1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.275
    Допаѓања:
    67.881
    Банирана е Далерон на еден месец од цел форум поради навреди, не би да навлегувам понатаму, нема потреба. Доколку потоа сака да пишува во склоп на правилата нејзино си е, доколку не банот ќе биде перманентен и тоа е тоа.
    Ве замолувам другиве да не се полни темава со негативни постови, не им е местото тука, а и да не ве бришам, продолжете си со муабетот. :)

На vitamina, mareane, Bozica1980 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Да го пратам мм таму, ваму ништо не ми носи, никој не му дава.;(:wasntme:

Во контекст на муабетот за подароците од други, се додека не му најдам гаќа во панталоните (женски, машки, да не дискриминирам:rofl:) не му се секирам.:lol:

@mareane среќна годишница, нека ви се множат.

@Sky-butterfly среќен роденден, сите желби да ти се исполнат.:party:
    :^:

@MacenceEna честито крштевка на малиот и среќна годишница.:clap:

Вчера се исчистивме со мм, пивнавме и кока кола успат дека сами да искористиме,:P:lol: кога завршивме му викам на мм да сликаме како ни свети куќата за успомен и дуго сечање:rofl:, дечките само што дојдоа дома сеееееееееее растурија.;(:lol:

Сабајле ме буди Конта со цицееееееееее, вика се дери на цел глас, земал прслук од сушарата, си го ставил врз пижамата кај што треба да стои и вика цицееееееееееее, тој цицкар на татко му ќе биде.(facepalm)(facepalm)

Мене лани ми беше седмата година од кога живееме заедно, како дојде така си пројде, ништо посебно не почувствував, ни подобро, ни полошо.:lol::lol:
    Во брак сме четири години и тогаш кога се потпишавме во матично ништо посебно не ми се смени освен што станав од госпоѓица, госпоѓа(facepalm) во официјалните документи а и што му го додадов презимето, вака во секојдневниот живот ништо не ми смени тоа парче хартија.
    Инаку се сложувам со Дани, изборот што го имав на 20 и некоја и таа на 27 ми се спротивни како денот и ноќта, зрелоста и искуството си го прават своето и ако влегуваш во врска и брак со некој со отворени очи тогаш ќе успее бракот ако влегуваш со розеви наочари, затворени очи, тогаш еден ден кога ќе ги отвориш почнуваат проблемите.
    Задоволна сум со изборот, си имаме како и сите други проблеми ама ги надминуваме и продолжуваме понатаму, го сакам, ме сака, се почитуваме, имаме разбирање, страст има не изгорела, си пиеме редовно кока-кола:P а тое е најбитен услов за среќен маж (брак).:rofl:

На Val-Dim, Peco, vitamina и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Знаеш како велат - „чистата совест е најмеката перница“. Верувам дека татко ти се водел по тоа ;) исто како и татко ми - беше на високи раководни функции во една позната фабрика уште во времето на бившата СФРЈ, никогаш не ја злоупотреби позицијата и поради тоа ја загуби работата. Најде друга, барем да истера до пензија, ама никогаш ништо не зеде за себе, не дека не можеше, не сакаше. Секогаш ми велеше, „сакам мирно да спијам навечер„. Сега го разбирам, и јас си терам на тој начин - можеби не е соодветен за денешниов начин на живот, ама ми одговара вака.

За банот не знам, ама сигурно ептен и скиснало на Далеронка... ни прва ни последна... дали ќе се врати кога ќе помине забраната, нејзино право.

На Val-Dim, ozbilnazena, vitamina и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро.

@Sky-butterfly и мене ноќта ми беше иста. Дали саат време сон врзавме со малата.
    Сега пијам кафе па незнам што попрво да правам, дали да спијам или да подработам по дома. (facepalm)

На тема подароци, јас кога завршувам негде работа за што е платен службеникот или медицинското лице, не осеќам потреба да дадам нешто. Си добиваат плата нели.
    Ако ми завршат услуга затоа што сакаат, на пример пред извесно време ми ставија инекција што по правило требаше гинеколог да ми ја стави, а овој беше на одмор, па јас благодарна што не ме вратија на плус 40 степени, се заблагодарив со благо и кафе. Сметав дека треба.
    Друго, кога магистрирав исто почастив како што се наметнува непишано правило. Зашто не ми е јасно? Трудот јас сум го пишувала. Професорите во комисијата највероватно не се ни сеќаваат на мене после 5 години студирање. Ниту пак посветиле повеќе од 5 мин на читање и разглабање на мојот труд. Нејсе..

Кај мене на работа обично на тие што ќе им учинам, не носат ништо, ни едно чоколадо стограмско.
    Не барам да се разбереме, ама кога сум направила напор да ти завршам работа за 1 месец за она што треба да чекаш една година, па боже мој, кажи барем фала. Обично таквите не знаат да ценат. Не ми е мене наредено од купот на предмети баш неговиот ( што по игра на случајот е најнов ) и да го решам најбрзо што можам. Наредено ми е да ги решавам предметите како што се поднесувани.

