Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dani rodninite nemozam da gi biram ama zatoa prijatelite itekako.:lol:
    Eve ni Refi ne ja sakam na kafe dur ne doznaam deka i se mali kozenite pantaloni.

На Eli23, DVAANGELA, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
  3. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Mozda ova e ozbilno, ama mene bas me nasmea.:^)
    Mozda jas sum mnogu slepa ili extra samouverena.^_^

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Jas sum za ovoj odgovor.
    Ako nema nisto posredi zasto treba da se pravdas.
    Koj se luti ke mu pomine(y)

5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    А што работи тој? Доктор да не е? :D

Леле леле, мито и корупција, услуга за услуга, или како веќе.
    :wasntme:

Де да знам каде што треба да се носи, за завршената услуга :D

На Eli23, DVAANGELA, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Добро утро !
    Каква ноќ ....си останав будна со ноќни мори поради настанов со терористиве !

Мене пак сите ми се чудат зошто ги одбивам подароците.:?:
    За мене е повеќе навреда понудениот подарок, зошто ако сум завршила работа некому, тоа е затоа што сакам да помогнам, а не дека очекувам нешто за возврат.
    Такви беа и моите родители, а и јас сум таква.
    Но, не ги осудувам воопшто тие што примаат подароци. :D
    Со здравје да си се служиш со парфемот @ninja35 ^_^

На anel, Eli23, DVAANGELA и 5 други им се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Добро утрооо,земајте колбасите и доаѓајте ,печам ракија.Уште во 5 станав да го наложам казанот ,ене ја маман сега дежура околу него,да го шмркнам кафево на раат.
    @ninja35 ќе и помине,ако премногу се правдаш или се обидеш ти да ја подмитиш,ќе предизвикаш контраефект.Ако денес се смирила објасни и зошто си го добил парфемот.Патем создравје да си се прскаш и нека паѓаат жените во транс од мирисот.
    Па и без КК,па што нема да пропадне светот без непиена КК.:wasntme:
    За митово и корупција ,@ninja35 не барал ништо за возврат за завршената услуга,самата таа почувствувала дека треба да почасти и почастила.И што сега,какво мито???
    Стварно какво е чувството да носиш кожни панталони?Само сукња сум имала кожна (која сега не можам да ја натегнам) ама панталони никогаш.
    И така ,повелете на ракиичка да ја дегустирате,денес цел ден ќе се моткам околу казанот.

На Val-Dim, Peco, Eli23 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Bas mi se dopaga sistemov kade nikogo netreba da molis ili od nikogo ne se ocekuva da ti zavrsi rabota.
    Toa si funkcionira perfektno.
    Znam deka moja rabota e da si trcam i da si cukam na vrata, taka da za vakvi raboti ne mi trebaat druzbi so luge i na kraj kraeva netreba da bidam blagodarna na nikoj i zgora na se celzivot dolzna.
    Imase bas sega nekoja kniga koja ja procitav (angliska) i vika neto vaka: nikogas ne pozajmuvaj ili baraj usluga od nekoj,ke mu vratis i poveke nego sto treba i seuste ke bides dozen, sekogas ke te drzi kako zaloznik.
    Luge kako luge sakaat da pomognat i se zalagaat no ako ne uspeat togas ostanuvaat plukani od osobata koja pobarala pomos. Istata taa ne e svesna deka nekoj pokusal, ama nekogas rabotite pa ne se vo negovi race.
    A toa sto se slucuva kaj nas e rezultat na "dobrite luge", koj sakaat da se zablagodarat.
    Barale doktorite, ucitelkite i ....Se razbira ke baraat koga sosila im se pika, se tapsaat po ramo, se trca po niv i se naznacuvaat so nivnata funkcija i posle rabotno vreme......
    odi ovde da mu dadam nesto na doktorot. Odma , momentalno ke me prijavi na direktorot, a toj na policija.
    Ili da odam na doktor i jas da mu kazuvam sakam pregled na tiroidna, sakam hemoglobin da mi se proveri i....odma ke si pomisli deka e nekoja zavara i otvoreno ke ti kaze deka ne e vo sostojba da ti bide doktor, baraj dru, a uspat ke te prijavi na pretpostaveniot.
    Ne e mozno da odis negde i da baras ti sto toj da ti pravi. ako znaes tolku mnogu leci se sam.
    I ne samo toa, taka funkcionira se, pa idi ti petelise ili nedajboze primaj mito.
    Titula ti se odzema i zbogum majko, mozes da odis da vrtis hamburgeri vo McDonald.

На DVAANGELA, Annath, ninja35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    @toogood така е таму,да се вратиш наваму се кладам дека поинаку ќе размислуваш.
    Мислам и јас сум против тоа да се бара нешто за возврат,ама ако сакам да почастам некого а ми завршил работа за која поинаку ќе потрошам и време и пари,частам.Кај нас не функционира ништо и ако не потурнеш нема да завршиш работа.Мислам нема во држава човек кој барем едно кафе не почастил за завршена услуга.Друга приказна е дали другата страна воопшто ќе прифати.
    Кога син ми беше мал,многу се разболе,во Козле наводно не можеле да не примат немало кревети.Еден завртен број и се најде место во едно помошно сопче.Седев на канта ама малиот ми беше згрижен.Почастив и јас,зашто кај ќе се моткав по Скопје со мало дете во ек на болна сезона.За два дена се ослободи нормален кревет и не префрлија.Ама ако не беше така син ми ќе се угушеше.
    Така е кај нас,ако не се снајдеш нема да опстанеш,за жал.

