Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.793
    Допаѓања:
    145.348
    Ден!:hai:

Шетавме, нормално. :D
    Бебето нарането и тера дремка. Јас седнав и не правам ништо. А богами имам работа.:whew:

Прекрасно е да се читат и слушат приказните на старите. Да се слушне нешто за едно минато време. Далечно и многу поразлично од нашето.

Едниот пар од моите уште тера прекрасен брак. Млади се, скоро пензионирани, па си шетат и уживаат. Немаат повеќе внуци за гледање. Веќе се гледаме самите.:D
    Лагодно го живееле животот. Фатиле баш од најубавото време. Убаво ми е кога сега почесто шетаме со малото па ги среќаваме низ парк за рака, или некаде ручат на сонцето.
    Сакам брак како нивниот на старост.:inlove: Историјата не им ја знам. Сигурно убава е .
    Другите пак спротивност. Не завршија славно. Ги имале сите услови за прекрасен брак ама брак-мрак. Едноставно не е се во материјалното.

Бубале игнорирај просто вакви муабетие. Доаѓаат од затуцани луѓе кои не гледат далеку од носот. И сама знаеш.
    Имам родител од разведени родители и е најпрекрасниот човек за мене кој може да постои. Иако со сестра му живееле оделно со различни родители пак си имаат убава врска брат-сестра.

Почнав утрото да пишувам ама ми се јави свеки и си зборувавме може цел саат додека бебето спиеше. Со мајка ми немам толку муабет како со неа. Како е бебето будно не може раат да се позборуваме. Секогаш ми се жали колку и фали свекрва и да си поприкажат, да ја советува, ислуша. Беше многу мудра и паметна жена.
    Е за неа знам дека со нејзиниот дедо на игранка се запознале. Многу убаво играл и она се заљубила во него. Она убаво и од имотно семејство , а он само убав. Буквално со овие зборови објаснуваше.:D
    Велеше многу бев среќна дека Ххх ме зема за жена и мислев цел живот ќе играме само. Сите ми велеа не си ти за во таа куќа. Не си навикната на нивниот живот, ама пак го земав Ххх. Рано останала вдовица ама со многу љубов зборуваше за сопругот.

Се распишав непланирано.
    Шетајте по сончко, прекрасно е.:sun:

На Esmeralda-MD, Sexybaby86, referentka и 26 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.749
    Допаѓања:
    213.945
    Добар ден,еве ме и мене.Бајачки и глупости не ми се интересни,мое мислење е дека си играат со психата на луѓето.Кога ќе им изнакажат триста глупости,психата ги јади,па почнуваат да веруваат,дека ете од тоа е.Ниту сакам некому лошо да мислам,не дај боже да правам.Стапот има два краја,едниот со кој маваш,а другиот можи да се сврти и убаво да те тресни.Бубале душо батали луѓето што кажуваат,гледај ти и децата да сте си добри,ич уво да не ти чуе што глупости трескаат:hug::hug::hug:.Да се досредам,па кафе да мавнам :smoke:,повелете кој е за :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

На Esmeralda-MD, referentka, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  3. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    браво за кажаното јас забележав дека луѓето што се занимаваат со тие глупости бајачки само повеќе тонат во животот и никако да се освестат. Тоа само кај нас на Балканот од пусто турско останало дојди и кажи му на некој европјанец дека некој му направил магија конци или незнам шо првин ќе ти се изнасмее и повеќе нема да те гледа озбилно.

На Esmeralda-MD, referentka, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.365
    Допаѓања:
    261.843
    Се мислам дал и ја да се претворам во вампирка или и вака сум доволно страшна. Ќе одиме на Халоуин топтан, со се комшиски деца и мајки со се се. А тоа молот органски не го варам, плус жешко, јакни у раце и сите останати глупости...ај да не бидам негативна.
    Руска сецкав, роденден утре ама напраив изглеа за до нова година да има |( ај си викам одиме ние на сите родендени белким ќе има деца и кај неа (fingers)
    Убав ден девојчици(hollest)

На Esmeralda-MD, referentka, Viktorijaaa5 и 23 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    Ај д.ден :) :hai:
    Наминав само да честитам имендени :) и Ден на штедење :D8)
    Вечер ќе Ве читнам-одспав 40км у кола (facepalm)-љуби га мајка .

Btw, што пие кафана ?:emo:
    Да си е.ам век ,ме бива за бизнис 8), ...уште он да ми беше тука :|

Ај :*

На Esmeralda-MD, referentka, Viktorijaaa5 и 26 други им се допаѓа ова.
  6. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Добар ден и од мене :)
    Јас само што се вратив од пат, уморна па и садови ме чекаа :)
    Свекрва ми е болна, вчера во болница ја носевме песок во бубрезите и најдоа
    Сега едно кафе да испијам повелете :)

На Esmeralda-MD, kuc, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.338
    Допаѓања:
    278.663
    Kратко да ве поздравам:
    Не сум добро друштво деновиве па затоа ме нема!А немам ни врем да ве читам!
    Бијам битка за живот на две полиња ,само се молам да заврши позитивно.
    Мајка господ да ми ја спаси оти после неа за мене животот ќе биде многу поголем пекол од сега...

