Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

:D Абе не е поголем од тебе бе Витаминче :hug:

Milobebence, Annath, mareane and 2 others like this.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

И јас не верував маж ми преска кога му спомнав вика нема шанси ама тоа немарно ми го рекол да не паничам сигурно јас мислев од лада излегуваат и затнав и викам крај
    Ама...
    Утре ќе прашам комшиите и ќе ѕвонам на газдата и нека видат што ќе прават а јас веќе шоља не отклопувам имам биде и таму ќе вршам потреби и крај
    Ебате живото уффф ми се гади уште.

Ane-Goki1, Alishan30, NarCis@ and 7 others like this.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Абе замисли седам така ко што си седам 5 минути и оп излага преку мене трчи ајјјјј не не нема шанси тоа лелелееее ако ми се случи такво нешто ќе умрам на лице место
    Можно ли е тоа луѓе????

4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

и јас имам чуено дека од шоља излегуваат и баш од истото има уплав.. што ако ме гризне таму доле
    чаре не знам ама прогуглај и види кој начин е најдобар за со дете.

праам ручек за утре и се крстам дете да заспие бар до 11

вие арни?

5. malerozna

malerozna Форумски идол

@Dust ептен мултитаскинг си.
    И јас влечам 2 телефони, наскоро само на 1 ќе се оставам. Наредните телефони планирам во кеш да ги земам, да не мора 2 години претплата да плаќам.

Се прибрав, ама ич не ми се готви. Планирам од утре на ун диета, колку што се може.
    Денес еден куп благо купив, колегата бил на диета, па јас пола сама го изедов. Рестото ќе го чувам на јх ден да го јадам. Морам да сменам нешто во исхраната, има вирус толку јак што и апчиња не помагаат. Не дека и лани не го фатив јас де, малер сум си. Дневно се разминувам со десетици илјади луѓе само на пат до работа.

Инаку кога сме кај старлетите, денес една типка, валда манекенка, во најголема гужва позираше пред камера во долна облека. Гужва од луѓе, автомобили, сите вадат телефони и ја сликаат, зјапаат во неа...

Дали би можеле таква јавна работа да работите, пред илјадници очи вперени во вас?

Дај сменете муабет од Џери, доста трауми ми беа од бубашвабите.
    Да не земам да ви раскажувам за блиски средби со змии ]:)

Шубе ми е во вц да си појдам сега. Наредно одење АК 47 ќе земам со мене 8)

6. kravce

kravce Форумски идол

Абе тие мали се, ама језиви се, башка што носат доста болести и во ниеден случај не се нешто што не бара внимание. Мува да е па ќе ја утепаш да не ти сере на леб, не па глушец што излегува од вц шоља. Треба да се види дали е изолиран случај, или е кај сите станари исто. Како и да е, мора да се реши

7. WildMk

WildMk Форумски идол

Зависи за што...
    За да рекламирам долен веш: Ни под разно.

И ти пак... ама си сериозна!
    Ми го пос*а вицот :(

:D

8. Ariel

Ariel Форумски идол

Не сакам да се јадосувам со нешта што требало да ги направам. Гледам да извлечам поука и да терам. Времето не се враќа.
    Ме нервираат луѓе што го користат “требаше”.

Со глувци сум имала блиски средби, ама најтешко ми беше кога се појавија во нов стан. Се радуваш на се ново околу тебе и одеднаш гледаш глушец.

Во недела секогаш ми фалат уште 2 саати да завршам се што сум планирала. Што укажува на моите “способности” за организирање на времето.

Вечерва ми фали време за учење, другите планови се остварени. Ај да поучам еден саат, па во кревет.

