Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ако ми се смачи, ќе ти кажам да остајме за друг пат :$
    Хм... ко ќе размислам вака.. за да не ми се 'смачува', шо вика @malerozna , можи и ќотек не е лоша идеја... :D

На Alishan30, LejlaD, Rebecca_R и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Лелеее,може како не може,вистинска другарка:inlove:ти благодарам:f:

На WildMk, Dadusicka, NarCis@ и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Денов потмурен не може да биде? |( Ич не сум наспан убаво. Едвај се освестив сабајлево.

Ја читав Анат за ДМ и вчера заборавив да кажам дека од таму земав едни влажни марамици, розева паковка се, ама ич не мирисаат убаво. :puke: Плус и не се доволно влажни.

На @LadyC заборавив да и честитам за внучето. Нека е живо и здраво. :)

Уште 2 месеца од годинава.
    И оваа помина, а јас си тапкам во место. На моменти се осеќам толку нереализирано и бедно.
    Ова можеби требаше во на срце ми лежи. Не знам зошто го напишав ова, веројатно до времево ќе да е...

На WildMk, Alishan30, Dadusicka и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Ти благодарам,нека е среќен роденденот и на твоето синче,се извинувам,со задоцнување

На WildMk, NarCis@, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    107.395
    Затоа сме тука :hug:
    И јас до сите на кои не сум им честитала роденден или др ви честитам од срце.

На WildMk, Dadusicka, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  6. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Среќен роденден на сите дечиња :inlove:
    Седнав малку да одморам додека мали спие.
    Од сабајле чистев, перев, па во сушара, па ручек и сега вецето го чистев и оставив средството да делува. Пишува 2 саати требало :wasntme: ама дека на лаванда мириса ќе оставам.
    Многу сакам да ми мириса убаво. Само прскам по дома. Е сега средствава што не се толку здрави за бремени е друга работа ама ај.
    Сакам некоја убава постелнина да си купам, да ми заличи спалната. :l:

На WildMk, Alishan30, Dadusicka и 15 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.074
    Допаѓања:
    154.595
    Не ми се верува дека не успеав од завчера вечерта да исчитам се, а не дека ми беше нешто различен денот од вообичаено. Ама и многу се пишувало гледам. Нешто прочитав нешто не. Знам дека сакав на @bittersweet роденден да и честитам на дечкото голем, да е жив здрав весел само радости да ви носи.
    Ај денес врнежливо па нема да шетаме после и може ќе можам да стасам повеќе да читнам :)
    Ај да истерам уште пола саат пак некако денов на работа вечност ми се виде

На WildMk, Alishan30, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.829
    Допаѓања:
    142.329
    Епа ај да раскажам, дека Бубче ме чита. И онака е носталгичен денов, врнежлив, не ќе е лошо да раскажеме за некоја љубов на нашите баби, мајки... интересна приказна...

Дедо ми ја видел баба ми на оро. Била 15 години, он 18. Одма се заљубил, ја фатил за рака и ја прашал, сакаш да сеомажиш со мене? Имаш земја? прашала баба ми. Имам рекол. Рекла епа дојди утре, прашај го татко ми, ако рече може, ќе се земеме. Дошол утредента, со роднина, ја побарал, му ја дале. Една уста помалку за јадење.

Отише у матично да се венчаат, му рекле, ааа не може. Оти? Па умрена е женава. Баба ми вика, е како еве жива сум? Ама си умрела ти. После татко и кажал дека ја пишал умрена за да не ја праќа у школо. Дал изјава и се венчале.

Ја качил на точак и 40 километри ја возел на шипката на точкаот до дома. Свекрва и не ја сакала, и и рекла, врати се назад и земи си чеиз. Се облекла у црвен плиш фустан, со големи златни обетки и ташна и кога излегла од автобус сите се собрале околу неа и ја пипкале дали е она таа.

Отишла кај мајка и и почнала да плаче. Мајка и рекла, немам ништо, седи си дома. Отишла кај тетка и, она и дала 2 метра волна и рекла немам повеќе.

