Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.627
    Допаѓања:
    178.018
    Немам друштво :)

На NarCis@ и LejlaD им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    Јас ќе правам свиња, кифлички, руска, со урда една, ордевер и торта у форма на елка. Ова за нг.

Бадник риба гравче леб пита со спанаќ и посна торта. тиква стандард.
    Божиќ само кристштолен и колачиња со греано вино .

За коледари уште смислувам пакетчиња ама сакам да има простор и за воќе годинава. минатата год само благо бомбони и парички им напраив во кесињата . Сега сакам малце повеќе да се потрудам.

На vitamina, Dust, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ех немаш... знаеш, ако ништо друго, парови кои ќе излезат некоја од тие вечери...
    Приклучи им се и ти.

Тие нека си праат шо ќе си праат, ти ќе си бркаш ЧупиЊа по кафичот/кафаната.. што и да е :*

На vitamina, Annath, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Не славам ниту ја сакам таа Нова година, ама китам по дома. Сакам да ми биде убаво. А од китење жими една елка имам. Сакам и некои украси да купам годинава. Во Меркур има убави, може до таму да свратам по некој украс. :)
    Бадник и Божиќ славам. Единствени два празника кои ги почитувам и кои знам кога се. :D Слави и такви глупости не славам ниту одам некаде по слави.
    Велигден исто славам.
    Еуфорија па ич не ме фаќа и сите ми се чудат, а јас на нив им се чудам што трошат пари за една вечер и така. :D
    Омилена храна периодот? Кифлички и руска. Друго ништо не ми треба. :)

На LejlaD, vitamina, Dust и 16 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Симпл си ко граФ ... исто ко мене
    :hug:

На LejlaD, Annath, poenta и 4 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро

Наспана,одморена.
    Колку работа имам, ми доаѓа одма да летнам до биро.
    Глупа ме прават што се секирам и што доаѓам порано понекогаш ама неможам бре да оставам нешто само да се рачуна и решава.
    Не дека ако не сум јас ќе згасне фирмата ама пак нели секој некаква одговорност си носи за парите што ги зема како плата.
    А и доволна награда ми е што понекогаш на колегиум главниот ќе каже две реченици дека во даден момент само јас сум излегла во пресрет.
    Не барам пофалби.
    Не сакам вишок да ми дадат.
    Сакам само тие што се потпираат на мене да се 100% сигурни дека ќе биде како што треба.

Ајде..да имаме убав ден сите.
    Барем понеделник и така мрачен, да си го олесниме.

На Viktorijaaa5, Ane-Goki1, Anarchy и 28 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.075
    Допаѓања:
    154.601
    Не ми се мрда од кревет а морам :(
    Како никој не спомна сарма за НГ? Зарем бива без сарма :)
    Значи кифлички, руска, сарма, мевце, липс нормално @NarCis@ ;)
    Што убаво спие детеви а морам да го будам за школо :^)
    Убав ден на сите:hai:

На Ane-Goki1, Mr. Right, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.689
    Не сум обожавател на сарми, ама знае да ми пукне филм и да ми се пријадат. Исповед- никогаш немам правено сарми :tmi:

На Ane-Goki1, Mr. Right, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Ме нема, ме нема па ќе се изгубам, не оти ви фалев де, да си кажам.:wasntme:
    Кафе пауза, деца играат во двор, јас таман ве дочитав па да пишам некој збор дур се зафатени.:clap:

Сега помалку дена работам а како повеќе време да ми фали, се нешто плус работа си нафаќам као имам време и ете пак ми фали некој саат во текот на денот.(facepalm)

@LejlaD среќен роденден на синко.:^:

И ние викендов му го прославивме на Матео роденденот now he’s a man, not a little boy.(facepalm):rofl:
    Порасна првенецот 7 години наполни, убав на татко, паметен на мајка.:wasntme::lol:

Вчера па да одмориме малку од гости, гужви бевме на излет а јас прво бев да трошам пари.:makeup:

Прво вака
    DFF93B13-0E44-4173-A4BB-7D14DDEB86FB.jpeg
    Па вака
    D2DAC922-17FD-4457-BFF0-AB8FD078C9FD.jpeg
    FE39AF25-D5C9-45F8-B853-F54C0314B87C.jpeg
    9B6DFF91-C62D-427E-A93F-658C9360571E.jpeg
    Па вака
    8F82FC93-8D35-4B82-90B6-BE0042EF8637.jpeg B3606E1B-F466-4E5F-88B2-B912625B12BB.jpeg
    И на крај од вредните раце на мм, вака
    4822B0B3-EF2C-4D5D-8519-F0805FD6734B.jpeg

Порано не китев многу, многу, онака да се обележи празникот ама сега со децава we go all out, цела куќа е декорирани како winter wonderland само во лето:lol:внатре се е декорирано, нема каде игла да се фрли од украси, надвор цела куќа, дворот позади со inflatable Santa’s, the whole nine yards.(facepalm):rofl:
    Децата се радуваат ама почнувам да украсуваме околу 10-15 сега дека се поголеми може и порано, со шест мали рачиња не е за многу рано да се украсува.:lol:

