Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.641
    Допаѓања:
    152.748
    Да се чекирам и јас....
    Згрозена сум од синоќешните настани...и само една мисла ми се вртка...предвидувањата на нострадамус..."реки крв ќе течат"ми звони во глава...колку и да не верувам во такви работи...се пореално ми е ...
    Шетнав денес со ќерка ми..доопремуваме во детската...се е спремно уште вратите ги чекаме...не мотаат мајсторите еден месец...живци искинав.. столица на дневен ред денес...се спружив 3000...и пак некое парталче за неа ..покупки за дома и рикверц дома...
    Метла,бришка сега малиот го капам и ко ќе се спружам не мрдам до утре...

На ozbilnazena, DVAANGELA, vitamina и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.055
    Здраво девојки
    Сабота вечер, времето топличко, а мене исто како @ozbilnazena, од дома не ми се излегува (facepalm)... Имав покана за една журка вечерва, па за седенка со стари пријателки, а јас, дома, па дома... Не, не е до годините :D, едноставно понекогаш ми е поубаво да си седам дома со топло чајче до мене и Фемина...

За ужасот во Франција... Страшно... Ова можеше и да се очекува... За жал мислам дека нема да престане во догледно време!!! По толкав „бран“ на мигранти во Европа, ништо нема да биде исто како до сега!!! Целта на исламистите сите ја знаеме, а во последно време почна да им се остварува... Ја преплавија Европа, па си мислам дека по најмногу 20 години и ќе си ја присвојат...

@toogood мојот рецепт за тулумби е идентичен со рецептот што го напишала @mareane... Колку парчиња излегуваат? Искрено незнам,секогаш кога ги правам имам „шетачи“ околу мене кои си се заблажуваат дирекно од тенџерето со шербет 8)...

На ozbilnazena, DVAANGELA, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
  3. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    I jas ne sum nekoja koja saka da odi nekade. Poubavo mi e doma, ama za divno cudo denes ke izlezam dvapati.
    Dva pati denes, a poslednite 6 meseci samo ednas.Dobar prosek.
    Poveke pati na odmor otidov vo poslednive 6 meseci odosto na gosti.
    Nekako nemam vreme za gubenje i prazni moabeti.
    Stvarno neznam kako moze da se gledaat i prazni moabeti da teraat, totalno bezvredni.
    Doma ke si sedam ke napisam nesto (nemislam na femina, na moeto knizule), ke nacrtam nesto, zentangle, knigi kolku me cekaat, crafts, decoupage, volontiranje vamu tamu, na vezbanje,na kajakarenje, skianje, planinarenje.........miljon raboti koj gi gledam za popametna opcija od moabeti bez svrha.
    Mnogu mi e vazno da se sretnam so nekoj od koj moze nesto da se nauci.
    Pominaa vreminjata koga prodavav, sega samo kupuvam.

Imajte ubava vecer.
    Otidov da se odmoram (da si dremnam), pred da odam na gosti.

На joy1, ozbilnazena, DVAANGELA и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добро утро друштво!
    Ааа никој кафе не ставил сеуште? :^)

Е па таман на мене ми е редот.
    Ајде на торта и кафе, денес ми е роденден :party::makeup::music:

Zone-One-Coffee-Cups-London.png
    bday cake slices.JPG

Имајте убав ден :sun:

Мене сигурно ќе ми е убав.
    Ќе се потсетувам денес што светот на денешниот ден е добил едно ремек дело те. мене :rofl::P

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Val-Dim, Mrs.Bass и 28 други им се допаѓа ова.
  5. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Скај, најсреќен роденден!
    Денес си е твој ден, насмеј се, радувај се..

Еве го поклончето! Ти замисли си што сакаш да има во него, а јас ќе ти посакам да го добиеш! :*

Present-Saved.jpg

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, toogood, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    @Sky-butterfly Среќен да е убавини да те следат цел живот

На toogood, ninja35, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro utro!

A se cudam jas zosto ova utro od daleku naizgled poinakov od drugite.Ono se rodila nasata mila Sky na denesen den.
    Sreken rodenden Sky,da si ni ziva i zdrava 100 godini.

Navistina mi e razlicen od drugite.Denes stanav vo 7h.Em
    ne spiena,em naspana.:doh:
    Normalno deka maliot me razbudi.Se pribra i tatko mu,kolku da ne rasoni i pak otide.|(
    Ke se pribere za nekoj cas kolku da rucame,da "renovirame"kuferot i pak ke ostavi mlada nevesta.:^)
    Dorucek i rucek gotovi.Dusata mi place za son,malku nastinata i toa e odprilika ona so koe sakav da vi se pozalam.
    Ova e ona poblagoto de.]:)
    Tuku da sme zivi i zdravi,ke si najdeme resenie za se valjda.8-|
    Deneska nikade ne mi se seta,mi se odi do crkva samo,ama da se pribere tarzano prvo pa ke vidime za sto i kako imame vreme.

