Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.809
    Допаѓања:
    142.182
    Улиците у Скопје се блокирани со години. Од шарените кога почнааа, до ден денес е блокирано.
    Затоа и си отидов на село. Подалеку од бучава, од загаденост и гужви. Центар е за студенти и млади луѓе без обврски.
    Со дете е казна да живееш у центар, од гнасен воздух, до нема каде да си игра дете слободно. Од лути шофери, од сообраќајки. Мислам дека мирот го најдов у село. Пиеш кафе на тераса на пижами, на сонце и гледаш пола Водно скриено од смог. Дете у двор трча, тишина... се слуша кога некој пајак се движи.

Порано не можевме со мајка ми муабет да напраиме од што на тераса беше галама.

На ines.h, WORRIED.BT, NarCis@ и 16 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    Не мора да живееш во Центар за да имаш проблем со блокирањето... Ние не сме во Центар, ама мажот ми, мора од таму да помини, за да стигни на работа.. Пример.

Кога протестира голема маса на луѓе, поинаку е. Нема да излезе изнервиран шофер и да проба да се тепа со 200-500 души.. Ама за 10 души, нема да му се мисли... и ете ти проблем.

На NarCis@, dunika, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.809
    Допаѓања:
    142.182
    Имаше еден татко, сакаше да се тепа, блокирано се, а он носи дете бебе у болница. Излезе да се тепа, доста е на еден да му скрши глава.

Плус прости сме бе. Никој не знае кај да се тргне кога има брза помош, ни шофери ни пешаци.

На ines.h, NarCis@, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Добро утро

Која глупост да ги класифицираш луѓето во деца на разведени и деца на неразведени|(
    Луѓево немаат крај.
    И кога ќе помислам дека сум го слушнала максимумот на глупости, пак ке се појави нешто.

Работа имам.
    Почнувам да пишувам и прекунувам.Постов е почнат којзнае од кога.

Некои работи ме прават нервозна.
    Последните неколку месеци, од колешка барам уплатница дали има, за да одам во банка спремна, да не пополнувам таму.Знам дека има ,,кочан,, бланко уплатници.Ми дава една и се однесува како да ми ја направила најголемата и најскапата услуга.Па ме малтретира неколку дена по ред, се во име на таа уплатница.
    Толку мен нервираат таквите луѓе кои ќе ти дадат нешто минимално и после те цедат со денови што од неа не сум побарала веќе ништо од тогаш.
    Ја гледам има потреба во МВР...и само туку ми подава нешто, те бонбони, те шумна таблета, те ,,ќе одам по доручек да не сакаш и ти нешто,, (а никогаш не ме прашала до сега) за на крај да ме замоли да се јавам да и завршам работа.|(
    Ами јас не сум како неа !!!:fubar:
    Ваквиот начин на функционирање дури ме навредува !(wtf)

Е така.
    Се искажав, ама не ми олесна:D

На Tajnaotrovna, mareane, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    @Annath @duffi
    На мене не ми треба превоз каде да гледам хотели без превоз :tmi:
    Извинете ама појма немам од овие работи тек се учам.
    На триваго и букинг им букирав на зетот и золвата и толку беше.
    Сакам да разгледам хотели може ќе се одлучиме на одиме на една вечер...ако ми фати око и така.

@Cka у право си.
    Градот е за млад народ, студенти средношколци итн луѓе кои сакаат бурен живот галами и искачанки
    Јас да ти кажам како и ти само ова од еден голем град се преселив на селце, мирно тивко и кај посредено од градот, семафори коли ретко, ама па тука имам се и банки и маркети и џудби ама не сакам да живеам у град ич
    Јас имам слушано од порано како зборувале дека ние овде сме живееле во пустини што ги нема на картата а уствари сме се фалеле дека сме во главен град као живееме у село и ништо не сме виделе ама овде селата не се ко кај нас не знам јас ги обожавам мали места средени мирни без гужва градовите ми се околу можам кога сакам да ги шетам а не сакам
    Не знам зошто народот има такво мислење баш со маж коментиравме дека далеку подобро ни е тука отколку у голем град.
    Во англија бевме скоро у центар ужасно беше
    После се преселивме во голем град ама во населба е таму беше премирно и преубаво средено
    Овде сега сме супер се има а сепак е мирно тивко и убаво
    Претпочитам и јас вака
    Верувам супер ви е в дворче
    Нема поубаво од зеленила и чист воздух :f::sun:

На ines.h, mareane, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    @WildMk тоа ми е муабетот дека образованието не го прави човекот. Грешка се изразив можеби.
    Во денешно време и онака факултетот не значи ништо.

