Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.888
    Допаѓања:
    173.470
    Исто така ни го сервираа во Италија..арно ама не ме убедија да си купам:D не ме бендиса..

Тогаш уште не беше донесено во МК(facepalm)

Јас си сакам понормални коктели ..дефиниција за нормални немам:lol:

На Ane-Goki1, duffi, boomsleng и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добар ден..
    Тркнав до маркет и ручекот го доправувам,па седнав да видам шо правете..
    Маж спие ама кај и да е ќе мора да стане,војна има под нас кај комшии,полјаци се луѓето ама секој ден се караат,а имаат и мало детенце и жената е пак трудна,кај и да е ќе роди.. И тие викаат ку..а:tmi:не знам,со врати трескање мене ми е језиво што ги слушам...
    Малото се прибра од школо и веднаш седна да уче:?:дури ми е чудно,се е со викање да се фати книга,ај белким ќе се оправе во тек поглед.
    Стана маж..Се читаме после пак

На Ane-Goki1, Mr. Right, WORRIED.BT и 21 други им се допаѓа ова.
  3. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    Шоубаво! Сакам да се вработам за да имам продолжени викенди :inlove:

На Ane-Goki1, Mr. Right, WORRIED.BT и 18 други им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Ајде пауза за

Мирно е во канцеларијава, клиенти чат пат, се има време и за пауза и за фемина :D
    Налетав на ново видео од градинка каде малтретираат детенце и грижа на совест имам што место да си чувам деца ги носам во градинка :( Едвај чекам да си одма дома и да ми ги донесе татко им, толку пребрзо лета времто и секоја секунда без нив ми е безвредно потрошено време од животов.
    Емотивно разлигавена сум денес, а не сум во пмс :lol:

На Ane-Goki1, Mr. Right, WORRIED.BT и 24 други им се допаѓа ова.
  5. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Не се сеќавам дали се имаш изјаснето за својот хороскопски знак, али ова ептен на Шкорпоинка ми личи...
    @Lilit немој да ме ставаш плс у групата на оние шо селктираат исклучуво на база на хороскоп. Ја до толку такви луѓе не познавам....иако знае да ме заинтересира хороскоп.

@Cka давај линк. Има на труд и социјала? Обично таму објавуваат...

Добар ден на сите.
    Во врска со припадноста....
    Имало некои моменти во минатато....кога финансиски не си се чуствувап лагодно, а кога богами и интелектуално, кога ќе се најдеш некаде каде нема конструктивен муабет ....ами добар калап од надвор, а а се зине уста,,,,,,страшно.
    Моментално јас мм и децата. Веднаш тука се брат ми и семејството и брат му и семејство, двете страни со родителите (кој што има од нив :( ). Роднини, кој како. Исклучоци има. Лично на кај татко ми страна ваљда личам и се слажам, ваљда дека со нив со растела, другите далечку ми се. Од мои и на мм роднини, јас боље стојам со на мм роднините него он :)))))))))))). Со моите ок, кога како.
    Сите имаме у комшилок и у роднини по еден специфичен лик, кој или сите го сакаат, или сите го избегнуваат :))))

Сакам да си ставам фластер на уста, а ваму @Dust предизвици и искушенија, кои не за друго, тука и нема кај да ги најдам....ќе си ги сонувам изгледа.

И да, и јас си имам некое мислење за кој што работи, или барем за што има учено.Од оние што не ги знам....
    @referentka во УЈП или АВРМ :lol::lol:
    @Sesil економски, сеа скоро се вработи у приватен сектор :?::?:
    @M&M исто економски, ама во една компанија која е веќе одамна на пазарот , одговорна позиција има, (hollest)(hollest)
    @Cka, во Елем и Мепсо :lol::lol:
    @Ariel UNDP, UNHCR, и нешто вакво слично

Даст веќе знајме полицајка у акција. Мис интелегенција моментално у туризам и тоа нејтив и нејтур :lol:
    @stetoskop Работи државно , учителка, професорка, или директорка на нешто такво, приватно школо, факултет и сл...

И молим вас не ми кварајте филм!!!!!!!!!!!!:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Убав ден, идам на пуш пауза, а за попладне закажано милион дешавки, а ја би дома да си седам....

