Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Кога веќе сме тука ќе го играме орото што да прајме. :D

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Мислам дека ако би била маж би имала многу поконфликтни емоции. Иако сме далеку од некоја полова еднаквост, чувствувам дека е добро време да се биде жена. Може да биде мноогу подобро, но денес е подобро од вчера :) Општеството не е милозливо спрема жената, ама па и да бидеш маж си има недостатоци. Со овој ум дефинитивно полесно се снаоѓам како жена :)
    Ситуација, заборавив дали денес пиев апче. И сеа ќе ги извадам сите од кутија и ќе ги бројам. :|

На Ane-Goki1, Sexybaby86, Esmeralda-MD и 19 други им се допаѓа ова.
  3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Пренос во живо.. се чистеа, па легнаа гушнати и спијат сега. :inlove:

IMG_20181106_212407-01.jpeg

@vitamina види што се мили, после ваква слика мораааа да вдомиш некое :))))) :P :*

На Ane-Goki1, Anna-Banana, Sexybaby86 и 28 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Најубаво е да не постоиш :)))) Рајт, не си тачен. :D
    Скоро, една другарка (генерација) се породи и пред некој ден прв пат и го видов бебушот. Нај-пре-најубаво бебушче со црвеникава косичка. :) Сто години чекаа бебе(дур се во брак), а уште толку беа заедно во врска. Од основно, еј. Едни од ретките такви што ги познавам.
    Другачка психијатарка ми раскажа за некој смешен синдром со кој се зезале психијатрите-колеги.:D Го заборавив називот, а и мање-више-битен. Вика, најзастапен бил кај жените од Источна Европа :))) кога на неврологија им правеле бла бла бла зафат, заради што и по три-четири дена имале силни главоболки и морале да останат во болница, увек ги влечеле мажите и им ги ваделе зрцките во тие пар денови. И сето, за да покажат колку они страдаат. :)) не не' тепајте.
    Привет људи и животинки. Во барата, сичко си е на ред, ја сум океј, времево го обожавам....престанав да се трујам со кафе, се спремам да путујем месецов али, за жал, ќе се вратам :doh: Јбг, не може се' да е совршено и да оди ко шо душа ти сака.:bug:
    Досвидања.:$

Последна измена: 6 ноември 2018
    На Ane-Goki1, Sexybaby86, Esmeralda-MD и 24 други им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    @Esmeralda-MD чувај се, такви глупости преку ноќ што се случуваат најмногу ме плашат:x

@mareane се надевам дека во најскоро време мајка ти ќе биде како порано..

Јас поминав низ тоа пред 2год.. многу тежок период. Беше скоро 6 дена во кома, докторите не сакаа ни од прилеп во скопје да го транспортираат со брза помош, со образложение дека ќе умре по пат(facepalm)
    Во СК се чудеа како преживеал до таму...
    Изливот му се случи додека возеше. Можеше и мене и мајка ми да не утепа на Плетвар|(
    И ден денес после 2год и 3 месеци, не е истиот што беше. Ама жив е..подвижен.

На Ane-Goki1, Sexybaby86, Esmeralda-MD и 23 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    154.352
    Мене аналгин ми завршува работа, имам болки ама се смируваат со аналгин, мене ми е повеќе проблем што се чувствувам како воз да ме прегазил.
    Мене и после 2 родени ме боли, и ми е многу пообилна. После 3то да не проаѓа :wasntme:, нема шанси теореткси, ионака кај и да е менопауза ќе ме фати :D
    Леле немој да не читаш таму ќе изгубиш желба за деца, како средство за контрацепција ќе ти дојде :D:D
    @flower30 вчера пак те помислив, и во другите теми те нема ме замисли. Пишувај почесто полесно ќе ти биде :hug:
    @mareane :hug:побргу оздравување, се надевам дека се ќе биде во ред.
    Ме фати темница дур се прибрав, се пократок е денов. Се изнајадов супа па пржени јајца со ајвар сирење леб... ода ги осеќам цревава како преживаат.
    Малово спие големово класика занесен у игрици, маж отсутен, ептен ми е тивко језа ме фаќа :wasntme:
    Одам да го гњавам синко сабајле скарани излеговме од дома цел ден го мислев

