Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Терoристички нaпaди вo Пaриз, преку 150 мртви :(
    Експлoзии нa бoмби вo близинa нa стaдиoнoт, пукaње и зaлoжничкa дрaмa вo кoнцертнa сaлa.... стрaшнo! ;(

toogood likes this.
  2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Видов тема актуелна за терористички напади па претпоставив дека е тоа.

Сега прочитав. Ужас. Се наежив.
    Абе, што сакаат тие???

Јас се плашам дека после сите овие мигранти од Сирија овакви напади да не се прочестат. Тоа е мојата теорија. Се убаво, да помагаш, да сочуствуваш, ама сите тие имаат една цел. Се плашам да не дојде време кога да бидеш Христијанин ќе значи прогонство, како во старо време.

Отидов јас можеби малку далеку, ама ова нема да сопре тука :(

Val-Dim, MacenceEna, toogood and 4 others like this.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Пред легнување со мм праиме планови околу празничните новогодишни денови да шетнеме некаде. Јас му викав да се излежуваме некаде каде што има базени итн он се запна за дестинација како Париз.
    Подоцна заспивајќи ја малата сум заспала кај неа, тогаш прочитав за хоророт во Париз. Од првин мислев сонувам ама за жал не, тогаш тврдеа околу 20тина загинати па 60 еве Ана сега кажува страшна бројка (не дека претходните се ок).
    Се ми се чини дека ова е само почеток...се слушнав со брат ми не е воопшто ни во Франција а јас цела вечер го мислев. Којзнае колку им е тешко на оние кои се лично засегнати.
    Големи трагедии :(

joy1, galapce, toogood and 9 others like this.
  4. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

mareane, среќна годишнина:f::f::f:
    Нека ви се редат годишници,нека има многу среќни денови, денови исполнет со љубов, почит и разбирање :d:
    Свекрва, свекор, золва и јатрва немам...
    Но, ја имам стринка од страната на мм и роденден и немам заборавено.
    Со годините најубав поклон и е да излеземе некаде као на кафе а да завршуваме со ручек на некое фино тивко место. Ја радува мило и е што на ден ќе се опушти и ќе заборави на се:)
    На внуци поклон може да е и посакувана играчка или некое парче гардероба.
    На децава мои, кога беа помали им купував се што треба, а сега вака големи и паметни бараат само лова. :)
    Е лова лова не пада са крова:) Што не ме разбудивте малеее, ќе ми побегне денов :sun:
    Добро утро и убав ден :sun:
    Го кандисав мм да трчаме ама се успав, и тој го искористил тоа маста да не му ја топам:rofl:
    Ми побегнал :D ко утре да нема утро:devil:

galapce, Val-Dim, toogood and 14 others like this.
  5. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

:hug:Dobro turo I od mene da ne me mislite, koka kola ispiena ;) denes na rucek vo riben restoran na rucek ne po kani Tato mi. Imal uznenaduvanje Za mene I sesrite. Taticko da si mi ziv I zdrav ti si Gordost Moja najmnogu na svetov te sakam Ima posebno mesto za tebe vo moeto serve:hug::hug::hug:

galapce, Val-Dim, toogood and 10 others like this.
  6. danichap

danichap Moderator Staff Member

Да се надоврзам на постов ама тука каде што сум на луѓето им е преку глава.
    Средната класа скоро исчезнува и луѓето работат за минимални суми, оние што заработуваат малку повеќе даваат огромни придонеси кон државата и ршум им шараат по сите конта и финансии во обид уште повеќе да ги соголат а од друга страна се лискаат вртоглави суми за грција, за мигрантите...
    ПЕнзионерите се со минималци и дојде како во америка на стари години да работат какое фтина работна рака, касите за здравствено си игра со 90 год. кои ги класифицира како фит и не им требало помош, луѓе избркаа односно не добија ветени станеви за да вселат мигранти...да не редам.
    Врвот на се беше свеки вчера ми кажува во супермаркетот каде што си пазарува сиријци наполнле до горе количката и си испаднале од истиот.
    Секако ги запреле. Одговорот им бил; Меркел ќе плати и си продолжиле.
    Истиот одговор и дал еден и кога бил на фризер. Село де, се се разбира.
    Ај забегав од темата. Уште многу страни би пишала ама тоа друга тема веќе.

Жалосно за згубените животи.

Добро утро и од мене.
    Бебуш среден, јас рутина за лепота извршена и кафето до мене.
    Синоќа касно кога мис е уврте у глава нешто кориче да правам(facepalm). На мојов му викам ако правам ќе јадеш ли?
    Демек малку да ме поддржи, да не се дебелеам сама:rofl:.
    Он со доза на недоверба што???
    Викам како планираш да минеш живот со мене ако не ме веруваш:P.
    Рече добро ај, ќе јадам. ама болен сум, имај милост.

