Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.393
    Допаѓања:
    183.559
    Ако даде маж, јас и на трето ќе одам :tmi: Може и пмс-то ќе го "реши" (waiting)

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.924
    Допаѓања:
    203.178
    Од кај знаеш...може бајчиња ќе се погодат :wasntme:

@NarCis@ пуста надеж...ама мислам дека полошо ќе биде... Бар кај мене. А за трето, не можам уште една операција да издржам физички. За второво три саати ме оперираа, а цезареа трае 30-45 минути.

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Читајќи ваши искуства во темата за мајчински муабети не верувам дека ќе бидам една од ретките со мирни деца. :D Посебно ако се погодат на мм кој бил :devil: ко мал... :x :D

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.924
    Допаѓања:
    203.178
    Не можеш да знаеш :devil:

На Ane-Goki1, JuLleE, Esmeralda-MD и 6 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.274
    Кажи, кажи Анке. Каков Ангел е она, не верувам дека ќе има лошки деца :inlove:

На Ane-Goki1, JuLleE, Esmeralda-MD и 9 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    не се потпирај на тоа. малиот ми е дааалеку од бесен а маш бил налет..

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  7. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Колку е уберот таму? Се надевам дека не е изгор скапо како тука. Плус па безобразни се, 6 фунти е да откажеш кола.

Дај раскажи повеќе за девојката. Баш ме интересира, од прва рака. Имам пријател од Пакистан, ама ништо не знаеше за Хунзите. За малку и дечко од таму ќе имав, ама на мување остана.

Добар ден. Денес сум домаќинка. Миев садови, чистев, сега готвам, после ќе перам... Не дека не може перална да пере и јас да готвам, ама па ми галами и не можам да си зборам на скајп.

За деца рано е, јас уште мене не можам да се гледам. За среќа во пмс имам само главоболка, стомак скоро ич, за разлика од други. Ама глава ме боли па за три стомаци, не знам кај терам тогаш. Како стареам, се по нервозна сум во пмс.

Ако некогаш имам дете, сакам да е бесно и лудо, а не ко мене јагне, па цел век да му играат оро на глава.

Денес си се напив кафе, ко за душа да ми се залепи. Сега пак сакам, ама нема. Утре на работа ќе пијам. Таман дури бев болна намалив некое кг, јадам тесто секој ден, па накачив пак.

@NarCis@ да каже колку ослабе од диетата, редно е и јас пак да се доведам во ред.
    И јас ко @Annath се одржавам на 70 и некое, ама моето некое е 79.9 :D
    Ко ке раѓам ќе станам 120, си знам. Еве готвам компири сега, вечер макарони ќе збркам 8) ун диета по мое терам, секој саат различно јадам

@mareane и @Esmeralda-MD држете се :*:*

@Bubce38 да пиши :hai:

Да си кажам, ептен си ве осеќам за блиски :hug:
    Не сум пијана, ама сите многу си ве сакам

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, mareane и 22 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    За женски болести ли зборите:?:
    Немам проблем со болки, освен понекогаш малку нервоза.
    Со Б6 + магнезиум решавам тоа.

Понекогаш криво ми е што ми поминаа фертилните дни:D
    Што убав осет, невидено и неповторливо:inlove:
    Ствараш нов живот, си правиш сама свои правила за тие 9 месеци, уживаш во вложувањето на полно внимание кон себе, мечтаеш и замислуваш, па се припремаш полека и....на крајот....конечниот чин:l:
    Незаборавно.