Сте муабетечле за филмови, серии, ние редовно со мм си одиме во кино, да е жив драјв инот, децава гледаат за нив филм после заспиваат позади во гепекот па ние можеме на раат уште еден филм да си гледаме. Хорори обожавам ама не ме дружи мм па останува кога е ноќна смена он а јас дома да си гледам, он е по сај- фај, марвелс итн а јас си сакам психолошки трилери, си се наоѓаме не пола пат, јас гледам филмови него што му се допаѓаат, он гледа мене што ми се допаѓаат без мрчење и двајцата хепи.:lol:
    Серии со дечко ми не ја пропуштам Supernatural, иако некогаш ми е малкуцка досадна не ја напуштам до крај.8-|Нетфликс имаме насекаде, телефони, телевизори, ама не ми се допаѓа како цели сезони наеднаш пуштаат, те тераат на binge watching, као немаме друга работа ќе дремиме цел ден, ноќ серии ќе си гледаме, по мерак ми е вака неделно да си чекам да гледам.8)

Тоа не ми текнува друго што сте муабетеле ако ми текне пак ќе пишам:lol:аааааааааа да ми текна како бе ниедна не спомна за мене дека знае што работам?;(;(

На Viktorijaaa5, PrincessLea05, Ane-Goki1 и 33 други им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.746
    Допаѓања:
    176.013
    Ај добро утро :hai:
    Чекам маж да дојде од работа ,ќе донесе бурек :inlove:. Не го нарачав јас ,да се разбереме ,бабето ми сакаше . Маж два пати препраша дали ќе ни стигнела една пита:rock:
    Знае дека и мајче е по бурекот ,па мајтап си игра со нас :emo:
    Денес во план готвење . Препишав менито од Рефка ,па во план е истото да го готвам и јас . Само плус ќе направам и некоја араванијка .

Среќен нека е роденденот на дечкото на @bittersweet
    И ,прати некое од тие мириСчињата наваму :)

Рано ми е уште сега да зборувам за НГ , цели два месеци има . Мене еуфорија ме фаќа на 30-ти тек. Лани за дочекот бев кај маж на работа , годинава ќе е дежурен на први , па најверојатно до Фламинго ќе се оди за дочекот. Имам еден куп талони ,можда па и џипот ќе ми се падне :lol:. Си правам бајрам на умот ,така вели мојон:)

ОдоХ да здробам некоја салатка . Осеќам ќе мавнам едно узенце и јас уште во цуцулови зори. Уз песМа да готвам :D

Убав ден:f:

На Viktorijaaa5, PrincessLea05, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добар ден! :sun::coffee:

Да ви пратам од топлово? Овде ко да работи огромна печка, претопло е!
    @LiliBoz праша каде сум пред некој ден. Во Карачи моментално, затоа на топло се жалам постојано. :D

Денес почнав со Б1. Професорката божем фина, да не ја урочам :wasntme:, ама ептен споро се движи предавањето. Јас ако не најдам маана, нема кој. :lol:

Ја пробав еднаш сарма да направам, куп време потрошив на тоа. Од тогаш не ми текнало со такви глупости да се занимавам. :tmi:

Јас обожавам празници, ми имаат посебна атмосфера. Ма да, мене скоро секој ден ми има некој убав шмек. :)))

Елка китиме, сијалички низ секоја соба. Баш магично изгледа. ^_^ Елката е малецка, и ја врзувам со конец на неколку места и ги фиксирам врвките на ѕид поради мачките. Обожаваат да се бутаат во неа, лампионите ги шутираат, после цел месец наоѓам расфрлани лампиони низ куќа.

@WildMk и Brooklyn 99 гледајте го, задолжително. Пет сезони има, не се смиривме со мм додека не ги изгледавме. Секоја сезона е супер, не им се намалува квалитетот, како обично во другите серии.

Ние почнавме Agents of S.H.I.E.L.D да ја гледаме, ама некако ептен безврска ми се гледа.

Убав понеделник! :f:

На M&M, Ane-Goki1, Mr. Right и 24 други им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.689
    Ние сме за растурена сарма да правиме :rofl: Тури сѐ во тенџере и сркај (lalala)

На Ane-Goki1, Mr. Right, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро ба на сите :coffee:

На Mr. Right, Peco, LejlaD и 13 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.268
    Добро утро!!!
    На запад ништо ново се по старо кафе се пие и на работа ќе одам,ама попладне ќе го шетнам мажево низ чаршијата можеби нешто ќе бендисам.
    Дете испратив на школо и си уживам во тишинава .Многу рано муабети за НГ правете.После славата ќе китам оти како што имам име за Божиќ прашина ќе лета на слатките.
    А, менито е нешто што се договара пред некој ден пред НГ но има време само здравје.
    Не сум љубител да правам планови на долг временски период оти никогаш не испаѓа по планираното и незнае човек што може да биде.
    Убава работна недела да имаме!!!