Си отишла дома и плачела. Дедо ми на точак, дошол и ја зел назад. И рекол јас те земав, не може друг да те брка. И за да не плаче и купил огромен златен прстен, со црвен камен. Многу се сакаа. Умреа на 60тина години. Имаа 2 деца.

Кога наполнив 18, баба ми ми го даде прстенот. Го сакам заради приказната. Кога јас ќе го дадам, ќе го дадам со приказната.

На PrincessLea05, elena.mak, Tajnaotrovna и 45 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Ќе си додеш ти твоја.

На Tajnaotrovna, WildMk, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    107.395
    Колку убаво пишувај почесто и јас те читам.

На WildMk, Dadusicka, NarCis@ и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.740
    Допаѓања:
    175.994
    ^^Од сам почеток знаев дека има нешто магично во тебе :P
    Убава приказна :inlove:
    Штета , да поживеале уште малку барем, ма да 40 год во брак е убаво време :)

На WildMk, mal.ecka, Dadusicka и 15 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.074
    Допаѓања:
    154.595
    @Cka многу убава приказна, мислам дека вакви приказни само во минатото инало, се било поинаку тогаш.
    На баба ми и го смениле изводот на раѓање да ја омажат пред 18, среќа ептен си се погодиле со дедо ми и многу си се сакаа и убаво си живееа.

На WildMk, mal.ecka, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.829
    Допаѓања:
    142.329
    еееј како така, само во минатото. Да ви раскажам за еден бивши? По 12 години пак се видовме и уште се сакавме :))) Ептен беше прикзна за раскажување. Среќа па се разделивме, па ме носеше по ноќите на морот за да проверам сегашниов дали се плетка со некоја за да му се пуштам. Има бивши што ми се другари и многу ги сакам како луѓе, иако не сакам да ги видам ич :)

На Tajnaotrovna, WildMk, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Времето тмурно а мене ми е арно во главата. Чудно, многу чудно. :?:

Го тегнам кафето број два и се чудам каде да трошам пари. Козметика и декоратива имам, ми фали само дневна крема за лице. Пикирав еден фустан, ептен ке ми одговара на новиот капут. (hollest)

За новогодишни празници украсуваме една недела/ 10-тина дена пред 1ви, елка и сијалички. Украсено стои уште 10тина дена по 1ви и потоа следи чистење. Ту мач прашина ми е месец и пол да стои накитено. :*:
    Е од новогодишна еуфорија можам да ги издвојам плановите за шетање. Фини понуди има за големите градови во Европа. :party:

Никој дома нема проблем со спиење сам. И јас сум спиела, и брат ми, и мајка никад се нема пожалено дека и е тешко. Додека сме сите на број, живи и здрави, арно е. А и куќата ни е затворена од сите страни, рефлектори има и кучката е аларм. Кога сум сосема сама ја пуштам низ цел двор, ако влезе некој нема да стигне до куќа, партали ке го напраи по неколку чекори. :toivo:

Сакам две деца, речиси сум сигурна дека трето нема да имам. Убедена сум дека психички не би можела да израснам повеќе од две деца, сметам дека не е лесно да жонглираш со секојдневни обврски и воспитување. Не би можела да посветам доволно време на секое дете и не би можела да вложам онолку љубов и нежност колку што би сакала. Финансискиот аспект ми е исто така битен, да не речам побитен од она што јас го сакам од аспект на едно-две-три деца. Не би било фер да кажам дека немам пари за факултет или екскурзија и да им речам 'се имате еден со друг, љубовта е доволна'.

Фали едукација, а мене ако ме прашувате, државата не смее да дава пари за трето или било кое дете. Едно што најголем дел од корисниците за тој додаток се необразовани и невработени, друго што државата нема капацитет за сите тие деца, јер овие што веќе ги има немаат пристојни услови за живот. Нема квалитетно здравство, нема квалитетно образование, каква иднина би можела истата да понуди на идните генерации ако сегашноста е вака очајна?
    Емпатија имам само за болни луѓе кои се немоќни сами да обезбедат средства за лекување. Сите останати категории можат да си го спечалат лебот. Апропо многудетни семејства - ако имаш пари за три деца, одлично, ама ако немаш, не е државата виновна што ти не си го извадил на време.

