Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добро утро! :coffee::yawn:

И јас се чувствувам ко пијана. :drunk:

@Bubce38 среќен роденден на маж ти! Само убавини! :d:

Ситуацијава тука е забегана, а јас сум уште повеќе забегана што воопшто живеам во оваа џунгла на дволични, глупави створења.

Илјадници идиоти втор ден по ред протестираат, затвараат улици, маваат со камења по коли, повикуваат на убиство на премиерот, и уште неколку луѓе вклучувајќи ги тројцата судии кои донеле одлука да ослободат една Христијанка која била осудена на смртна казна поради богохулство.

Инаку, тука тоа е казниво со смрт, ако може да докажат дека си кажал такво нешто.

Што барам јас овде...

Вчера ги кренаа цените на неколку видови на гориво прилично, никој не се буни за тоа. Ни да зуцнат за вакви работи, ама ако е за религија, очи има да си извадат. Е на ваквите треба да им се забрани да се размножуваат, па нека ме наречат и Хитлер, ваков џган од народ не заслужува да се нарече луѓе. :swear:

На Esmeralda-MD, x.Daisy.x, NarCis@ и 31 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.365
    Допаѓања:
    261.843
    :nod: потврдено, ич не ми е тема на муабет околу децата на разведени родители. Не знаев дека има луѓе кои така размислуваат:tmi:

Кафе сакате?

На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, NarCis@ и 22 други им се допаѓа ова.
  3. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Добро утро и од мене.
    Направив тостови на *маживе* а јас ќе јадам тиква вчера си печев, а бидејќи можам да јадам цееел ден тиква го почнувам денот со неа. Кој е за нека повели.
    За децата на разведени родители не се согласувам со коментарот. Напротив, сметам дека е подобро родителите да се разведат и детето да не трпи трауми од секојдневни расправии. Па тргнете само од форумов, темите се преполни со коментари од деца кои се жалат дека некој од родителите трпи физичко/психичко насилство а сето тоа ги прави децата повлечени во себе.

На Esmeralda-MD, NarCis@, LejlaD и 18 други им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Деца испратени во забавиште, училиште, мадамица нешто дреме, не и е ден:lol:јас си користам да си се напијам кафе со некоја цигара на раат.:wasntme:

@Bubce38 среќен роденден на сопругот, догодина тројца да прославите.:party:
    :^:
    За мирисите, дај адреса ќе ти пратам по карго.:wasntme:
    Децава мои не знаат газот да си го избришат што се вика ама знаат каков парфем сакаат, еден сакал тој белиот, другиот црвен, мадамица тој со коњчето.(facepalm)
    @Esmeralda-MD среќен роденден на синчето.:^:
    @mareane :hug:
    :hug::hug::hug:

На темата повеќедетни семејства да го немав последниот спонтан ќе имавме сега 5 деца и сигурна сум дека ќе се справевме со мм исто како и сега со три едно по друго, за сите имаме љубов, трпение, финансии, што сакаат добиваат ама најмногу нашата љубов и време и тоа е непроценлив дел од среќно детство.
    Децата се богатство ама ако имаш што да им пружиш, да можеш да ги прехраниш, обезбедил добро образование, да им дадеш некоја отскочна даска за успешен старт на самостојниот живот.

Законот во Кина што го донесоа за едно дете можеби краткорочно го реши проблемот со пребрзиот наталитет ама и ги направи најголема чедоморска нација во светот, се што се роди женско во тој период се уби, па настана машка нација со женско ни за лек, сега па кој има пари ќе си купи невеста од друга држава а сиромашните ќе си умираат сами, без жени, без деца, лошо осмислена политика.

Тука Азијци, Индијци ретко ќе видиш со повеќе од едно до две деца максимум, многудетни семејства највеќе сега се муслиманите ( не сум расист:wasntme:ово е тоа што го гледам секојдневно) тие се со чопор деца, австралците скоро сите се со три деца, ние вака Европејци, Балканци исто така две деца, ретко каде три, си треба едукација, треба да се намали влијанието на религијата особено кај муслиманите ама не ми се верува дека тоа некогаш ќе се случи.