На Eli23, DVAANGELA, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  10. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Site raboti se zavrsuvaa so brkanje od rabota.Ama kaj nas ako se izbrka nekoj od rabota ste ke se dignat vo znak na podrska.
    Kazna od rajot e izlezena.
    Ako moze zbirutini od cel svet na red da se naredat, moze i vo Mk se da funkcionira.
    Ne te zadrzala vo bolnica!Nimalo krevet.
    Odma kaj sefot nejzin se odi i se bunis. Prav sev ja praka doma so zabrana 24 casa da dojde na rabota, a tie 24 casa sluzat za da dojde administracija utre i da i iskuca edno resenie za zbogum nevrakajse nikogas poveke.
    Vo resnieto za ispustanje fino lepo ke si ima opis na nastanot, pa odi da vidam dali ke najde druga rabota vo bolnicite niz drzavata.
    Nema krevet, nema, ama ima stolce, ima koklica, ima klupa vo cekalna koja ke se vnese vo soba pacientot da legne, na zemja ke se postele.....

На Annath, ninja35 и galapce им се допаѓа ова.
  11. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Jas ednas otidov na hitna za alergija na deteto. Prepolno. Na recepcija mi kazaa deka vreme na cekanje e okolu 10 saata.
    OK, 10 saata, 10 saata, imam potreba ke cekam.
    Rabotea brzo, ama doagaat pohitni slucaevi od nas i nema tuka sto, tie se so prioritet.
    Bidna 2:30 nokta i i bese podobro na malata, pomina sestrata ne prasa kako sme ni podeli po edno vruko kebe na sekoj od nas i jas vikam ne fala, nie mislime da odime utre ke dojdeme.
    Ona mi vika, ama nemojte ve molam rabotime brzo ke bide.
    Vleze, izleze, evego doktorot so kup papirologija da potpiseme deka so nasa odgovornost ja povlekuvame pacientkata i poveke moralno i krivicno ne odgovara bolnicata za slucajot.
    Potpisav i izlegov. Toa bese veke 3:30 sabajleto.
    Vo 7:00 sabajle doktorot se javi "friendly reminder" da ja odneseme na familjaren doktor.Baska toa pola saat se izvinuvase za guzvata.
    Aj sama znam deka ne e do nego do sistemot e sto nema dovolno doktori.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    Последен пат кога бевме на хитна бевме единствени за кај тој доктор, ама фино лепо си почекавме 1.5 час да заврши фудбалот па он магично ни отвори врата :rofl:.

Ај добро утро и од мене :coffee:

На bittersweet, Eli23, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
  13. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Toa ovde da se sluci jas mislam deka cela grupa sto bila na smena bi gi obesile na sred grad.

На Annath и danichap им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    И кај вас ќе стаса, не бери гајле :rofl:.

На mareane, galapce, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.402
    Допаѓања:
    262.207
    Кај нив само хокеј ќе гледаат наместо фудбал ;)

На Peco, bittersweet, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Peco, тие влечки се влечки лајнарки:D во темине за мода и стил имаше тема за нив:D
    Не, немам дома од нив., Но, пред неколку години така јако ме има зезано маж ми за нив.
    Она кога си цел ден по патишта и на штикла, попатно ќе навратиш кај пријатели во недопрена убавина.
    Една драга старица ми ги понуди, да се моја нога одмори од високи чекори.
    Ме сликал штракал, чекор по чекор тие неколку броја поголеми, трчаа по мене :D
    Нагоре променета ко за на модна ревија, а на нозе влечкли лајнарки.
    На секое мое Горане горо зелена, велеше ќе те ставам на профилна на фејс во фирмата:rofl:

Не барам за возврат ништо по завршена работа, тоа е моја работа...
    Сум добивала од парфеми, часовници, цвеќе ...последно од муслиман икона од Мајка Богородица.
    Своеволно без да побарам, често било подарено пред очите на маж ми. Нешто као ти благодарам:)

:ninja:Baldessariniyltimate
    Високи цветни ноти, мирис на магнолија, јасмин...:) Прсни малку да осетам дали ти парфем лежи:wasntme:
    Се надевам нема да го дигне носот жена ти:wasntme:Имај си убав ден:sun: се надевам имаш смисла за шала.
    Мој избор на парфем за денеска е:) Добро утро и убав ден:f::f::f::f:

На Val-Dim, Peco, lunicka и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Јас да ви оставам мезе

meso-mesne-preradevine-kobasice-slanina-sunka-pecenica-kulen-foto-profim-1445594437-768437.jpg

На Peco, lunicka, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро како сте. Само да ве поздравам денес малку повеќе обврски да завршам па така да само ќе ве читкам одвреме на време. Имајте убав форумски ден и воедно убав работен ден

На Eli23 и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  19. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Neveruvam zasto site sme plateni na minuta.
    Ako nema rabota 30min iako musterii ke dojdat vo 31 minuta, gazdata ke ti rece odi doma.
    Se kosta, tolerancija nema.
    Mm bese vo Germanija vo sestrinskata fabrika da nauci nekoj tehniki od tamu.Se vrati i vika rajska dolina. Pauza zavrsuva, pola od vrabotenite gi nema nazad, poleka noga zad noda se vrakaat, sespati mocaat, piat voda....Kaj toa kaj nas. Pobara da bide displociran, gazdata mu rekol: ti se dopadna taa raspustena komanda.:rofl:

На Eli23, galapce и Annath им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Еј цар си !!

На Eli23, mareane, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.