Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.771
    Допаѓања:
    214.142
    Благодарам на сите што ми помогнавте за тоа каде е рампа,ама ако имала среќа шута-рогови ќе имала.Скопје нема да се оди на шетање,туку по болници,така испадна вечерва.Заборавив и форум отворен и се,ќе треба со свекор Ск да се оди,нека е подобар,шопинг во некои други времиња.Сепак друштво фала ви,на вас за се може да се смета,веднаш помош пристигна од вас за да се снајдам:hug::hug::hug:

На Dust, WildMk, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.353
    Допаѓања:
    259.698
    На Annath, NarCis@, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро
    Станав порано да се средам.
    После да не се тепаме пред тоалетот:Dкој да влезе.
    Раат кафе сега:coffee:

За бројност на семејство - сакам многудетни семејства.
    Ама ако немаш доволно финансии да ги одгледаш како што треба подобро е да не раѓаш толку деца.
    На овој муабет знам што ќе речат постарите- еее порано по 5 ги гледавме зар за секое соба имаше:worried:!
    Немора за секое соба, ама вакцини, кревет,внимание, воспитување, школување, гардероба....се по ред.
    Не е само роди го и пушти го во двор нека си трчка(facepalm)
    Убавината на семејството е секој од членовите да се осети згижен и БеЗгрижен како дете.За секое дете да се обезбеди пристоен живот и дом.
    А искрено ретко кој може да роди 5 деца и да купи пет стана.
    ...ќе ги гледаш после како се расправаат за една соба, на кого ќе припадне, ќе се колат меѓу себе:(.
    Сурово и глуп муабет, ама така е.
    Второ, каде се живците на родителот тука??!

Денес велат дожд ќе имало.
    Да си земам чадор, зашто дома за украс ми стои или евентуално во кола е:)...како главен декор:D

Имајте убав ден.
    И Октомври помина.
    Вчера од одмор дојдовме утре НГ ќе спремаме:o
    Лета..лета..

На Tajnaotrovna, Peco, Rebecca_R и 25 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Ај д.јутро :)
    Ако нешто мразам тоа е кога ќе снема кафе дома |(.
    У замена 2у1 ,на тераса ,со :smoke: и мокра коса .Рамето пак ќе си ,,врти " , излегувала ја или не ,,бањата" насабајле

Ова за деца ,од денешна гледна точка -многу сме го тупеле со мм изгледа |( .СМЕ требале бар уште едно да родиМЕ и тоа едно по друго.Ама готово тоа,завршена прича ...

Небово вриШти ,облаците ко на детски цртеж се.

Ај :* ...
    (не пишувам веќе кога нема да сум расонета убаво )

На Tajnaotrovna, Peco, Rebecca_R и 24 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.771
    Допаѓања:
    214.142
    Добро утро и имајте убав ден.Лимон и гумбир испиени,на ред кафе,оти не можам без него.Облачно и подврнато малку има,ама убавко е на тераса да се седи,повелете :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: со друштво е послатко

На Peco, Rebecca_R, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    Добро утро.
    Дете стана со мене ете го одма реди нешто се занимава. Јас тегнам кафе и цигара на тераса и го гледам. Влезени сме у некој круг од обврски јас мм и мајка ми и глава не можеме да кренеме. Или дете или работа. Искрено кога ќе помислам да можам да го оставам на некој за да прошетам не ми прај кејф идејата. Мислам дека ми фали одмор со фамилијата. Ама одмор се да е зготвено и се исчистено ние само да уживаме . Е тоа ми фали. А не сама да прошетам. Уште сега се кова план за шопинг во декември во софија. Да се репетираме со облека годинава од таму. Ќе го прескокнам солун. Вадам зимско и гледам дека сум катастрофа. Да реба некаде да отидам од срам нема да отидам. Денес ќе се збогувам со омилениот капут. премногу го сакам ама ќе го дадам на сестра ми. 2 год џабе ми виси во шкаф. точен ми е ама едно што немам каде да го носам друго во ниедна комбинација не ми влегува повеќе. здравје ќе земам некој по формален. У исто време и по едноставен.
    По сабајле муабетов. ..
    убав ден на сите.