На ines.h, Esmeralda-MD, WildMk и 30 други им се допаѓа ова.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Добро утро во 12 саат? :D :P

Слабо ве има денес. Ја мислев којзнае колку имам за читање. :|

Не сум дете на разведени родители, ама во никој случај не мислам дека тие деца се нешто по доле од мене. Крајно безобразно и дрско е да се помислат, а камо ли да се изговорат тие зборови кон некого. Досаден сум и сам на себе со фразава, ама децата не се ништо виновни за грешките на родителите. И младите не бегаат од државава само поради финансии туку и поради вакви изроди од луѓе. Прости кои не гледаат подалеку од својот нос. Како народ сме полни со предрасуди, а тоа нешто најмногу го мразам.
    Се изнервирав бе ако ми верувате ова што го напишав. :@

@marama дали ти беше на точак и помина покрај Силбо? :D Сè мислам дека беше ти, ама не те загледав убаво. :lol:

Ви посакувам на сите што побргу да изминат црните облаци над вас. :hug:
    Дали денес животот е навистина комплициран и тежок или пак ние самите си го правиме таков - не знам.
    Имајте убав остаток од вечерта. :f:

На Esmeralda-MD, marama, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Баам од уроци. Цена, имбокс.

Добар ден.
    Денес ко од поплава исфрлена. Ама чистам, перам, готвам, нема кој, морам јас. Цел ден ми е лошо, цела снага ми се тресе. Ни апчињата не ми помогнаа. Од синоќа сум таква. Важно две кафиња испив.

Муабети имало и ќе има. Тешко се расте без присуство и на двата родители. Луѓето намерно кажуваат нешта само за да повредат, дури бев помала, се нервирав, после почнав да враќам. Ретко кој се осмелуваше по втор пат злобно да прокоментира. Сите си имаме судбина, тркалото се врти, не знаеме што нѐ чека. На деца, на внуци, сѐ иде во животот, никој од ништо не е поштеден.

Ако ми продолжи стањево, ќе мора до болница да се иде ;(:sweat:
    Да можев барем да заспијам

На Esmeralda-MD, WildMk, ♡BuBaLe♡ и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Хахаха..тоа ми било пишано утрото|(

На Esmeralda-MD, ♡BuBaLe♡, doubleg и 8 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.749
    Допаѓања:
    213.945
    @mareane од срце посакувам се добро да се заврши,мајка ти добро да е :hug::hug::hug:.@Bubce38 Среќен роденден на сопругот твој,здрав,жив,уште многу години да славите,годинава нека му донесе исполнување на се што му душа сака:^:.Ако се сеќавате на муабетот од порано,повелете кај мене,нај голема вештица сум ,за маѓии де,па повелете;(

На Esmeralda-MD, WildMk, ♡BuBaLe♡ и 18 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    Ама па кој има право да ти истура се и свашта на глава нели? Не верувам во магии ама да ми истура некој нешто во коса може да ми текне да глумам умирам па нека лета од раб.

Арни ли сте? Јас арна ама уморна. Ќе одам да пазарам со дете. Чекам петок да дојде малиот пак ќе е на антибиотик. Изолирале нешто во какето пак. Налет.

На Esmeralda-MD, WildMk, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.619
    Допаѓања:
    177.931
    Јас ќе славам Халовин кога американците ќе слават Митровден.

На PrincessLea05, Esmeralda-MD, ♡BuBaLe♡ и 22 други им се допаѓа ова.
  14. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добра вечер и од мене, убави приказни прочитав за бабите и дедовците баш љубов убава си имале , немам некоја приказна на таа тема освен дека дедо ми бил домазет ама многу вреден бил ,5 деца исчувале , успеале од село во град да дојдат и сиромаштија колку толку да надминат ,мајка ми до ден денес се сеќава во село кога имало многу снег како опинокот накај одење во школо го изгубила ,па едвај си го нашла, а баба ми и дедо ми ги памтам по тоа што се "караа" многу според нас ама по нив така си разговараа ,ако еден го снема на 5 минути одма се бараа ,убав живот си имаа со почит со љубов , другите не ги памтам мала бев кога починаа, за оговарање секогаш имало и ќе има не само за разведените туку и за посвоените ,тоа па ептен за посвоените демек не се луѓе ако биле оставени во дом , страшно ..... Халоувин нит ми е интересно нит забавно , ние си имаме задушница за викенд .... Туку ме интересира зошто толку мали деца од прво одд па нагоре ,со мал исклучок користат толку вулгарни зборови што дури ми е одвратно да ги слушнам а не па да изговорам ( кога малата ја земам од школо се изнаслушувам цел репертоар) толку ли не им посветуваат внимание ,навистина не убаво вуду или магии нит верувам нит ме занимава ,во 21 век со толку напредната технологија смешно ми е сето тоа

На Esmeralda-MD, WildMk, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.624
    Допаѓања:
    152.581
    Здраво живо друшки!

