Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Побарај нешто што би било Неопетроид Алфа, веројатно има, ќе напрскате раствор насекаде кај што влагаат и мин 4 часа надвор, после ништо нема. Не е опасен по мали и животинче ако имате, не се сеќирај, ама пак од предострожност. Плус земи Пур пена кај има дупки да пополните.
    Е јас денес и телефонот го заборавив, замисли. А без телефон ко без раце се осеќам. Муж го чекам да ми го донесе. Хепи брдеј на мажуле, да е жив и здрав и следно идење да дојде да го запознаам и него ;)

Ау не сум навикната на тебе во такво светло, и јас се напнав искрено. Баш утрово тоа на работа дискутирав, едноставно се научив да не допираат до мене ваквите работи и ги правам махинално, не дозволувам да ме опседнуваат такви мисли. Стрикно на работа трепкаат две светилки, сите пиштат вриштат, се жалат, јас не ги ни приметувам, не ги регистрирам и крај. А порано се ми сметаше, баш се, ме вадеше од такт, ама некако се испраксирав и не се замарам веќе. Ментална гимнастика и пракса.

Ај добро утро, кафе, чај и банана тргнати од ред, сега јаболките се на ред и појадокот. Работа тук и там, има па нема. Ама морам да кажам, не се осеќам веќе како да припаѓам овде, како странец се осеќам. Некои нови “клинци“, некои нови правила и тоа е тоа. Ќе се издржи, за НЕГО вреди.

Убав ден!

Ane-Goki1, Dust, Peco and 15 others like this.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

не се гушкам :|
    нарцис и дангел се единствените што успеале да ми украдат гушка годинава.
    дете шљапам ко селска тетка . сосе лиги сосе све. можам по цел ден да го гушкам.
    татко ми го немав со месеци видено и викав сеа ко ќе го видам ќе го гушнам. И погодете што ? одма ѕидот се појави. Само пружив рака. Си иам дијагноза знам...
    мислам дека ова не ви го кажувам прв пат. прескокнете ме .
    одам на бубка да се јавам ме чека жената . Да се бутнам негде да не ме глеат и слушат..

Ane-Goki1, Dust, Peco and 19 others like this.
  3. kravce

kravce Форумски идол

И јас знам да бидам дива ама и доста емотивна. Има граници со кои луѓе како. Порано мразев баба ми да ме "лигави" сега прва одам и ја бакнувам во образ. И дедо лесна му земја, додека беше во постела обавезно го бакнував. А не ми се омилени луѓе :) Понекогаш само сакаш да покажеш почит и добра волја. Најдобри прегратки ми се со брат ми, едвај чекам следен месец да го видам. По слави многу многу не се поздравуваме, ако сме ептен блиски па да се изгушкаме. Мислам дека у околинава тоа старинското бакнување више не се практикува.
    Уште сум во кревет, изгубив осет кој ден е. Абе времево си врви, животов стои :/
    Сеа се сетив дека ноќеска у сон имав дечко и демек ово оно 8-| ама ништо не испадна :| Баксуз жена

Last edited: Nov 9, 2018
    Ane-Goki1, TeddyGrey, Peco and 18 others like this.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Како лошо ми почна денот мислев полош ќе нема . Ама @LiliBoz да е жива и здрава . Ќе ме оправе она ,срцка моја :*:hug:
    Да е жив и здрав форумов , трет пат ми прави голема "услуга " :)

Ќе одам да прошетам малку . Да разбистрам мисли малку . Многу нервоза ми дојде од сабајле

Имајте убав ден :f:
    Виииикендддд:clap:

Ane-Goki1, Dust, TeddyGrey and 18 others like this.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

ситници се тоа ;)
    тури по едно каВе да пиеме .
    Да не беше форумот ќе немаше кој да ме утеши коа ми е тешко. Дури и мајка ми ко ќе речам не ми е ден ме откачува и одма почнува нејзините проблеми да ми ги набројува .

Ane-Goki1, Dust, TeddyGrey and 14 others like this.
  6. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Добар ден и од мене, ме нема неколку дена :|
    Пред некој ден ми се јадеше бурек, маж ми сакаше тарана не сакаше да ми купи па стана сам си направи :rofl:, виде дека неможе со мене, со трудна жена ќе се инати, па мораше другиот ден да ми купи.
    Имав и кавга со него и со мајка му бевме до кај татко ми сакав да го видам нејзе и се јавија некој пријател се исекол па немал здраство па преку маж ми да отиде да го шијат, изиграваме црвен крст, јас инаку сум мажена во друг град и неможам секогаш да одам да го видам татко ми еве ако грешам кажете ми.
    Нејсе има и убави работи ми се ближи роденден, носам женско ми кажаа дека се е во ред со него :)

Peco, SV1911, WildMk and 12 others like this.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Вакво бива ли ?:*
    nes_kafa.jpg

Ane-Goki1, M&M, Peco and 13 others like this.
  8. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Грешка си е они тек да ги видиш бакни па се допираат лице со лице и така сум се обидела да избројам колку пати го прават тоа ама неуспешно.:Dмене нивното пак многу лигавење и тинтрење ми е некако.
    Инаку и јас мразам бакнување да не речам лигавење.

Peco, Alishan30, LejlaD and 6 others like this.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Ам се напна за тетката што ме нашљака?
    Или за дебилната?

Има разврска приказната, добив извинување :)
    Отишла да се "жали" ама врската изгледа и' објаснила подобро од мене :)

@dunika ма каква рака, ништо со устава не бацувам и нејќам да ме пипаат за лице.

Во крајот на @mareane има обичај, ноќта пред Водици, попот шета по куќи и збира пари, и носи крст еден што треба да се бубне.

