Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.049
    Допаѓања:
    154.401
    Оф нема некој што не си рекол требаше или не требаше нешто да направам во минатото. Ех кога би се вратила 20тина години и да сум со овој памет. На приватен план не би сакала да е инаку нешто многу ама се останато....

На Ane-Goki1, Alishan30, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Сите си имаме грешки од минатото или работи што (не) требало да ги направиме...
    Ама подобро е таму да ги закопаме.. требаше ова, требаше она.. е да требало, ама тогаш толку сме знаеле/можеле..
    Сега ако се исправа тоа, да го исправиме..ако не, да не ги правиме истите грешки од минатото...

Ајде на палачинки..
    Ги ставив во ФИ ама и тука да ве почастам:D
    Му викам на мојов - ми се јадат палачинки. Ми вика - направи. И од досада земав сите во различни бои... се гледа колку ми беше досаден денов, нели?:rofl:
    20181104_194205.jpg

На Ane-Goki1, Tajnaotrovna, ♡BuBaLe♡ и 28 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.049
    Допаѓања:
    154.401
    Со што ги обои?, јас еднаш направив розеви и сини со прехрамбена боја демек да им биде интересно на децава ама не беа одушевени, чудно ги гледаа, вајда не им личеа на нешто за јадење :)

На Ane-Goki1, Alishan30, Milobebence и 8 други им се допаѓа ова.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Толку ми е глуп денов Недела,од секогаш,така и ке остане.
    Со маж ми се срчкав за глупост,буквално од досада.Ми фали нешто во животов,се тешам дека е дете,оставам на времето да покаже.
    Исто во вакви денови ми фали да сум во Мк,да отидам до кај мајка ми,да пиеме турско,и да ми каже збор-два проценувајќи со поглед дека не ми се сите овци на број.

На тема задушница,мојот став е дека нема потреба гробното место да личи на софра,да за раздавање ама не мора да е баш таму.
    Јас носам цвеќе,свеќа,вода за да измијам слика/споменик,и на бабче и палам цигарче редовно.

Ајде убава вечер:hug:

На Ane-Goki1, Tajnaotrovna, Alishan30 и 21 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.757
    Витамина и глушецот парт 2.

Бевме во маркет, се враќам и идам у вц, ко онај пат исто. Завршив работа нели и пуштив тушот само што го оставив така да тече и да излезам до др соба глушецот срипа, леле луѓе ме акна по нога колку што беше он уплашен толку и јас :worried::worried::worried:
    Почнав да цркам од самата помисла на гадно еза да не ми рипне цркам ко улава маж се дере не цркај де само глушец мал е тоа од тука исплашив дете почна да плаче оно :worried::worried: се исплаши од мене и вика буба буба но но буба и црка
    Маж фати зема џогерот ќе го тепал накострешен овој фатил да бега и излегол изгледа од преку врата дека маж отворил одма вратата :worried::worried::worried:

Сабајле лепевме со силикон дупката од судоперот дека видов оти има осрабо кај кантите ама не маж вика дека улаваат од кадата од дупчето за вода :worried::worried::worried:
    И се таму го среќавам
    Леле му викам замисли се тушираж и он излава :whew::whew::whew:
    Ужас
    Уфф

И така седиме и си мислиме му викам а што ако не беше дома јас инстиктивно цркам од страв и еза еми ако не си дома утре и он дојде пак уффф

Станот ми е реновиран значи што се дешава не знам
    И бевме одлучни да ги мењаме ама сега сме уште повеќе
    Не сакам да живеам со глуфци
    Една уста на имаат за пари за капар за све и свашта и за услови чиниш не знам на клада те ставаат мисловно чудо е стан да најдеш човече а од друга страна кои услови ги нудат?!
    И така решив утре да и ѕвонам на жената од агенција и се ова да и го кажам ќе отворам уста на олкава време е више доста молчам и ќе барам друго сетики је излезе нешто за некој месец
    Само да се спасам од глуфците

Значи затнавме сифонот затнавме и таа дупката од када и амин нејку да ги видааааам :@:@:@

На Ane-Goki1, Tajnaotrovna, Alishan30 и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Прехрамбени бои на Др.еткер:D од германија ги домкнав(facepalm) пошо кај нас само црвена и сина имам видено..
    Со црната интересен ми излезе колачот:rofl: баш како што сака моков..црно па се невиди(facepalm)
    Screenshot_20181104-210544.png Screenshot_20181104-210616.png

На Ane-Goki1, ♡BuBaLe♡, Alishan30 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    А зошто @Dust е на роаминг?
    Јад ум немам од тој роаминг. Еднаш окркав 250 фунти сметка за интернет во роаминг и веќе се пазам од далеку.