9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Требаше,да,одамна ама,сега ми е касно,па кога ќе ме навјасаат мисли со ше,гледам работа да си најдам,најчесто рмбам-познато ви е:tmi:,иначе на саатот треба да се обесам ако продолжам со тие мисли :x

10. WildMk

WildMk Форумски идол

:hug:

malerozna, LejlaD and Milobebence like this.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Јас немам проблем со „ше“,се што сум можела да направам кое зависи од мене сум направила како треба,не се каам за ниедна лично моја постапка,no животот не зависи само од тебе сам туку повеќе од околината,семејството,па и среќата или судбината донекаде,
    Јас имам проблем со “ќе“ односно „шта би било кад би било“.Е тоа кога почне да копа по нервите имам проблем.Јас едноставно имам страв од иднината...:|

Добро само јас ли не се плашам од глувци? Ако видам го тепам ако успеам,ако не никому ништо.Иако искрено дома не сум видела,освен во куќата кај што живеев под кирија баш последната недела пред да се селиме...Овде во станов не освен летово по скали дури до 4 беше качен ама за кај мене високо му се виде па се врати назад .
    И кога учев за приемен со една другарка кај неа во стан ,се имаше окучено некоја глувчица изгледа дека не живееа постојано,па може 15 Џери уловивме .Се лепеа на лепак а јас ги одлепував и фрлав.Другарката стоеше здрвена со нозете на кревет со денови...

@Val-Dim верувај вечерва на идење по пат те помислив ,ја нема да свари кафето.Исто како да сум се напила.Фала!:hug:
    Кога поминаа 4 години на темава незнам ама јас голем дел од вас ве чувствувам како блиски пријателки.:)

Деновиве шпартам нон стоп дома-болница и обично покасно идам после 10. час.Приметив дека градов постанува како град на духови,мтрвило,повеќе кучиња ке сретнеш од коли или луѓе...:)

12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

И јас се плашам од глувци. Денов бесконечен. Да фатам кревет може утре ќе е поарен. Имам две муви во дневнава:| и нив ги мразам.
    #негативенпост

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Ви го препорачувам да го гледате филмов:

The thirteenth floor

Како теоријата на Елон Маск ;)

14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Добро утро :) :coffee:

Да пишам некој ред, па ќе дочитам што дискутиравте вчера. :)

На глас се смеев! :D Извини :))) :hug:

@malerozna фин стражар имаш на работа :inlove: сигурно повеќе работи од тебе :P :)))

Се преместив во другата група! :party: Прво не сакаа, ама после откако објаснив што и како, се смилува директорот. Малце ми беше глупо да се жалам, ама при самата помисла да треба уште седум недели да одам на такви непродуктивни часови, не ни сакав да доаѓам повеќе..

Пак седнав на влажна трева, сигурно кошулата лом ми е направена. |( Глупача.

Протестите завршени, се врати градот во нормала. Неделава на мм му е роденден. Требаше на концерт да одиме, ама треба да одам до немачкиот конзулат да ги подигнам картите... ај, може друг концерт ќе има дента.

Не земав ништо од дома за јадење, тука ќе окапам цел ден, а ништо здраво не се продава во таа кафетерија... (facepalm) Луѓево овде исклучиво на џанк фуд живеат.

Имајте убав понеделник! :f:

Ane-Goki1, Mr. Right, Peco and 21 others like this.
  15. BearMe

BearMe Популарен член

Добро утро и имајте убава недела :)
    На "ше" тема, гледајте го "About Time". Го спомнав и пред некој ден, ама ептен е на темава

16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Добро утро
    Кафе дупла доза и цигара за цигара. Дете спие мајка кај и да е ќе дојде. Се нашљакав со пудра од мостра. Да пробам некоја нова. која и да беше арна е ама мн кречосана се осеќам. не дека алверде нешо помалку ме кречосува.
    Ладно утрово. сончево а ладно. Се мислам дали јакна зимска да облечам.
    За 'требаше-можев' сум прва класа. Низ нос се си вадев до пред некое време. сеа малце посмирена со себе сум за што пред месец дена се убедив за една битна раб дека не сум згрешила. Дури и запрепастена онаква -ќути кујзнае што мака сеа ќе си имаше да изиграше така. :rofl:

СВ да не ми се извинува зашто џумката не ми е од неа :rofl:
    убав ден да имате :*

17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Д.утро и од нас.

Не се каЈам за ништо у е.аниов живот-како сум мислела -така сум правела .Толкав капацитет сум имала у дадениот момент -и спрема тоа така сум постапувала.