@mareane neka vi e cestita godisninata,da ste srekni i dolgovecni.
    Navodno prvite tri godini bile teski,posle bilo polesno.Ete imame uste edna,pa da vidam dali e taka.
    Drugi velat pak deka na pocetok bil medot posle ... :wasntme:
    Ako vakov vkus ima medot,kakov li ke imaaat ... :worried: :rofl:

Vasite iskustva sto kazuvaat?Sto ne ceka nas "mladite"i onie navistina mladi nevesti?

Prijaten den zencinja..:l:

На Mrs.Bass, toogood, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро и од мене! Честитки за поводите роденден и годишнина начленките:party::^::d:
    А за првите три години од бракот, и јас сум чула, велат ако ги преживеат и останат заедно добро било... И по некои статистики најголем процент разводи биле баш кај тазе земени, па држи вода ова:?: Друга пак статија шо сум читала вели дека заљубеноста,љубовта, онаа страсната убавата траела максимум три години, ама дури дојде време за брак паривите често ги поминале заедно првите три години... Како и да е, сума сумарум - воопшто во животот тешки се самопрвите 100 ( 60тина ) години;) после лесно е!

На toogood, ozbilnazena, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро и од мене.
    Убав ден надвор.
    Денес сум будна од пред изгрејсонцето. :sun:

Скај, среќен роденден, жива, здрава, среќна.

12021873_10207559486089316_1603578634_n.jpg

Прикачени фајлови:

На vitamina, toogood, galapce и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    На vitamina, toogood, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Добро утро и од мене. :coffee:
    @mareane честита годишнина:f:.
    @Sky-butterfly среќен роденден :d:

Бебуш заспа, мажот со папката под мишка испадна и јас малку сама да поуживам у тишината.
    Уствари музика ечи :rofl:, да сме го навикнувале бебуш требало така па сериозно си ја сватив работата.

Насабајле сум најуморна:yawn:.

Галапче јас верувам дека стартот е секогаш добар показател каква ќе биде иднината.
    Единствената разлика е кога човек е помлад е превозбуден од самата идеја за заеднички живот/брак, почесто знае нереално да согледува некои особини и надежите за промени се препоголеми.
    За некоја година кога веќе созреал во бракот, или поточно двајцата созреале и се дооформиле како личности различни од оние кои ја започнале врската пред многу години, се приметуваат многу мани за прв пат или се отвара очи за постоичките пред кои предходно се замижувало.
    Тука покасно пука тиквата.

Повозрасните се веќе оформени карактерно и знаат со кого си фаќаат работа и очекувањата им се пореални. Од старт доколку бидне тогаш ќе тече, доколку нешто не штима тогаш на старт би се покажало.
    Мое мислење ова:lol:.
    ИЗборот кои јас сум го направила на 20 и оној на 30 се ден и ноќ исто како и мојот развој како личност.

. Кај многумина е така, но веќе фамилија се створила, години се инвестирале, па се работи и работи на случајот, а не често машката битанга го знае тоа, па сите чекаат онд а се доиздува додека жената дома деца чува.

Среќа е кога од старт е направен вистинскиот избор, и партнерите имаат љубов, комуникација, разбирање и најважното паралелен развој на нивните желби, амбиции и целокупно наодградување на личноста.

На Mrs.Bass, vitamina, toogood и 15 други им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.174
    Допаѓања:
    111.267
    Да го навикнуваш ами како ;) Добро утро Дано! Ја работно денес, да довршам нешто и ќе идам на кафе со колешките ;) Маж е на планина, ручек/вечера е маринирана во фриз, крапче, кога ќе дојде само да се печне, па може да се јаде ;)

Ве гушкам! На сите ви ги честитам родендените и годишниците, да сте ми живи и здрави :*

На vitamina, toogood, ozbilnazena и 8 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.641
    Допаѓања:
    152.748
    Добро утро убави дами...

Честитки за убавите поводи..да се множат среќни години.
    Недела ден за перални и кујна...две спрострив,трета чека...везден балкон полн... ми се чини најзагадена фамилија во околината сме...тиква се пече...ручек пиле,супа и оривче...ме чека пегла попосле и роденденска прослава вечер...пред една година на денешен ден не ограбија..оттогаш секое излегување од дома ми носи немир...

На vitamina, toogood, ozbilnazena и 6 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    278.916
    Здраво на сите!
    @Sky-butterfly среќен ,најсреќен роденден,само убавино да те следат!
    Ви бјагодарам на сите за честитките за годишницата.
    Е сега ај како една од тие со подолг стаж во брак да се обидам да го кажам моето мислење за бракот и медот.Потполно се сложувам до Дани битен е изборот на човекот и многу работо од старт се гледаат .Е сега ние првите години гледаме со розеви очила. Јас бев и долго во врска па веќе знаев што да очекувам Но со тек на времето се менуваат и мм а и ние.Мед има и првите 3 години а и понатака ако си со вистинската личнот.Во бракот мора да се вложува обострано.Секогаш има и пречки и убавини.Понекогаш и после 16 г во брак а 22 од врска се чувствувам како тазе заљубена а понекогаш од се ми е преку глава.Мора да се балансира некогаш да се поќути некогаш да си кажеш што ти лежи на душата.Противник сум на останување во брак само ради децата или околината,но не подржувам и избрзани одлуки за развод .