На Ane-Goki1, Mr. Right, Ariel и 26 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @Espadrila ...чистокрвна:D:D.Без примеси од куќи, месечини и слични ,,бајки,,

Ама да знаете дека не сум била ваква-како ладнокрвен убица:D
    40 години сум се нервирала за се и сешто:devil:
    Сега гледам дека сум била во заблуда.
    Се си било до годините:)

На Ane-Goki1, bittersweet, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    @Espadrila да, скоро :?: па година и нешто помина веќе

Ич не можам да се сконцентрирам денес. На ништо. Еве и тука ве читам, додека стигнам до следниот пост појма немам претходно кој што пишал (facepalm) И каталог на Авон листев, зјапав ко теле и појма неам што видов.
    Па капак на се маж коа ќе ти се јави, демек му треба нешто, он досада тепа. |(

На Ane-Goki1, Mr. Right, Esmeralda-MD и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Е па и ти, времето е релативен поим....башка за вработување година и ипол не е многу :)

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, boomsleng и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Не дека е многу туку си реков да не мислиш на период од 2-3 месеци :D

Почнав да се коцкам, изразено у центи, максимум евро. :tmi: И си седнавме со маж, секој со свој профил, со 5е влог, у живо си се кладевме. Он заврши со 3е на својот, јас со 16. Па уште ме зеза кај ќе ги трошиш тие 11те заработени |(|( Ма не ми е за заработка, туку да му докажам дека повеќе ме бива од него :lol:

На Ane-Goki1, Mr. Right, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  10. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Ti blagodaram na pomislata,oddamna se nemam vkluceno,najverojatno drugi obvrski,raboti I nekako nemam navika,nekogas znam da se uklucam I da ve citnam no ete sum nemala sto da pisam.Sto da pisam,pred dva meseci tatkomi si pocina,samo sto se vrativme od odmor,kako da cekal da ne vidi za posleden pat:(, decinjava mi se ok,jas ok,ete dobiv unapreduvanje na rabota,toa e najnova vest I za mene radosna normalno:)
    Denovive isteravme vo berovo kaj prijateli,preubaavo mesto,preubava priroda,blaze si na onie sto si ziveat tamo
    Za sega tolku,ve pozdravuvam drustvo I bidete dobri

На Ane-Goki1, Mr. Right, WORRIED.BT и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    Ај и јас да ве поздравам, сакав уште сабајле, ама не стигнав... турбо на работа, а не знам како издржав до сега, цел ден со вртоглавици... уф...
    Одвај чекам дома да си одам и се си мислам дека ќе му ја киднам порано, само постов да го допишам...
    Полудев дома со две мали деца, фластери за мене, кога мм не е тука, мислам дека уште повеќе ми се лепат и не сакаат со никого друг, само со мене, и не можам на раат ни да п****м (сори на речников). А кај е недела... аууууууу... ќе почнам ко волцине на полна месечина да завивам...
    Мразам зима, мразам магли, мразам смог, мразам градинки и период на челичење на деца во адаптација... не да ми е ПМС, туку постМС, море и уште ќе трае, додека не се испразнам... има да го грабнам мм кога ќе се прибере, да не знае што го снашло... мразам и јас лицемерие, и колку и да се трудам да не се нервирам, исто ко Вајлд, ме нервира што такви лицемери ги има многу, не се двајца без тројца, туку многу, ама навистина многу, и државава ни е дојдена до вакво дереџе од такви глупоштини, оти нели, ај да ги игнорираме, место да ги победиме.

Која ми е колешката забарка, да се јави на рапорт, јас немав поим дека уште некоја сме имале тука.

Друго веќе и не знам што да пишам, да се прибирам лека полека, ќе се читнеме вечер ако не заспијам со деца...

На Ane-Goki1, mal.ecka, Mr. Right и 27 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.937
    После ќе ве читам. Само да ве поздравам и да разлистам набрзака . ручек да правам да шетам дете па милиброд да правам и ќе ве читам асално :*

На Ane-Goki1, LejlaD, Esmeralda-MD и 14 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ви го препорачувам филмов... замо што го изгледав
    Perfect Strangers

На Ane-Goki1, Mr. Right, LejlaD и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.385
    Допаѓања:
    262.033
    И јас ;) и пазете со кого го гледате да не добијат идеја да ја применат играта во реалност.

