе ја изгледате :D

Прв пат турска серија да ми фати око.
    Има глупи моменти, ама генерално добра е.

Одамна не гледам амерички серии, само криминални, дефинитивно тие се најкомпетентни за такви :)

Ги сакам шпанските, не мислам на мексичките, туку баш шпански од Шпанија, Las Chicas del cable, Grand Hotel, Velvet... се' тоа изгледав на Нетфликс, сега дур стават нова сезона некоја со Дениз се дружам.

Не знам каде да најдам шпански серии со англиски превод.
    Не мислам на сапуници како Есмералда, патем :)

Второ какао денес, па после дебела.
    Епа.... дебела :D

На Ane-Goki1, Skorpija25, Thallia и 18 други им се допаѓа ова.
  14. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добро утро.
    Вака, онака, сум заспала, па сврзав 5 саати сон без да мрднам. Ова според саатот. Денес се разбудив порано, смуди со не кажувам што :D, понекое апче, пеглав, се спремав и се острчав по автобусот. Си викам заштедив некоја фунта, ама па тука на крајот ќе ми ги земат за даноци. Удрив кардио 20 секунди, луѓе и за теретана пари фрлаат.

Пмс иде, ко тинејџер ме исфрлило по лице и раце, вчера колеги ми поверуваа дека сум 24 :inlove:

Фамилијарна припадност. Немам. Ни имево веќе ко да не е мое, а не презимето. Еден куп никнејмови имам, крејзи маседоунијан ми е најомиленото :D8)
    Од мамина страна фамилијата сум изрод, од кај тато, иста сум ко дедо, другите сите се изроди |(

Пошироката фамилија ги гледам 2 пати на 10 години, не ни знам какви се. Мене ми е супер така

Ако ме земе некој, ќе видиме дали ќе се приспособам на неговото презиме. Имам другарка што се вика Eunique. Е по уникално име нема значи.
    Пак скоро саат време пишувам еден пост.

На Ane-Goki1, bittersweet, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.936
    Допаѓања:
    203.219
    Ај добро утро!
    Јас ќе ве будам за празници и викенди, пошто моиве деца очигледно се наопаку, спијат кога треба да стануваат, стануваат кога треба да спијат. Сеа се думам што да правиме денеска, ама чинам дека дома ќе го прележиме денов.

За припаѓањето, да, ми се случило да се чувствувам како да не припаѓам во некое друштво, ама тоа порано. Сега не се замарам, оти и онака кругот на пријатели не ми е голем. А за роднините, нема збор, и од кај мајка ми и од кај татко ми си се пронаоѓам, иста сорта сме. Од кај мајка ми со братучеди до второ колено се дружиме, од кај татко ми и до трето и четврто колено исто. Така од мали, така и сега. Не сакам да ги прекинам тие врски и контакти, подраги ми се од било кои рандом личности. А за презимето на мажот и во неговата фамилија донекаде се вклопив, со исклучоци. Ама затоа со друштвото на мм не можам да се вклопам, освен со една од жените (втора сопруга на другар на мм), не знам зошто. Не се лоши луѓе, ама едноставно не се пронаоѓам во нивниот начин на функционирање, дури и некои нивни постапки ми се прилично несфатливи. Сигурно дека и јас сум им несфатлива, оти сум партибрејкер, по нивно ]:)

Време е појадок да се прави...уште да знаев што...

Кафе?

На Skorpija25, Ane-Goki1, Thallia и 24 други им се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добро утро! :sun:

Веќе е добар ден кај мене. :D Се запишав на Б1! :party:

IMG_20181023_111438.jpg

Исто. :D На форум можам да кажам некој таков рандом муабет, ама во живо тешко, освен со мајка ми и една другарка.

:bow:

Баш така.

Во средно популарните ученици ептен беа горди на својата брендирана облека, па цело време сакаа да се истакнуваат со тој момент. :D Некои луѓе уште не се израснати од таа фаза, па и на 25+ се однесуваат така. Баш ми е интересно да ги посматрам таквите. ^_^

На ничија страна не припаѓам. :D Не се пронаоѓам ни кај едните, ни кај другите.

Си го задржав своето презиме. Не можам да замислам да го променам или да додадам друго покрај него. Не е ретко или уникатно, ама мое си е.

Не сум се чувствувала помалку вредна од други поради тоа што не се пронаоѓам во некои муабети. Убаво ми е да слушам интересни разговори на теми за кои што имам малку знаење, така ќе научам нешто плус, па ако ми е ептен интересно ќе земам ќе истражам на темата повеќе.

