Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.419
    Допаѓања:
    143.297
    Добро утро и од мене. Немам што да кажам, дојдов само кафе да направам, да тргне денот :sun:

F8FC99D7-0F88-462F-8C77-4FF5728E39A2.jpeg

На Ane-Goki1, BearMe, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.573
    Кафето на Ариел со очи го испив :inlove:
    Петок денес ,убаво ,само уште маж да не беше дежурен :(
    МојО во слободно време спие . На телефон / компјутер дома нема шанса да седне , телевизија ретко ,освен вести друго па и не гледа .
    Секој можен слободен ден го користи за шетање . Јас не сум толку по акање , ама со тек на време се прилагодив . Понекогаш дома играме карти или табла .

Денес во план мини генералка . Ќе дојде девојчето па да потфатиме малку . И завеси сакам да перам. Ручек --прженици ќе биде , за старите има гравче уште за денес.
    Фрижидерот е празен празен . Ќе треба и да се пазари .

Аииии мајче тропа ,иде на кафе :whew:
    Кој знае ќе најдам ли некој наполитанки ,во случај да се заседне ,морам да најдам нешто за да ја дарувам :D

Убав ден :f:

На JuLleE, Ane-Goki1, BearMe и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Добро утро и од мене :)
    Ќе пијам кафе повелете
    Ми тргна денот по болници
    Некако главата ме боли дали ми е притисокот низок незнам :|

На Ane-Goki1, BearMe, WORRIED.BT и 5 други им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Утро! Добро нека е! :)

Времето ветува. Нездрави температури за Ноември. Читав временска прогноза и предвидуват нагло опаѓање и до -10.
    Болно време, болни и ние со него ќе сме. :worried:

Маж ми е спортски тип. Вчера прередував плакари и неговта облека се состои од над 20 шорца , куп маици, тренерки и патики. На работа има униформа, кога ја носи кога не. Кога излегуваме гледаме да сме складни.
    Јас главно се пентерам на штикли кога сме двајцата, па не бива он по тренерки до мене. Па тогаш милом или силом се дотерува. Главно чека да јас кажам што ќе облече за после да нема мрчење. :D
    Е за до маркет , гости или некаде кратко јас знам да облечам фармерки, а он во тренерки си оди. И не ми смета.
    Главно комплициран е за облека. Ама почна да прифаќа тоа кое му го купувам и јас. Или едноставно со тек на време го научив.

Што прави во слободно врњме. Не дека го има многу ама обично гледа серии, чита нешто за работата, си чепка по дома како хаус мајстор, знае и игрици да игра на телефон или пц.
    Не ми смета, не е често. А и секој си има издувен вентил.

Гости кои каснат веројатно одамна не сум имала.
    Т.е каснат секогаш на маж ми другарите, ама нив си ги знам. Па не се нервирам. И бебето од кога е родено сите доаѓаа порано. Не е терсене дете за успивање, па го повлекував во спална го успивав и готово. Да беше инаку не знам дали ќе велев така.
    Кога бевме сами па не ми правеше разлика кој кога доаѓа и оди. Ако некој стално доцни едноставно го знам како таков и готово. Ако некај еднаш задоцнил пак не кревам галама. На секој може да му се случи, па и мене. Обично се јавувам и кажувам како е ситуацијата или најавувам однапред ако доцнам.

Маж ми да треба да јаде само тоа јас што јадам треба ништо да не апнува. :D

На JuLleE, Mr. Right, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    :rofl::rofl::rofl:

И мојот е таков. :))))))

Него, мене не ми смета ако мм јаде нешто што мене не ми се допаѓа, не би сакала ни тој мене да ми кажува што да јадам. :))

На Ane-Goki1, BearMe, dunika и 13 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.849
    не дека му се мешам во избор на храна или облека. .. ама маш откако се зедовме се јас му бирам. Значи не е тоа јас дека сакам ама знае да рече ај ѕирни тренерки немам кога да одам. И ок јас ќе му одберам. За храна знае да готви ама и за тоа е на мене. чат пат ќе направи вечера или ручек ако не сум дома јас но 99% јас готвам . А он го сака тоа.
    иначе лесен за одржавање да :D

На Ane-Goki1, BearMe, WORRIED.BT и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.813
    Јас првиот пат кога го видов да "срка жетварска салата" кога не го остаив нема никад :) гарант е истиот муабет со моите лебови и житарки.

