Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.263
    Побарај нешто што би било Неопетроид Алфа, веројатно има, ќе напрскате раствор насекаде кај што влагаат и мин 4 часа надвор, после ништо нема. Не е опасен по мали и животинче ако имате, не се сеќирај, ама пак од предострожност. Плус земи Пур пена кај има дупки да пополните.
    Е јас денес и телефонот го заборавив, замисли. А без телефон ко без раце се осеќам. Муж го чекам да ми го донесе. Хепи брдеј на мажуле, да е жив и здрав и следно идење да дојде да го запознаам и него ;)

Ау не сум навикната на тебе во такво светло, и јас се напнав искрено. Баш утрово тоа на работа дискутирав, едноставно се научив да не допираат до мене ваквите работи и ги правам махинално, не дозволувам да ме опседнуваат такви мисли. Стрикно на работа трепкаат две светилки, сите пиштат вриштат, се жалат, јас не ги ни приметувам, не ги регистрирам и крај. А порано се ми сметаше, баш се, ме вадеше од такт, ама некако се испраксирав и не се замарам веќе. Ментална гимнастика и пракса.

Ај добро утро, кафе, чај и банана тргнати од ред, сега јаболките се на ред и појадокот. Работа тук и там, има па нема. Ама морам да кажам, не се осеќам веќе како да припаѓам овде, како странец се осеќам. Некои нови “клинци“, некои нови правила и тоа е тоа. Ќе се издржи, за НЕГО вреди.

Убав ден!

На Ane-Goki1, Dust, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    не се гушкам :|
    нарцис и дангел се единствените што успеале да ми украдат гушка годинава.
    дете шљапам ко селска тетка . сосе лиги сосе све. можам по цел ден да го гушкам.
    татко ми го немав со месеци видено и викав сеа ко ќе го видам ќе го гушнам. И погодете што ? одма ѕидот се појави. Само пружив рака. Си иам дијагноза знам...
    мислам дека ова не ви го кажувам прв пат. прескокнете ме .
    одам на бубка да се јавам ме чека жената . Да се бутнам негде да не ме глеат и слушат..

На Ane-Goki1, Dust, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    И јас знам да бидам дива ама и доста емотивна. Има граници со кои луѓе како. Порано мразев баба ми да ме "лигави" сега прва одам и ја бакнувам во образ. И дедо лесна му земја, додека беше во постела обавезно го бакнував. А не ми се омилени луѓе :) Понекогаш само сакаш да покажеш почит и добра волја. Најдобри прегратки ми се со брат ми, едвај чекам следен месец да го видам. По слави многу многу не се поздравуваме, ако сме ептен блиски па да се изгушкаме. Мислам дека у околинава тоа старинското бакнување више не се практикува.
    Уште сум во кревет, изгубив осет кој ден е. Абе времево си врви, животов стои :/
    Сеа се сетив дека ноќеска у сон имав дечко и демек ово оно 8-| ама ништо не испадна :| Баксуз жена

Последна измена: 9 ноември 2018
    На Ane-Goki1, TeddyGrey, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.681
    Допаѓања:
    175.359
    Како лошо ми почна денот мислев полош ќе нема . Ама @LiliBoz да е жива и здрава . Ќе ме оправе она ,срцка моја :*:hug:
    Да е жив и здрав форумов , трет пат ми прави голема "услуга " :)

Ќе одам да прошетам малку . Да разбистрам мисли малку . Многу нервоза ми дојде од сабајле

Имајте убав ден :f:
    Виииикендддд:clap:

На Ane-Goki1, Dust, TeddyGrey и 18 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    ситници се тоа ;)
    тури по едно каВе да пиеме .
    Да не беше форумот ќе немаше кој да ме утеши коа ми е тешко. Дури и мајка ми ко ќе речам не ми е ден ме откачува и одма почнува нејзините проблеми да ми ги набројува .

На Ane-Goki1, Dust, TeddyGrey и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Добар ден и од мене, ме нема неколку дена :|
    Пред некој ден ми се јадеше бурек, маж ми сакаше тарана не сакаше да ми купи па стана сам си направи :rofl:, виде дека неможе со мене, со трудна жена ќе се инати, па мораше другиот ден да ми купи.
    Имав и кавга со него и со мајка му бевме до кај татко ми сакав да го видам нејзе и се јавија некој пријател се исекол па немал здраство па преку маж ми да отиде да го шијат, изиграваме црвен крст, јас инаку сум мажена во друг град и неможам секогаш да одам да го видам татко ми еве ако грешам кажете ми.
    Нејсе има и убави работи ми се ближи роденден, носам женско ми кажаа дека се е во ред со него :)

На Peco, SV1911, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.681
    Допаѓања:
    175.359
    Вакво бива ли ?:*
    nes_kafa.jpg

На Ane-Goki1, M&M, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.631
    Допаѓања:
    107.155
    Грешка си е они тек да ги видиш бакни па се допираат лице со лице и така сум се обидела да избројам колку пати го прават тоа ама неуспешно.:Dмене нивното пак многу лигавење и тинтрење ми е некако.
    Инаку и јас мразам бакнување да не речам лигавење.

