Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.023
    Само да ве поздравам :hai:
    Фати ладното и овде ]:)
    Во вакви денови ,се посигурна сум дека јас воопшто немам желба да тргнам некаде на работа 8-|. Да треба сега да се спремам и да излегувам по ладното :shake:. И тоа октомври е .
    А кај е декември и јануари .
    Не,не. Добро ми е и домче до каминчето .

Маж и овој празник лапна дежурство.Бреј што среќа имаше ,сите празници него му се паднаа :). Ама сега со покачувањето :cash: искрено па и вреди да се дежура ,поготово на празник и викенд :)

Се осетив подобра и земав да зготвам нешто :o И недостигаат на пилците моите јадења :)
    А искрено и јас сакам да си каснам нешто "мое"

За роднините . Од свадба на свадба . Поврзаност спрема никој не осеќам . Мм ми е и братучед ,и другар , и брат и љубовник . Ма све ми е тој :rofl::inlove::inlove::inlove:
    Ај да не млатам празна слама :emo:

ОдоХ да изгледам некоја турска серија :hai:

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 23 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    221.805
    20181014_141012.jpg

Од преска сакав да пишам ама слики не бива..
    Па се откажав
    Имав една од паркот
    Временцето убавини ем свежо ем припек ем сонце
    Вакво го сакам

Заборавив читајки ја малерозна кафе да си купам од маркет па да си го пијам у паркот ама битно купив сендвичиња, здрави :!: (читај @SV1911 :!::rofl:)

Права есен тука, сонце лисја ...
    Одам и си гледам така куќички убави па со дворчиња и се излигавив од одма 8-|

Ај да одам дете да успивам

На Ane-Goki1, bittersweet, LejlaD и 23 други им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Ептен сум била популарна последниов саат јас

Јас да сум менаџер, ќе ми стават отров во кафето :D

Неее, нема шанси мене во болница да ме видиш. Ако слушаш пиштење вриштење кога на некоја земаат крв, јас сум тоа |(

Во кафиќ во животот само 5 пати имам работено, за испомош на другарки. Собирав чаши пола саат, после ме унапредија во келнерка за наредните 4 саати, 750 денари бакшиш собрав првиот ден.

Кажав дека забушавам, ништо не работам. Цел ден на фб, инста, твитер, фемина, си зборам на телефон, кафиња пијам, изигравам шефица, а не сум, ни па сакам да бидам... Фриленсер сум во моментов, само што се вратив од одмор, како ме прелажаа за овде не ми е јасно. 2 дена маста ми ја извадија по 15 саати, денес како награда пола ден ќе дремам на телефон, попладне ќе се расправам со будали.
    Немам работна позиција, ни јас не знам кај терам, ко мува без глава сум. Да не ми е косава, немаше да знам главата кај ми е :emo:

Некогаш ми е криво што немам некој занает или професија, да можам да работам без да мелам 100 на саат, ама па друго и ме мрзи да работам и си викам арно ми е вака, барем со луѓе комуницирам. Абе да ми минува време некако, плата да се зема.

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.624
    Поарно вака инаку ќе ти здосади едно те исто секој ден :) . Ја уште вртам филм дека си на некој аеродром, на мониторинг или обезбедување нешто така :D. Ќе направиме од муабетов наградна игра, погоди кај работи Малерозна :D.
    Наспана до 8, малку шетнавме сами 4ца низ маало, кафенце, лулашки, за дивно чудо без мрчење и приговарање од страна на синко, ручече набрзински во моја режија, сега си прилегнав да заспијам дете. Вајда не и пројде кризата па да не заспие. Не знам што ми текна си ставив пола чаша црвено вино на ручек и сега па ми се дреме. Ама ќе издржам нема да заспијам има да го тегнам денов до максимум :^)
    Еве го и сонцето кој го бараше, изгреа ние кога се прибравме ама и преска беше убаво баш онака есенски.

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.861
    Допаѓања:
    99.552
    Здравоооо:D.

Времето какво се разубави надвор, ама јас уморно се осеќам и се тулам под ќебе. Собирам сили за утре, нели ќе се работЕ8-|.

Кога сме кај работа, се вработив НА главиоТ граТ:$. Мамето се ми викаше ме лажат кога ме викнаа(facepalm). Па и мене ми се уврте тоа во глава, па што, па како...пукница беше една недела дури не се осигуривме (повеќе она, нели):|. Во неколку дена оставив една работа, дојдов во Скопје да барам стан и се преселив:bug:. Добро, не сум баш преселена, си фалат партали, ама планирам уште едно мкнење торби да удрам и да биде ок.

Се оправам, учам за работата, се средувам и немам време ни Скопје да го видам, ни тоа мене. Ја добив битно динамиката што ми фалеше, па малку и отпојќе динамично, ама си траам сега:D.
    Нема назад веќе, од тука НА Европа право:tmi::rofl:. Уште подинамично:rofl:.

УбаФ ден, одам да смучкам едно 2 У 1:coffee:.