На Ane-Goki1, Mr. Right, LejlaD и 8 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Во превод: Пазете се од такви како мене :)
    Нареден прилика, ќе ја предложам.

На Mr. Right, LejlaD, duffi и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    107.428
    Здраво живо дами и господа
    Вчера еден пар од селото на маж ми не повика да одиме во село заедно,времето беше супер малку ладничко но сепак супер.
    Отидовме и си поминавме супер го обожавам селово планинско е воздух чист вода преубава одмор за психа и душа.

Ми ѕвони мајка ми и ми вика кога ќе можеш дојди да ти покажам нешто.

Си мислам што ке ми покаже,денес одам кај нив што да видам на еден кревет нова тип топ облека за татко ми на другиот исто тип топ за мајка ми и две ќебиња.

Им викам а со здравје да си носите а они ми викаат ова не е за со здравје туку за недај Боже.
    Јас ваква:wasntme:им викам за што?
    Они а бе ќерко за недај Боже за оној свет.

Леле кога почнав да се смеам им викам сте полуделе бре луѓе уживајте во животот а не за тоа да мислите.

Добив одговор дека не сакале да не мачат со брат ми и да не не трошеле.
    Е врв беше моабет за ќебето ми вика мајка ми го гупив дебело со две лица:headbang:ах мила мами зарем ќе ти треба за на оној свет па уште со две лица поларно меко фино,не можев да се воздржам па со солзи се смеев.

И уште еден моабет направија ќе направеле и споменик по нивен вкус стомак ме заболе од смеење но им ја почитувам одлуката како им е мило така нека прават.

Му викам на татко ми замисли на тел праам моабет со мајка ми ја прашувам што прави а она ми одговара си го чистам гробот е уште некој да не шпионира инфаркт ќе добие.

Знам не беше во ред пред нив да се смеам ама не можев да се воздржам но и они си се изнасмеаа.
    На се мислат душички но јас сакам да си уживаат во животот им викам за 3год ќе ви славиме 50гошница од брак со мала прослава сакам да ве венчам во црква бидејќи не се венчани во црква им викам за вакви убави работи да размислуваме.
    И навистина нека се живи и здрави ова го планирам мислам со прославата ќе ги соберам блиски роднини и нешто ке смислам да биде уникатно.

На Ane-Goki1, Mr. Right, LejlaD и 22 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Вака смешно е. И јас се смеам. Моите баби имаа споменици и фул стајлинг за оној свет од коа паметам :headbang: Таа баба што е почината 2-3 пати и слика мењаше која ја сака за на некролог пошто стареела ниму млада на сликата да не ја познаат :tmi::tmi: Коа језива ствар е на гробишта да им видиш имиња и слики, а тие живи.
    Ама ралност е таа, еден ден сите ќе умреме. Во таа збрка на фамилијата тогаш, уште облека да бараат. Ама па и не мора да е ново, нели :angel: Божем за секоја пригода нова облека имаме. И божем дома никакво ќебе нема |(
    На мм бабата еве јас од коа паметам само 2 пати има сменето костим, оти мења килажа, па ниму мал, па ниму голем да и бил тој што го има :tmi:(facepalm)

На Ane-Goki1, Mr. Right, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    107.428
    И јас на ист начин размислувам ама ете они си имаат некоја нивна замисла и си тераат.

На Mr. Right, LejlaD, M&M и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.444
    Screenshot_20181023-222548_Facebook.jpg

@bittersweet Да знаете дека не е реална :)

На WORRIED.BT, Ariel, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    ^^првата година кога се земавме со маж ми.и живеевме со неговите 1 година.имаа братучеди од Охрид на гости со кои долго време не сме се виделе.и седиме таа вечер и падна муабет за што ново си купувале.и свекрва ми им вика "ааа јас се си купив,да не трчат децата кога ќе си умрам.има и алишта и чаршав и дарови и ќебе,се е во шкафот"
    Јас си ќутев.а гостите вака изреагираа:^) :wasntme: |( бог да чува свекрво наместо за внучиња да купуваш ти на 45 години за умирачка купуваш:D
    Ноу комент:|

На Ane-Goki1, Mr. Right, WORRIED.BT и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.