Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    И од мене потпис за Малешевци.
    Питоми.
    Непознати те сретнуваат во град и те поздравуваат.
    Мили луѓе, а ниту еден не познавам.

На Ane-Goki1, Mr. Right, LejlaD и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро на сите :coffee:
    Кафе оддамна сварено и натена се шмрка,така ми е нај убаво.
    Прво седнав на тераса да го пијам,демек свеж и чист воздух ама за две мин.си влегов дома,ладно ептен..
    Едното дете рано излезе,на екскурзија а другото на школо,маж нормално на работа,а јас во 9 имам една средба многу важна па малку како паника ме фаќа..
    Кога сум нервозна ептен многу зборувам (facepalm)како навиена :headbang:.
    Најпрвин ви благодарам на сите за убавите желби,за мене е најважно здравјето,:!:здрав човек ќе работи и заработи за се што му треба,болен како викаат,има само една желба, да оздрави..
    И јас како @mareane имам возачка скоро 13 години но можам на прсти да избројам колку пати сум возела..
    Сега тука ни ги признаа и потрчав да ја сменам,изгледа ќе мора и да возам..На разговор за работа одма те прашуваат дали имаш сопствено возило..Ќе видам како ќе биде,од точокот не ми се разделува,ем икс пати сум мрзнела на него или пак најјако е кога некој дожд ќе ме "запере ":rofl:дома си одам како накисната мачка,оти овде кога врне ептен врне..
    За здравство немам коментар..
    Искршено, уништено,да ти е гнас на стол да седнеш не да треба да легнеш,ужас.Жално.Се си викам дека сме толку малку народ а УПМ лош,кога тие што треба да не штитат,ма...о ни го е...а..
    Кај моите во мало нема веќе млади,останаа само старите..И сите заедно се на куп си помагаат и си дават подршка.
    Пред некој ден моите ми се пожалија оти водата за пиење била за никаде,им пуштив бокал Брита со кертриџи да пијат барем колку толку почиста вода.
    Вчера ми се јавија на Скајп среќни за пакетот.
    Денес е и празник, нека е за многу години и среќна слава на тие што слават.
    Убав ден на сите :sun:

На Ane-Goki1, Skorpija25, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Тука кога поздравам некој пред зграда, ме гледаат како сатаната да сум, враќаат ама се познава дека се збркани до даска.

Тие што разнесуваат пошта или косачите на трева, обавезно ги поздравувам. Секогаш добивам насмевка и ми го разубавуваат денот.

Во мое село уште се поздравуваме сите комшии. Знам дека по големите градови го нема тоа.

На Ane-Goki1, Mr. Right, LejlaD и 17 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Дали стареам па загледувам, ама понекогаш обичен љубезен поздрав со искрена насмевка ме радува.
    На баба вака на времето и значеше:D:D
    Малите деца кои трчаа на улица кога немаше да и речат ,,добар ден,, одма ги ставаше во групата на НЕвоспитани:D.

На Ane-Goki1, Skorpija25, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Јас да ви посакам добро утро само, пред да ги отворам сите 103 известувања :)
    43d0813ab8720e12cf53b395711512a9.jpg

Ме болат синуси, ми почна сезоната на - да пијам апче или не?
    Цел живот со нив се оправам, веќе изгубив надеж за оправувачка.

На фб ми искочи пост за cryptic pregnancy... јас знам во медицинава што значи (да си трудна, да немаш симптоми и да дознаеш дека си трудна кога ќе се породиш). Ама... овие се нов степен на забеганост :D "Трудни" се по 3-8 години. Ги гуглав малку, интересно е што никаде нема податок дека некоја од трудниве се породила уствари.
    Си имаат психички проблем, ама никој "со сила" не може да им го реши.

Само мене ми се ептен крипи, се' мислам дека оваквите крадат бебиња по породилишта за да "докажат" дека навистина биле трудни.

Овие ми се веднаш зад оние home birth - ерите, тие намерно по дома што се пораѓаат сами со себе се ептен за посматрање.