Ај доста се занесувам, да влезам во кујна да направам нешто корисно]:)
    За почеток салата

20181105_171225.jpg

На Ane-Goki1, Sexybaby86, Esmeralda-MD и 25 други им се допаѓа ова.
  9. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Црвена зелка и марула? Таква ли е салатата? @referentka ?
    Пред неколку години на слава кај пријатели јадев салата од црвена зелка и павлака....Многу чудна комбинација, али па зачудувачки вкусна и освежителна...Сигурно уште нешто ќе да имаше, некој зачин или олив оил...дамна беше, не паметам

Хелоу еврибади
    Одамна немав пишано, не сум ве заборавила, ваљда ни вие мене :D:D
    Една голема виртуелна гушка за сите вас, за двете женски од погоре со моментални проблеми а и за сите нас со кој поголеи, кој помали,
    Си викам раат не можеш да бидеш. Секогаш ќе има нешто за кое ќе толкуваш, ќе се јадеш, двоумиш, размислуваш...ќе те копка...Или ќе е за работа, или ќе е за деца и нивно здравје, или за деца и школо, или за брачен партнер, или за родители, или за финансии или за пријатели...
    Ама ваљда така треба да е животот.

Јас многу сакав многу деца, барем 3. После второво, а и онака шо вика Анатх, со две цезарии, се предомислив. Немам више толку живци.Малата ми ги изамортизира скрос....A ремонт на нерви не праеле...
    :lol::lol::lol:
    :D
    Со килограмите и јас се туку се тркам. Можам да ослабам, сум си покажала, ама пустото ем гурманка сум, ем нејќам да сум дебелка....Е тоа е малку тешко. Додуша пред 10-15 години не ми беше тешко, баш така и бев, ама се е менливо во животот па и килограмите :lol::lol::lol::lol:
    Убаво попладне имајте.
    Следи малку гужва во сообраќајот, ручек, садови, домашно, домот превртен наопачки, имам за пеглање- но не, благодарам, јас би излегла некаде....:D.Ај па мож маж ќе ме носи некаде :rofl:
    Чао рагаци

На Ane-Goki1, Tajnaotrovna, Sexybaby86 и 23 други им се допаѓа ова.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Здраво убави:hug:

Нема да сум “гадна” денеска(fingers)

Чудни 17 степени во градов,како тргнало околу новогодишната елка муви и комарци ке ми летаат]:)

Сабајле една малечка ми залета кога ме виде и ме гушна силно ко да ме чекала да влезам.Некако се укочив и стопив истовремено.Крута надворешност имам,ама деца ми се слабост.За мое ке рикам на секое негово ждригнување гарант:angel:

Пмс имам ко на Анетка,со нервози и желба за благо.Се контролирам со чајче,црна чоколада,урми и фина музика.

@mareane да се оправи што поскоро мајка ти,без последици,и да си дочека длабока старост со правнучиња:hug:

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, WORRIED.BT и 22 други им се допаѓа ова.
  11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Да пишуваш почесто! :hug: :*

Ме утеши! :D

Знам дека не зависи од тоа, секое дете има свој карактер кој може да биде сосема поинаков од на родителите. И секако дека е добро тоа, па и нека се бесни, какви сака. Само да се одлучиме да имаме, имам веќе план како ќе ги воспитувам(е) :)))) На мм одма ќе му ставам вето на секакви игрици. ]:)

Да откажеш е 1$ некаде, а вака преку ден кога нема гужва ме фаќа околу 3-4$, а кога има секогаш е над 8$, знае и над 15$ да биде ако ептен ми се посреќи... За стандардот тука тоа се достааа пари, иако вака не звучи ко многу..

Со неа правев муабет некои 10 минути после часот, па не знам многу. :D На прв поглед, фина, на англиски шпреха солидно, посветла е од мене :D. Воглавно за часовите правевме муабет. Ме покани да патуваме до Хунза долината заедно :)))) вика, не е ладно сега ептен, околу -5. :D

И јас малку знам за нив, баш ќе се распрашам да ми раскаже повеќе.

На Ane-Goki1, AngelOfArh, Esmeralda-MD и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.184
    @mareane што поскоро оздравување на мајка ти една виртуелна прегратка:hug: од мене до тебе ти испраќам сила да го надминете периодов.
    @Esmeralda-MD отпосле прочитав за алергијата и кај тебе да помине со лесно :hug:

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.184
    Пренеси и топол поздрав од нас :hai:

На Esmeralda-MD, Peco, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    @mareane , Нека мине брзо и лесно на мајка ти :hug:

За раѓање, не раѓам повеќе.
    Тоа 'стара сум' ми е изговор.
    Плодна сум уште... мислам :D
    Ама пак.. немам ни кичма, ни нерви за носење со уште едно дете.