А кога сум на мкд број, редовно барем 200 денари ми зема, еднаш 1000че летна дури приметам дека на роаминг сурфам

На Ane-Goki1, Annath, Sesil и 5 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.720
    Допаѓања:
    213.613
    @vitamina не сакам ни јас да ѓи видам,после ланската голгота со ,,него,,мишко де,сеуште низ дома ми тропа се нешто(facepalm),раат не сум.Сите на шопинг одат преку ден,ние двајца со синко навечер,само што си дојдовме од Верото,ме штави парфем и дезодоранс,плус рексона,ако нека е само здрав и жив.Немав ни минутка време преку ден,старите,готвење за сите,дрвата се досредија и летна денот.Цигарчиња треба да си виткам,а ваму и туш да се мавни,на жена да заличам,а како би се оптегнала на тераса со кафе и :smoke:,туку да се средам терасата не ми бега.@Dust убави боите,на едната слика гледам макаронс,еднаш пробав да ги направам не ми излегоа како што се надевав,ама се изедоа,кај нас благо не преноќева:D

На Ane-Goki1, Alishan30, Milobebence и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Имам германски и македонски број на телефонов:D дуал сим..
    Сега сим 1 ми е во функција т.е македонскиот број, сим 2 е германскиот(facepalm)
    Порано и на германскиот ми беше виберот, три телефони носев со мене додека се оправам со овие телефони со дуал сим:rofl:
    Вибрира тел во ташна, ги вадам сите 3 ..ме гледаат луѓе и си викаат оваа не е со сите(facepalm) еден краток период морав и 4 телефони да носам:D
    Сега носам 2.
    Screenshot_20181104-213234.png

Богами ќе почекаат тие додека ги усовршам хах
    А и не се мн барани кај мене..

На Ane-Goki1, Alishan30, Milobebence и 9 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.757
    Изгледами глуфците влегуваат од шољата
    И знаете што више јас таму нема да седнам:sweat:;(
    И ако знае некој чаре да ми каже.

11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ова не ти требаше...:|
    :nod:
    Може будала ќе ме направите, ама понеделникот ми е стопати поубав од неделата. :tmi:

Има работи кои би сакал да бидат поинаку. Мислам дека сите луѓе го имаме ова чувство. Она што го имам приметено кај себе е промената на карактерната особина. Ама ако, вака ми е поубаво.
    Макаронс и јас сакам да правам, ама не знам како се прават и не знам каде да најдам такви разни бои. Ако некоја знае некоја рецепта нека ми испрати. ^_^

На Ane-Goki1, Alishan30, Milobebence и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Држи го капакот затворен не се толку силни да излезат..
    Освен ако не е џери у прашање туку стаорец од еден метар:D
    Ставете стапици во купатило..

На Ane-Goki1, Alishan30, Milobebence и 11 други им се допаѓа ова.
  13. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @vitamina
    земи си мачка сигурно ќе ти ги избрка ......или купи си едни црвенкасти коцки за глодари . или нешто сл.....и стави ги насекаде кај што малото не може да фаќа....во секој случај језиво;(, ама проблемот може и да е од цела зграда од дното ....уф....

14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.757
    Џери се.
    И што ако заклопам кога ќе отклопам ќе истрча и срцев удар ќе добијам :worried:
    И замисли додека седам на шоња излезе ајјјј налет више

Ќе ѕвонам утре у агенција нека дојдат нека се справуваат не за џабе брдо пари им дадов нека ставаат отров

Јас сеа киселина ставив

На Ane-Goki1, Milobebence, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.720
    Допаѓања:
    213.613
    Витаминче само немој да ставаш од тоа отровот во пакетче или коцка.кај нас ѓи изеде сите,на крај нај голема беља ме снајде,пукна,смрдеа,крв и што уште не.Кревет фрливме скоро нов,на него пукна,цела соба ја ојадисавме наново,пакети дезинтали и доместоси потрошив за чистење на секаде оти шубе ми беше.Не ми е да те уплашам,туку ако можиш со стапици пробај,кај нас не се фаќаше,итар,го туркаше јадењето од нив,јадеше и бегаше:tmi:.Ви скапав кукање тогаш,се што предложивте пробав-без успех,овие мишковците денешни небаре доктори на науки се(facepalm)