@mareane ќе ве примат, ама ако случајно ве распрашуваат зошто тука, а не во градот ваш, кажете дека сте биле во Скопје, утредента имате некаде закажано итн. Не смеат да ве закачаат, ама - поарно така да излажеш него да се објаснуваш.

Иако најарно е со Брза Помош, ако не може така, подобро излажи нешто.

Не смеат да не ве примат, чисто за да не си направите нервози.

Да ти кажам право, кучево одлично на ветеринар ми го третираат.
    Ние временски немаме можност по 20 мин. на пациент да посветиме, така 2 третини ќе останат непрегледани.

Последна измена од модератор: 7 ноември 2018
    На Ane-Goki1, Skorpija25, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    Добро утро, да ве поздравам пред да ми почне денот...

@Esmeralda-MD се надевам дека веќе си подобра, искрено ме изненади со алергијата, ама така е во животот, нешто ќе се случи кога најмалку се надеваш. Ти посакувам успех на разговорот денеска, и да си почнеш да возиш, оти таму ептен па ти треба кола, исто како овде во Скопје.

Инаку дифтари сме станале, јас паметам дека во Охрид порано секој секого поздравуваше, секој секого знаеше, се имаа луѓето, сега одамна не е така, а за Скопјево да не правам муабет. До толку сме без основна култура, што ми влегуваат во ординација, (или па по телефон, небитно), ни добар ден ни ништо, одма почнуваат да зборат ко навиени, или ќутат, можеби од страв. А децава знаат да бидат невоспитани и да враќаат дрско, ретки се тие што културно се однесуваат, за жал. Се надевам моите ќе бидат од културните, ако не, shame on me.

За муабетите погоре, сите сте во право... ама најточно е она дека ние сме како народ гнили... затоа и власта ни е таква. Кој и да дојде на власт, гледа прво за себе, да си наполни џебови, а другото не е толку важно. И да има некој идеалист што сака навистина да ја среди државава, сопки му прават тие околу него и на крај и тој станува како нив. Сурова реалност, за жал.

Ајде, отидов јас... бидете умни, среда е :D

На Ane-Goki1, Skorpija25, petunija77 и 22 други им се допаѓа ова.
  7. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Добро утро и од мене.
    Смути или што би рекол маж витаминските бомби се испиени, па сега се мислам дали да изнесам дете надвор или малку покасно.
    Одвај чекам да влезам во 9ти месец па да се рашетам како човек. Вака се нешто ме боли, ме притиска и триста мисли низ глава.
    Туку кажете какви апчиња за машина зимате ? Мајка ми ми имаше дадено едни, мислам од КАМ и беа па дали да земам пак такви или има нешто подобро.

На Ane-Goki1, LejlaD, Alishan30 и 19 други им се допаѓа ова.
  8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.274
    Допаѓања:
    85.143
    Добро утро од сончевиот Прилеп!!!
    Времево како Велигден да иде ,а не Божиќ убавина е надвор ,но е е убаво за здравјето на луѓето ,а ваму здраствово ни е нула.
    Да недај Господ да се разболи човек ако нема пријател и пари го гледаш одма на бандера е до таму сме стигнати ,а како иде време и побетар ќе биде ...жално за нас,децата и генерациите кои доаѓаат.
    Кафе испиено уште смути ми остана и трк на работа..
    @mareane :hug:брзо опоравување на мајка ти ...@Esmeralda-MD :hug:
    Убав ден женчиња!!!

