Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    Има луѓе што сакаат спремни да си бидат, и јас го почитувам тоа. Без оглед колку ми е морбидно.

И јас го имам гледано Perfetti conosciuti. Со мм заедно... И му викам, ако го играме ова, што ќе биде? Ми рече да не се занесувам, оти животот не бил филм. Ама филмов е и тоа како реален.

Најавено покачување...значи хороскопот за овој месец точен ми испадна :D
    Ако бидне...ќе частам. Вака додека не ги видам на сметка, ништо од бизнисот.8)

На Ane-Goki1, Mr. Right, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.888
    Допаѓања:
    173.471
    Не знам што ми текна..некогаш така ми текнува на некои членки што сум ги читала со мерак..ти ми се вртеше во глава некое време, се викав да те тагнам ама ај денес ај утре:whew:

Следен пат кај мене во Берово:lol: едно поинакво искуство од тоа што го доживеа таму деновиве:D

Честитки за унапредувањето, жал ми е за татко ти. Живот иде даље.. ние да сме живи и здрави и да има некој ред "земањето" ...:)

Татко ми си го купи гробот:tmi: е на мене ќе останат буквите и сликата(facepalm) за алишта не се замараат многу, ама има нови неотпакувани ќебиња од Тетекс, им ги даваа во банка на татко ми за празници(facepalm) :D
    Језиво ми е ова, ама после изливот татко ми си ги среди работите, да не сме биле ние во небрано тогаш(facepalm)
    Му викам - не се секирај. Ти само умри... ме гледа бледо8-| и ми вика - е зошто така збориш?
    Е зошто де... си запнал со таа умирачка..колку побрзо ја викаш, толку поспоро ќе дојде.. Само за умирачка збори ми, па ќе живееш уште 100год|(

На Ane-Goki1, Mr. Right, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.382
    Допаѓања:
    259.929
    @Mr. Right јас имам прилично голем круг на пријатели но сите внимателно одбрани. Внимавам на кого трошам време и со секого не седнувам на маса.

Две вечери веќе заспивам со телефон во раце, и тоа 23:30 најдоцна.
    Чудно за мене, легнував најрано во 1 по полноќ.

Некој спомна дека не знае да искаже емоции. Истата сум. Како да му покажам некому дека стварно го сакам? Не сум романтична, чудно за хороскопскиот знак, не знам како да покажам нежност. Среќа спрема детето си ја покажувам.

Пола од вас знам или кај работат или што се по професија.
    Мистерија ми се неколку.

И да ве прашам, женска мака, треба да добијам во сабота, дали сум во ПМС:D?
    Се ќе изедам од вчера по дома:worried:.

На Ane-Goki1, mal.ecka, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    И јас не сум романтична, ама како и за се' друго, емоции изразувам директно.
    Ако го сакам некој, едноставно ќе му кажам дека го сакам, и готово.

На Ane-Goki1, Mr. Right, LejlaD и 14 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Ништо смешно ова за споменици и гробни места.
    Ја и слика си ставив,со фул податоци 8) .Не за друго,страв ми беше снаата и зетот да не ми стават руЖна слика отпосле.Вака ми е посигурно.И секое одење кај него ,си ја гледам сликата и си викам-еј да си е.еш век,уште се држиш мори(facepalm)

Не знам што ви е финта со погаЃање на професииве,ама ниту се трудам да разберам која што работи,ниту ме интересира,најсериозно ова.

Ај за кафе кој е :P
    2BB79F66-C48F-4F36-900E-D684EC7070B2.jpeg

На Ane-Goki1, fina erika, CameliaMiller и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.021
    ^^Не си тачна ,мајке ми :devil:

На Ane-Goki1, fina erika, LejlaD и 13 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Ми виде ли нешто у шоља? :P
    Зошто бе Бубиќ,тоа е реалност-не сакам утре децата и тоа нервози да си имаат.Сликата не го умира човека.
    Не си прва иначе ,со мајка ми за гуша се фативме за ова.Некои работи неможат да се објаснат со зборови.

