Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. PrincessLea05

PrincessLea05 Активен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    210
    @referentka ако е филм од неаглиско подрачје има да, инаку се на англиски. До душа на повеќето има опција и вграден превод или о лине дури гледаш да си вметнеш свој од фајл. Ако завергла негде барај ме, ќе ја опраиме.

На Mr. Right, LejlaD, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.474
    Допаѓања:
    91.071
    А "ратни" резерви спремате ли?:D
    Имам роднина што при секоја криза во државава прави залихи во конзерви,зејтин,брашно и сл.

На Ane-Goki1, Mr. Right, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Истово и јас го правам, баш така! :rofl:

Едит: не е улижување или не знам што, да напоменам :D, ама истото го мислам за тебе!

:hug:
    Вчера те мислев! Ама викам ај да не досаѓам ептен, ќе пишеш кога ќе имаш време и ете те денес! ^_^

Откако почина дедо ми, баба ми се се спрема. Еднаш се сеќавам одев заедно со неа на една свадба кај роднина од друг град и она ми ја покажа ташната која ја носеше, која јас и ја подарив тој период и ми вели, оваа ташна да ми ја ставиш. И се изнасмеав и ја гушнав, со коментар да не збори глупости, уште долго ќе биде помеѓу нас. :l: Сега како би да ја гушнам, речиси секој ден ме прашува кога ќе си дојдам.

Наскоро баба, наскоро.

Не се сеќавам да сме ја збореле темава.

Како прифаќате комплименти од домашните, пријатели, познаници, колеги, рандом луѓе?

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Alishan30 и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.020
    Е моЈта баба е од тие што мора да има ратна резерва .
    Додуша , си има спремено се и за на оној свет ,ама и нон стоп бара да се докупи нешто за да има за во лоши денови. Мм и вели да се одлучи . Или за горе да се спрема или да полниме резервите за уште долги години живот .
    Обично за време на избори е најисплашена . Баш неќни бараше вреќа грав ,компир ,ориз ,брашно .
    Ај другово ,ама вреќа од 50 кг грав ??!! :tmi: За колку време ќе ни е :)

@stetoskop стрЕсе ме тоа твојто кафе . Следен пат соС млеко за мене :!:

Да прашам уз пат .
    Костени можат да се замрзнат несварени ? Или , колку време можат да стојат во вреќа на ладно и темно место ?!|(

На Ane-Goki1, mareane, LejlaD и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.444
    Од ратни резерви пасош и земја за садење :)

Иначе сакам животно осигурување за кога ќе умрам да спечалат на мене и да си исплатат кредитите.

На маж сум кажала ако умрам сега да чека 40 дена И одма да се жени.

Имотот не се грижам се на маж ќе биде. За закоп доста е крст да стават. Имам алишта.

На Ane-Goki1, mal.ecka, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  6. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    друштво здраво, сте изнапишувале не можам да ве прочитам.....а темава....ама сте ја фатиле......бабиве мои долги години имаа искупено се што треба ....јас бев многу мала се чудев што е тоа кога ми кажуваа каде ги чуваат стварите за таа работа........под земја сите сме исти ..... @Annath страшно тоа што се случило со детето секунди и мало невнимание и толку;(;( жално за семејството.......
    ајде предлог за некој филм пред спиење, i still see you е последно сто гледав ...интересен ми се виде ...гледам halloween 2018 го пуштиле ...се мислам дали вреди да трошам време да го гледам.......

негде прочитав за с..с од страна на комшиите.....ме изнасмеавте па ме потсетивте ..вие можеби во стан живеете и ви се слуша од тенки ѕидови можеби...а ние во куќа .....па сепак .... млада момшиница лански период практикуваше и во ден и во ноќ ...па тоа беше срам да те изеде ..уздишки ..крикови ...:l::l:....мали деца во двор си играат и викаат а мамо што се случува ...некој го боли нешто па што толку вика....:D.....не знаев што да кажам .....навечер спиеш со отворен прозор ...лето...жешко ...тоа мислиш развија филмови.....(facepalm)
    поздрав

На Ane-Goki1, WildMk, fina erika и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    107.428
    Ратна резерва не правиме ова ни остана искуство од 2001најмалку што ни фалеше беше храна.
    Црвен крст и многу други хумантарни здружение не обезбедија со сите потребни работи.
    Пакет храна по член на семејство и хигиенски пакет.
    Само златен мир да има
    Заборавив да напоменам о воени залихи ни дадоја т.е ратна резерва

На Ane-Goki1, WildMk, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ама ветер се раздува страшно дури, за детенцето слушнав и ептен се испотресов уште вчера..

Несакам да размислувам за тоа што ќе биде.. гледам сега и тука да ни е арно.