Живеам на булеварот и секојдневно ја гледам истата слика, тоа што сме некултурни сме. Ама нема ни каде да се тргнеш кога доаѓа обележано возило. Сирената пишти, а шоферите нема каде да се истранат, оти од сите страни паркирани возила. Истата слика е секогаш во шпиц периодот.

@vitamina слободно само ноќите ќе си ги резервираш преку агенција. Ние така одиме. Превоз наш.

На mareane, Peco, Dadusicka и 18 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Ако сакала услуга некоја нека ти каже фино липо нека не заобиколува па нека си проба среќа дали бива или не
    А вака со се ред неколку дена да те држи в дланка што се вика и на крај услуга малку глупо е посекако
    Подобро да кажела веднаш јасно и гласно шо има потреба од 3 дена да се глуми фин поштен па поготово ако се знаете 20 години |(

На boomsleng, Ane-Goki1, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    Тоа е и суштината на 'услугите' кај нас.
    Ретко кој од алтруизам помага.
    Одма рачунаат дека треба да им вратиш..
    Затоа и ќе има и вакви бизарни примери... За една уплатница од кочанот :D
    Мислам... муабетов... Таа може пола кочан го има џитнато од грешки правење, ама ова уплатница, одма друга димензија доби, оти е дадена ради 'услуга' |(

На Anarchy, boomsleng, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Колку ситни души.
    Колку расипани насмевки
    Колку медени зборови во пикантна конотација
    Колку наивни солзи

На ines.h, Tajnaotrovna, WORRIED.BT и 19 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Да ви кажам право мислев се сум видела и слушнала и уопште да ви кажам имав фрлено камен на таквите што вика рефка
    АМА во англија како бев и едно време ме снема и тука со причина а не сум ни раскажувала а не сакам ни да ви радкажувам се што проживеав со македонците тоа за глава ќе се фатите
    Кога им кажувам на некои нели за мене луѓе блиски се крстат немаат зборови
    Е зборот ми беше во англија се што се изнагледав и изнаслушав од македонци ми се чини цел живот во мк немав проживеано такво нешто ниско подло смрдливо и гадно!!!!!!!!!!!!!!

Можеби еден ден ќе ви раскажам...

Од како дојдов овде се препородив

На Tajnaotrovna, WORRIED.BT, boomsleng и 18 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Пак ќе ја тагирам рефка за ова.

Испаднавме црни овци затоа што удривме клоца на многу а другите одбраа е вака да живеат, позади грб со нож, со насмевки позади со лажна и смртна мисла, лицемерија фрчат на сите страни навидум сите среќни весели ем се дружат ем ножот го бодат од кај можат.
    И ние испаднавме црни овци што пресековме едноставно
    Испаднавме никакви дека баталивме се ова горе смрдливо и рѓосано
    А они?
    Они и ден денес кој на кој му го опиња извините на зборот се ситат се јадат меѓу себе и си се смејат
    Сите беа за на психијатар.
    А јас се тргнав од дувлото отров.
    Нека се јадат.
    Те им..
    Поотровна комбинација од таму во живот немав видено.
    И сега се каеле
    Имале грутка у грло за нас
    Ајде бе??
    Те ви јадете се ситете се завидувајте оговарајте по цел ден..

Ама не раскажувам и не вреди
    Ја затворив одамна од надвор таа врата со клуч и катанец.
    Ако ги сретнам можам само да им се исплукам у фаца ништо друго.

На WORRIED.BT, boomsleng, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    Сите имаме искуства со оговарање, сплетки и задкулисни игри.
    Затоа и не сакам многу блискост со повеќето од луѓето кои ми се во животот.

