Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.188
    Луѓенца помош ме чешаше окото и сега ми отече капакот што да му ставам?
    Валда ме каснал комарец или пајак друго не знам што би можело да биде.

2. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Има повеќе видови на баџија, моето е уствари пржен зеленчук, deep fried vegetables брокули карфиол морковчиња.
    Посолени со посебна дол, нешто како нашата вегета. Ептен го мени вкусот на храната.
    Јас се јадев без јогурт, изгор луто, така ми беше најслатко. Ама сега одамна немам јадено, што на чоритзо фучам. Добивам желба за индиско сега. Кај ме потсети. Самоса, спринг ролс ептен се популарни тука. Даал никогаш не пробав, бојата ме одбива.

И рибата вкусно ја правеа, мрсничко, крцкаво, соленко...
    Прво ми беше чудно како можат да се вегетаријанци и да се дебели. После сфатив.

Огладнев сега. По маркетите има канапеа со неколку врсти индиско, ќе барам утре.

На Ane-Goki1, Dust, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Да, бојата е блјак, ама вкусно е, ептен. Дома правам даал, ама го менувам рецептот како ќе ми текне, битно миксот зачини го ставам. :D

Тука на вегетаријанска храна се поправив 10+ кг. :tmi:

Леле, тие спринг ролс... Среќа се најадов шпагети, ќе го терав мм да иде да ми купи. :D

Доста збориме за храна, @NarCis@ ако не се лажам уште е на диета. :P :D

На Ane-Goki1, Alishan30, Dust и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.180
    Убај мачињава, машала надарена таа одоздола.
    Доста бре за јадење...среќа за индиско зборите, ич немам иштав да пробам, ко ќе ги видам со раце дека јадат и мацкаат...бљак.
    Зш јас и леб и ајвар јадам со нож и вилушка, демек од големото добро утро :P

На Ane-Goki1, Peco, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Си имам спринг ролс во фрижидерот. Со свит енд сауер сос, ауу, сон ми се. И дак ролс имам. Среќа никој не ми ги сака па сама си мацкам.

Ајде толку зборење за храна одам пица да си каснам јас :D

@NarCis@ извини, од утре и јас ќе диетувам со тебе.

Инаку јас скоро се јадам со нож и вилушка, па и пица и пастрамајлија. Во мое село викаат се што е женски род се јадело со рака. Јас не можам. Едно време јадев де, од нога. Ама веќе не.

На Ane-Goki1, bittersweet, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Кога сме кај храна баш сега размислував дал да направам проја или перничиња пржени :D

На Dust, NarCis@, SV1911 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Што е ова? :?: :pizza:

На Mr. Right, LejlaD, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Тие што се како мекици само ги сечам на коцки и ги пржам во врело масло :)

На Annath, mareane, Mr. Right и 3 други им се допаѓа ова.
  9. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    7.444
    Mnogu temi ste svrele.
    Na moi godini majka mi baba bese, a jas tinejgerka vospituvam.
    Na grobista odam na pogrebi I pred ili posle zadushnica.Sekogas koga idam Na zadushnica mnogu koloni I guzva, a I so tolku narod samo uste pogolema nervoza mi stvara .Sveki, cveke I nesto pakuvano nosam. Obicno so majka idam.
    Ne razmisluvam za minato mnogu.Edinstveno mi e maka sto mnogu pocituvav, shto se nervirav vo sebe I dozvoluvav da me gazat I da me nerviraat.No nauciv lekcija.
    Mlada I neiskusna, trenirana na poslushnost , taka trebalo da bide. Za idninata prestanav da pravam planovi, za da ne se razocharuvam. Nemam golemi zahtevi nitu zelbi.Nekako vozrasta so nosi pomiruvanje na se sto sakam I sto mozam vo odnos na realnosta. Ne mi e bitno nisto osven idninata na deteto na koja mnogu ne mozam da deluvam. Prijateli imam malku , ostanatite se tuka samo dodeka im trebam. Podobro e jas da im trebam odkolku tie mene da mi zatrebaat.

На Ane-Goki1, Annath, SV1911 и 16 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.716
    Допаѓања:
    213.596
    Ако имаш време претрчај до апотека,ке ти дадат нешто за да намачкаш,друго не би знаела што да те советувам,со помин да е само што побрзо:hug:

На Ane-Goki1, Annath, NarCis@ и 6 други им се допаѓа ова.
  11. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    @Milobebence свари чај од камилица, ама појак. Стави ја ќесичката во шолја за кафе и попари ја. Остави го да се излади и млако или ладно потопи во него памучен или слично и држи го на окото. Би требало малку да го потсмири

На Annath, NarCis@, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.188
    Благодарам за советот одма ќе направам.
    @LejlaD ти благодарам и на тебе за советот :hug:

На Annath, NarCis@, WORRIED.BT и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Бррр...на @dunika мислењето за глувците..]:)
    Му читам на мојов и ми вика - would you like a rat burger?8-|
    И колку ми требеше:puke: не знам следен пат кога ќе јадам бургер(facepalm)
    А богами и мусака и лазањи:D

Мислев денес ќе тргнам еден товар од грб, ама тоа утре ќе биде |(
    Го исклучив едниот телефон, нема вибер да титка веќе ден ипол.. се осеќам ептен убаво:D

Си направив топло чоколадо и сега си пијуцкаме со мојов..пица лепчиња сакав да правам па ќе видиме.. ние ручек доручек вечера некако се во едно јадеме:D

На Ane-Goki1, Annath, NarCis@ и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Денес една ми застана на нос и на уФце. :@ Таа тепалката ептен ти е фенси. :wasntme:
    И среќен празник. :D