На Ane-Goki1, M&M, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утро.
    Ќе раѓам уште едно понатаму, ако даде Господ. Сам не го оставам, но прво он да ми е здрав и жив.
    Пијам кафе и си викам што бараш на будна волку рано, кога ми текна се е до времето...
    Денес ме чека турбо ден. Да ве поздравам на време, после ќе заборавам.:D
    Епа, убав ден на сите. :P

На Tajnaotrovna, Rebecca_R, V.odolija и 24 други им се допаѓа ова.
  8. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Тука има будни гледам :)
    Станав порано на маж да направам пица лепчиња. Ќе оди на пат па изрази желба вчера тоа да доручкувал, многу ги сака.
    Дете уште спие па јас се бутнав со него. Гледам зрак сонце надвор ама и ветер дува. Ќе изнесам дете малку после до лулашки да си поигра. Многу ми е криво што нема деца во комшии тука, барем едно да имаше ама тоа е.
    Имајте убав работен ден :)

На Peco, Rebecca_R, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро на сите :coffee:
    Денес ладно апе надвор но топло ми е во душата:inlove:."Бебето"мое денес полни 12 години :l:. Нека ни е жив и здрав и голем нека расте.
    Се мачам од преска мезе да ставам,:worried:од телефон не бива,на лап топите и двајцата ставиле пасворди:^),многу таинствени.
    Вчера се здробив од чистење,денес некоја перална ако се пушти и еден ручек по желба на славеникот.И се викам ништо не фаќам ќе одмарам,и ај ова ај уште ова и отишол денот а јас како со валјак прегазена.Маж ми е во право,ич не се штедам..
    Да затворам врати и прозори и да завртам копчето,инаку се замрзнав..
    Убав ден на сите:sun:

На Tajnaotrovna, M&M, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Добро утрооооо
    Второ кафе испиено
    Да наранам дете и да шетнеме по обврски надвор права есен ама па кај нас не е толку ладно
    Темп си држи класична и пријатна
    Тмурно
    Да ве поздравам

На Tajnaotrovna, Peco, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    107.397
    Среќен нека му е роденденот и се најубаво во животот најпрво жив и здрав па после успеси на сите полиња.
    Па он веќе дечко бил.
    Еве може ли од мене место тебе јас постирам . 11931228_589991407820948_1567733004_n.jpg 3260.jpg 20181023_101648.jpg dd2c7ba7547bfa2d98783081397bc3fd_view_l.jpg

На Peco, boomsleng, WORRIED.BT и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    107.397
    Добро утро мил народе
    Кафе и фемина па се после со ред стандард доручек ручек и се во круг.
    Треба да се излезе да се пазарува а јас уште во кревет,ме фатила мрза да си полежувам откако ке испратам маж на работа.
    Временцево ладничко но ведро вчера си поврна дожд .
    Кој е за :coffee::coffee::coffee::coffee:повелете.

На Peco, boomsleng, Rebecca_R и 18 други им се допаѓа ова.
  13. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добар ден! :sun:

Денес некој празник тука, па затворени патишта во околината на институтот, решив да не ризикувам и не отидов на час. Ама барем се наспав како што треба. :D

Вежбање завршено, кафе испиено, сега да фатам да набубам за тој квизот. :sweat: Среќа па тројца сме во група и ја поделивме книгата, а јас го земав делот со кој што имам веќе и практично искуство, така да полесно ќе биде. Си се чудам на паметот, што ми требаше да се пријавам на вакво нешто? :^) Од досада ќе да е.

Треба и куќава да се зачисти малку, а имам и други обврски кои треба што побрзо да ги завршам, ми иде да избегам од самата себе. :D

Новогодишно мени порано правев, собирав рецепти по интернет, купував на време потребни продукти и итн, ама сега не се замарам. Битно да сме заедно со мм, среќни и заљубени, храната не е битна. Ако почнеме да готвиме куп работи, до крајот на денот ќе бидеме исцрпени и двајцата и место да ја одбележиме вечерта некако, едвај ќе чекаме да легнеме да спиеме. :D

Имајте убав вторник! :sun:

На Peco, boomsleng, WORRIED.BT и 22 други им се допаѓа ова.
  14. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @Esmeralda-MD среќен нека ви е роденденот :^::^::^::^: уште многу да си славите
    добро би утро ,кафето го допивам уште од пред два саати ...:coffee::D и никако да го завршам од обврски....ручек се крчка втора смена сум па морам уште од сега да правам....па математика задачи во најава ќе решаваме за тест со дете ......