На Ane-Goki1, Mr. Right, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Морген убави:hug:

Ме гњави еден постар човек во трамвај со лаф-муабет ама не ми се збори од сабајле па се нурнав со главата во тел.Плус ме изнервира,кога му кажав дека сум од Мк,ми вика ааа ти си албанка?
    -Да,реков па цел свет сме албанци,од нив потекнува цивилизацијата:^)]:)(n)

@LiliBoz во Швајцарија сум,не е ни случајно што ме мислат албанка:D

Среќен роденден на синовите на @LejlaD и @bittersweet :^:

Убав ден:f:

На PrincessLea05, M&M, Ane-Goki1 и 25 други им се допаѓа ова.
  16. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добро утро и од мене ,кафе уште не испиено нешо не ми е ок ,затоа какао со синчето пиеме :coffee:,па ќе учиме ,тестови секој ден во најава, уште ме нема фатено еуфорија на нова година иако пишав претходно си сакам украсување, бев и до Џамбо ама нешо не ме воодушеви ,веројатно не е ладно се уште па затоа не ни мислам на нова година туку на пролет лето :sun::sun:

На PrincessLea05, Ane-Goki1, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356

Одма на оваа слика ми текна :*

Добро утро. Се приклучувам на клубот - го мразам понделник |( особено кога е тмурно,студено, наоблачено, и со сите живци кои ми останале читави наоѓам снага да српемам деца + себе и да стасам на време на работа, а нив таман сум им закопчала јакни им текнало дека им се кака :x

Новогодишните денови ми се омилени и мене. Им се радувам на сите ситници од украсен дом, декорирана храна, тематски сервиси за јадење до чорапи со Рудолф, а најголема радост ми се песничките со мери крисмаст тема :music: :inlove: Дете сум во душа кога се работи за празници.

На PrincessLea05, M&M, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Хај! :coffee:

Сезоната на каминот официјлно отворена. Си пуцкета од синоќа. По тој повод, дете во кревет, јас и маж ми си правевме романтична вечера. :mm:
    Е затоа е убав неколку дена, додека трае еуфоријата, топлината, звукот кој смирува. Мириса на,,дома,,.
    Па ќе почне ѓубрето и да не редам.:D Да не ја рушам идилата.:D

Сте почнале со планови за најлудата ноќ. Лани бевме кај нас со друштво, годинава кој знае. Секако тука некаде ќе биде. И се радувам оти прва НГ со бебката.:inlove:
    Ќе украсиме, се разбира. Он ќе чепкоти секаде и ќе се радува. А мајка му и татко му уште повеќе. Менито секоја год се нарачува.
    Лани се печеше свинче, похованици, руска, торта се разбира и се по ред.

Доаѓа Митровден, со него официјално отварење на празниците, гоштевања, средби со своите. Убави денови на повидок. :f:
    Како вчера да зборевме за истото. Изминала и оваа година...:o:

Стеќен Роденден на палавкото на @bittersweet !:party:

Ајде на кафе:coffee:
    800534A5-F642-4E0E-8354-3603A292210C.jpeg

На Viktorijaaa5, PrincessLea05, M&M и 33 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Поздрав и од мене, ме навасаа од сабајле, па сеа ве читнав и да пишам...не дека имам што, ама напорен ден ќе биде ако се познава по утрото... Да досредам администрација, па ќе ве дружам...ваљда.

Едит: @bittersweet среќен роденден на првенецот, здрав и жив да е!

Последна измена: 29 октомври 2018
    На M&M, Ane-Goki1, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Добар ден девојчиња.. и по некое маже :hug:

Си мислев .. Во понеделник, кај и да се свртиш по социјалните мрежи, обавезно има некој постирано нешто за тоа колку го мрази овој ден... Имаш милиони луѓе, кои прават нешто што не им е ќеф, оти мораат. Некако ко да не е баш погоден глобалниов систем :?:

@SV1911 , маж ми веќе ја има загледано Бруклин99, ме убедува да ја гледам.. Ме убедува и за Рик енд Морти, ама некако, на две сум кога тој ме убедува :$
    Ќе ја почнам и нејзе, еве.. Само да завршам со Д Гуд Плејс.
    Иначе.. покрај ова, еве и по што друго ме потсеќаш на маж ми: Учењето |(
    Тој е таков. Сака да учи и е одговорен 200 кога е учење во прашање... За разлика од мене. Ко и за се' друго, за кратко ми здосадува :$

Сарми и јас не сум правела никогаш. Сакам од лозов лист, понекогаш прави свекрва ми, и многу убави ги прави. Ситни, стегнати.. за мерак. Јас нема шанси да ги средам така... Ко што спомна @NarCis@ , дај растурена да напрајме! Џбур-џбур.. извари го и ајт :lol:

@bittersweet среќен роденденот на синчето :^:

На M&M, Ane-Goki1, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.