Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Видиш! Во право си :!:

Не е лошо од сега да викам 'крава сум' и ветеринар да си барам :D

Да ме настега со луцерка :rofl:

На Ane-Goki1, duffi, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    роденден од 600 еу на картица
    одмор у полихроно на картица
    банско зимоска на картица. .

ама битно ќе се фалиме дека две торти на три спрата со фондан сме имале..

ок не се сите такви да се разбереме. има домаќини луѓе кои резервираат од декември за јули смештај. Секогаш им се дивам. Јас не знам до божиќ дали ќе можам ден да земам и дете што ќе го спопадне ама тоа е друга тема.

За народ кој нема и не му се дава 300 ден на забар баеги по кафани и по одмори не има. баеги ни е битно и бренд да носиме. За греота.

На Ane-Goki1, LaSchtroumpfette, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.714
    Допаѓања:
    213.582
    За ова си во право,сами си ги бираме,дури и кога гледаме што прават,пак од ,,љубов,,кон партијата ги правдаме,бараме изговори,се препукуваме меѓу себе.Наместо да се опаметиме истото го повторуваме,истите грешки ги правиме.На нашите грешки богами се нафатираја и за правнуци да им се обезбедени.Во сите е грашката,памет никако да ни дојде.

На Ane-Goki1, duffi, NarCis@ и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :rofl::rofl::rofl:

Женет или не, не ве напуштам макар и да се кријам доживотно. :bandit: :D

Жал ми е што го читам ова за нашава држава. Жал за мене, за тебе, за нас.

На Ane-Goki1, LejlaD, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    154.351
    Ова е непишано правило, сите се такви. Посебно со мајките. Колку пати ако се задржам на работа мм веќе прибран, доаѓам дома начекувам идилична атмосфера и тишина, за 2мин имаш лигавење, барања милион, плачки тепачки и што ти не. И уште кога ќе им искоментира мм "аман бе што ви се случува кога ќе дојде мајка ви" ми иде да излезам од врата и да не се враќам неколку дена :) (ако издржам повеќе од 1 ден еве на :) )
    И јас би резервирала, така секаде се прави ама да си во нормална фирма кај што можеш толку рано да планираш и да знаеш дека има многу мали шанси да ти се изјалови нешто, инаку да со деца не си никогаш на чисто ама тоа нема врска со домаќимлук, јас сум си жив пример со тоа што ланскиот зимски одмор си го преседов со малото у болница на уплатено зимовање. Затоа и секогаш букинг ми е најдобра опција поради бесплатното откажување со тоа што пак се за нијанса поскапи од тукашни агенции. Ама ќе откажам па после пак не можам да го предоговорам одморот на работа на пр.
    За здравствово наше веќе е излишно да се коментира, само што слабо стојат со доктори богами и по др земји изгледа. Скоро зборев со наши иселени во швајцарија, викаат болниците се прва класа ама доктори нема доволно и многу тешко успеваат за некои работи да добијат термини и да го истераат третманот до крај ако не е ептен итно. Затоа тука пак кога ќе се гледаат се да завршат по приватниве болници. И другарка ми во англија чекајќи прв термин да и потврдат бременост стаса да дознае веќе дека истата и била неуспешна, на неколку пати заборавиле да и се јават. Да не ме сфатите погрешно дека мислам тука е поарно. Море штом сте си учеле медицина фаќајте штрафта ич не му ја мислете.

На Ane-Goki1, LejlaD, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  6. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Еве ја сум крава ама пак чекам на мој термин :/
    Какви дешавки ми се случуваат, се мислам некој ден овде да се отворам за све, оти како во филм да живеам се осеќам :| Не знам како ќе заспијам ноќва, сите коски ме болат.
    Периодов сум ептен успорена снимка. Ги знаете оние напорни ликови од филм што се погрешно некој ги сфаќа зашто не се ДООБЈАСНУВААТ? Ете и ја така... Мува не ме лази да ви кажам право. Влегов во многу глупи моменти и бев као..мех ватевр. И така сега сум во куп каши вмешана. Врски што не ме интересираат, болки што можев да ги спречам, мислења што можев да ги променам, ако во тие ситуации уствари ми беше малце повеќе гајле и се корегирав себеси. И авантурите продолжуваат.
    Имам две рамења надвор од овој дом, на едното му висат огромни проблеми, а другото не сфаќа во која лоша состојба сум. Како да нема интерес. Исплашена сум и изморена од глупави муабети. И од преправања.
    Се исповедав непланирано. Фала на сослушување..
    Чувајте се, добра ноќ

На Ane-Goki1, Skorpija25, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Ех другарки...
    сум си кажала 100 пати :)

Да бев доктор, посебно специјалист, со челични кабли тука немаше да ме додржат.