Сум пишувала во црни маѓии не верувам, мислам дека тој што верува му фали нешто во главата, најсмешно а воедно и најтрагично нешто што имам прочитано до сега за црни магии е случај во Скопје пред десетина години кога некој бајач ги носел жените на гробишта на полноќ, ги е*ел на гроб за да им ја извади црната магија.(facepalm):fubar:
    Млади девојки, со цел памет оделе во сред ноќ на гробишта, смкнувале гаќите, дозволувале тој кретенот стар да им се качува да им ја растури црната магија.:tmi::swear:

Почнав од сабајле да пишувам, сега со попладневното кафе го допишувам постот, топло денес, 35 степени е.(poolparty)(poolparty)

На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, WORRIED.BT и 27 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Центар на градот, прекриен..

IMG_20181101_122249.jpg
    Овие ѓубриња се одговорни за протестите.

IMG_20181101_122502.jpg
    Каде со паметот, ало?!!

IMG_20181101_122644.jpg
    IMG_20181101_122552.jpg
    Сликиве не се мои.

Има видеа со доста подива содржина, само не можам да ги прикачам..

На NarCis@, Peco, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Добро утро
    Чекам маж кај да е ќе притигне
    Надвор врне истура
    Темно
    Дете пред малку станал сам и отворил врата и в ходник плаче се разбудив и го барам да не паднал меѓу креветот, го нема испаничив барам в креветче нема го ко да видам излегол сам в ходник и плаче да му отворам в дневна да оди (facepalm)

@SV1911 познати ми се створењава што ги збориш, во англија ги има премногу, невоспитани некултурни итн.. единствено они а растеле таму
    Со облеки на себе шкљ со точки со обетки со лскавки :rofl:
    Не сум читала зошто си таму ама факај патот баш го чекам моментот знам дека кажа дека ќе се селиш накај австрија германија ќе се препородиш, тоа чекам да го пишиш да не те мислам :rofl: инаку те читам нон стоп:wasntme:

Ај убав ден на сите :coffee:

На Tajnaotrovna, Esmeralda-MD, WORRIED.BT и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.365
    Допаѓања:
    261.843
    ^ и јас стално раскажувам на маж дешавки од форумов и он ме праша па што прави девојчето у Пакистан. Викам не знам јас не прашувам само читам :)
    А имав желба да ги посетам некогаш Индија и Пакистан. После постовите на @SV1911 мислам ја изгубив :)

На Tajnaotrovna, NarCis@, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Изгледа ова им е адет нагоре наоблечени а и на минус да е влечки си носат старо младо до голи нозе |(
    Па тие чершавите што се мотаат
    Во англија сите овие возат таксиња мене ме беше страв да се качам :^)
    Не се смеат само се дерат наоколу викаат по деца итн..
    Се гледа дека ич не ги сакам и јас т.е имаат некоја чудна култура што не се вбројува во култура како поим :^)

На Tajnaotrovna, NarCis@, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Да ги видиш во супермаркет како одат. :rofl:Ко елки накитени, од најмало до најголемо.. шминка во ептен јаки бои, фустани со куп циркони и чипка, штикли на нозе, а едвај одат, ко дрвја на ветер.. ова основното население е вакво, има многу што се баш европски луѓе, многу фини, со вкус и се тоа.. ама другиве ги затемнуваат, буквално. :D

На Tajnaotrovna, WORRIED.BT, NarCis@ и 20 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Не бее што збориш кој пакистан која индија на мене една другарка ми раскажуваше дека биле на свадба таму се стегнале од англија вика ужас се местава невиден
    Ама народот стварно нема култура никаква како изроди се
    Излезени од пештери
    Немаат почит култура такви работи никакви
    И тука гледам ги има се повеќе
    Некна му викам на маж леле и тука дошле се засобрале бааги порано немаше вакви
    Не знам чуден поинаков народ се

На Tajnaotrovna, WORRIED.BT, LejlaD и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    107.292
    Девојко почнав да те мислам озбилно.
    Фаќајте го патот под нозе што поскоро те:hug:

На Tajnaotrovna, NarCis@, LejlaD и 9 други им се допаѓа ова.
  12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Исламабад е фин град, малце досаден, ама прилично безбедно место.. има убави места тука, ептен, ама луѓето се... :x Cashmir Valley е преубаво место, ама не се решавам да отидам таму, да не ме грабнат по пат.:D

За Индија не знам, не сум била се уште... Сакам на Гоа да отидам, желба ми е, плус таму се поцивилизирани..