На Tajnaotrovna, Skorpija25, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Леле, три жгуљчиња, невидени црвци :)) како ме изморија, дремка ми дојде од нив. Ти идат на гости..зборуваш со едно,зборуваш со друго,трето, хаха, хихи и клапнав. :D ко бабичка сум веќе. :)))

На Ane-Goki1, LejlaD, JuLleE и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.388
    Допаѓања:
    262.061
    Жабо, ја глеаш европејкава, НА главниот град била и си молчи ;)
    Welcome Emy :party:

Ја се понашам ко недела да е, маски, лакови за нокти и ручеци фрчат. Вчера ми рекоа дека сум имала многу интересен живот. Очигледно не ме прочитале тука :)

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Глеам Божо. Ќути она, ќутам и јас. :D Нека и е убаво и арно дур е на главниот гррад, друго...небитно:))

На Ane-Goki1, LejlaD, JuLleE и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.861
    Допаѓања:
    99.552
    Добро бе, од 16ти Ќинисав, МАМА МИ ВИКАШЕ ОТИ МЕ ЛАЖАТ моШ:rofl:, како да кажувам?
    Еееепа и виЈа:D.

На Ane-Goki1, LejlaD, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Никој од Вас незнам каде работи.
    Знам дека имаме две забарки, една адвокарка,една докторка, една во МВР, еден телохранител и толку.
    Сами си кажале.
    Останатите незнам ни што работите па ни струката.
    Да се утепам нема да ми текне кој што е.
    Сакам релакс дружба без боцки и префригани подбуцнувања или муабети полни со отров.
    Затоа и секој ден се навраќам тука, зашто ми е убаво кога знам на кој од вас како му тече денот.

Психички се спемам за да ја привршам неделата.
    Почнав со припреми.
    После некое време се враќам.на работа и некако...осеќам дека нозе ќе ми се враќаат.

На Skorpija25, Viktorijaaa5, LejlaD и 24 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ај добар ден...
    Добро вечер ќе стане, кај да е...

@zhap4e , шо ми напрај, шо ме запусти! Ноќеска ја пуштив серијата, 6 епизоди едно по друго изгледав, на 7мата заспав, во 5 сабајле!! Во еден здив се гледа серијава! Каква семејна динамика има, перфектна е :l:

Станав... се разбира, во ниедно време, денот скоро поминат, и ме 'освежи' ЛП на форумов(ова не знам дали е дозволено да се пишува јавно), ама од такт ме извади! Ми се згади животот!
    Една стока невоспитана, ми пиша дали сум била за афера, а женет, па уште и побожен, го нашол Бог, не знам шо глупости! Од такви 'верници' ми се повраќа! :puke:
    Му реков: Ако ја донесеш и жена ти!. Ме праша дали сум била бисексуалка, му реков: Луцифер сум!
    Е тука се затна!

Не се прам поштена, ама ако си ку*вар, биди си ко шо треба, а не да ми лицемериш овде, побожен, тикви со расолници, да ја лажиш жена ти, да глумиш пред светот и да се прајш голем моралист!

А вакви искуства имам колку ви душа сака! Е затоа не верувам на ништо!

На Ane-Goki1, bittersweet, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.892
    Допаѓања:
    173.472
    Начекав парфем што мириса слично на парфемот на оној мојот мажјак..
    И се нашприцав 20пати:tmi: знам..бруки..
    Сакам џемперов што е можно подолго да ми мириса за да се потсеќам на него:tmi:

Ок ок..луда сум ама веќе е докажано тоа:D

Знам некои кај работат..некои ми помогнале кога ми требало, ме прочитале тука и...:) фала им..
    Во принцип не ме интересира ако некој сам не каже..така да..:D
    Малерозна мислев дека работи во некој кол центар(facepalm) :D

Толку од мене..до вечер:*

На bittersweet, LejlaD, dunika и 24 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.624
    Се излажав и дремнав ама ме разбуди дете ко што му кажав за 1 саат, умен тој, не дека ме дружи ама тука да сум му да ме гледа. Сега татко и ќерка хрчат и ќе ги нема докај 6 сигурно. Ја си шмркам кафе трето и последно за денес. По дома нема чепкање ништо освен ручек садови, нели празник е не се чисти :D
    Му сликнав пред некој ден едни кондури на мм бидејќи ептен ме потсетија на негов стил, свртевме едно кругче низ бисер си ги купи, вика најмногу сакам ваков шопинг без многу шетање по дуќани :D. Јас никако нешто да ди купам ништо не ми фаќа око така од шеткање по излози за асален шопинг немам време. Ќе шетнам пак после до капитол треба поклон за купувам па мож ќе најдам нешто и за мене.

На Skorpija25, Ane-Goki1, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    @WildMk, супер е серијата. Штета што последните ги укакале со патетични монолози, али ај.
    И јас мислев дека Малерозна работи во некој кол центар за 24/7 поддршка. :))

На Ane-Goki1, LejlaD, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.476
    Допаѓања:
    91.097
    @M&M
    https://www.animatron.com/studio
    Читам ова го користат ,керка ми правеше цртано филмче со некое слично ама да ме убиеш не ми текнува како се викаше.