На M.B., WORRIED.BT, boomsleng и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.931
    Допаѓања:
    203.195
    @vitamina кај сакаш можеш да резервираш без превоз. Дали на букинг, дали преку агенција, сеедно.
    Иначе мене нашиве агенции ми се поскапи од букинг, барем сега што правев споредба, башка има услов од минимум пет ноќевања за некои хотели, па не би така да бидам обврзана. Јас сакам да имам опција да откажам ако нешто не дај Боже излезе, без да морам да давам пари. Затоа букинг ми е најдобра опција во моментов.

А за луѓето... ма веќе не ми се ни збори... не ценат ништо, само бараат, а да треба да дадат - никој не сака... даваш, даваш, даваш, еднаш нема да дадеш, тој еднаш низ нос ќе ти го извадат... налет веќе....

На M.B., boomsleng, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Еј, тука била забавата, зошто побогу не сум ја отворила темава до сега?! Ќе ве дружам и читам почесто од сега натаму. :)

На Tajnaotrovna, WORRIED.BT, boomsleng и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.420
    Допаѓања:
    143.311
    Вчера бев на една собиранка на којашто пукаше лицемерие од сите страни. Милениците на директорката собрани околу неа. До вчера превртувале очи на народно, а сега први паѓаат во транс на нејзините песни. И сите тие унапредени, а луѓето кои вредно работат ама не и се улизуваат, на секој чекор сопки добиваат. Одвратно.

Пред некој ден имав годишно оценување на мојата работа. Главна замерка ми беше (не)познавањето на странски јазици, па си накалемив полагање Б2 за два месеци. Учитителката повеќе ја фати паника од мене.

На Tajnaotrovna, WORRIED.BT, boomsleng и 19 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.502
    Booking е најдобра опција баш поради ова со опција за откажување бесплатно до извесен период. Ама кога одиш на пократко инаку за подолг период, зборам за цела недела на пр за зимување агенциите имаат подобри понуди. Ама за да фатиш добра понуда треба да уплатиш порано.
    Не ми се работи нешто, а работа колку сакаш.
    Пред некој ден чув нешто што го потврдува она "секоја приказна има две страни", и покрај тоа што за едната страна си пристрасен поради фамилијарни врски не значи дека се секогаш они правите. Секој пат кога ќе дознаам нешто вакво си викам веќе ништо не ме чуди и па се наоѓам шокирана.

На boomsleng, Ane-Goki1, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.931
    Допаѓања:
    203.195
    Па кај си ти? Добре дојде, и се надевам стварно ќе не дружиш ;)

На WORRIED.BT, boomsleng, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Премиер лукс.не вреди за тие пари па што сака нека е..
    Кемпински па е уште поскап ама во него барем има некој шмек..некоја убавина:lol:

Во Гранд хотел во Банско најубава шведска маса за парите начекав, маана им е што немаат затворен базен ама имаат убав спа центар:D
    За парите најмногу ми вредат Каса Карина, Гарденија и Сент Џорџ..
    Ако мојов попушти, ќе одиме некој ден и ние натаму..
    Ако не ...|(

Туку букунг заебава нешто...вовеле некои такси.. .

Сабајлево за инат ја дојадов "смрдливата" пица..па и ја стоплив во микро(facepalm) и истата реакција...ауу уште смрди куќава од твојата пица:rofl: море сите јадења ќе ти смрдат на пршута:devil:

За Блек фрајдеј му закажав на мојот да одиме во Софија. Ако не ме заебе во последен момент како и секогаш.
    Ако ме заебе па...јбг

Добро утро:hug:

На WORRIED.BT, boomsleng, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.809
    Допаѓања:
    142.182
    Има. Сите од двете ленти, едните на лево, едните на десно. Се поткачуваат и на тротоар. Ама да чепкаат нос доделжка некој испушта душа зад наив инемало кај да одат.... себичност.

На WORRIED.BT, boomsleng, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.717
    Допаѓања:
    175.736
    ^^Ако ти откаже твојот ,ние сме на готовс :hai:. Само едно :mp:и одма идеме . Мојов ми пека за Софија да сме оделе не еден ден .
    Сега му читам и ми вика - Те Дасти ќе ме води :lol::P
    @Dust

На WORRIED.BT, Ane-Goki1, boomsleng и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.