На Ane-Goki1, Alishan30, NarCis@ и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.038
    816 мислења... 41 страница (facepalm) :(

cup-of-coffee-with-heart_46949620.jpg И мене ми недостасува вечерното кафе со Вас :hug:

Да, читам книги, но само пред спиење... Времето резервирано за +/- 40 е друг дел од вечерта :)
    Ноо, некако во последно време ми недостасуваат неколку часа од денот... се скратиле оние стари 24 часа!
    Да, да, скратени се деновите, јас сум уште иста, брза, спретна, згодна и неопходна 8) :D
    Понекогаш кога пијам кафе сама на тераса Ве читкам од телефон... но не пишувам, повеќе си го „поштувам“ компјутерот за пишување мислења :tmi:

Да почeстам за мојот мал јубилеј на Фемина... 5 години :f:

razni-dogadjaji-26.jpg

Ииии...

33555713-torta-de-cumpleaños-con-el-número-4-vela-encendida-.jpg

Среќен 4-ти роденден +/- 40 :inlove:

Поздрав до @lunicka за прекрасната идеја :hug: :f:
    Поздрав до сите мили ликови кои што не дружеа на темава, а сега веќе не... Се надевам дека повторно ке ни се придружат @ozbilnazena @sanjaeva @joy1 @galapce @danichap @ALISA0000 @toogood @MilaP @promeneta @simonka93 @Bridget ...
    и уште мнооогу други :hug::f:

ПС1 Додека пишував Фемина ме награди со трофеј 5-та годишнина... Ааа, јас си помислив ме заборавиле!
    Маа, каснат два дена ]:)

ПС2 Да прочитам малку наназад на темава, да видам дали сте биле умни :)

Последна измена: 4 ноември 2018
    На Ane-Goki1, Tajnaotrovna, Alishan30 и 22 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.049
    Допаѓања:
    154.401
    Аман бе пак :worried:, леле те читам и уплав ме фаќа. Ај мож ќе отрпнеш вака:D, се зезам. Море земете си мачка не му ја мисли ем дете ќе си има другарче. Братучетка ми се во куќа и порано имаа мака со глувци, како почнаа да чуваат мачки не им влагаат веќе, по подруми гарант хи има ама бар дома не им се бутаат. Ама еднаш мачката и донесе еден утепан дома со цел памет :envy:
    Едвај издржав да не заспијам со деца, имам уште една машина да ја дочекам да спружам а се мислам кај даги спружам :wasntme:

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Ехее.. колку глувци имам видено да ми претрчуваат пред мене-зад мене....
    Првата година во новоизградената куќа.... цело време имаше глувци...
    Ама нон-стоп!

Ајде.. Не е ништо страшно.. во цел живот, еден глушец да ви влези дома :D

На прашањето од Рефка: Нема ништо што сум мислела, а не сум рекла.

19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Глувците може од тоалет да излезат???? Џизс. Како да не ми беа доволни оние документарките со змии што излегуваат од тоалет :|
    Витамина сигурно цел објект има ист проблем, газдите треба да си викнат служба за чистење. Ако можеш искомуницирај со комшии дали имаат сличен проблем, повеќе луѓе се погласни може побрзо ќе се реши ако се реагира и групно

На Ane-Goki1, Alishan30, Milobebence и 13 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.757
    Мачка не можам да земам
    Глифците влагаат од шољата :puke:
    Мали се имаат гнездо сигурно
    Фатив шоњата ја заклопов и ставив детергент да теже
    И нека стои така
    И и пишав у агенција дека сакам нов стан и дека радо ќе и платам само да ми најдат и она вика ок утре ќе ти ѕвонам и вика ѕвони на газдата разберете се со него
    Ќе ѕвонам утре не знам нека дојде нека види што ќе прави
    Ова со сиот памет ми вика снимај видео викам какво видео ма ја коа го видам почнам да цркам од уплав и од гадно видео ќе правам боже јас знам кога ќе го видам (facepalm)

Ми кажа една пријателка дека викале од општина се јавувале и доаѓале не знам по некои шахти ставале отров

Па ќе видиме
    Леле уште ова ми фалеше луѓе (facepalm)(facepalm)(facepalm)

На Ane-Goki1, Alishan30, Milobebence и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.