Во теорија сакав три, во пракса... со депресииштево, не знам како се одлучив едно да родам, и да терам цела бременост без лекови.
    Сигурна сум дека сега (скоро 41), да ги прекинам пак лекарствата, ќе се штрапнам скроз и не знам како би завршило сето тоа... Да не праам муабет за то дека можи и вака да се допарализирам, не пак бременост да износам уште една... Шо знам...

Нека ми е здрава и жива. Сум имала среќа, си викам на моменти ... и едно да имам...
    Не би да си ја искушувам среќата ...

Нека му дава Господ на тие што си сакаат :l::l::l::l::l:

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.348
    Допаѓања:
    261.655
    Јас имам 3 во моментов но 2 не ги родив јас. Ги сакам ептен многу, како се ујдисани сами велат дека се сестри, пусто школо инаку би играле 24/7.

На родителска сум, муж го нема не ми се оставаат сами децава. А може и си барам оправдување да не одам. Пржев ќебапчиња тазе бањата, се надевам дека миризбава е само на алиштата да се пресоблечам да не "руча" цела училница.
    Јас од кога родив подобро си го читам телово а за пмс муабет да не правам. Не знам да се контролирам од емоции и нагони тогаш :| жени јбг

На Ane-Goki1, Sexybaby86, Esmeralda-MD и 24 други им се допаѓа ова.
  16. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Тука уберот беше поефтин, сега ги накачија цените, ептен ме нервираат. Има и некои други слични, ама не ги користам. Метрото ми е секогаш опција #1

Јас овде запознав толку многу луѓе од цел свет, ме канат секаде, јас никаде не појдов. Сѐ си немам време, а ништо не правам. Да се најдеше некој од Калифорнија да ме покани, таму мислам дека ќе појдам :D

Се најадов, пуштив перална и одмарам в черги. Имам едно чоколадо, му се мислам сега :lol:
    Барем да бев во пмс да не ми е криво. Цеца ми трешти на уфце, наскоро на чалга че поминам.

Инаку повеќе од година дена пијам магнезиум секој ден. Не знаев дека помага за нервите. Мислев ми дошол умот, а тоа од нив да било.
    Да знаев ќе кажев на неколку особи да не се нервираат за своите безуспешни обиди да ме испровоцираат :rofl:

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Ако нешто најмногу сакам е тоа што сум маШ. :D Некој пат викам на жените им е поубаво. Вие викате дека на нас ни е поубаво и така во круг се вртиме. А најубаво е да не постоиш. :nod:

Женски проблеми немам, машки проблеми исто немам, деца немам така да немам што да кажам. :D
    Ми текна денес некоја тема за да дискутираме и сега ја заборавив. :drunk:

@mareane побрзо оздравување на мајка. :)

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Кажи шо имаш, одма ќе се вклопиме со муабет :D

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, NarCis@ и 6 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.714
    Допаѓања:
    213.584
    Добар ден и од мене.Што ќутите,што не кажите дека до магнезиумот е,а јас си реков сум се опаметила(facepalm).@mareane побрзо опоравување на мајка ти,длабока старост да си дочека:hug::hug::hug:.@Esmeralda-MD со помин само,толку нека е:hug:.Вистина е, не е мит,нема да имате проблеми со болки кога добивате,после четвртото ми се среди да немам болки:rofl:.Шопинг истерав,свекор подновив,за друг кога е не жалам пари,само за себе сум стегната:).

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, WORRIED.BT и 22 други им се допаѓа ова.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Неее, немој така! :) Какви мисли, такви резултати. :)

@mareane побрзо да оздрави мајка ти! :hug: :f:

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.