На Ane-Goki1, Sexybaby86, Esmeralda-MD и 24 други им се допаѓа ова.
  7. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    И јас нешто слично мислев. @Mr. Right немаш проблеми ама ќе имаш индиректни женски проблеми. Во околина на секоја жена во ПМС има маж што го јаде стапот ни крив ни должен :)
    Не знам дали и како се менуваат работите со имање дете/деца, се надевам наскоро ќе дознаам. Мислев дека до оваа возраст веќе ќе имам деца, ама мисли и реалност... Ајде здравје ќе биде. Мајка ми ме добила мене на оваа возраст. Малку изненадно, ама па еве не излегло лошо :)
    Дај Боже и моето чудо да е некаде блиску.

На Ane-Goki1, Sexybaby86, Esmeralda-MD и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Добар виц. :rofl:

Ви посакувам на сите да си добиете барем по едно детенце. Еден член татко ќе стане. Уште ја и Пецо неспастрени останавме. :rofl:

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Cka и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Aj добар ден или вечер е веќе...

Времето се понаша ко на средина на пролет, не личи на средина на есен. Хулахопки уште немам облечено за разлика од предходните години кога овој период веќе со подебели ги мењав. И капут носев овој период, сега уште сум со тенки палтенца, а не ретко ги соблекувам сред пат ако имам повеќе за одење. Ај што е топло ама бар да врнеше, вака вопшто не чини. Убаво е, пријатно е, ама не е за радување вакво време.

ПМС ако М подрани, го немам :D нема ни нервоза, ни обилност, ни желба за благо. Е ама ако задоцни ај нервоза контролирам, се подизолирам малце од народ, ради нивно добро, ал мнинувам низ тоа. Е болките и крварењето се сасвим друга прича тогаш, никакво апче не ми ублажува болка, толку омалаксано се осеќам, ужас.

@mareane побрзо оздравување на мајка ти.

@SV1911 за тоа Хунзите, т.е нашите браЈќа и сестри од другиот крај на светот имаше многу интересен документарец. Со внимание го гледав. Некако многу се изолирани од околината, а ипак толку напредни со највисока стапка на писменост споредбено со останатиот народ таму.

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Гледав една емисија, снимаа неколку жени што се пораѓаа. Беше ужасно и ми беше бљак као ја ова.. не. Ама секој пат кога ќе излезеше бебчето се расплакував. Неверојатно е. Правиш човек, даваш живот на друго суштество. Па може и ќе родам некое ако помага за менст.болки, зашто ја обавезно по две кафетин менструал пијам наеднаш.
    Се прејадов торта и сега малце се мразам себеси :/

На Ane-Goki1, Sexybaby86, Esmeralda-MD и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    @mareane побрзо оздравување на мајка.нека е со помалку последици.го поминав ова со татко ми пред 10тина години и исто како прашинка веќе никогаш не е ист човек.но подвижен е и работи.за тоа се радувам.многу малку последици му останаа

@Esmeralda-MD алергиските реакции како твоите се многу опасни.фала богу што се средило.никогаш да не те повтори.

Добра вечер сега и од мене:x
    Гарант ќе ме видете на ТВ во следните недели на Вести.ќе излезе ова на големо.ништо од денешниот разговор со министерот. Нашите одговори се одбиени и од 15 ти почнуваме на работа и во итна.ми треба правник под итно!!! Дали смееме да работиме на 2 работни места во исто време?:@ :@ :@
    Катастрофа сме значи.силум се прават работи во државава а за жал не сме моќни и не вртат како што си сакаат. Премногу сме изреволтирани сите, без обука ќе работиме и во итна. Дали ќе го издржам тој стрес? Којзнае:worried:
    Вечерва повторно состанок ме чека, ЗПЛРМ останаа воздржани.страшно.никаква помош од никаде:whew:

Незнам што друго да пишам.паметот ми е во овој проблем и ништо друго не мислам.
    Маж ми утеха ми дава-"ај ма сега си добра,знаел дека и таму ќе бидам добра докторка":(но не е фер.сите одбираме што ќе работиме.познавајќи се, ќе сакам да работам правилно и не би сакала лефтерно да работам.
    ( колку редот да ми помине)за мене ова е нов предизвик и знам дека многу ќе ги мислам пациентите|-)

Ај да не ве полнам со негативни работи.доста се жалам.
    Имајте убава вечер:*

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Sesil и 24 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Нема доктори @Alishan30 , а ова што го прават е 'прикрпување', не е трајно решение.
    Мислам.. Не само за итнава, за се'. Фалат доктори и ги жонглираат по градови...
    Ептен е алармантна состојбата... не знам како мислат да го решат ова.

