Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @malerozna "sharing is not always caring, they say it is but guess what? Sometimes it's almost murder" :D

На Dentina, SV1911, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  2. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Наредниот пат наместо парацетамол, да им дадам рицинус? :?: апчиња против констипација им заборавив името

Добра идеја.

Какво гласче има Дакс. Морав двапати да го изгледам видеото.

Мислев дека Елен само мене ми е интересна. Имало и други што ја гледаат.

4то кафе пијам. Имав 6 8) значи не е пола.

Утре слободен ден. Што значи шопинг и средби со пријатели.
    :inlove::inlove::inlove:

На SV1911, dunika, Dadusicka и 12 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Плачам за шопинг, ама нема.
    Ќе причекам зашто тродневен викенд чини тамам колку еден добар шопинг.
    А и јаре и паре -нема.

Почнаа припремите т.е. хигиената.

На mal.ecka, Melinda85, dunika и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Бевме и го видовме Кам-от во нашето село:)ништо посебно.само ленор си купивме и пива од сите врсти кои не ни беа пробани досега.:D

Ветер се изнадува денес,сонце со заби-што би рекле постарите:wasntme:

Спална исчистена,вц до пола-зошто баш кога ставив хемии во шолјата снема вода:devil:градски живот-шта ќеш8) еве ја дојде па да го дочистам.ручек од вчера има.бањоре сега и пеглање униформи и ќе се гледаат уште 2-3 епизоди од Шилд. Ете го се стемна и јас утре втора смена, кога ќе се стемне уште во 4,јас до 8 ќе заспијам:worried: :rofl:

Убав остаток од денот жени, и по некој маж:hai:

На Dust, bittersweet, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @malerozna ја гледам кога има интересни гости :) А Декс и Кристен ми се обавезни, во која емисија и да се и двајцата се интересни.
    Темно бре, никакво. Откако се испофалив дека добро спијам, ноќеска не можев да заспијам |(

На SV1911, Bozica1980, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.772
    Допаѓања:
    214.151
    Погодете што правам,прозори т.е. џамој мијам,ама овој пат од мака.Едниот дел ни е како стакленик,големи се прозорите скоро 2м висина,е преку нив толку многу печи сонце што ми ги изгоре пердината баш во средината.Пукаат по средина,дупки излегоја,е пошто не сум во план да купувам нови,си ѓи извадив од порано што ги имав,а стоеја спаковани,скоро нови се.Проблем е што не се ,,модерни,,оние грчки пердиња со свилен богат вез ако некој ѓи памти.Додуша кога ги наместив убаво делува,нови се неоти долго ги имав користено,ама излегоа нови модели и спаковани стоеја,арно рекле-нов бунар копај,на стариот не плукај :D,едно време ќе ги давав на поклон,не ги сакаа,сега ми се најдоа:)

На mal.ecka, bittersweet, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Јас ги извадив пердињата, од секаде.
    Нема поќе пердиња, 2 години скоро.

На Bozica1980, dunika, Alishan30 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    154.606
    Ние денов си го пројдовме топ, иако по пат малку ме напнаа децава па едно време се покајав дека тргнавме ама таму беа супер, се изнаиграа се најадовме убо, времево топ. Има многу убави места за шеткање низ земјава па и за вака еднодневни.3
    Инаку ви пишувам од купатило, им напунив када се брчкаат ама не сакаат да седат сами (facepalm), па дремам на шоља (на капакот де) и читкам тука. Уклучена греалка како у сауна се осеќам ама тамам малку да им се одзатнат носовите. Чекаат алишта еден куп за средување ама и да не ги средам налет си имам магацин за трупање :D
    @LiliBoz шетање поручек по супермаркети и молови. Ние уште ги пуштаме пред зграда додека не залади ептен, почнува веќе да смрди на загадено ама тоа е тука живеат спас нема. Во секој случај најголемиот дел од времето ќе се дома.
    Каша го направија купатилово ај да ги прибирам полека.

На bittersweet, Sesil, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  9. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Не знам дали е до мене, ама кафето не ми "работи" денес.
    Истеран ден на воздух и некако сѐ е подобро после. Освен кафето што не пали :)
    Не сакам зима само заради тоа што не можам да се движам надвор. Не заради ладното, не ми смета, ама загадениот воздух ми е страшен. И тоа колку несериозно се сфаќа целата работа околу него ми е страшна. Ај да не отворам комплицирани теми...
    Од серии, многу ми беше интересна Man Seeking Woman. Ептен ја препорачувам. Не е "лигава"
    И јас сакам шопинг, ама ќе го одложиме за понатака. Си најдов во плакар необлечени работи, па да им дадам шанса... За некои имам buyer's remorse :)
    Ви се случува ли и вас истото?

Последна измена: 28 октомври 2018
    На Sesil, NarCis@, SV1911 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Имаме прочистувач на воздух, веќе се скоро 200-пм10 честичките...