Друго ништо ново, глава ме боли, оправдување за кафе да се истера:)

На Ane-Goki1, WildMk, Alishan30 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.385
    Допаѓања:
    262.033
    Страшно @Annath ;( не бев чула :(

Море дување надвор...ги слушам кучињата пред врата гребат и претаат и нив им е страв во куќичка на времево. (tumbleweed):bug:

На Ane-Goki1, WildMk, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.937
    Немам ништо против да си спремен за на оној свет и да не треба деца да зима кредит за погреб. Ама не ми е јасно да купуваш гроб а децата со внуците да живеат под кирија. А има и такви.
    Јас само песна си имам одбрано и сакам после погреб да се соберат на пијачка во некој џез паб и да зборат за мене :) ептен скромно хахаха.
    А какво кебе ќе ми турат или само у чаршав ќе сум сеедно. Не верувам дека идеме даље. Се тешев така кога изгубив блиски. И пак ќе се тешам некад. Ама убедена сум дека тоа е од очај.
    Ми стаса квасецот. Ај да месам .
    вие арни?

На Ane-Goki1, Alishan30, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Директен пренос од дневна:

Решаваат задачи ќерче и другарка и'... еднава се жали, глава ја болело, а маж им вика: 'Ајде-ајде.. дорешете ги...'

Ми текна на ова :D

ima-da-ucis-dok-se-onesvestis.jpg

На Ane-Goki1, fina erika, CameliaMiller и 26 други им се допаѓа ова.
  12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    (facepalm) исти сме со учењево..све со молби и зборење, и само со Јана учи(facepalm) цела среќа таа е по учењето, па може ќе го стави во ред:?:

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Фамилијарно сме од тие со црниот хумор па, и моите се као спремни со ќебенциња, дури уз една расправија, мајка му се сврте и му рече на татко ми дека е свилен газ, дури и ќебенцето за умирачка што е за него, било поскапо од нејзиното. :))) Јас ќе гледам да го прекинам синџирот и ќе чекам да излезе некоја нова направија со која ќе може во рок од х минути по умирачка телото да се самоуништи на некој еко френдли начин :))))) не мора гробови, крстови, 40 дена и задушници, духовденови и слично. :))))
    Издрогирана со кафе, стандард. Мозокот ме боли од мислење веќе. Белким ќе се исплати сето на крај. :)
    За претпоставки за работа...спонтано идат со замислата за глас, изглед, движење на тело, лице и слично. Без посебно внесување дал е вистина или не. Мене бар ми е нормално, плус и сите генерално сте ми сврстени со ликови кои ги знам. Ок ми е да не ја знам целата и вистинската приказна.
    И така.
    Привет, туј онуј.

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Alishan30 и 26 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Не знам која е Јана... ама овие двете се: Турни ме, да кинисам :D
    Поќе се кикотат, отколку што учат

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Снаата|(

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Mr. Right и 12 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306

Оооооо..... :inlove::inlove::inlove:

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Mr. Right и 7 други им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Јас сум за кремирање. Парите за гробно место ќе ги оставам на блискиот да се прошета низ светот и да ми ја остаи пепелта на некое убаво место, па ако има реинкарнација може таму ќе се родам следниот живот :wasntme:
    Јадам пуканки и се молам да станам да измијам садови. Ме фати ветрот надвор, ми иде одма под јорган да се пикнам и да станам тек у пролет. Кој ќе оди на работа утре у 7 :(
    А да...и мува ми влегла |( Да имав маж може сега тој ќе го средеше се ова што мене ме мрзи у моментов да го напраам. Пуштете некој на припомош :?:

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Alishan30 и 25 други им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Муабетиве шо сте ги разврзале...моментално ми се секојдневие професионално. Ама па тоа е реалноста и фер е да се 'опреми' секој и да не е товар на децата. Чудно ми е шо на луѓево им е шубе дури и да разговараат на тема животно осигурување :?: Дали менталитетот ни е да живееме од денес за утре и кога ќе дојдеме во тесно подигање кредит е полесна опција или стандардот не ни дозволува да издвоиме по 300тини евра годишно за животно осигурување?
    :( за дешавката што ја сподели Анат :(:u:

На Ane-Goki1, mal.ecka, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Тешки теми .. тешко време.
    Баш вчера се слушав со другарката што го изгуби маж и односно другар на маж ми така како гром од ведро небо беше се
    Она и ден денес вели дека не прифаќа едноставно дека се си мисли дека е на работа и дека вечер ќе се врати а вечерите најтешки и биле ;(
    Има две дечиња..
    И од вчера се чуствувам лошо ..
    Ми кажа за в недела ќе изнасале година
    Јас ја разбирам стетоскоп и точно знам што сака уствари да каже..
    И тоа
    Тешко луѓе многу тешко

На Ane-Goki1, mal.ecka, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Животно осугурување имам.Нема ништо морбидно тука,ко што сум во странство,ќе треба моите куќата да ја продадат за да ме донесат.
    Инаку сум за кремирање,the simple the better.

Имав некои си 10тина год,кога со баба ми шетавме низ дуќани во потрага по темно квалитетно ќебе.Ми кажа дека и е за на оној свет.Таа е сеуште на овој,а ќебето може е изедено од молци.Уште тогаш и ветив дека ке и садам цвеќе на гробот:)

Другите баба и дедо по мајка,сега веќе покојни,имаа споменик со слика со се,само фалеше година на умирање да се допише.Домаќини.На секоја посета на прабаба ми им палев и нив,на “живо”,ама детиште сум била(facepalm)

Не е страшна умирачката,страшно е што нема ред,и не е фер:|

На Ane-Goki1, CameliaMiller, Alishan30 и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.