Кој е за кафе?

На WildMk, Alishan30, Dadusicka и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    На Tajnaotrovna, WildMk, Alishan30 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Колку убава приказна Цка:inlove:
    И убаво напишана.Ако имам време после ке пишам и јас за моите баба и дедо:l:

Супа од тиквички се крчка,едвај чекам да ја сркнам,мртва гладна сум.

@SV1911 се заљубив ко книгата,уште во Саботата тргнав да ја купам,ама вчера ја почнав.Да стасам до негде со читање,па ке се приклучам во дискусијата;)Фала на препораката:hug:

Среќен роденден на дечкото @Esmeralda-MD :^:

Есента е тмурна,ама успевам да си најдам убавина и во ваквите денови.Топличко дома,пригушено светло,книга,чај во омилената шоља,супа и топло лебче со путер,миризлива свеќа од портокал и цимет,звукот на дождот,долги прошетки со м.м со стиснати раце во неговиот џеб од јакната:inlove:

На Esmeralda-MD, WildMk, mal.ecka и 24 други им се допаѓа ова.
  17. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Мислев да кликнам "Ми се допаѓа" ама не е за допаѓање... Би сакала да можеме сами како поединци да смениме повеќе за некои работи, секој каде што може, ама за жал некои други ситни/лични интереси за некои се побитни.
    И од секогаш сум се прашувала дали тие луѓе живеат изолирано од околината, во некој свој свет, па да не ги тангираат работите околу нив? Или секогаш е полесно нештото да го покриеш со "поле на туѓ проблем" и така да го тргнеш од глава?
    На пример, болестите доаѓаат и од нехигиена, а ние како нација си фрламе ѓубре кој кај ќе стигне- низ прозор, од кола....
    Или делот за едукација, желбата за едукација и каде и зошто најчесто се губи...

На WildMk, Alishan30, Dadusicka и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.740
    Допаѓања:
    175.994
    @mareane
    @Bozica1980
    Два дена ве нема :!:
    Одма да се јавите на рапорт тука .
    Бошка изгледа чизмите ги шета |(

На WildMk, mal.ecka, Dadusicka и 14 други им се допаѓа ова.
  19. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Реков дека нема херој за ќотек :D
    Се шалам. Ќе слушам веќе, без ќотек. Еве ручав сега, кафе пијам па ќе дремам на нет. Ако заспијам уште подобро. За утре ќе готвам гравче со колбавче. По мој рецепт. Од среда, т.е. од 1ви, ќе пробам малку ред на храната да си ставам. Појадок, ручек и вечера, ко нормален човек.

Кога бев мала, ми беше страв сама да спијам. После, отрпнав. Сега не би се осудила да живеам сама заради практични причини :wasntme: Летово еден период бев апсолутно сама во станот, сите заминаа на одмор. Ептен супер ми беше.

Квалитет на живот, што беше тоа? Зарем постои такво нешто?
    Кога сам се бориш против сите сметки, не постoи квалитет на живот. Нико ми се није захвалио што радим ту ко црнац :bandit:
    Во заедница е веќе друга приказна.

Гледам да си купам пак обувки. Што ќе ми се, не знам. Ама на попуст се, па зошто да не? |(:wasntme:

Последна измена: 30 октомври 2018
    На WildMk, bittersweet, Alishan30 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.769
    Допаѓања:
    214.128
    @Cka убава приказна,ако воппшто може да биде приказна,вистинска случка,ме разнежи читајќи,сакам вакви приказни од вистинскиот живот исткаени :bow:.@WildMk некој нареден пат,здравје само,и не само на рампа,туку и кафе би сакала време да има да се пие:).Врни кај нас,а ваму последна тура дрва ни стигнаа,ене ги во двор се тушираат:tmi:,касно ѓи донесоа,нема време да се сечат,утре пак ич,задутре ќе им дојде редот.

На WildMk, Alishan30, Dadusicka и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.