Наработена и мртва уморна..со цела Македонија се рссправам телефонски деновиве па може и со некои од вас да сме се слушнале...:)

Синко утре КОНЕЧНО стартува во градинка...преокупиран е дали ќе го сакале и дружеле децата.....мајкино осетливо дете...

Другото ,големото,се спрема за Халовин...и не ми пречи...не го славиме...само им покажуваат на децата кој е духот и значењето на празникот...обично се сведува на маскирање во склоп на училиштата за странски јазици...

Етикетирање и генерализираење е нешто што најмногу мразам...
    Мм е дете од самохрана мајка...само таа знае низ кскви сопки,сплетки и оцрнувања минала пред 40и кусур год...
    Мм го нарекува копиле и сл.погрдни изрази...им забрануваа на децата да се дружат пррмногу со него оти тој може да е деликвент...
    Е,за разлика од многуте такви "мамини синови"мажот ми сам се избори и стана човек домаќин..сам заработува и печали а тие сеуште се држат за,сукњата на мама и тате им ги плаќа сметките....сега тој е посочен за пример како треба....

Силна гушка во знак за поддршка на @mareane ...држ се чупе!

Стомак ме кине,половина исто...би си легнала ама нема...далеку е полноќ..

Последна измена: 31 октомври 2018
    На Esmeralda-MD, WildMk, ♡BuBaLe♡ и 30 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.890
    Допаѓања:
    163.675
    Куќна слава ни е вечерва бар некоја туршија да сВе отвореле за со една ракиица?! Што зимници се ставија еден Халувин да не го прославиме.
    Што недомаќинска куќа било ова...

Ова муабетиве за децата од разведени родители ми се припрости како ноќеска начнатиот муабет.
    Ако се случило некое да е такво коренот е друг, ама има и такви од навидум прекрасни фамилии па се зло које хода. Ај ве молам не си труќајте душичката.

Иам проблем.
    Или сум крајно безобразна или дозволувам крајно да ме газат. Се плашам да бидам дрска зошто немам мерка па забегувам во бесконечно трпење демек мерка иам. Треба да се обратам за стручна помош очигледно.

А пропо и празников и сите магични ствари, од што ме мислеле вакви и такви од по манастири што маици и чорапи добив, мож па ми раздавале ко на умрена или од некој погреб ми ги донеле. Фала им, ги убив од носење и мука си немам.
    Ама кога гледаш како го прават на лице место просто не ти се верува, трепкаш трепкаш и си викааааш мооооолам?! Убаво гледам јас?! Е сега врзано со муабетот погоре ако се пуштам од ланец ќе и се наебам мајката јакото, се трудам да се приберам јер се осеќам згадено и да го остаам. Ама еј ми глумеше лудило, а оно... а можда па си верува и дека од нејзините вуду или шодае поминував низ пекол. Глупача! Те боли од чоекот што бил таков расипан.

На WildMk, ♡BuBaLe♡, referentka и 17 други им се допаѓа ова.
  17. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Глупаво е делење на децата по тоа дали им се разведени родителите. Дали е подобро ако на хартија имаат двајца родители ама едниот не е излезен од кафана а другиот не е вратен од шопинг?
    И ова со магииве ми е страшно. А сум била сведок како некој "си вади очи" што би рекла мајка ми. Сме наоѓале глупости по дома.
    Само жално ми е. Кога бев дете во наша околина имаше многу попрогресивни луѓе и по некоја црна овца што се бави со вакви глупости и глупави муабети. Сега ги има многу повеќе и што ми е најглупаво млади луѓе се прават Митри од планина симнати и се бават со глупости...
    До толку ли сме ненасочени на попаметни работи?

На Esmeralda-MD, WildMk, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  18. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Се вклучувам сега и го гледам постов... И сега малку сум збунета...
    Темава да ти била многу активна :D
    Друго, гледам дека си регистрирана пред некој месец, а ти фали дружба од 2010 :wasntme: Или гостинка си била тогаш? :wasntme: Инаку и мене ми фали старото форумче :)

На ♡BuBaLe♡, Dust, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.502
    Хелоу :)
    Муабетов за бајачки и магии тамам ко за Халовин :)
    Но комент, не знам како може некој да се замара со вакви работи у денешно време.
    Многу уморно се осеќам а цела недела барабар со деца заспивам. Ме мрзи да станам да се избањам. Мислам мрзава на малово ја пренесувам, па и дете цело флегматично.
    Ме нервира мм значи ептен нешто, не знам шо бутур му е што почнал волку да следи политички настани, па кога ќе грмне на тв или на јутјуб цела куќа ечи. Не беше бре ваков порано а мене многу ме напнуваат политички емисии :envy:
    @♡BuBaLe♡ немој да си се замарала и да си зимаш при срце такви муабети, прости луѓе имало и ќе има. Гушни ги тие тројцата мускетари :hug:
    Ќе заспијам еј :yawn:

На Esmeralda-MD, WildMk, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Пишав уште кога се вклучив.никако неможев да се логирам со стариот акаунт.пасворд незнаев.го искористив на маж ми меилот и се вклучив повторно.Докторка-АН бивша ви пишува.поздрав мила.и мене ми фали старото друштво :$

На happygirl, ♡BuBaLe♡, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.