Секакви притисоци "од горе", смешна плата, секакви будали си играат мајтап со тебе цел ден...

На Ane-Goki1, LejlaD, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Во Берово живеат најпитомите и најкултурните луѓе во земјава.

За итни случаеви, 24/7 Ургентен.
    Ич не се замајавајте со упати.
    Од УЦ не враќаат итни.

На Ane-Goki1, LejlaD, Dust и 10 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.312
    Допаѓања:
    278.343
    Фала на сите за подршката и гушките,многу ми значат вашите позитивни искуства ,совети и прегратки.
    И посебна благодарност до @Bubce38 за искрените муабети,совети,повеќе од докториве овде.

За здравствово не ми се ни прави муабет.Во нашата болница кај нема доволно доктори специјалисти скоро ич,па нема ни болничари,ако немаш свој кој ќе дојде нема кој да испразни катетер,инфузијата сам ке ја извадиш,до вц подвижен неподвижен сам ке се одвлечеш.Од 9 навечер до 8 сабјале никој не понаѕрува дали се живи пациентите.
    И мораш да изиграваш сам свој доктор,се да си читаш,истражуваш.Па уште ако видат дека препрашуваш нешто постручно одма се лутат као да ние другите појма немаме или мислиме дека на интернет се ке научиме? На онко специјализирав,сега и на неврологија ке морам...
    А најмногу ме загрижува недостатокот на доктори.Кога ние ќе остареме ке нема ни доктори да не лечат ни децата да ни се најдат во лошо.Страшна иднина не чека.
    @CameliaMiller дали на ургентен можеш и од друг град да дојдеш со сопствено возило без никаков упат или претходно одење во нашиве селски болници?

Последна измена: 7 ноември 2018
    На Ane-Goki1, Skorpija25, LejlaD и 23 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Освен Спенџарска! :puke:

На Skorpija25, LejlaD, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Можеш, зошто да не? Едноставно тука си била во моментот. Што они би знаеле..

На LejlaD, Dust, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    1200 ден за дежурство на ДОКТОР? па дали се нормални... фризерка за едно фарбање зема толку пари. (facepalm) ова е стварно премалку. Не вреди толку учење за овие пари.

За ова колку имам мрчено, мрчено ..ехеее. Не дека водам туѓ есап туку некој ми презентира свој есап и сум принудена да го слушам. И за фалбите и за поплаките немам друг избор освен да слушам.
    За нокти 1000че на 2 недели е малце, ама за на забар е многу. Па не дај боже да отидат кај матичен гинеколог и 300ки им земат за ехо, аууу драми и фестивали многу им наплатиле, нели бесплатни било, оп утре нов фриз со се нова боја.
    Конкретно за одмор јас имам уплав од предвремено резервирање ама затоа last minute понудите редовно ги пратам ... исто му доѓе на цена ко ран букинг само посигурно ми е некако, помалку веројатно дека нешто друго може да излезе непредвидено.

Здравството ни е најголема црна дупка. Тешко дека некој во догледно време ќе го управи. Не е до докторите, до системот е. И до погрешните луѓе што го водат тој систем. Пред некое време се деси брзата помош да интервенира за итен случај, докторот млад амбициозен, ја крева на нозе цела болница ама успева да го спаси пациентот. И guess what место пофалба од претпоставен добива опомена друг пат такви испади да не праи, не морало толку фама за и онака стар пациент. Која сила би го задржала него како кадар овде - НИКОЈА.
    Е сега сестри што изиграваат богињи по болници се друга прича.

Се наспав, и сега не знам шта ќу са собом до сабајле (facepalm)

На Ane-Goki1, Skorpija25, Mr. Right и 27 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Добро утро

Затната.
    Како да ќе се разболувам.
    И витамини пијам и се по ред што треба и пак настинки.
    Да си пукне човек.
    А може и Рефче вирусчиња ми носи од градинка ,таа гајле нема а јас си боледувам.

Колку непријатен балкон имам наесен,чудо е.
    Летно време дрвјата со лисјата прават да не се гледаме со комшиите ама кога ќе соголат дрвјата, очи во очи сме.
    Мене незгодно растегната да излезам...ја гледам и комшивкатс шмрка и пружа машина и таа стегната.
    Кој вака дозволи на олкава близина да се гради-незнам.
    Знам, некултурно е да речам- неможам по гаќи да си излезам на балкон, ама понекогаш не се само гаќите проблемот,мислам дека комоцијата ни е нарушена на сите.Врата ако отвориш а имаш гости, се се слуша.
    Ако се закараме дома и тоа се слуша.
    Кога подвикнувам по дете па нај срам ми е, зашто секогаш сум излезена од контрола па изгледа личам на аждаја.
    Глупо.