На Ane-Goki1, BearMe, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  8. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    Добро утро и од мене :hai: вчера по автопатот ми вика дм утре ќе те носам на шопинг и со прсто ми покажува накаде сега му викам кај ќе ме водеш денес, ме гледа :^) и ајде цел муабет од вчера му кажав :) ааа да ќе одеме. Дм у слободно време е на мобиле.де малку ФБ и спие може да спие колку сака, а игри имаше 5 на тел и кога ќе се заиграше не ме регистрираше 2% и му ги избришав ]:) коа му кажав се насмеа и сам кажа секако му кочи тел заради игрите. За јадење не му забранувам тој јаде кромид риба јас сирење и повеќе се зафркаваме кога меришкаме:rofl:. Тука слабо ми идат гости и само викендо и малку да каснат не е страшно а ние ако сме договорени у 19 дм у 18:50 готов ме чека пред вратата освен косата коа не му се прае па може да заглави у купатило ама некаснеме. За облека многу се замара и пред да излеземе ме прашува за таму тоа ќе одговара ли, а у маркет може јас у фармерки тој у тренерки.
    Ништо не кажав ве читам за бубашлабите и се сетив дома едно лето имав секоја вечер средба она глуме лудило дека е мртва јас :bug:
    Уште малку и викенд убав викенд и уживајте во сонцето :f::f::f::f::f::f:

На Ane-Goki1, BearMe, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    107.281
    Добар ви ден мил народе
    Маж за малку во тренерки ќе се венчаше.
    Има две одела за по свадби летно и зимно т.е подебело.
    Два пара пантолани оние со џебови од страна и еден куп тренерки.
    Ме научи и мене да бидам спорски тип.
    Сакам и јас да се дитерам мене и не ми снета што е во тренерки но него му снета да сум дотерана.
    И ми вика најувава си ми во тренерки.
    Слободно време иткако ќе дојде од работа ние сме ко сијамски близнаци двајцата сме си по шетање па шетаме.
    Денес ни е годишница од брак.
    Кога ли поминаа 15год како вчера да беше.
    На денешен ден се заколнавме пред Бога на вечна љубов во добро и зло,во здравје и болест ова второво одоубаво го искусивме.
    Повелете 20170220_132213aKB-df358a-800x600.jpg download.jpeg

Прикачени фајлови:

На Mr. Right, Ane-Goki1, BearMe и 24 други им се допаѓа ова.
  10. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Кај мене маж ми се јаде јас сум таа што е терсене :|
    За алишта има еден тон ама он носи само маици, блузи врие ниедна не облака ќе треба да му ги фрлам
    Мојов вози камион и сега додека е дома прави соба и купатило да си бидеме башка :)
    Зборите за гости кои каснат јас да ви кажам имам една роднина ќе ти каже ќе дојдам ти ќе спремаш,а она после 2 3 дена ќе дојде со изговор дека и излегло работа :|

На Ane-Goki1, BearMe, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Добар ден и од мене:)
    Паузата да ја искористам.сама сум па уз кафенце да пишам и јас за мажето мое.

За храна е многу пребирлив, никогаш исто не јадиме. се готве посебно или многу ретко заедно.тој не јаде кромид, лук, пченка, боранија, риба, зелка и уште многу други работи. Затоа почесто е со компир, пилешко, мајонези и тостови.:(
    Не му се лутам, знам да му скренам внимание но тој многу нездраво се хране.
    Не ми пререкува кога јас јадам кромид, лук и цвекло.секој си тера со својата исхрана.;)

За ускладеноста во облекувањето и двајцата сме исти. еден во тренерки и другиот исто. обично исто сме средени и обично тој чека да се облечам па потоа тој вади кошула или блуза да биде во склад со мене и да го испеглам.не е намерно,но така функционираме ако еден е во кожна јакна и другиот е.и не ни сваќаме дека исто намерно сме се облекле,а други забележуваат и ни коментираат.:$

По дома во слободно време што тој работи?- многу ретко има слободно време. Воркохолик невиден.после работа,средува документи од работа и црта,рачуна и прави мебел. Милион цртежи имам дома-и нонстоп работи приватно после работа.алати и машинки дома имам еден тон-сам си ги средува во свое катче, но секогаш е на готовс-ако притреба. Моментално е окупиран со нашата кујна,стара е дури 4 години но ни здосади и мајсторот ми црта рустикална кујна за да ја преуреди старата и конечно да имам остров во кујната. Не му се мешам во работата,ниту тој во мојата.
    Сакам само да имаме малку повеќе слободно време во животот и тој и јас.зошто се случува со денови да сме различни смени и да се начекаме само на спиење.:inlove:
    Кога тој има слободно време,гледа филмови,серии и излегуваме да прошетаме малку.