Смрзнав утрово.
    Ни клима незнаев да си пуштам у кола .Предност на трчањево мое ,освен финансиите ,е што сум ко ,,џамбаз " кога се коли у прашање .|(
    Најјако од се-сама си потпишувам полномоштво (facepalm)

Ај :* убав ден имајте,мојов тапа е :|....чекам сонце да огрее ....

18. referentka

referentka Moderator Staff Member

Добро утро

Не се каам ни јас, ама секогаш отппосле ми текнува што трбало да вратам на некого во муабет:D

Понеделнички слушам како се јадат колешки:devil:
    Помеѓу некои луѓе едноставно не се појавува ,,хемија,, и не се трпат]:)
    Ги сфаќам.
    И јас не трпам некого, и мене некој не ме трпи, ама јас тоа покажување на нетрпение го сметам за лична слабост.
    И да не го трпам некого, нема да покажам јавно.Ако знам дека не ме трпи некој, се држам понастрана.Не се кочоперчам пред него, не противречам а и не разговарам многу со таквиот.

Ривалство.
    А нема потреба од толку многу.
    Секој си го добива заслуженото:)

Уште сабајлечки исфилозофирав, ај сега да видам што се содржи хартијава на биро.Денес не очекувам наплив на работа.

Ane-Goki1, Mr. Right, JuLleE and 22 others like this.
  19. SV1911

SV1911 Форумски идол

About Time ми е еден од омилените филмови. Кој знае колку пати го имам изгледано. Башка семејната куќа им е сон, покрај океан.. прекраснотии!

Си го потопив телефонот во вода. Се лизна од лавабото додека ги миев рацете. За чудо, ништо не му е. Барем за сега. :)))) Маж и така планираше нов телефон. :angel:

На тема "требаше" се ребрав себе си долго време и конечно се помирив дека времето не се враќа назад и подобро би било да се фокусирам на денешниот ден.

Направив куп грешки, сигурно уште многу повеќе ќе направам во иднина, ама тоа е, додека сум жива ќе учам, така еволуираме.

Од глувци не ми е страв, ептен ми се мили дури. Стаорците малце ми се језиви, ама не се споредуваат со бубашвабите. Фобија имам од нив. Гадни створења! Сигурно истото го мислат и за нас. :D

На Ириска мачето денес полни 3 месеци. :inlove: Душа портокалова, ептен е меден. Јаде како да желудникот му нема дно :D, секогаш бара нешто да џвака. Дури муви лови :)))) да го пуштам кај папагалите на комшиите, само пердуви ќе останат изгледа. :?:

Се гледа дека ми е досадно штом наоѓам време на час да пишувам реферати.. :drunk:

Едвај чекам една доза јако ккафе да се напијам, очиве не ме држат веќе. Останав до пет сабајле читајќи книга. Кога ќе фатам да читам нешто интересно не знам да престанам, па затоа се успав поштено и сум ко да ме исфрлила поплава. :tmi:

20. dunika

dunika Форумски идол

Добро утро

На тема “ше” и ја ко Рефка,се јадам ако не сум реплицирала посочно у моментот,инаку не,не се замарам за тоа што не можам да го сменам.
    На “ќе” се фокусирам повеќе,бидејќи сум контрол-фрик.
    Нема спонтаност,и оставање на времето кај мене.

Туку,сабајле пиејќи кафе ми текна дека мајка ми кога била на мои години,јас сум била 4то одд:o.Не можам да си скопчам како,се потсмевнувам од сабајле.После ке ја прашам кај и бил паметот:D

Пак нови “проблеми” со м.м.Треба да поместуваме одмор во Мк за 2019,па мојот став е 2недели со авион,неговиот 3 нед со кола(lalala)
    Не можам ни да ви опишам колку ме замара ова секое одење,ми иде да се вратам засекогаш и фајрон.
    И сите мажи балканци се вакви,квичат по Македонија,а речи им да се вратат -трт]:)

Ајде убав ден:l:

Thread Status:
Not open for further replies.