Да видиш како од далеку пољубац му праќам :D

Прво, смешно ми е пошто не сум религиозна, ама не ќе се објаснувам со сите 16 колена тамошни роднини на дм, а второ, гледам бабине и дедовцине како се муваат со крстот, па не ми паѓа на памет да се приближам, а да не да го допрам до себе :D

Не ги бројам родителите мои, сестра ми, баба ми, дечко ми и животните.
    Со нив се лигушам до бескрај :)

Ама рандом тетка на свадба некоја.... бљак.

Башка, кај шо ќе го шлакне кармиништето, ако бришеш и твојата шминка ќе ја избришеш и ќе се умачкаш уште толку, ако не бришеш ќе шеташ бацена ишљакана...

И јас пружам рака. Со време :D

Last edited: Nov 9, 2018
    Ane-Goki1, Dust, Alishan30 and 11 others like this.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

За целиот настан опишан, некако многу драматично го опиша :)

LejlaD, Annath, Dadusicka and 2 others like this.
  11. Cka

Cka Форумски идол

И јас сум дива, ретко гушкам, ако ме гушнат се исклучувам 2 секунди и трпам.
    Не допирам луѓе и ќерка ми е таква сега.

Научив и јас да се исклучувам, ама па станав преосетлива на работите од кои не можам да се исклучам.

на пример, не ми смета ладно дождливо, жешко, ништо не ми е гајле. не ми смета распоред, светло, темно....

Ама почнав да си плачам.

Ane-Goki1, Dust, Peco and 11 others like this.
  12. CameliaMiller

Си плачам и јас.
    И сум кенкава како ненаспан двегодишњак, кога ми е жешко или кога ми се спие.

За останато научив како да глумам возрасна.

Ane-Goki1, Dust, Cka and 7 others like this.
  13. mareane

mareane Форумски идол

@CameliaMiller во мојот крај ти ете си видела какви се не адети има тој период.:^)
    Инаку и јас така оддалеку бакнувам демек.Ама годинава крстот е кај мене,ке го дезинфицирам ,бакнам и пратам по куќи..;)
    Ич не сум гушкало,прав дивјак сум.Јас и децава мои сум ги бакнувала гушкала до кај 3 4- години ,После не.Големава е побетер дивјак и од мене а малово е право гушкало и ми се лути оти не сум ја гушкала.
    Колку беше сега мајка неарна,јас еднаш не ја гушнав и бакнав.24 саати бев и сум до неа ,ама такво лигавење незнам не можам. @LiliBoz иста дијагноза си имаме.:mm:мене и поздравувањето со многу луѓе ме нервира.На слава само со домакините се поздравувам и толку.
    @JuLleE среќен роденден на малиот дечко..
    @SV1911 среќен роденден на сопругот...

Ane-Goki1, Dust, M&M and 16 others like this.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Добар ден...

Штотуку научив, дека богатството на една жена е во нејзината дунда.
    Доста е интернет за денес.

senjorita-v, duffi, Dadusicka and 5 others like this.
  15. душленце

душленце Популарен член

Петак ден за метак..
    Само да ве поздавам
    AE452FA3-A3BB-4778-A5F2-3F983E0FBD9D.png

Ane-Goki1, Dust, Peco and 14 others like this.
  16. CameliaMiller

Ама прва ко ќе си го бациш ти е гајле :D
    Имате обичаи многу, се' е океј, (освен колективно бацување во иста точка, никако не е паметно), ама тоа пукањето... на шта личи, ни на шта.

Ane-Goki1, Dust, NarCis@ and 8 others like this.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Јас сум гушкало, ама не со секој. Со децава и мм... и со мајка ми се гушкавме...

Струмица и струмичко во уста се бацуваат, ама верувам повеќе по селата дека е останато... мене ми е грозно.

Крстови и икони не бацувам, а си одам во црква и терам адети. Мене језив ми е и моментот на причест, сите со иста лажица ги поминува... а демек сребрена била, не фаќала бактерии. Мало морген. Тоа виното полно со што ти не, се „дополнува“ на секое брцање со лажицата во него.

Ane-Goki1, bittersweet, Dust and 17 others like this.
  18. dunika

dunika Форумски идол

Анетке,па се знае,св.Дунафка Тиквешка нели си чула|(:rofl:
    Се шалам,во Декември е,и не го слави никој,пред 5-6 год го дознав кога почнаа да ми честитаат:)Не го ни славам..

Маж ми ако не ме изгушка 10 мин во денот,тажен си легнува.Јас сум труп,нит емоција знам да искажам ни сум гушкало.Чест на исклучоци,има особи кои ги стискам силно едно 2 мин и толку,баба и дедо особено.Ко мала,му наплаќав 10 ден на татко ми да ме изгњави.Од секогаш сум била бизнис ориентирана8-|

А да,и вас овде редовно ве гушкам:hug:

Ane-Goki1, bittersweet, Dust and 18 others like this.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Ахх, ДунаФка .... :rofl::rofl::rofl:

Се гледа дека немам работа? Досадно ми е....

Dust, Peco, NarCis@ and 13 others like this.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Читам за некоја изложба во САД наречена What were you wearing? Има изложено парчиња облека што жртви на сексуално насилство ги носеле кога биле нападнати. Има за цел да одговори на баналното прашање од насловот, дека воопшто не му е битно на напаѓачот што носите. Читајќи го ова се сетив на еден настан кај нас каде беше силувана туристка во некое село овде, и коментарите под веста беа толку одвратни. И да беа да речеш само мажи...

Ane-Goki1, Dust, M&M and 18 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.