Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Добро утро
    Сабајлево, пола кукурек. Утре цел :D

Ноќеска 100 пати се будев. Сонував, ама за среќа не запамтив. Обично пред духови сонувам многу и после со години ги паметам соновите и ми ствараат немир.

Надвор сонце :sun: ама со заби ]:)
    Јас на работа, дремам на нет.
    Пиев смуди и јадев, кафе нема :worried::tmi:
    Инаку од јадење се јадам. Многу јадења не ми се под ќеиф, ама да не мрчам, јадам.

Ако не ја оставам пералната да испере кога излегувам на работа или на спиење, некогаш ќе треба неперена да одам :$

За мајстори ич да не зборам. Пред 2 години не знаеја како пералната да ја постават. Одводот за цевката бил различен, не се фаќал на цревото од пералната дека комбинирана со сушара е. Сакав јас да ја наместам ама од дома не ми дадоа. Најдов еден школски, за среќа дојде за 20 минути, ја скрши пластиката и за помалку од минута се беше наместено :D

Кога има нешто квар, преферирам ново, оти секако не знаат да поправат а пари ќе ти земат. Јас колку што смеам да фаќам, поправам. Струја веќе не смеам да фаќам, оти 4 пати ме дрмаше :$:D

Пијте кафе и за мене, јас водичка ќе си пијуцкам полека, демек кафе е, ко мала кога бев :D

На bittersweet, Peco, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  2. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добар ден! :sun:

Денес залади, само 33 степени е. :D

Повторно протести, овој пат поради друга причина и цел град прекриен. :swear: Валјда до понеделник ќе биде се ок.

:rofl: и јас така правев. Врв беше кога ќе ми дозволеа коцка шеќерче да ја намокрам во кафето. Ептен возрасна се чувствував тогаш. :D

Кафе пијам и за тебе Малерозна :coffee::coffee::coffee: јако, темно, горчливо. :drunk: Ако ми се посреќи, нема да ми се тресат рацете после. :D

А вие друштво, шетајте и за мене. ^_^ Јас од куќава три дена не сум мрднала, ама кога ќе излеземе од дупкава, дома нема да се приберам од шетање! :D Едвај чекам.

Планови.. симнав една книга вчера, третиот дел од Me Before You. Ептен е интересна, за сега барем. По првата книга има и филм, убаво е направен, па ако сте спремни за некоја солза, зимајте паломите и изгледајте го.

Треба и да учам немачки, ама оваа професоркава ми ја уби секоја желба за учење.. не ми се ни оди на час, а само на два бев, ептен не ја бива луѓе. Изгубена во просторот е. Ко човек е ептен фина, ама не знае што прави и ми го троши времето за џабе. А јас сум таква будала да ако некој е фин ќе прогледам низ прсти, иако не го бива. :sweat:

@zhap4e мене нареден јазик на список ми е француски. Го учев во школо, ама знаеш како оди тоа, па освен две-три реченици, ништо друго не знам. :D

@kravce како оди немачкиот кај тебе? :D По која книга учите? Ние сме по Netzwerk, издание за Азискиве конзервативни држави. Нема ниту една слика од девојка во кратка сукња или шорц. :D

Имајте убава сабота! :f:

На bittersweet, Peco, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.417
    Допаѓања:
    143.260
    Вчера се заглави до касно, денес обврски од рано... едно кафе и две мафиња, и спремна сум за детски роденден |(

Дечко? Ебач? Овој дома колку е захтевен, не мојме да постигниме повеќе :D
    Ми треба само посветеност да ги воспитам децата да си ги вршат нивните обврски по дома.

Баш пред некој ден ми текна на лапање по клупи. Некоја ладна вечер беше, си викам како ли сме се лапале со саати на вакво, па и поладно време. Ти мрзне нос, рацете не си ги осеќаш, ама седиш со саати на клупа.

На bittersweet, Viktorijaaa5, WORRIED.BT и 26 други им се допаѓа ова.
  4. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Обожавам јако кафе. Ама немааа.
    Јас уствари кафе пропив на стари години, 20 и некоја бев. Алкохол на 23. Со се каснам со развојот.
    Секојдневно почнав да пијам пред 3 години, ама само по едно. Што ми требаше да се навлечам на неколку дневно, па да страдам сега.

Инаку јас на работа, сите работат јас седам и ги сопинам. Има едно згодно мајсторче, ептен работно. Е ваков маШ барам.
    Ми треба работа кај што ќе немам време да мислам на глупости. Или да јадам нон стоп :D

Ми се оди на југот на Франција, да одморам очи во синилото. Кумовите ме налутија, ќе видиме до кога ќе ме држи.