Ве исчитав и ве излајкав.
    Погадно створење од змија не постои. Среќа немам видено во живо како изгледа. Некој пат си пуштам на Јутјуб да ги гледам. Последно гледав како еден питон изеде мачка и ја исповраќа после. :puke:

Веќе два дена како ме боли грлово. Не е таква болка кога ќе настинете и ве гребе. Ме боли само кога јадам и ја голтам храната. Не знам од што така. Да не е крајник? :?:
    Утре ќе се шишам. :emo:
    Очи ми се затвараат, а нема ни 10. |-)

На Ane-Goki1, Annath, NarCis@ и 15 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Јас такви морбидни работи нит гледам нит слушам. Оти после психата ме мава ужасно .
    Ете и на глава ми дојде ама газдата вика деканод шољата немало шанси да ислегуваат и маж вика вика се лизга таму плус вода има многу плус многу цефки за искачување
    Еве не знам
    Кој ми наби психа у вц да не отидам (facepalm)
    Цел ден гледам пазам #смајлиШтоСамСебеСиСеКрсти и така.
    Чудна сум знам ама морбидно ми е.

Не ви кажав дека под умивалник чувам селекции на ѓубре и тамо наоѓав каки од глуфци имаше и дупка и ја затнавме да се бе од таму глуфците а?
    Ама зашо два пати и вц ги наоѓам
    Ако некој е попаметен од мене еве нека ми одговори:|
    2 пати има каки од глушец под судоперот и два пати наоѓам глушец ама у вц?
    :^):^):^)

Толку глава ми пукна.
    Нека одмине неделата да тргнеме да разладам мозок неке да е на лошо :makeup:

На Ane-Goki1, Annath, NarCis@ и 5 други им се допаѓа ова.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    @Mr. Right мистерчо не ме нервирај,и тебе ке ти купам змивче]:).Шо е оно криво за формата во која егзистира,душа е:angel:

Утре ке ви сликнам Insect Snack(суви бубачки во чашка)има и бургери,и барови од инсекти,не знам само кој ги купува.Бубашвабите(cockroach) биле многу вкусни и чисти,ако се хранети со свеж зеленчук и овошје.Лани ги легализираа и одобрија за производство и продажба во државава,во УСА и Англија мислам ги има поодамна.
    Што сте по професија?
    -Бубашвабар:D

На Ane-Goki1, petunija77, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.044
    Допаѓања:
    154.354
    Да те пратиме во Австралија да разбиеш страв од змии. Отвори на интернет да видиш што се може таму да начекаш оо купатила, сигурно не во Мелбурн и Сиднеј ама по други места мора да е језивко.
    Што се затеравме со језиви муабети :worried:
    @Bozica1980 среќен празник :emo: (нема емотикон со црвена коса :)). И јас имав период кога многу сакав црвена коса и мислам сите можни нијанси ги поминав. Сега веќе ми е пројден ќејфот ама си има некоја убавина :makeup:
    Немам ништо друго паметно и непаметно да кажам. Си легнав уште у 9:30 не сум заспана ама немам намера да мрдам. Ми се спие а плус вака и најуспешно избегнувам неизбежбо преждерување :pizza:

На Ane-Goki1, Annath, NarCis@ и 14 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.044
    Допаѓања:
    154.354
    Гад дем Дуника, ова постов твој (а богами и оној другион) е уште поуспешен начин да не се јаде и да се утепа апетит. Ќе те частат тие што се на диета :puke:

На Ane-Goki1, Annath, NarCis@ и 9 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.716
    Допаѓања:
    213.596
    Мислам дека ви кажав за синко кој проба гиро со инсекти додека беше во УСА,не биле лоши беше коментарот,крцкави,троа тоа ноџињата низ заби се плеткале,дури и документирано со слика ни прати:tmi:

На Ane-Goki1, NarCis@, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    @Mr. Right личи на воспалено грло ова твоето.пробај со лути бомбони и топли напитоци;)

@Milobebence камилица од скоро не се става на око.можеби смирува но исто така и ги хране бактериите.можеш да ставеш ладни облози или мраз и да се напиеш антихистаминик превентивно:)

@WORRIED.BT Анат убаво ти одговорила.јас сепак сметам дека супер е крвната слика на ќерето.тоа се мали разлики во параметрите кои не се страшни:)

Сега Добра вечер.дури сега се враќам од работа.ви излајкав па да пишам и јас.
    Вчера во Ск убаво си поседивме,сестра гушкав-машала си расте. До касно муабетевме,а мажите незнам колку пиво испијА:D

Сабајлево по болници-го мразам Клинички Центар.толку гужва.закажана во 8, влегов дури во 10:30 ч. на преглед. Битно помина,се вратив и продолжив од 13ч на работа до сега.мртва уморна,многу гужва имаше:devil:

настана проблем со итната помош во моето село
    Сите матични кои сме во приватно здравство сме присилени да работиме во итната медицинска помош-немале доктори.сите им биле на специјализација.за смешна цена и приправност на мобилен.2 работи да работиме-дежурство па утре ден на работа во амбулантите.па каде бре вака?:@имавме сега состанок и сите едногласно одбивме од матичните.утре сме на состанок во Ск со Филипче,па ќе видеме што ќе не крстат:(битно тука не се издржува од работа а не пак да го мешаат приватно и јавно здравство
    Морав да се искажам.ме дрма оваа вест деновиве:(

За раздавањето-на гробишта не одам.но секогаш наоѓам прилика да купам нешто на вработените на работа,доручек или нешто закуска и да спомнам да си земат за душа.да се најде некому.незнам да се однесувам на гробишта-многу трапаво се чувствувам таму:^)

Добра ноќ на сите.:hai:
    утре сум прва смена.сите бараат упат за вакцинирање на мој термин.што им требаше да спомнат на вестите|(

Поздрав:*

На Ane-Goki1, Annath, NarCis@ и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.