Убаво е да се искуси, башка ваквите ситуации се ептен ретки, ама кога се случуваат се се блокира и си заглавен.

На Tajnaotrovna, NarCis@, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.931
    Допаѓања:
    203.195
    Добро утро!
    И јас од ранобудните, сега се свестувам на работа, со чајче, ајде повелете кој сака...

@mareane со помин да е :hug: :hug: :hug:

@Bubce38 среќен роденден на сопругот, да е здрав и жив, догодина со полни раце да си славите!

@bittersweet пушти некој степен и малку сонце наваму. Да стоплиме коски...

И јас немам желба да одам во Индија и Пакистан, од азиските делови би ги посетила Емиратите, Оман, евентуално Јапонија. За друго немам желба. А кога ќе ми текне дека и ние натака требаше да се селиме... :?: Од една страна си викам, добро е што не отидовме, од друга страна мислам дека можеби ќе ни беше отскочна штица за западна Европа, или можеби за друг континент... ама не било пишано.

Денес ме чека работен ден... бар ќе помине побрзо. Сега додека не дошол некој да ѕирнам некое хотелче во Банско... па да резервирам за заслужениот одмор (продолжен викенд де).

Убав ден!

На Tajnaotrovna, WORRIED.BT, NarCis@ и 28 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.717
    Допаѓања:
    175.736
    Добро утро
    На мене не ми е ниту добро, ниту ми е утро :tmi: Не сум спиена ниту пет минути . Уште смрдам на вино и кромид :tmi:.
    Згора на се маж ни ноќеска не го поштедија :worried: Во 02:00 во полноќ :mp:. Итен случај , па мораше за Скопје да оди . Го слушнав сега ,се вратил ,ама како ќе издржи цел ден на работа само он си знае . Мене ми е тешко да лежам ,да требаше на работа да одам ,навистина не знам како ќе го изведев тоа .

Можеби јас не му спремив некое посебно изненадување на маж сношти ,ама група на пациенти и те како го изненадија. Му пратија музика да дојде во кафаната кај што бевме и еден убав подарок . Скромен подарок ,но верувам од срце даден :inlove:

Лимонада се цеди , кафе второ јако и мош ќе се освежам малку , барем толку за да можам да дремнам. А сакав да одам малку работното собче на маж да го средам . Сепак ќе оставам за друг ден .

@bittersweet само се нашалив за парфемите , ти изгледа ептен озбилно ме свати дека барам подароци на форумов :(
    Плус ,"алергична" сум јас на ориЏинал парфеми , оние од Авон ми бркааат работа :)

Една силна гушка до @mareane :hug::hug::hug:.Само добра мисла другарка , Господ е голем , ќе поможи :l:

У меѓувреме дур пишувам љубовчето ми се јави . Да сум отишла до кај него , на паузата да сме седнале на по една чорба ,добро ќе ни дошла и на двајцата .

Ај да соблечам пиЏамките и да се потрудам да заличам на човек:emo:

На WORRIED.BT, NarCis@, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.911
    Добро утро

Се зачитав ова што вели СВ
    ауу страхотно. На кукли ми личат :Dпретпоставувам дека немам видено такви. Ама затоа кај мене на раб црнци колку сакаш одат на обука. купишта од разни земји. И косооки исто. имаше и од Германија и норвешка ама не беа тие за обука. Тие нас не обучуваа :^)
    бапнав баничка со месо по сабајле. денес ќе си одам во 2. утрово ми се појави буба шваба дома и се нервирам едвај чекам да одам да пуштам борна киселина. трауми имам
    од кај дојде м.ме и ..
    вие арни?

На WORRIED.BT, NarCis@, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    @Annath ај ако сакаш кога ќе разгледаш понуди за банско прати линкче. Може нешто ќе ми се ареса имав и јас на ум ама не знам кратко ни е времето. Од друга страна викам боље таму два дена отколку кај нас да трошам време.