На Ane-Goki1, Skorpija25, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.393
    Допаѓања:
    183.559
    @malerozna 7 накај 8 кила за 50 дена со ун. До крај планирам да ја држам (fingers)

Добро утро :hai:

Пијам кафе, а денот почна лудница. Само што ги испратив маж ми и големата, бебево се исповрати, прво на релаксатор, после на под. Зедов да ја истуширам, ми падна тушот и се скрши (facepalm) А го купивме пред една недела |( Па во кујна да средам наши и бебешки тракатанции, и еве сега седнувам, да допијам турско ајс кафе :wasntme:
    За здравство не ми се збори. Не е жално, мизерно е.
    @M&M @Annath исто со големата :D Само што ќе си дојдев од работа и почнуваше со тегнење по земја, лигавење. И мм: не знам што ѝ стана, добра беше пред да дојдеш... Ааа, да си одам ако не? И така се збираа од работа на пијачка 8)
    @referentka ние со балконот сме горе-долу добри, иако на први, па пак мораш да пазиш кои гаќи да ги натнеш. Никако тие со потскинат ластик :!: Ама во ходник ко да нема влезна врата. Ти се чини се собрале комшиите дома. И така си велам: тие внатре се слушаат, ама ние надвор нема шанси (lalala) :rofl: Стварно, ве фаќа некогаш срам од комшии дали се слушате по станови и ходници? Мислам на пцовки, кавги, с*кс итн. Онака дома си лабав :devil: , излегуваш во ходник и :angel:

На Ane-Goki1, Skorpija25, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.348
    Допаѓања:
    261.644
    Јас што ако сум во куќа имам повеќе комшии од мала станбена зграда:) се се слуша и летно време само викам по сите: "не викај"!

На тераса искачам само за алишта пружање па не е страшно а и немам некој за да си мафтаме лице во лице.
    А за поздравување по улици кај нас во маало сеуште важи тоа. Комшиски живот "на нивоУ"

Ученичкава стомак ја болеше утрово само во времето за почеток на школо. Може ќе искористам денов да ја одведам во џамбо не купи мајкава ништо за роденден па да се корегирам.

Уште едно кафе сакам.

На Ane-Goki1, Skorpija25, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.274
    Добро утро!

Деновиве сум повратник на многу места па ево мене и кај вас :) На старо работно место, одсабајле напињам луѓе по телефон, ако свртам кај некој по дома да му барам некој документ не ме пцујте аман заман. Да ве поздравам само и да си продолжам со телефонот ;)

На Ane-Goki1, Skorpija25, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Добро утро коковчиња :hug:

Од секогаш сум поздравувала луѓе кои ги знам, вклучувајќи и комшии. Како дете, дури и ме зафркаваа возрасните, оти и од далеку да ги видев, ќе се одерев: Дообар деен чичко/тетка соу-енд соу :D
    Има велам на комшиите 'добар ден' или 'здраво'. Додуша, им велам на сите што ќе ги среднам во влезот или пред влез.. пошто повеќето комшии не ги знам :lol:

Единствено што внимавам е, да не правиме галама ноќе. Знае ќерка ми, ако е со друштво да се црекаат и смеат, па со тоа се расправам единствено. Ми е мисла да не спие некој, па да го разбудат.. има и мали дечиња наоколу. За рестото, не се мислам баш дали слуша некој или не слуша.

Денес среда, ќе ја врзиме за греда...
    Го знаете тоа?

Мажот и' бара на жената чиста кошула (ова од на времето, волнена кошула од селска носија)
    И женава му одговара: Секој ден сум зафатена
    -понеделник, посен зелник
    -вторник, на пазар
    -среда, ќе ја врзиме за греда
    -четврток, неврток
    -петок, не се работи
    -сабота, мијоглаец
    -недела, ќе седам пред порта
    Толку се денојте. Кога да ти ткаам кошула??

Ете.. Стара Македонска незнамшое :D

На Ane-Goki1, Skorpija25, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  13. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Ти благодарам, ептен добро помина разговорот,ја добив работата,почнувам од понеделник

На Ane-Goki1, Skorpija25, petunija77 и 23 други им се допаѓа ова.
  14. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.180
    Честитки со лесно и само успех да те следи и да напредуваш во работата.

На Ane-Goki1, kuc, Mr. Right и 12 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.312
    Допаѓања:
    278.334
    Периодов најрелаксирано време од денот ми е на работа.(facepalm)
    Немам време за ништо ,досега трчав на две куќи одсега на три.Ама нека!
    Штом утрово се изнервирав на што нема да облечам добро е значи.Човек на се се навикнува...
    Мило ми е што @AngelOfArh пишува пак!