Пред некое време читав анализа, за 5-6 години, ќе сме имале само 22 педијатри во цела Македонија (???)

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    Јас се тоа разбирам.ама вработени сме има и други решенија.зошто 2 работни места? Не ми е јасно.присилна е одлукава.тоа ме фрустира.нејќам немора.доволно прегледувам секој ден (70 пациенти дневно во просек).и др ангажмани имам.терени.домашни посети.старечки дом.сега плус и итна.па што е многу многу е:(
    Со ова не бркаат и тие што останавме.да си заминеме во странство

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Sesil и 17 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Се согласувам со тебе.. затоа реков, ова не е решение, прикрпуваат без веза.
    Ќе почнат да затвораат и болници и амбуланти и се'... ко шо тргнало.
    Пошто, џабе се зградите, ако немаш ни доктор внатре.. Да не прајме муабет за опрема и услови ..
    Катастрофа сме.. Ко во африканските земји што гледавме, како патувале со саати за да стасаат до доктор, исто и кај нас..
    А шо е - шо е.. на Европскиот континент сме. |(

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Ве излајкнав сите ама не ве дотичав :tmi:
    Кога дојде ова време имам најмн работа
    А маж вика сум смрдела на кромид и прженици и да одам да се бањам :!::rofl:
    Донаќинка му викам тоа е:lol:

@SV1911 мојот син многу сака животни ама многу.
    Не знам од каде таква љубов
    Ако земам куќичка ќе земам обавезно маче ако не здравје..
    Во моментов гледам опции и куќички станови ама па куќичките поибави се плус дворче плус исти цени.
    Ќе видиме.
    Има време..

Ќе ве ѕирнам после.одам да се бањам.

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.924
    Допаѓања:
    203.178
    Уште сега нема доктори, не па за 5-6 години. Ете братучетка ми од ГАК оди на работа во Охрид. Да, од Охрид е, ама тука живее и работи. Пет дена 24 часа беше на работа таму. Нема гинеколози :(
    Алармантна е ситуацијава...ќе почниме да увезуваме медицински кадар, ама прашање е кој ќе ти дојде на овие плати тука. Макар и од Индија да биле.

Само што имав една стресна епизода со плачки од двајцава...ме пукнаа значи. Како е можно, цел ден со баба и дедо се бајчиња, а дојдеме јас и мм, се претвораат во ѕверови. Додуша ова сама го тргав сега, мм е уште на работа... До кај 10 нема да се прибере... Посакајте ми живци да ги издржам... Сега е вечерата, па здивнувам малку.

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Sesil и 21 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Конкретно муабетот беше за '22 педијатри' ... ми одѕвонува тоа секогаш кога ќе се прави муабет за недостигот од медицински кадар ...
    Се мислев и јас иначе.. германчиштава и тие другите, на мигранти кои им се дефицитарни кадри, одма им даваат азил... Помислив, може и ние треба истото да го правиме, баш низ државава ни минуваа.. Ама после ми текна дека никој нема да сака да ти работи овде, во вакви услови и со никакви плати... |(

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.924
    Допаѓања:
    203.178
    Па да беа арни платите и да ги ценеа како луѓе, и нашиве ќе си останеа тука. Вака, останува да бараме кадар од земји уште побетер од нашава. А се прашувам дали има такви....

На Esmeralda-MD, mira.mira, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.228
    Дежурството ке било платено 1200 ден и ке биде од 8-16 работни часови. Зависи како имало случаи.а најјако е што утре после дежурство сме на работа во своите матични амбуланти:?:

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  20. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448

прекрасна тераса , побрзо оздравување ти посакувам:f::sun:

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, NarCis@ и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.