Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добро ви утро , ненаспана неколку дена , синуси активни , главоболки ужасни, кашлање.......а времево мислам ме дотепува, што убаво си грееше сонцето:sun::sun::sun::sun: ...го молам да се врати ....за припаѓањево, хм....кога бевме деца се дружевме повеќе како што растевме се одалечивме ,сега скоро и да не комуницираме ,да не е фб нема ни да знам кој каде е и што прави,сум се чувствувала како црна овца во фамилија ни кај едни ни кај други ...голема фамилија сме и од двете страни ....ама ни тогаш ни сега не сум почувствувала дека ме влече некоја страна повеќе ......вие сте испиле кафе нека ви е наздравје ...одам да го испијам моето ....:coffee:

На Ane-Goki1, LejlaD, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Јутро је,јутро јеее....

Освен што ми дојде на ум една идеја(додека миев зУбИ сабајле) ништо ново нема -ваљда дека е неработен ден .
    Спиев ко заклана,кафево од 9ч го пијам и крај му нема .

@DVAANGELA ,многу било во животот па се поминало.И овие нервози ќе поминат ,гледај децата и зезај се повеќе,ништо не е вредно до толку за да се нервираш освен ти и они двајца.:hug:

Ми се прави муабет со Божица :)

Ај :*,време е за фини нешта :)

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.389
    Допаѓања:
    262.076
    У живо или у писмена форма :))))
    Божица џвака. Добро утро, заспав у 3 со музика во уши за да не си ги слушам мислите.

Кафе у казан сега.

На Ane-Goki1, bittersweet, LejlaD и 18 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Написмено :P
    Баш околу Џвакањето :P

На Ane-Goki1, LejlaD, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.389
    Допаѓања:
    262.076
    Ајде, ќе џвакаме заедно :)

На Ane-Goki1, LejlaD, Mr. Right и 7 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Се сетив на еден виц ,ама ептен е :tmi: :$,срам ми е да го пишам (леле ја и срам|()
    Ај ...:hug:

На Ane-Goki1, LejlaD, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.777
    Добро утро :hai:

Околу темите:
    Да, сум се осетила како да не припаѓам, ама и за брзо време и сум се оттргнала од такви луѓе. Не е само снобизмот, туку и токсичноста што ја пуштаат, а после мене ме боли глава. Инаку сум лесно вклоплива во друштво, и можам да правам муабети од манџи, преку швалери, па уметност, политика и на крај научна фантастика. Може нема да имам мислење за сѐ, ама радо би слушала, ако е добро презентирано. И сѐ зависи од расположение. Со истите луѓе, различни муабети знаеме да свртиме.
    Порано дури беа живи баба ми и дедо ми по мајка, бев повеќе кон таа страна. Но откако починаа, не припаѓам никаде, освен на фамилијата што ја изградија моите родители и фамилијата што ја градиме со маж ми. И да ви кажам, најубаво ми е.
    Што се однесува до фамилијата на маж ми... хммм... не припаѓам, иако имам неколку многу драги личности кои најискрено повеќе ги сакам и почитувам од моите роднини.
    Само моето презиме го задржав. Јас лично сметам дека не треба ништо да менувам за да докажам дека некого го сакам и почитувам. Доброто е што и двајцата бевме согласни околу ова и воопшто не се ни спомнува. Е сега за останатата фамилија, мислам на родителите, презимето беше скандал :rofl: Додуша, татко ми си поќуте, знам дека му беше мило, иако не признава :lol:
    Денес ќе се шета со гумените чизми и ќе се оди на кафе. Пмс и личноста со која ќе одам на кафе, сакаат да ми ја уништат диетата, ама не се давам. Слушаш @LiliBoz ? Не се давам ]:)
    Одам да правам финансиски трикови за да излеземе некако од маѓичниот минусен круг, ако е возможно тоа :?: Маж ми ми препушти сѐ, па сега јас му викам "не може", уствари сега јас сум лошата ]:) Одам. Имајте убав ден сите :hai:

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.389
    Допаѓања:
    259.960
    Важам за комуникативна личност и лесно склопувам познанства, муабет правам дури и со бабите на врата во болница:tmi:. Но, тешко склопувам пријателства и седнувам на кафе.
    Тоа ми и беше проблем после развод, да се прилагодам на нови луѓе со кои би можела да излегувам.
    Си имам другарки, пријатели, прилично доста, ама сите се внимателно одбрани и ретко некој да ми штрчи. Внимамвам со кого се дружам и тешко се прилагодувам ако не ми исполнуваат мои стандарди. Најблиските знаат да ми кажат дека сум арогантна и препотентна, ама не, јас само не сакам да си го трошам времето на луѓе кои немаат што да ми понудат.

Во однос на припаѓањето, дефинитивно сум повеќе на фамилијата на татко ми. Малтане исти сме сите. Карактерно и со татко ми сме исти, со мајка ми имам супер однос, ама толку сме сме различни што често знаеме да се скараме.

Во однос на презимето, јас го зедов на ех м, и ете го уште стои во документи. Се мислев дали да го задржам моето но имам долго име и долго моминско презиме па одлучив да не го зимам. И така сме голема фамилија и има кој да го продолжи:D.
    И моминското ми е познато кај нас, сите сме роднини со тоа презиме, и неговото е уникатно и руско.