Најчесто тие кои си чекале по редовен пат да бидне работата, носат на крај кафе или чоколадо. Секогаш им ги враќам. Дури и глупаво од моја страна затоа што на крај ти го оставаат на биро. Па и нив сигурно им е глупаво да си го вратат во ташна кафето што ти го донеле. Пари никој не би ми понудил. На колешка и понудија, па ги избрка од канцеларија. :rofl:
    :rofl::rofl:
    И да, буџетари сме, ама изгледа со крстот на чело. Да земавме како што земале, до сега ќе возев Бетмобил. :devil::rofl:

Доста е муабети ,се заборавиви, детето си го запоставив. :rofl:

На Val-Dim, ozbilnazena, vitamina и 11 други им се допаѓа ова.
  5. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добар ден на сите

Јас изгледа многу сум пропуштила овие неколку дена:)
    Со закаснување @mareane честита годишнина, да ви се множат.
    @Sky-butterfly среќен роденден, се најубаво, сите желби да ти станат реалност.
    @MacenceEna среќна годишнина и честита крштевка на малото.

На vitamina, mareane, ninja35 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    Ве снема.
    КАј мене мевцето испадна добро како никогаш предходно. Арно ми викаше мама одамна за експресниов.

Манџичето е прсти да излижеш:lol:

На ozbilnazena, vitamina, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Штоќе ме има...
    Викендов имав чудно доживување и уште сум под импресија.
    Не ми се пишува на форумов.
    Само на тоа мислам.
    Од тоа доживување па навака почнаа да се дешаваат болести и други ,,спонтани,, работи на кои не сум помислила.

На vitamina, mareane, ninja35 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    ммммммммммммхххх мхххххххххх мхххххххххххххххх или мнјац мнјац мнјац

На ninja35, DVAANGELA и danichap им се допаѓа ова.
  9. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Замре темава.
    Штета. Толку убаво се дружевме.
    Мене ми фали пример @Mrs.Bass. Јави се златна. Многу ретко те има.
    Ама дури пишувам ми е страв дали ќе има некоја кавга после тоа.

На vitamina, mareane, galapce и 7 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    Ти затоа во темана за магии:tmi:.

На bittersweet, Annath, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Пропуштив да и кажам на Дани иако таа веќе се снашла.Притисокот мора да го испуштите зашто може да дојде до незгода.Пријатен ручек Дани.
    @referentka можеби треба да споделиш со нас,да најдеме чаре за импресијата.

Патем вториот казан наложен.Вечер сум пак на родителски.

На Peco, ozbilnazena, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Има и таква?
    За лонецот баш се мислев дали да купам. Ај пробај го ти па извести ме како е.

На Eli23, Annath, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Јас незнам што да мислам
    Јас не верувам во такви работи, ама луѓето со кои имавме средба не да веруваат туку постојано прераскажуваат такви работи и ме фати шубе.
    Незнам ни каде да се обратам да прашам дали некои работи се нормални и се знак за нешто.
    Дури некој може и да се под*бава со мене и да не осетам, навистина немам врска од тие работи и незнам како одат.

На mareane, Eli23, Glasna и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Подобро да не знаеш а и што ќе ти да знаеш луѓе кој живеат во заблуди и немаат што да прават се бават со такви срања (по мое)

На Eli23, Annath, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    Имав мала ``несреќа``неподигањето на тоа копчето што рече Нинџа, да испадне пареата. Али не беше прекасно:$.
    Инаку презадоволна. Не да му ја мислам да не е на многу тивко или јако па да претече, да не се занимавам со дигни/спушти капак и секако далеку побрзо.
    Мевцето никогаш не било толку меко. ПРвичниот впечаток е одличен.

Рефке немам искуство.
    Порано имав контакт со луѓе кои зборуваа такви работи, демек нив некој да не им прави...за после да сватам дека онис е најголемите штетници и злобни души.
    Не дозволувал негатвна енергија да ти наметнуваат и да ти влијае.

На mareane, galapce, ninja35 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    И јас од секогаш така сум мислела...дека немаат друга работа па тргнале по магии и врачари

На galapce, Eli23, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Толку сум позитивна и секогаш насмеана од душа и многу дозволувам да ми ,,пријде,, таа негативна енергија.
    Абе три дена раат дома немаме.

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Ја знаеш поговорката немал ѓаволот работа па си ги тепал децата. Така и овие одат копаат очи да нанесат некому зло со некој глупости а други пак замаени одат плаќаат пари верувајќи во паранои и глупости

На MilaP, Eli23, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    :mm:Sto ubavo Samo Petre be Druzi, drugi ve mazi gi snema moze gi karale od Doma :?:, Tuku da si ja Kazam makata be sum na rabota na boleduvanje sum od deneska, Maloto mi kaci temperatura I Toa dva dena e so taa pusta temperatura, sabajlevo go nosev na lekar mu dado antibiotic I mu zemaa krv, se nadevam pobrzi ke ozdrave :worried:

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Немојте и тука за магии и врачари... минатата недела имав една пациентка, завршив што завршив работа, и ме прашува дали сум верувала во гледање, гатање :?: јас и реков дека верувам само во Господ, се заврте и си замина. Ич не сум суеверна, ама ме ежат луѓе што прават такви работи...

иначе јас од „јарецов“ глава не можам да дигнам. Мислев дека го средив, ама тој изгледа сакал така да мислам :worried: На игнор ми е, ама упорен бреееееејјјјј :x уствари што го знам дали е јарец :?:

На ozbilnazena, mareane, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.