Толку од паузата-се враќам кај бабите и дедовците, втори е денес, препис на лекови:D

Се читаме вечер.имајте убав ден:sun:

Последна измена: 2 ноември 2018
    На bittersweet, Mr. Right, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.802
    Допаѓања:
    142.138
    И маж ми ова го вика за мене. Не муе јасно како може да јадам вода и да пијам вода. Ама жетварска ми топ летно време.

Лилибоз, многу фино што имаш лезен маж за одржавање. Такви и треба да бидат мажите, лесни за одржавање, со малку да им е погодено, да се силни за нас и да не трпат :)

Јас на маж купувам блузи, гаќи, маици, чорапи. Он сам си купува патики и фармерки. Тренерки има од клуб. Он мене не ми купува, сама си наожам, иако кога одам со него најубаво се дотерувам оти има вкус и ми наожа работи кои се поразлични од моите досадни. Ама одамна не сме биле у шопинг.

Имав еден бивши шокиснеше дење ноќе на компјутер. Чекаше од мене чистење и готвење, а он да игра па дури и стануваше ноќе оти имало екипа за онлајн. Светот да му го дадев, ќе речеше чекај да доиграм.
    За инат ја изиграв и за една недела му ја превртев играта, за да види дека е дебил, а не да се фали колку била таа игра за интелигентни. Една од најдобрите одлуки у животот е што му раскинав, фала на Господ што ми ги отори очите.

На bittersweet, Ane-Goki1, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Добар ден :hug:

Не се дотерваме скоро па ич... Тренерки надвор не носиме, ама не е ништо впечатливо нашиот стил.. За мене, видовте на Модни критики, тој носи фармерки, блузи со јакички и патики или чевли-патики. Толку.
    Дотерување со пафти, фустани, костуми, само за свадби... Што мноогу ретко се случува.
    Ама пак кога треба да се оди некаде, лесно ни е.. Наври алиштата стандардни, зачешлај косите и тераме :)

Ќерка ми последнава година ни ги мати работите... Обрнува внимание како е облечена, да е намирисана.. не знам шо. Последно заедно на шопинг кога бевме се испокаравме.. Се изнервира оти сум и' сугерирала да проба алишта што не биле модерни |( И сега, не и' се мешам ич. И јас бев 'модерна' еден период, само мене покасно ме 'фати', отколку нејзе... Напредни деца, шо ќе прајш.

Слободно време исто поминуваме. Или читаме нешто на нет, или по социјални мрежи/форуми, или филмови и серии гледаме.. Некогаш заедно, некогаш башка...
    Еднаш на 2-3 дена, водиме долги разговори... Можиме со саати да седиме и муабет да си прајме. Тој дел ми е многу убав (вика и него му било убаво).... и мило ми е што сеуште имаме неисцрпени теми за разговор... :inlove:

И то... :)

@Bozica1980 , среќен роденденот на ѕверка :^:
    @Milobebence , честито годишнина... Нека ви се полни радости куќата :l:

На JuLleE, bittersweet, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.400
    Допаѓања:
    183.624
    :hai:

Накратко. Бар ќе се потрудам :wasntme: Некогаш се чудам до кај оди човечката глупост, а некогаш ми е рамно. Али за да ја загрееме малку темава (одамна не сме :D ) може да кажам дека верувам во црни магии и дека децата со родители во брак се подобри од останатите? :o Не, не, се шегувам :!: Излишно е да се повторувам, очигледно е дека сите го делиме истото мислење. Јас се чудам на една блиска личност, на која детето најверојатно има еден проблем кој е решлив, ама пустото срам да се однесе кај стручно лице, па ќе го решава со строгоча. Оттаму излегуваат исфрустрирани деца, а после и возрасни, оти не се разбрани најпрво од родителите.
    Маж ми е попребирлив за јадење, ама и да се лукосам, не ми пререкува, може само да ме зеза. Иако му смета многу лук, конкретно свеж во макало, пак знае да дојде да ме бакне и да се намршти :inlove: За облекување, двајцата сме кежуал. Фармерки најчесто со некоја блуза. Најјако е што често знаеме, за излегување, блузите да ги одбереме во иста боја. И тоа ни текнува пред влез, или во кола. Ејјјј, абе двајцата во зелено :D Од обувки, патики. Јас дури и во зима си ги носам патиките за трчање по молови и маркети. А на работа во чизми, сандали, кондури.
    Во слободно време мм си учи јазик и чита новости на мобилен. Или ќе дремне пола саат за да собере сила да го истурка остатокот од денот.
    Честитки до сите што имаат за честитање @bittersweet @Bubce38 @Bozica1980 @Milobebence

Имајте убав ден сите :hai:

На bittersweet, Mr. Right, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Наминав да честитам таму каде што треба..
    :hug::l:
    Да сте живи и здрави сите
    Убавини само.