Ако не ми се интересни тие муабети и траат ептен долго во мое присуство, ќе сменам тема или евентуално луѓето. :D

Сонував кошмари ноќеска. :sweat:

Убав вторник! :sun:

На Skorpija25, Ane-Goki1, Thallia и 20 други им се допаѓа ова.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    За појадок ако може момички, пржени, пржена сланина, малку сиренце, маслинки, ама од оние зелените со црвенко внатре, чајче со мед, после кафе.
    Таман. Измислив што, уште да имаше.

Нешто сите спиете.
    Јас со истото кафе, на истата маса, ги чекам другите и да почне денот.

Денес се надевам ќе ме поштедат од лудницата и ќе одмарам повеќе. Вчера две паузи, една 15 минути, другата 45 оти се замуабетив со колегите и ме мрзеше да се симнам.

Ми се јаде готвена храна, топла, да седнам и јас ко човек, стомак да стоплам.
    Ама кој мене ме прашува јас што сакам.

@SV1911 честитки за курсот. Ти се дивам на посветеноста и концентрацијата.
    Јас правам план и после се предомислувам.
    Кај терам и јас не знам.

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  18. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Најпрво да ја поздравам @referentka ,ти благодарам мила што ме спомна :hug:
    Поздрав и до сите на темава :hug:

Не сакам да ве трујам со негатива, немам сила и желба за пишување , поминувам низ тежок период кои многу од вас го имаат поминато и можат да ме разберат ... толку тежок , толку турбуленции во мојот живот не можев да замислам дека ќе ме снајдат , и ќе бидат толку болни .......од толку силна -јака личност одеднаш се срушиш ... паднав... завршив и на хируршка интервенција, му благодарам на господ што ме спаси...скроз се срушив.... не сум таа што бев...до тој степен ....многу имам за зборење само немам сила ни да пишувам... се надевам ќе ме разберете, ретко ве читам ... се надевам кога ќе се опоравам почесто ќе ве дружам како порано само со убави нешта да кажам....
    Ве сакам и обожавам сите до една :hug:

Само можам да ви кажам сакајте се,пред се првин себе си,после сите околу вас, ценете се, бидете силни , горди, борбени ....животот е многу суров и знае да удри каде што најмногу боли.....

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 35 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Гутен фрикинг морррген. :))) Силно кафе испив уште од сабајле, не ми замерувајте.
    Синоќа ми беше ладно. Ќе појачувам ќебе со дупло ќебе или јорганче, јеа. само на костени мислам и се ми мириса на нив.
    Ретроградните планети нек се соземат оти ме збрлавеа со скоковите во минатото.
    Момата од вип ќе ја здавев више на крај. Увек си мантрам дека ништо не мора да се прави со нервоза и дерење. Нит некој мене да ми го зафркнува денот, ни ја на друг. Имам околу себе такви што се растени со вреќи сол и електро-шокови, па... :)) многу нелепо е. Али, ете. Некои луѓе стварно успеваат да ме извадат од такт. Абе, у рок од пет секунди, се' што кажуваат за да се оправдаат е so fuking wrong. Уште ме држи нервозата. Богдачува.
    Увек коа сакам да одморам мозок и олабавам од се' што ме нервира...ми се дешаваат ствари да ме доизвадат од такт. На крај и ја ќе почнам да се понашам ко со сол да ме растеле. Туку..... Не ми се искачат надвор. Време е чизми и јакна да се купи. Срвево ќе ми пукне некој ден од премногу кафе. Ако не оно, мозокот. Хехе

На Ane-Goki1, bittersweet, LejlaD и 21 други им се допаѓа ова.
  20. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.269
    Добро утро!!!
    Многу ми е мило што пиша @DVAANGELA :hug:дружи не почесто кога ќе имаш време,немој да се затвораш во себе.Децата растат животот си врви и никој нема да ти рече фала за ништо.Секој додека не сети мака на свој грб не му верува како му е на друг и може да дели совети ,до утре сабјле.
    Од секогаш сум мислела дека најмногу се пронаоѓам од страна на фамилија по татко ми ,од кај мајка ми некако ми се многу поразлични во размислување,но и со нив си го имам.
    А,во однос на презимево на мажево се вклопив и навикнав можеби дека слично ми е на моминското.
    Ај да се спремам треба да излезам додека не заврнало...
    Убав ден !!!

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.