И ја те сакам тебе иначе :*

На Ane-Goki1, CameliaMiller, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.474
    Допаѓања:
    91.074
    Незнам што да кажам околу спремањето за на оној свет.Не ги сакам тие муабети.
    Имавме ненадејна смрт во семејството и спремивме се што требаше.Мислам дека Секогаш има некој присебен во семејството кој ке помогне за тие работи.
    Дел од нашиот меналитет е купување со години порано,но никој нема сигурен датум.
    Имав баба која живееше 97 и ништо немаше спремано бидејки не беше од тука.Она не планираше умирачки нит па некогаш рече стара сум, ке умрам.Туку планираше децата да тргнат у школо и си дочека,умре ,ја испративме како треба ,не е тоа толку голем терет за да се спрема човек со години пред тоа.
    @stetoskop
    почитувам твој избор ,но не се сложувам дека си во право,слика не го умира човека но слика на жив човек не му е место на гробишта.Не се лути,те молам.
    Сите ке умреме,тоа е реалност,но тоа не значи дека 50 години треба да си имаме гроб со слика.

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    ^Секој со свој ум и свои убедувања :)

На Ane-Goki1, mareane, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.057
    Зошто жените живеат подолго од мажите?
    - За инат.

#црнхумор

На Ane-Goki1, mal.ecka, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  11. PrincessLea05

PrincessLea05 Активен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    210
    Така Вајлд8)
    Му одиш на дотичниот и му викаш
    Дееечкооо(чекаш да се сврти, е ако не се врти му идеш и застануваш пред него и му велиш у К15 фазон од оној охриѓанецоТ да е долови моменат разбираш) Јас тебе те милувам море еј знајш или не? Ај сега ќе ме бацвиш или шо? :makeup::P
    @WildMk @Mr. Right сте ме изнасмеале читајќи ве во темине за секс (као малку трудничка да не не смеам да ѕиркам и таму а? :wasntme:) Господ да ве поживее. Ако иде тешко на пороѓај ве барам да ме насмеете има мало да летне ко из пушка:lol::lol:

Доста ми е од смрт околу мене намерно ви вртам разговор господо Бај д веј, какви сте кога изразувате љубов??

На Ane-Goki1, Mr. Right, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.386
    Допаѓања:
    262.036
    Дедо ми е 25год починат. Баба ми од тогаш е напишана на споменикот па фала богу уште е жива на 89години. Ќебе и се останато одамна и е спастрено, таква си е жената не дека ја предизвикува смртта. Мене ништо не ми значат гробишта, ни мртовци...секогаш кога побарале помагам најверојатно сум со подебела кожа.

Љубов искажувам кон тие што навистина ми значат. Не преувеличувам и не се расфрлам со "те сакам". И кучињата си ги сакам.
    Имаме за читање со ѕверка, држ те среќа(fingers)

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Ја ќебе немам спремено.(facepalm)

баш оној ден прашав каде има поубави ама не за ,,таму”туку за овде ,по дома.:lol:

Си терам ја по она титовата-,,да живееме во мир,а да се спремаме како утре да ќе биде војна”

На Pebeka, Ane-Goki1, CameliaMiller и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    Доста ми е од морбидни муабети...и дома кога дојдов ме пречека лоша вест, починало детенце во школото кај што учи син ми, четврто одделение. Паднало во школо, си ја удрило главата...и толку било... Уф... Господ да ги чува децава, ние не можиме да ги довардиме...

На Ane-Goki1, fina erika, CameliaMiller и 15 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Не ми покажуваше нови нотификации од темата, мислев дека сите сте на попладневна дремка, па си читав стари мои постови. А оно сте нашле за што да зборите.

Прв пат да видам некој жив да си купи за на оној свет, беше во серијата Малиот град Инферно. Си купи нов ковчег, оти стариот и скапал (така сум запамтила) Немав ни 10 години тогаш. Значи како лета времето. Треба пак да ја ѕирнам на нет, да освежам шпанскиот.

Баба ми си купуваше за неа уште на 50 и нешто години. Имаше неколку болести, плус шеќер и и беше страв. Везено, плетено, се убаво да било, да сме ја дотерале за на оној свет. Доживеа 83, скоро дупло од син и. Животот не бира кој кога ќе е. Изгубив неколку многу драги пријатели. Ги мислам редовно, и за да се тешам, си мислам дека се некаде во странство, и никако не успеваме во исто време да се најдеме во нашето село.

Од време на време, фрлам поглед преку прозор. После работа се оди на пијачка. Повеќето мажи, понекоја жена, цигарче, пивце, муабет. Афтерворк дружба. А јас тука ко в зандана. А и слободна да бев, уши што ќе пиев. Со месеци само на вода сум. Ни кока кола нема за мене :?::wasntme::lol:

Ми пишело во хороскоп дека тешко искажувам емоции. Кај мене нема потреба од лижење. Кој го сакам, им покажувам, се грижам, кога можам помагам, пишам прва, се јавувам.
    Самиот збор те сакам ич ништо не ми значи. Покажи ми. Љубовта е во малите нешта. Кога ми е тешко, биди тука, макар за една прегратка и три збора ти реков ќе сјебеш ѓубре...
    А не, ти си знаеш и грчење рамиња...
    Израдувај се за мене кога ќе споделам нешто убаво у пм, ме прашува една каде на одмор, и кажувам, и одма ми враќа, не е се во парите, мене тие не ме ќефат, јас сакам да сум си до најблиските и сум, а еве ти си сама таму.
    И после, другарке те сакам, вистинско е?