Еве го викендот, на врата е. Уште една недела и ќе патуваме.
    Обожавам да патувам исто и маж, со авион не сакам толку колку со кола, во авион ми е досадно, не смееш да застанеш, не смееш да пушиш цигари, не смееш, не смееш... додадна работа
    Со кола кај сакаш застани си пушти си музика оптегни се легни си и така.
    Едвај чекам. Ова за патувањето отколку надоле што ќе одам искрено. Планираме не повеќе од 5 дена да се задржиме плус времето не верувам дека нешто ќе ни послужи.
    Планирам да ја водам сестра ми со мене во бугарија, ние да шетаме они нека одат по кола и така.

Сабота здравје денот д. Може попладне рече маж, не се брзаме кога сака он тогаш кога ќе се осеќа освежен.

Дете на батерии, се да се работела нешто :rofl: исправ грото од кондури чизми итн па 2 дена веќе си игра со нив не смеам да му ги земам де ги реди в ормар де ваму де таму :wasntme:

Сака да одам и да се испитам. Да приземам некое апче, сакам да кафе да одам мк и така доста е.

Убав ден..
    Ќе чекам маж од посао па ќе легачиме сите со серии ваљда или.. којзнае..

На bittersweet, Mr. Right, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.573
    Изгледа мм е најтерсене кога станува збор за храна . Многу работи не јаде . Леќа , ориз бел , пилешко месо , риба , боранија , месени и сукани работи ,никакви тестенини ..... Ова во уста не става. Исто не јаде никако од денес за утре зготвено . Добро ,и јас не јадам вчерашно јадење . За старите готвам за неколку дена ,ама ние од тоа не јадеме .
    Некако јас и мм сме ептен различни . Тоа што тој не го јаде мене ми е омилено и обратно :tmi:.
    Затоа кафанка ни е почест избор . Секој си нарачува што си сака 8)

Ама затоа за облекување е лесен . Што му дадам ,купам ,тоа ќе облече . Само да му се даде се во раце ,во спротивно нели може и без чорапи да отиде на работа :rock:

@Milobebence машала ,15 год љубов :inlove:. Уште многу да си уживате во бракот ,од срце ти посакувам . И се знае , Господ да ви ги наполни рацете :*:l:

На Ane-Goki1, BearMe, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.802
    Допаѓања:
    142.138
    Абе се наапав сеа. Многу од мажите што ги знам плаќаат курви. имаат деца, жени или девојки. Скоро сите имаат млади пристојни девојки и жени.

Плаќаат по 1200 денари за пола саат кај некоја дома. И тоа убави девојки. Има и список и ред, и си закажуваат ко на фризер. у перок у 8 моѓе? не, иам закажано, ај у 7. Абе не можам толку рано. Е ај ќе те убацам набрзинка у 15 до 8, може? Може.

И го прашам маж ми, оти стварно сакам да сфатам. вИкам зошто, вика замисли шопска јадеш дома, и океј ти е. Вкусна, убава, јадеш, ставаш сиренце, и викаш ај да станам по вилушка, ај стани однеси ми уште ракија, па еден никаков поглед....

А у кафана ти даваат шопска, иста ама содруг вкус, сакаш вилупка, одма ти даваат, сакаш уште една ракија одма ти даваат. Фул плежр, платен. И нема да сакаш повремено на една шопска у кафана?

Ме стаи намисла. Молам ако има тема да се префрли ова, барав,не најдов.

На Tajnaotrovna, JuLleE, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.735
    Допаѓања:
    213.830
    Честито годишнина и златна да си дочекате,домот исполнет со среќа и радост да ви биде:f:

На Mr. Right, Alishan30, NarCis@ и 2 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.735
    Допаѓања:
    213.830
    Во право е овај твојот,ама баш тема за мислење ќе да е.Многу пати ова ми паднало на памет,ама ај си велам да не се замарам,уште то ми фали,арно ама ме копка:D

На Tajnaotrovna, Mr. Right, Ane-Goki1 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    И поради тоа што им е едноставно.
    Нема потреба од 'запознавање', драми, ми се јави-не ми се јави...
    Секс, фала-пријатно.

@vitamina , колку часа патувате од таму, до тука?

На Mr. Right, Ane-Goki1, BearMe и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.