Денес малку порано ќе одам на посао , ми треба концентрација.Ако нема народ за еден час ќе си го стокмам предметот.Ако има луѓе и телефони, ќе кљафтам пола ден.
    Впрочем,кој ми е крив што сум тешка асоцијала.Здружи се со сите и нема никој и ништо да ти пречи.

@stetoskop @Dadusicka ја изневерувате " организацијата" на ранобудни.

Убав ден да имаме, да нема нервози.Најголемата нервоза нека ни биде - немам што да облечам:D

На Ane-Goki1, Skorpija25, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    154.351
    Најубаво да си се здружите па да си пиете кафенце секое сабајле уз лаф муабет преку балконче :)
    Ајде добро утро, да се издигам кафе да правам.
    Убав ден :)

На Ane-Goki1, Skorpija25, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Еве ме будна, кафе пијам.
    Уште 3 мин, до почеток на раб ден:D
    Обврски секојдневни, тоа па тоа....ајде убав ден

#многубитенмуабет(facepalm)

На Ane-Goki1, Skorpija25, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.995
    Еве СМЕ :P
    Признавам ,не сум активна ич,умот на друга страна ми е :angel:.
    Арни сМе,не ме мислете .
    Као се дружиме/сакаме ама онака наивно и невино :$ (facepalm)
    Не сум Ви у тек со муабетиве овде ,извиЊавајте :|

Ај :* ...убав ден на сите

На Ane-Goki1, Skorpija25, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    Добро утро.
    Сум се наспала ептен. Од 11 до 7. Ако се пожалам мавајте со нешто.
    тегнам кафе на тераса и ве читам.

Сесил жално е што сето тоа треба да го имаме без да мислиме од кај да скратиме во месецот за да го добиеме. Ама како народ што е евтина работна рака. . не си ги знаеме приоритетите. Пак ќе речам не зборам за сите.

Ме чека куп работа денес. Ќе треба една форца по сабајле да се направи.
    убав ден да имате.

На Ane-Goki1, LejlaD, Sesil и 16 други им се допаѓа ова.
  18. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Добро утро! ^_^ :coffee:

@malerozna и тука ги покачиле цените на Убер, сега приметив. |( Изгледа од 1ви месецов, ама ја се се мислев може да е peak factor па затоа повеќе плаќам од обично. (facepalm)

Интересно е како цените се дигаат низ сите сервиси, ама затоа платата останува иста. |(

Сега има и тук-тук или т.н. рикша Убер, баш се интересни, ама страшно неудобни.

IMG_20181107_113153.jpg

Имајте убава среда! :)

На Ane-Goki1, Peco, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    141.965
    Добро утро .

Јас си акам у на маж ми пижамите цел ден низ двор, комшиката со торба пижами, сите сме цело маало пижамковци. Ич ама ич не ми е гајле шо мислат а и они се ептен ок луѓе. Вчера дојдоа комшии нови, почнуваат за 1 месец градба, фини дечко и девојка.

Дете дома, со татко, малце темп имаше пред некој ден па сеа дома да поседи.

Лута сум, чув глупи вести кои ми влијаат финансиски. А мене не ме слушаат коа зборуам.

Ова со психијатрите... истата причина зошто мкнат мажи на пораѓај. Не може ништо да направи, сами да види како ја болело. Море мрш, жена сум, можам сама.

Секако јас се расцепив на 2 дела, а она вика татко и ја родил.

Поздрав од автобус, убав ден.

На Ane-Goki1, Skorpija25, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  20. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Со две раце потпишувам за малешевци

Добро утро.
    Тука е права есен. Дожд врне, лисјата паѓаат, јас во 4 и нешто станав. Смуди испиено, кафе, апчиња, во 5 и нешто тргнав на работа. Истураше дожд со ветер, трчав по возови, едвај го најдов влезот и сега дремам.

Спиев ептен малку, 100 пати се разбудив, соништа какви ли не...
    Надвор уште е темно и мрачно.

За здравството се е кажано, ако имаш за на приватно да си платиш ќе те гледаат, ако не, бетер куче на државно третираат. Чест на исклучоци.

Ние дома само во приватни клиники одиме. Бесна сум на државното, ама не сакав да поднесам тужба. Среќна сум што се ок се заврши, и покрај лекарската негрижа. И апчиња на приватно купувам, само да се штеди на нерви. Те мотаат со денови и ќе те остават без терапија. Не е таа рецепта, друга донеси. И така секој месец.

Имајте убав ден

На Ane-Goki1, Mr. Right, LejlaD и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.