Ова пмс веќе на плачење ме тера. Последниов месец така ми се плачеше, ама не смеев ич од здравствени причини.... Изгледа во скоро време ќе е. Иде...

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Alishan30 и 20 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Прашање: каде да го гледам Перфект стренџерс?
    @WildMk ?
    Само немој торенти и програми да треба да симнувам.
    Нешто просто-кликни и гледај!

На LejlaD, Dust, M&M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. PrincessLea05

PrincessLea05 Активен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    210
    @referentka putlockers.plus или на филматива види. На првиот линк нема што нема :)

На LejlaD, Dust и Milobebence им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Сте фатиле ептен морничава тема, што ви е? :^)
    Ама кога веќе правиме муабет за припреми, мора да кажам дека почитувам луѓе кои се свесни дека некој ден ке умрат, па самите го покриваат финансискиот дел. Кај нас во фамилија сите си имаат спремено алишта, зборам за бабите и дедовците, имаат купено место и имаат пари за споменик. Имаат и посебен црн фонд доколку ги фати болест за која се потребни поскапи лекови или лекувањето трае подолго.
    Така да, муабетот 'да не трчаат децата кога јас ке умрам' е многу присебен и фер. Самата ситуација е стресна а парите често се голем проблем. Има примери и примери каде што децата не можат глава да кренат од долгови, сестри и браќа не можат да се снајдат за кеш во толку краток период, а со оглед на тоа дека 'сите ке умрете еден ден' (знам, сега ми кажа директорот), кога ке помине одреден роденден, не е лошо да се спремиш.
    Слика од жив човек на споменик нема побрзо да го умре, ама крпи е да видиш слика од млад, средовечен човек. :worried:

На тема припаѓање, не можам да кажам дека припаѓам било каде. Имам примеси и од двете страни, процентуално се тука некаде, и некако специфична индивидуа излегов на крај. :emo:
    Со сите роднини, и мои и негови сум во океј односи. И во мојата фамилија, и од страна на татко и од страна на мајка, и од негова страна има луѓе со кои сум на иста или слична бранова должина, па муабетот ни оди и се разбираме лесно, има и личности со кои имам само бош муабети, но тоа не е поврзано со крвта. Икс пати имам кажано дека со најбитните луѓе се разбирам како што треба, па сите останати се помалку битни.

Глупо се немам осетено во ниту едно друштво, склоп на околности, имам јак карактер и нема персона која може да направи да се чувствувам помалку вредно и небитно. За свои години имам прочитано доволно книги, работам и имам свои пари, имам прошетано и сметам дека имам достигнато многу, ама само небото ми е граница. Ама во на седенки никад не го истакнувам тоа, ако некој праша - ке кажам. Кога некој препич ке почне да досаѓа со своите достигнувања, ја умеам да почнам за моите, ама преувеличувам, кажувам дека е седум пати подобро одошто е, нека им пукне душичката. ]:)
    Не се вклопувам во муабети за политика, кашички и какушки. Е сеа, небитно која е темата, ако некој почне да тупи и да ја форсира својата маленкост, можам да се исклучам и да си гледам сликички на инста.

Во оваа прилика да ја поздравам @SV1911 , ептен квалитетна цура си, така да знаеш. :l: А и кога ме нема подолго време ме бараш, ти праќам една голема гушка, далеку :hug:.

Совршени странци е многу, ама многу јако филмче. Е сеа, најизменично ги користиме телефоните за работа, така да, ако се решам да си фатам швалер, ке мора да си купам нов број. :mp:

На прашањето 'Знаеш ли кој/а сум јас', јас одговарам со 'Не знам и не ме интересира. А дали ти знаеш која сум јас?' 8)

Кој е за кафе?

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Mr. Right и 26 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Превод?
    Има ли?

На LejlaD и Milobebence им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    @Rebecca_R , major bitch! :inlove:
    @referentka Kodi viewer... акумулатор на torrent-и всушност :)

Имаме животно осигурнување со мажот ми...
    Мислам дека се важи тоа во делот морбидни муабети ..

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Mr. Right и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.