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.434
    Допаѓања:
    143.492
    Интересно е ова со припадноста. Ниту со презиме, ниту со роднини не сум врзана. Чувствувам припадност кон потесното семејство и кон потесното друштво :D

Кога би се чувствувала дека не припаѓам во некој колектив, би побарала друга работа. Можам да прифатам дека нема потреба да ги сакам колегите, ама не можам да прифатам да се чувствувам како одметник. Ова ми е поважно од плата - на работа сме по 8 саати дневно и важно е да се чувствуваме убаво.

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 20 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.943
    Утро.
    Денот почна со гушкање па со најава за погреб утре па со чистење по дома. Пратив маш да шета куче па да шета дете па уше на пазар да го пратам. .. абе душа му вадам. Ај утре ќе одмори ќе чува дете :D ако може тоа одмор да се нарече.
    Да направам ручек со време оти у најава дружба , ќе водам инат на пмс-от на нарцис ... додуше и ја сум у таа фаза па мож ќе ја убедам да се давиме у палачинки. .. безглутенски и протеински де 8-| а ако не попушти ќе си нарачам и страсно ќе ја грицкам за да нарача на келнерот полужива јер нема да дочека да ја допечат до крај 8-| многу безобразна другарка сум уше не ми е јасно зашо ме сака :worried:
    вие арни?

На Ane-Goki1, LejlaD, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Јас @malerozna те замислував дека работиш во некоја огромна продавница, позиција store manager, ама ми скрши филм. :D Реков дека си мистериозна :))))

@vitamina нели здраво ќе се хранеше? :D Се муабети за чоколади вртиш. :P :D:hug:

Ми сменија жици на протезите, сега едвај чекам дома да дојдам и да јадам зошто после два саати нема да можам џвакам од болка. :sweat: При крај сум со протезиве, уште малку и готово. (fingers) Сега следи најболниот период мислам, жиците дебели мислиш арматура за куќа се. :?: Ама штом издржав до сега, ќе стиснам заби уште неколку недели.

Ептен ми се интересни @LiliBoz и @NarCis@, мерак ми е да читам за убави дружби. ^_^

На Ane-Goki1, bittersweet, LejlaD и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.389
    Допаѓања:
    262.076
    И мене @malerozna ми скрши филм. Мислев дека во болница работи :)
    На Даст и завидувам за чоколадото. Не за видовите, туку за консумацијата :lol:
    Ме мрзи да станам да купам нешто за ручек, а и радијаторите сакам да ги исчистам, почнува сезона на сушење алишта :mm:

На Ane-Goki1, LejlaD, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.389
    Допаѓања:
    259.960
    Јас мислев @malerozna работи во кафиќ. А што всушност работи?
    Дремев кога читав и не ми текнува :tmi:.

На Ane-Goki1, bittersweet, LejlaD и 13 други им се допаѓа ова.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.641
    Допаѓања:
    152.751
    Добро утро...а може треба добар ден да речам...

Спиев скоро до десет часот..коски ме болеа кога,станав...не сум навикната толку да лежам....

Милион нешта ми требаат и за мене и за децата ама ќе стиснам заби до плата...а и времево да светне малку сакам...

Вчера ме погоди муабет од друга личност а пренесен од мм...муабетот не е далеку од вистината ама мене ме навреди.
    Јас и мојата осетливост...

Во фамилијата на мм не сум ешто којзнае како вклопена...не се ни тие којзнае колку поврзани..
    Друштвото или тоа што остана од него е ок...
    Повеќе се пронаоѓам со роднини од мајкина страна...татковите се подиви и самобендисани_декоја чест на исклучоците...
    За припадност на раб.место и да не зборувам оти одма с'клет ме фаќа...колку ми беа погодени колегите на претходното толку не ми се на ова раб.место....
    Туркам со сила и со надеж оти ќе се вклопам...тешко оди...
    Да се осеќам убаво на работа ми е поважно од платата,на моменти...

Имав најава за гости вечер...чекам да ми потврдат па да потспремам нешто...

На Ane-Goki1, LejlaD, mareane и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Јас денес ептен домаќинка,пред пола саат станав и тоа со тешка главоболка..Сум претерала со спиење ама ептен бев утепана и сега се освежувам со чај додека кафе се лади..

Го зедов презимето на маж ми,и еве скоро 23 години со него сум..
    За припадност,мислам оти си припаѓам во мојата малечка фамилија,со маж ми и децата..
    Во фамилијата на маж ми никогаш не бев прифатена,и ептен тешко ми паѓаше:rofl:,се шалам.
    Денес тмурно со ветар дува мислеш ќе те однесе,а мора да одам до Лидл или да го чекам маж ми кога ќе стане од спиење со колата да одиме..
    Убав ден на сите:sun:

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.943
    ... па излажи се некад, речи да дојдеш :*

На LejlaD, Esmeralda-MD, Dust и 3 други им се допаѓа ова.
  17. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Ми надојдоа солзи, како дел од ова да сум го напишала јас ...со лесно

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.641
    Допаѓања:
    152.751
    И тебе те снема чупе...
    Пиши почесто...

На LejlaD, mareane, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Би ви се придружила со задоволство. ^_^ Да се вратам во Мк, па ќе се дружиме и во живо! :*

На Ane-Goki1, LejlaD, Esmeralda-MD и 6 други им се допаѓа ова.
  20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.777
    Те чекаме на дружба :hug:

На Ane-Goki1, LejlaD, Esmeralda-MD и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.