Суепр испадна коричето па дури и едно парченце ми остана а денес за поајдок.

Ручек не правам. Од вчера од ручекот остана, а и од некна од ќофтињата. Нека се дојадува.

7. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Нашиве се фокусирале на некој си нов технички министер. Греота што се случува ова. Сиријци биле. Рани куче да те лае.
    Страшно. До каде може да оди нечовечноста.

Val-Dim, ozbilnazena, ninja35 and 6 others like this.
  8. Petar80

Petar80 Форумски идол

Добро утро само да ве поздравам, слушбав и јас за она во Франција катастрофа и греота луѓето.
    Денес ќе ве читкам само имам малку обврски

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Е Ангел кога збореше дека мигрантиве ќе ни ја онадат мајката будала и бездушна ме правеа. Еве им сега, нека трчаат да им носат пак млеко, облека и бисквити.

joy1, Petar80 and ninja35 like this.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Добар ви ден!
    Жалосно за невините жртви, но требаше некој политичар да загине да се освестат малку кого примаат и бранат!
    Деновиве имам вишок негативна енергија и се мислам да ја истрошам во мал шопинг.Кеш немам ама имам потврда за роба на рати,па ако ме држи уште револтов во мене кога ќе излезам може ќе се подновам нешто.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Денес сигурно ќе ја отпее Балашевиќ песнава и ќе плачам, ќе плачам за војната која не раздели од тетка ми на неколку месеци, за војната во која роднините на маж ми ги загубиле домовите и здравјето, за сите војни на светот во кои гинат луѓе. Парис заекогаш ќе остане градот на светлината па макар и го срамниле со земја, таму засекогаш ќе остане историјата на уметноста и духовите најголемите уметници сеуште ќе шетаат по Монмартр, таму сеуште ќе биде Лувр и најголемите уметнички дела, таму ќе биде и мојата душа која талкаше на 12 години по уличките и се радуваше на убавите балкони и убавите кафулиња на уличките, на црвената баретка од уличните продавачи, на прекрасните кроасани во преубавите пекари во малите ќошиња... Бог нека е со вас пријатели, се молам за семејството на другар ми, за другарка ми, за сите познати и непознати во градот на светлината!

12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џемтелмен.:hai::hai::hai:

Јас на гости кај свекорот и свекрвата, не нападнаа мравки па дома ставивме бомба и си излеговме, утре децава ќе ги оставам кај татко ми и мамичето ќе ми се расплаче од чистење, највеќе мразам во недела да чистам ама кога се мора, се мора, ќе си му се пулам на мажулево онаков испотен кај ми се плетка низ нозе, може и да падне и кока-кола или две додека сме сами.:P:lol:

На свекрвата и купуваме книги или некое убаво парче накит, на свекорот исто книги, бокс сетови од серии, филмови, до сега не се пожалиле на мм дека сум им промашила поклон.:wasntme:

Децава испозаспаа уморни, цел ден трчаа надвор со кучето на свекор ми, јас надвор на цигарче со свекор ми а свекрвата чува стража да не не види мм па да ни држи лекција 2 саати.(facepalm):lol:

И кај мене преку к*р им е од муслиманите, милион закони сменија само заради нив, во училиштата да нема Божиќни претстави затоа што нив ги навредувало тоа, да не стојат додека се свири химната во асембли понеделнички, да нема Божиќни престави по шопинг центрите, да не се вика Merry Chrtistmas туку Happy Holidays и уште милион слични глупости и на народот веќе им скиснува од нив.
    Башка што ништо не работат туку само се котат како зајци и ја цицаат државата за пари, па почнаа да намалуват социјални, бејби бонуси, кога успеа оваа држава да ја оштетат можам да замислам како им е на посиромашните држави.:x

Прочитав коментар на фб, муслиманите биле најнесреќни во муслиманските држави а најсреќни во Австралија, Канада, Америка, Германија итн и место да бидат огорчени на своите лидери ги напаќаат тие држави каде се среќни и сакаат да ги направат како муслиманските држави и да бидат повторно под камшикот.:?:

Ај доста филозофирам да одам да си легнам, имајте убав и спокоен викенд со многуууууууууу кока-кола.:wasntme::rofl::rofl:

13. vitamina

vitamina Форумски идол

Добар ден дружино, не знаете колку ми недостигаат постовите од сите вас. Успевам набрзина колку толку да ве читнам, не сум ве заборавила. Неделава сум зомби, најадена напиена не наспана, ми се плаче. Не се жалам ова ми е најубавиот период кој искусил знае.
    Немам што друго да пишам и додадам освен преубави моменти и поминати денови како за миг.. љубов.
    Времево е бесценето, уште по бесценето покрај најмилото и најдрагото.
    Зрачам од љубов..
    Пријатен викенд, празник, делник итн.. поздрав
    @mareane Среќна годишнина мила со мало закаснување нека ви е за многу години, среќни најсреќни да бидете од арно да не куртулите.