На vitamina, galapce, Bozica1980 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    @mareane, честито годишница :hug::f::f:сега дури видов 8-|

wedding-anniversary-wishes-images.jpg
    знам дека не е прва, ама сликава ми се допадна :lol:

На vitamina, toogood, Sky-butterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  16. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    :*Dobro utro,dobar den zenski Samo da ve pozdravam I posakan ubav den, jas sum kapnata umorna Vcera denot turbo, bevme na rucek nadvor od skopjevo, vecerta so gosti do 3 sat sabajlevo sega sum kako poplava da me isvrlila :doh: Ama ke isdrzam, Neil nie Zenite sme jaki se moze da izdrzime, voedno sreken rodenden na Sky-butterfly I se najubavo vo zivotot da te Prati :hug:pozz do site :*

На vitamina, ozbilnazena, ninja35 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Добар ден на сите присутни и на тие што покасно ќе ни се придружаат и на тие што не се членови на форумов а го читаат!!!:):sun::sun:
    Само да си се најавам со моево присуство а ако има некоја интересна тема, што на жалост во последно време се е едно исто, верглање во место, ќе се убацам во дискусија...до тогаш имајте убав провод:f::f::f::f:

На vitamina, ninja35 и Eli23 им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.936
    Допаѓања:
    203.220
    Дoбaр ден и oд мене, дa се јaвaм и јaс.
    Сaмa дoмa, средив се пoсaбaјлечки, сегa уживaм :D мaли и мм нa шетњa, јaс вечер тaa рaбoтa :P
    @Sky-butterfly дa ти се мнoжaт, се нaјубaвo, и внуци и прaвнуци дa дoчекaш!

Штo се oднесувa дo мрa... упс брaкoт - се слoжувaм декa мнoгу зaвиси вo првите гoдини дaли ќе гo биде или не, aмa немa прaвилa. Јaс нaпример сум слушнaлa декa седмaтa гoдинa е критичнa :| сo мм сме скoрo седум гoдини зaеднo, oд кoи пет вo брaк, верувaјте ми, не ги ни oсетив. Кo вчерa дa беше кoгa се зaпoзнaвме. Фaкт е декa пoдругo рaзмислувaв нa 20 гoдини, пoинaку нa 30, кoгa и рипнaв вo тaвче без пoгoлеми oчекувaњa иaкo верувaв (и уште верувaм) декa тoј е чoвекoт сo кoгo сaкaм дa oстaрaм, зaтoa штo пoкрaј негo јaс сум јaс и мoжaм дa се менувaм, рaстaм и зреaм кaкo штo мене ми oдгoвaрa, и тoј гo прифaќa тoa (aмa гo склепaв oвa :?:). И oбрaтнoтo вaжи.
    Амa, фaкт е декa не верувaм вo вечнa љубoв, мислaм, љубoв кaкo љубoв штo не држи вo првите гoдини - вo секoј случaј не е истo кaкo пoрaнo, нo љубoвтa дефинитивнo евoлуирa. Прoблемoт е пoнекoгaш вo тoa штo се земaме здрaвo зa гoтoвo, или штo би рекле Америте, taking it for granted, a никoгaш не знaеш штo нoси живoтoт. Кoгa гo имaш вo живoтoт oнa штo гo сaкaш сo некoјa oдреденa личнoст, се стремиш кoн пoдoбрo зaеднo сo неa. Акo немaте истa цел, пиши прoпaлo. И дa, без кекс ништo не прaиме ;)
    Уф, се изнaпишaв... aмa дaли сфaтивте штo сaкaл aвтoрoт дa кaже... :wasntme:

На Ariel, Mrs.Bass, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.827
    Допаѓања:
    182.843
    И што да кажам кога нема ништо за фалење?????
    Едино можам да се пожалам од некоја глупа депресиа што ме мава а и јас незнам зошто само знам дека за 1-2 недели ке бидам порадосна од мало дете кога ке почнам со новогодишно украсување е тогаш сум бетер порадосна и посрекна од децата а сега ,сега исто ко некоја поплава да ме изфрлила се осекам дека никаде не припаѓам

На vitamina, Annath, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  20. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Sky-butterfly, среќен роденден!:party:
    Жива, здрава, среќна и весела:hug::hug::hug:Секогаш сакана и љубена:!:
    Tерај до 101:party::^::d::d:
    Ја поминавме првата, петата и десетата:!:ете сме со дечково во 25- та.
    Арна лоша таа сум, сега касно му е за пишманење:devil::angel:
    Со пушка пред матичар не го застанав, сам рече Да. Шта је тражио то је добио:D
    Понекогаш зна да ми шета по нерви, ама и јас не сум совршена...]:)
    Ме мрзи да пишувам, инаку големо ќе го истерав:PПа не се малку 25 :!:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, bittersweet, vitamina и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.