Честитки,мило ми е!

На Ane-Goki1, kuc, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Леле ама сум се нанервирала сега, значи некои луѓе не заслужуваат ни да ги погледнеш, а не да ги лечиш.

Една дебилна сега, не е ни пациент патем, кај преку врски напикана, уште ми се ку*чи и исправа криви дрини.

Никогаш - заради себе - нема да паднам на тоа ниво да се карам и дерам со пациенти, себе се почитувам доволно за да не си дозволам да се понижувам така.

Ни сега не кажав ништо - само да беше мааааалце покултурна, ќе направев се' - и моја и туѓа работа - за да и' помогнам.

Вака, зборче едно не изустив повеќе од она што морам, па нека се ду*и до сто и една и назад.

Ич ич ич не ми е жал.

Кај пробуваш се' да учиниш, уште некоја неписмена "госпоѓа" да ми се понаша.

Ама пошто јас нели сум небитна, му се јавив на докторот да и' го дотера умот.

Никогаш нема да застане против нас, ни еден доктор, како тоа не им е јасно на луѓево.

Па им бркаме работа многу повеќе него што на нас ни е работа, не се луди тоа да го изгубат.

Нека дреме сега цел ден, акл малку бе да има треба, чунки "госпоѓа" нели е.

Колку за споредба, вчера дојде една жена - мене веќе завршено работно време ми беше. Беше културна и слушаше што и' зборувам, па така после работа на докторот дома му се јавив за да и' помогнам, отклучив и останав за да и' помогнам и не ми беше ич тешко.

Ама кога некој ме третира како стока, еден бес и инат во мене се раѓа, не се трудам ни милиметар повеќе од она што морам.

Кога е некој со болки, разбирам и нервоза и агресивно однесување, човек не е при себе.
    Ама вака?

Си се испожалив, ама некогаш значи...

Луѓето за СЕ' се криви.
    @Dust не може да најде термин, а до сега, 11 е, 4ца не се појавени на МТ.

Кој е безобразниот?

На Ane-Goki1, petunija77, kuc и 27 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Со согласувам со сите вас. И народот ни е гнила. Гнили души..
    Некои повеќе некои повеќе ама не дај боже да дојдете до допир со оние најотровните
    :doh:
    Кога гледам албанциве овде како се здружени за да си помагаат наместо да си одмагаат затоа и го бива се држат сите цврсто кај нас работава е како да одмогнеме а не да помогнеме :yawn:

Не за џабе рекле дека народот ја прави државата а нашиот народ само позади тестатура е јак.

Маж ми некна ми раскажуваше за во австрија читал кога качиле горивата народот се обединил гориво да не става
    А овие нашите намерно ќе ставаат и ќе се смеат на другите што немаат.

Е тоа е разликата гнили души сме не радува исмевот кон некого, падот, болката..

Со оваа дискусија сите сме во право и така.

Јас пак за глуфците. Има шанси да излагаат од кујната тие што беа у купатило. Вчера подметнав срединка од леб сабајле ја нема :o
    Да видиме утре кај е дупката да затнеме ако ја најдеме под кујната де :^)

Времево само за филмови е ние со дете се валаме и играме на кревет :inlove:

Убав ден..

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Цел Балкан е таков гнил, гнил и бездушен и нечовечен.
    Паламудат за помош на луѓе, а си знам како собираме пари за помош на луѓе. Како ишкаат бездомни деца, подалеку од своите бели и чисти.

Истите тие морал после продаваат... ах беее...

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, JuLleE и 16 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Честитки Есмералда :hug:

На Esmeralda-MD, kuc, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    И затоа никад нема да не биде тоа е фактот. Реалноста таа е
    И не нема да се смениме ете така ќе си животариме гнило и ќе си го опињаме со извинење..

Многу сме себични ..многу!!

А што викаш први за морал и човечки вредности расправаме.

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.