Ама не можеш тоа да го средиш туку-така.
    Мораат прво да обезбедат соодветен јавен транспорт и соодветно греење за сите домови, во цела Македонија....
    Тоа е големата работа...
    Сега што алтернативна би ти понудиле за јавен превоз и за греење дом?

На NarCis@, SV1911, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Се согласувам, сериозен зафат е, ама кога тогаш ќе мора да се почне и некако да се реши.
    Домаќинствата не загадуваат со палење дрва, туку влечки, шишиња, пластики и слично.
    И тоа не го прават само сиромашни, па средствата да се изговор. Во моја околина имам вакви примери.
    Кај нас не постои барем групирање за со кола во некој правец. Сабајле секој сам во кола и гужва е.
    Јавниот превоз нема да го коментирам...
    Имаме уште многу за одење за многу работи...

На Sesil, NarCis@, SV1911 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    И од дрвата се загадува... Знам, кај моите цел живот на дрва се греат...
    Кога имавме само обична печка на дрва, ко ќе пуфнеше топол ветер, ко ќе го врати тој чадот, не се диши!
    Загадуваат дрвата и тоа како..
    А точно е дека не е поврзано со финансиите... И богати и сиромаси има што се греат на дрва.

На Sesil, NarCis@, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  13. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Едно време редовно ја гледав Елен, и ги гледав пранковите кога ги плашеше сите во студио. Омилена, Тејлор Свифт.

Дакс и Кристен не можам уште да ги сварам како пар. Некако не ми се еден за друг.

Имам 3 дена слободни. Биче лудо ако се 3. Ама вечерва ќе ги правам сметките, да пресметам колку сум потрошила дома. Ќе видиме дали ќе се 3 слободни дена или 2. И колку ќе треба да одработам наредниов месец.

Се мислам сега, од шопингот ќе треба само капа да си купам. Нешто старата од лани не ми се носи. На времето имав еден куп капи, сега само 2. И шал.
    И храна обавезно. Ќе се готви нешто вкусно. Деновиве стомакот ми пропати од леб и сендвичи. Толку леб во цела година немам изедено колку сега.

Толку многу планови, а толку малку време. Што попрво да е.
    Некако како се погрешните одлуки да ги носам.

На bittersweet, Sesil, V.odolija и 12 други им се допаѓа ова.
  14. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Знам дека загадуваат ама сепак мислам дека се помалку страшни од други работи. На пример греење со старо уље од коли... Не знам што да кажам.
    Мене ми смета мирисот на хемија, мирисот на дрво дури и ми се допаѓа. Знам дека е мачно со децата, познато ми е, и се согласувам дека треба да се понуди подобро решение.

На Dust, NarCis@, SV1911 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Загадуваат повеќе од пластиката и ѓубрето, не оти дрвото само по себе повеќе загадува, туку многу поголем дел се греат на дрва, отколку што има такви што фрлаат пластика за горење...

На NarCis@ и LejlaD им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Дрвото не загадува колку глупостине што ги горат од Дрисла, колку Железара и Цементара.... Оти и летото беше загадено, а тогаш сигурно нема греење.

Цел ден нервоза ме пука, само висам на форумов и социјалните мрежи, пукнав. Чекам мм да се прибере, ама пропушти лет, не по своја вина, му каснеше претходниот лет, полета саат и пол подоцна. Сега бара решение како да си дојде вечерва дома. Ако не, утре здравје.
    Јас нервозна, малово бетер, никогаш не бил ваков. Може дека ја осеќа мојата нервоза, а откако е роден вака нервозна не сум била.

На mal.ecka, bittersweet, Sesil и 16 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Беше загадено, ама не колку во зима.
    Во зима, освен греењето, што е различно?

А да... во зима има помало 'проветрување', во котлините се дига топол воздух и доле останува чадот 'затворен'... Ама тоа не можеш да го смениш, освен со помалку чадење.

На NarCis@, dunika, Ane-Goki1 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Исто е, само што кога е потопло, како што е во лето, загадениот воздух е повисоко, не сме директно изложени како што сме во зима, имаше нешто врска со струењето на воздухот. Горењето медицински отпад, и којзнае каков друг вид на отпад, плус фабрикине што горат глупости без филтри на оџаците се главните загадувачи.

На Dust, Sesil, NarCis@ и 5 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.303
    Допаѓања:
    226.926
    Да ви кажам нешо а да не ми смеете?

На NarCis@, SV1911, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    И ја би да наполнам када и да се оптегнам, ама нема. :envy:
    Пошо неам када. :D
    А неам ни туш кабина. :rofl:
    Сеа кога ја спомнав туш кабинава ми текна на сликата од Камај: „Се продава тушка бина“. :rofl: А ја првиот пат прочитав се продава турска бина и се чудев каква е таа турска бина. :D

Станав пред 45 минути. Вечер или пак ќе ми се приспие рано или ќе дремам до 2, а сабајле ќа плачам. Трето нема. :nod: Уште да се избањам ми остана. (poolparty)

На NarCis@, M&M, SV1911 и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.