На LejlaD, Dust, Mr. Right и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Хелоу од ветровит север.
    Денес за малку си уплатив на ТЕd talks карта за присуство, ми умре онлајн сесијата за плаќање. Темата е образование и днк на дач пипл
    На кере и се погодија стварите што ги нарачав, само 3 враќам. Боже колку е висока, ама и ние со маж сме високи.
    За обожаватели Вајлд и мене тек тук ке се најдат ама кај мене се на игнор. Не ги рецкам.
    Ми умре еден од омилените јутјубери , колку е животот само краток. Иако не ја сакам yolo крилатицата, испаѓа правилна е.
    Петок нешто полагам , држте ми среќа.
    Денес со свекрвица си правевме на скајп муабет. Со неа можам саати да зборувам( добро , не баш:D) со мајка ми сопствена немам трпение 10 минути. Страшно. До мене ли е , неам појма. Ќе горам во пеколот:(

На Ane-Goki1, LejlaD, dunika и 17 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Абе го пријавив... Не е тоа муабетот.
    Ме нрвира муабетите шо ги праел на други места: Бог помага, едно сум со Бог, јас и Бог учкур и гаќи.. А ваму афера сакал!
    Е не можам со вакви.
    А таа дома кутрата... шо си вика: маж ми побожен, мака немам...
    И ќе дробат после за тоа шо било грев, абортусот не чинел., жените биле ку*ви, требало да сме невини.. и не знам шо... А тој онаму, бара да си ги копа очите... од побожност.. не од друго |(

Ко ќе речам после: еден куп мажи.. та и жени, шо ги мислите за поштени, се рендаат ко фоки, јас сум зборала глупости..
    Ако де.. динајл ис а паурфл филинг |(

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.940
    Дојдов дома, маш лупи компир а дете спие. Го прекинав на кратко де :$ не можеме навечер откако дете легнува во 1 да спие :D
    Прашање- зошто сме толку безобразен народ? На каса у ваикики ред 30 луѓе. трудна жена некаде 10 та на ред. Не велам дека ако е трудна е болна. Ама жени... ќе појдам од себе. Мочав на 2 мин. Кичма ме корнеше од седење не па од стоење. А некад треба нешто сам да одбереш а не маж ти. И најодвратно ми е кога културно ќе прашам дали може жената да ја пуштам да оди преку ред и ќе ццне друга ЖЕНА. не тинејџерка, не маж. Туку жена од 50 год која сигурно родила. Цц ка па ај нека оди. Ко да ако речеше не жими таквата ќе ја послушав.
    Многу гнасни не има. Ептен.
    Среќа не рече нешо додатно веруем со нарцис у топ ќе ја ставевме :D:D
    Другарка ми дури 2 пати измила коса пред да дојде на кафе. Е тоа е љубов. чекам да се појави и да каже зашо 3 пати ме гушна. ја знам зашо. 5 мин пред да излезам од дома го исклучив месото. Мирисав на свиња кромид и праз. И шанел 5 имав турено озгора. немав време за туш. Лажам не турив, греота ми беше мирисот на месо да го упропастам. Ама среќа јадена беше пошо да не беше мож ќе почнеше да ме лиже 8)
    знам дека чека рецензија сеа ко од вчера да се знаеме ама ај нема да кажам дека косата со варикина ја миела
    :D

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 22 други им се допаѓа ова.
  19. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Што е наградата и каде ќе е примопредајата?
    Ме погоди од прва. МЕТЈУ НИМИЦ, посматрач сум. Мониторинг на толпа. Кога не ме мрзи тоа. Премногу мултитаскинг за ич пари разлика. Одговорност за се имаш, ако се е ок фала имаш, ако нешто се деси, крив си за сѐ. Затоа сите избегаваме, ама ко ќе си во тесно, и оро ќе играш.

Имам и други квалификации, и на аеродром можам, ама не сакам. Премногу стрес е. Сакам кога си забушавам. Еве ми сменија локација. Прее за малку не ме фатија по чорапи. Комедии сум кога сум преморена.

Јас само една забарка знам и една докторка. Толку. А па како што не знам што институции има по мкд, уште повеќе сум збунета. Не сум од оние што прават ексел табела и запишување на секоја искажана информација.

Денов ко година. Не минува и толку си е. Кафето планирано за денес си го испив.

На Ane-Goki1, WildMk, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.023
    Два месеци правам план што да му купам или да го изненадам маж за роденден и сто пати сменив план :tmi:
    Веќе ништо од претходно смисленото ми нема смисла ]:)
    Ич не ме бива ,ич .
    А навистина се трудам :)
    Ај се тешам ,има уште цела недела |(

Цел ден нешто јадам . Де благо ,де солено ,де кисело :tmi:.
    Уште костени да сварам сега и мислам ќе се скрасам веќе 8-|

Јас меѓу најновите овде ,а најмногу информации имам кој кај работи и кај шета и колку деца има :rofl::rofl::rofl:
    Половина форум познавам :D
    Следен месец кога ќе почнам со одење у Скопје секој втор ден, има со сите до една кафенце да правам :makeup:
    Ама не сум заборавила , на @Bozica1980 маж и на чорба ќе ме носи :inlove:
    :bandit::lol:

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.