14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Добар ден.
    ОД сабајле се уклучив, сега ве дочитав.
    Мареане, среќна годишнина.

Кафето е пола испиено, го шмркам малку по малку цело утро.
    Сакам да кажам обврски многу имам де. :P
    Денес ми е прв ден дома а сум сама со малата и мм. До сега имаше нон стоп некој за помош.
    Нема ништо поубаво од тоа никој да не ти виси над главата.
    И никој да не ти префаќа во кујната. :P:rofl: Дури си најдам што каде ми е разместено.
    СДК дека многу мрзам кога некој ми прередува во кујна на негов/нејзин начин.

По повод дешавкава во Париз, страшно навистина, секогаш мислев дека мигрантиве носат опасност со себе, особено откако се открија и неколку терористи помеѓу нив.
    Се надевам дека ќе се регулира состојбава кај нас и нема долго да се задржат мигрантите во нашите граници. До душа не сум во тек каква е состојбата сега, не сум гледала вести одамна.
    Не ја сфаќам потребата да сакаат секоја држава да стане муслиманска држава. Не предизвикувај војна, ако сакаш да живееш во муслиманска држава, едноставно пресели се кај што ти е ќеиф. Зашто да има жртви?
    Кога веќе се спремни да гинат во терористички напади, преселбата во друга држава не верувам дека би бил преголем чекор или жртва за нив. Не ја разбирам потребата да се убива и пролева крв.

Туку да не ја расипувам темата. Да ни остане весела.

Abrakadabra, joy1, Petar80 and 13 others like this.
  15. ninja35

ninja35 Форумски идол

аууу...кај сте бе цел ден...:^)
    или нема кој да стави по едно машко кафе,а .... :)

16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Десет жени за три филџани кафе. Ставај друже уште една тура :)

17. toogood

toogood Популарен член

Eve i jas vesti celo vreme gledam.
    Sedev nokeska do 1, po Evropski 8:00 sabajle.
    Breaking news ne zavrsuvaat. Novi i novi raboti pokazuvaat.
    Do kaj otide svetov!
    Sto se navrtija na Paris?

Lani odam vo skolo i mi vika eden kolega:"Go vide li ku*ac-palac na TV sinoka.
    J: Sto pa on na TV
    K: Se vratil u PM i go kinese kanatskiot pasos so zakana do eden ke ni ibel majka.
    J: Aj sto zboris
    K: Da be otisol da se bori za ...
    J: Aj luge megu mene bil, tuka se vrtel, mozda i od moj domasni prepisuval.
    Drugiot den Univerzitetot ne sobra site nadvor i ni odrza lekcija ako sme tuka da ucime OK, ako ne sekoj moze da si odi od kade dosol.

Nokeska gi redea znaminjata na Francija po cel grad i City Tower ja osvetlija so boite na Francija.

Abrakadabra, Eli23, galapce and 6 others like this.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Кога ќе бидат тука присутни, ќе облечам и кецела и ќе се фатам за ѓезве....:P

Eli23, mareane, Petar80 and 3 others like this.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Добар ден жени и по некој маж!

Цел ден слушам за Париз. Праќаме пораки за солидарност. Нам ни помагаа кога имавме природна катастрофа, а сега помагаме затоа што во светот има болни умови.

Ми се чини дека многу луѓе околу мене се менуваат. Никој нема време за никого и за ништо и тоа особено последниве година - две. Дури и најблиските. Повеќето се со мали деца, ама и моите беа, па наоѓав време за се. Или со годините човек станува позатворен, не знам. Ама моите на овие години секој ден се гледаа со пријатели, така што не знам колку е до годините.

20. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

ninja35, фати се за ѓезвето и стави уште едно:coffee:Ако не ти е тешко:)
    Чекав жртва да помине, да не станувам оти јако го имам фатено креветот:)

Некако не ми се излегува,удобно ми е вака во кревет оптегната.
    Одбив покана од дада, за некој нејзин шопиг, одбив покана за на кафе со пријателка, го одбив и мм да одиме до кај тета.Сите ме прашаа да не сум болна.Не, не сум болна, едноставно немам волја да го напуштам домов.
    Некако ми годеше мојата мрзливост, ја искористив за средба путем интернета.
    Колку мои луѓе се далеку од мене, колку мои ги гледам преку истиот, толку далеку а сепак блиску.
    Седнуваш, ги бараш или те бараат, со тебе ја делат и среќата и тагата...
    Пиеме кафе пред компјутер, ме кани на торта, малата се лепи да ме бакне, пољубац фаќам со рака:inlove:
    Вели, тете многу те сакам:angel:Иако не излегов од дома, бев на неколку страни од светот.
    Доволно ми е, живи и здрави се. Гледам и темава мрзливо си дреме:)

Thread Status:
Not open for further replies.