На bittersweet, kuc, vitamina и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Денес тука е убаво времето и топло, 22 степена има. (fingers)
    Сум се наспал, кафе испиено и скара истерана. :nod:
    Same here. :|

Што се однесува до храната, не јадам мрсни работи и свинско месо. Риба освен ослич друга не сакам ни да помирисам. Тестенини сакам. И мене ми е полесно да одговорам што јадам, а што не. :D
    И то. (tumbleweed)

На Anarchy, WORRIED.BT, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Немојте да оставате уклучени машини кога нема никој дома.
    И јас оставав, се додека не ми се запали машината за перење, не можевме да ја изгасниме, па викавме пожарна.

На Ariel, kuc, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @SV1911 имавме тест и само едно зборче имав згрешено, и тоа затоа што многу брзо го решив тестот ме мрзеше да се замарам |-) Мислев дека сум послаба од другите, воглавно се помлади од мене, ама испадна обратно. Има луѓе што доаѓаат а не знам зошто доаѓаат. Ни домашна пишуваат, ни повторуваат дома ни ништо. Два месеци да учиш германски а уште да се буниш кога ќе те прашаат измеѓу како се викаш и каде живееш ми е несфатливо и глупаво. Особено зашто секој час тие основи ги повторуваме. Иначе учиме од Menschen германски за странци.
    И јас имам учено француски во школо и јас поима немам од истиот.
    Цел ден имам гости, а не сум арна и си се затворив во соба. Луѓе без осет, џабе да коментирам

На Peco, kuc, JuLleE и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    @WildMk 3 дена е темата и 225 одговори(y) браво за вас

Добар ден и од југот:sun:
    Топло е кај нас,се разчистив по дома посабајлечки.ручек спремив.
    Маже фактури средува,го чекам да се врати и да одиме у парк во соседното наше село:lol:
    Ќе фотографирам.денес ми се сликА,и гости кај тетка ќе истераме:) fine living i TLC ми се омилени за викендот. Прекрасни работи даваат8)

Попаметно немам што да кажам,
    Секој ден се едно исто.
    Монотонија некако|(

Поздрав,се читаме^_^

На bittersweet, WORRIED.BT, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Не е баш за бравос... Кавги испаднаа...

На LejlaD и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  10. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Па не се коментира тоа што треба,криви дрини се исправаат.само работа на модераторите им отворивте.да чистат:lol:

На LejlaD, Bozica1980, Dust и 2 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    @SV1911, го учев јас у основно и после и на курс одев, пред зилион години (у доцни мои 20ти години).:D И еден ден, на враќање од курс налетав на една личност што ја знам од студентските денови и коа ми кажа каде работи:D си реков, ма дал си ти нормална бе жабиште едно тупаво. Работев за пола грош по сто саати, седум дена у неделата:D 4 дена од неделата плус одев и на два јазици:D за кои го давав тој пола грош:D Не отидов на следен час. Се олабавив од тогаш навака. И фала богу што се олабавив:D
    Иначе колку да се разберам можам. И некој елементарен муабет за политка можам да свртам. Граматика и пишување сигурно имам заборавено. Коа ќе му дојде ред, ќе видам. Можда и не ќе издржам до 2019. Можда годинава и ќе се почне. Видеќемо. Зависи пар работи како ќе се одвиваат. Иначе го обожавам јазикот.

На boomsleng, Peco, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.445
    А замисли кај нас во Берово која мака е..плочкар закажував барем 4 месеци однаред, олуци 5-6 месеци, градежни работи 2 месеци, мебел исто 3-4, огради 3-4 месеци..|(

Не отидов на погреб денес, не коментирам зошто:doh:

Ми стигнаа постелнините и ќебенцето..се испорадував:D
    Сега ќе барам нешто на тв да гледам, оти ќе здивам..

Јазици сакам ама некоја мрза ме фатила..:x

Ми се јаде нешто ама не знам што..веројатно се :lol:

На Peco, boomsleng, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Го тегнам кафето број 2 и уживам, се печам на сонце ама на тераса. Денес не сум ин д муд за кафе-шеми. Всушност расположена сум ама не сакам гужви, не сакам луѓе. Е затоа, кога ке завршам со кафето ке излезам со кучката, она секогаш ми е пријатно друштво. :toivo:

Нетипичен 3ти ноември. Толку е топло, сонцето пече, чиниш лето е во најава. :sun:

Од досегашно искуство, поправање на машина или фрижидер кои се покварени е еднакво на фрлање пари во бунар. Едно е да смениш кабел, ама останати поправки, по 1000, по 50 евра, се собираат приближно 100 евра, а за 150-200 евра има солидни апарати кои сигурно ке ги користиш најмалку 5 години. :doh:

Дечко ми игра игри на плејстејшн, ама до сега не сме имале закачки околу посветување внимание и играње игри или листање на инста и фб. Не може ниту постојано да буљаме во телефон, ама па и не може постојано да се бацуваме, умереност и договор се неопходни. :handshake:

Јас го гледав филмот Me Before You и мора да кажам дека тоа е еден од најтажните филмови кои ги имам гледано. Не плачам на романтики, ама кога гледам филмови со болести, е тогаш едно пакување паломи не ми врши работа. :|

За швалери немам многу за кажување. Возрасни сме, секој за себе може да одлучи дали само партнерот му е доволен, дали му треба флерт за бустање на самодовербата или сака да е во отворен брак. :smoke:

:rofl: И јас вака некако се чувствувам. Сериозно, ако може да има швалерка без ја да приметам, читај - децата да не се занемарени, буџетот да не страда, да се грижи за хигиената во домот паралелно со мене, сексуалниот живот да не страда, дискреција да е загарантована - тогаш нека повели, не една, не две, три шварлерки нека има. :smirk: И секако, се подразбира, да не дознаам јас. (fingers)

Туку сега ме ставивте на мисла, од каде муабетиве за плаќање на сексуални услуги? Ја мислев сексот е табу, они не класичен секс, ами плаќале за истиот и муабет со другари и другарки прават за тоа. Ја нисам одавде. :worried:

Имам уште 2 месеци да смислам што ново да научам во 2019, ама во план сум јазик. Француски учев на школо и воопшто не ми легна, на мисла сум германски да учам. Не сум сигурна дали не ме бива за јазици или едноставно сум незаинтересирана и имам одбивност кон други јазици? :?:

Кој е за кафе?

На Tajnaotrovna, Val-Dim, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Сакам да знам ...
    Шо само тој да ужива во тоа. Ако знам и јас, и јас ќе уживам... :!:
    Уште ако ми дозволи да му одберам јас... мх-мх :$

На LejlaD, dunika, stetoskop и 4 други им се допаѓа ова.
  15. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    [QUOTE="Dust, @Dust

од оддамна немаме некој посебен мајстор низ куќа да ни се мота ама многу ме нервираат , за мермер чекам еден месец да дојде , плочкар не можеме да најдеме од пролет, се зафатени аман бре луѓе што напраивме .....денес прашувам во салон за мебел евентуално ...вика еден месец минимум плус плаќаш монтажа ....;(;(:puke:

На LejlaD, dunika, Ane-Goki1 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    :rofl: Јас не сакам да се оптеретувам со такви работи, само нека го држи умот, кондом нека користи.

Инаку одличен вкус има он, мене ме избра за девојка. :inlove:

На bittersweet, M&M, LejlaD и 11 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Не ми е оптеретување... Задоволство ми е :$

На LejlaD, dunika, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Кој е тој толку способен и куќа и жена да врти, плус швалерка?
    Сакам и јас таков :D

Обично такви се "ебачишта" на сметка на жената. Ќе носи и таа во домашниот буџет, деца ќе му роди, ќе готви, чисти, пере, пегла, фамилија ќе му пречекува, мора се насмеана да е, перфектна џоа Бри од домаќинките, цел перфектен живот му сервира на тацна, па и маани ќе наоѓа имала подочњаци. Па на 3 саати сон, арно и што мрда уште.

Сакам и јас мене некој маж така да ме тинтра, еве јас ќе носам пари дома, тој за другото нека се грижи. И после ќе му речам на сред секс, извини батуле, не те бива, комшијата до нас, оној студентот по медицина е подобар од тебе. Плус на џим оди, целиот мускули е, ти имаш стомак.

Па кај даваат така да си купам?

А јас ако му бирам, ќе му најдам некоја змија ко мене да го нервира уште повеќе и од мене. Дупла доза :wasntme:]:)

На Tajnaotrovna, bittersweet, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    За сексуални врски зборувам... не за стандарден швалерај.
    Има разлика...

Не сакам маж ми да е швалер, во 'класична' смисла...
    Ниту пак јас сакам да сум нечија швалерка...

Како што веќе рековме... тоа подразбира инвестриање на емоции и време, а тоа не е мај кап оф ти.
    Не сум по драми во љубовни триаголници, четириаголници, шестоаголници итн

На LejlaD, dunika, stetoskop и 5 други им се допаѓа ова.
  20. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    А што е разликата меѓу швалерај и сексуална врска?

На Tajnaotrovna, M&M, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.