На Peco, boomsleng, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Добро утро и од мене
    Повелете на торта, додека се прави кафево да мавнам едно парче по сабајле :D
    А колку садови ме чекаат за миење :tmi:

На boomsleng, Rebecca_R, Esmeralda-MD и 10 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.362
    Добро утро! :hai:

Бебето спие, комшиите над нас нешто работат, па страв ми да не го разбудат. Ќе стане кенкав, па не мрдам од него.

И тука е облачно и мрежаво. Излегува сонце, па се наоблачува. Ама топло е . Кабаницата за дожд е секогаш со нас и спремни сме за шетање. (hollest)

Има периоди кога уживам во овие денови, иста рутина со бебка секој ден. Исти маки и проблеми, и спокојот кога ќе го легнам мирно. Ама некогаш ми фали динамика, да станам да се спремам за работа , да трчам на сите страни, да не знам главата кај ми е , да уживам во хаосот.
    Сериозно размислувам од септември да почне малото на градинка. Иако ме разубедуваат од сите страни дека ќе бил мал.|(
    Дека ќе се разболувал, плачел и дрн дрн дрн. И сето тоа го знам. И е нормален процес на адаптација по мене. Секое дете го минува. Нашето не е ништо по посебно од другите.

Сакам три деца. (fingers)
    Се разбира ако имам услови за да им прижам пристоен живот. Второ после две-три години и трето после 3-4 од второто.:D Ете готов е планот.
    Се шалам . Имам многу нешта на ум пред второ бебе. Само здравје, па после како ќе налагаат условите така ќе се одвиваат и работите.
    Во ред е државата да дава некаква помош и бенефити, ама не и да се злоупотребува тоа.
    Со 8000 три деца не се гледат.
    Има еден Ром. Вика 7 деца имам. Сите питат за пари по семафорите , третото не. Он си носи пари дома од државата.(facepalm)
    Смешно е колку што е тажно.

@Esmeralda-MD Среќен Роденден на синко, да е жив , здрав и најсреќен! :party:
    :hug:
    Од твојата гозба ќе си апнам денес.:smirk:

На Peco, boomsleng, Dadusicka и 22 други им се допаѓа ова.
  17. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    И овде е наоблачено, дува се спрема да врне
    Приметив ноќеска дека пополека морам да се завртам на една страна па на друга за спиење дали дека стомак расте :) и цела ноќ осеќам движења во стомакот :D
    И јас сум против тоа да имаш трето дете ќе добиваш пари, а порано нели даваа и стан ако не сум грешка (facepalm) :D

На boomsleng, Dadusicka, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
  18. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.285
    Допаѓања:
    85.259
    Добар ден!!!
    Кој е расположен за раѓање нека раѓа оти колку повеќе одложуваш толку повеќе си поминува време.И јас имам желба за второ но тој изведува нешто на старост деца не се гледале,а колку и постари тука треба изгледа да му прочитам.
    Кафе допивам и на работа заминувам ,другите испратени од сабајле се и ќе стигнат уште малку јас додека заминам.
    Какво сонце има надвор за милина само за пешачење е времево...
    @Esmeralda-MD Среќен роденден сите желби реалност да му бидат:^:
    @LejlaD Среќен роденден и на синко твој се најубаво:^:
    Убав ден женски!!!

На Peco, boomsleng, Dadusicka и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.426
    Допаѓања:
    143.399
    Добро утро жени. Второ кафе се пие, ама тешко дека ќе се расонам денес. И јутре е д’н, што викаат кумановци.

Проблеми некои на работа, а до мене ништо не допира. Веројатно затоа што вчера слушнав лоши вести за близок човек, кои од една страна ме растажија, ама од друга страна ме потсетија дека животот е прекраток за глупости.

Имајте убав ден жени и по некој маж. Искористете го убаво, затоа што никој не знае утре што не чека.

На Tajnaotrovna, Peco, boomsleng и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.293
    Допаѓања:
    92.015
    Добар ден и од мене :)
    Станав порано и веќе ручекот се пече, од што сме растрчани јадеме само нешто набрзина и кога нема да има зготвено ручек се осеќам виновна :| глупо знам, ама неможам против тоа :D

Уште неможам да се вратам во нормала од бурниот викенд кој беше преубав и ќе се памети:)
    Бурен викенд, бурно на работа, бурно е изминативе месеци, така ќе ми заврши и годината изгледа :D
    Само да сме на број живи и здрави сите, си се тешам сама во секој неубав момент. Порано или подоцна ќе се среди се.

Имајте убав ден :f:

На Tajnaotrovna, Peco, boomsleng и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.