@SV1911 имаше докторки кај нас дека одевме вакви ама уопште едвај се препознаваа дотерани скаладно намирисани културни се чудев од таму ли се нели се ама грото беа вакви.

Еднаш кога бев за едни документи и влагам таму канцеларии една до друга луѓе на комјутер 3 со шарпи 5 со лскавки и шамии околу гради нели 3 емо грл 2 со миничи и топови викам кај дојдов бре :D

А кога маж ме зимаше од аередром за прв пат имаше таксисти вакви со шарпи бели и му викам на маж јас каде ли дојдов нели во англија :rofl:

На NarCis@, Peco, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.931
    Допаѓања:
    203.195
    На букинг гледам... претходниве денови гледав по самите хотели, и по нашиве агенции, денес на букинг, па ми фаќаат око... јас се поскапиве ги гледам, Premier Luxury, Regnum, Lucky, Kempinski... ич не знам што сакам :angel:

На NarCis@, Dadusicka, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    Добро утро... добар ден :hug:

Не се гледат ридојте околу Скопјево од чадој...
    За блокирање улици и нервозни луѓе, има и кај нас.
    Баш сега гледав прилог на Канал5.
    Оние 15 души пред собрание, колку време го држат во 'заточеништво' цел град?
    Остатокот од граѓаните нервозни.. и нормално.. Кога секој ден треба да завртиш 15километри, за да стигнеш онаму каде што одиш |(
    Не зеле во предвид дека има и нервозни шофери. Роуд рејџ е вообичаена појава секаде.. Ќе им излезе некој ден, некој со палка за безбол и ќе напрат беља...
    Ама ај... то е...

Во магии не верувам, ама знам такви кои веруваат...
    Нивна работа. Јас ќе ја читам Космос, од Карлс Саган...

И така... :)

Смотана... и то мислев да не заборам, и пак заборајв! |(
    Дефинитивно ми треба билобил мене...
    @Bubce38 , среќен роденден на либето :^:
    @mareane , се' ќе биде во ред :hug:

Последна измена: 1 ноември 2018
    На WORRIED.BT, NarCis@, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Хај! :hai:

Доручкував, раскренав . Чекам бебето да стане.
    Банско ми е убав во сите годушни времиња.
    И есен и зима и лето и пролет. Чист воздух, базент, снег доколку има, сауна и по некоја масажа.
    Лани го скокнавме, се надевам годинава нема.

Во црни магии и врагови не верувам, ама има уште затуцани луѓе кои одат по вакви патишта.
    Или пак маката некогаш ги тера на се.
    Никогаш само не ми било јасно како може млад, образован човек да верува во вакво нешто. Оти и вакви има. Да оди по бајачи и чудби и да очекува нешто магично да се промени.

@Annath агенциите се обично поефтини од букинг. Види Егзит травел, Атлантис и таа која еднаш ја имаше спомнато Рефка, не можам да се сетам на името.

@Bubce38 Среќен Роденден на сватот, да е здрав и жив, догодина тројца да си славите!:hug:
    @mareane :hug: :hug: :hug:

Кај @SV1911 никогаш не е досадно.:worried:
    Скоро да ви се оствари желбата да се преселите во Европа.
    Само за едно завидувам, што секогаш е топло. :sun:

Кај нас единствоно племе се циганите. Чест на исклучоци, ама повеќето се со 0 хигиена, несредени. Има и такви кои се посовремени, ама најголемиот дел заникаде. Не се стои до нив во банка или болница, аптека. Таму најчесто ги среќавам.
    Кај младите од нив има некој напредок на подобро. Ама доволно е да поминеш низ мало кај нив и се е јасно.

На WORRIED.BT, NarCis@, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    Кога се пораѓав, со мене во соба беше едно девојче, со факултет ...
    Ме прашуваше: Што е тоа што ти го пикаат откако ќе се породиш?
    И' кажав дека не ти пикаат ништо, туку ти ја вадат плацентата...
    Ме праша што е плацента, па и' објаснував и за тоа..

Иначе јас сум со средно(кога сме кај млади и образовани).. нели... :)
    Официјалното образование, не мора ништо да значи.. во некои случаи

На WORRIED.BT, NarCis@, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.