На Peco, Alishan30, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Ам се напна за тетката што ме нашљака?
    Или за дебилната?

Има разврска приказната, добив извинување :)
    Отишла да се "жали" ама врската изгледа и' објаснила подобро од мене :)

@dunika ма каква рака, ништо со устава не бацувам и нејќам да ме пипаат за лице.

Во крајот на @mareane има обичај, ноќта пред Водици, попот шета по куќи и збира пари, и носи крст еден што треба да се бубне.

Да видиш како од далеку пољубац му праќам :D

Прво, смешно ми е пошто не сум религиозна, ама не ќе се објаснувам со сите 16 колена тамошни роднини на дм, а второ, гледам бабине и дедовцине како се муваат со крстот, па не ми паѓа на памет да се приближам, а да не да го допрам до себе :D

Не ги бројам родителите мои, сестра ми, баба ми, дечко ми и животните.
    Со нив се лигушам до бескрај :)

Ама рандом тетка на свадба некоја.... бљак.

Башка, кај шо ќе го шлакне кармиништето, ако бришеш и твојата шминка ќе ја избришеш и ќе се умачкаш уште толку, ако не бришеш ќе шеташ бацена ишљакана...

И јас пружам рака. Со време :D

Последна измена: 9 ноември 2018
    На Ane-Goki1, Dust, Alishan30 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.263
    За целиот настан опишан, некако многу драматично го опиша :)

На LejlaD, Annath, Dadusicka и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.782
    Допаѓања:
    141.943
    И јас сум дива, ретко гушкам, ако ме гушнат се исклучувам 2 секунди и трпам.
    Не допирам луѓе и ќерка ми е таква сега.

Научив и јас да се исклучувам, ама па станав преосетлива на работите од кои не можам да се исклучам.

на пример, не ми смета ладно дождливо, жешко, ништо не ми е гајле. не ми смета распоред, светло, темно....

Ама почнав да си плачам.

На Ane-Goki1, Dust, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Си плачам и јас.
    И сум кенкава како ненаспан двегодишњак, кога ми е жешко или кога ми се спие.

За останато научив како да глумам возрасна.

На Ane-Goki1, Dust, Cka и 7 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.307
    Допаѓања:
    278.287
    @CameliaMiller во мојот крај ти ете си видела какви се не адети има тој период.:^)
    Инаку и јас така оддалеку бакнувам демек.Ама годинава крстот е кај мене,ке го дезинфицирам ,бакнам и пратам по куќи..;)
    Ич не сум гушкало,прав дивјак сум.Јас и децава мои сум ги бакнувала гушкала до кај 3 4- години ,После не.Големава е побетер дивјак и од мене а малово е право гушкало и ми се лути оти не сум ја гушкала.
    Колку беше сега мајка неарна,јас еднаш не ја гушнав и бакнав.24 саати бев и сум до неа ,ама такво лигавење незнам не можам. @LiliBoz иста дијагноза си имаме.:mm:мене и поздравувањето со многу луѓе ме нервира.На слава само со домакините се поздравувам и толку.
    @JuLleE среќен роденден на малиот дечко..
    @SV1911 среќен роденден на сопругот...

На Ane-Goki1, Dust, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Добар ден...

Штотуку научив, дека богатството на една жена е во нејзината дунда.
    Доста е интернет за денес.

На senjorita-v, duffi, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  15. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    Петак ден за метак..
    Само да ве поздавам
    AE452FA3-A3BB-4778-A5F2-3F983E0FBD9D.png

На Ane-Goki1, Dust, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Ама прва ко ќе си го бациш ти е гајле :D
    Имате обичаи многу, се' е океј, (освен колективно бацување во иста точка, никако не е паметно), ама тоа пукањето... на шта личи, ни на шта.

На Ane-Goki1, Dust, NarCis@ и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.922
    Допаѓања:
    203.176
    Јас сум гушкало, ама не со секој. Со децава и мм... и со мајка ми се гушкавме...

Струмица и струмичко во уста се бацуваат, ама верувам повеќе по селата дека е останато... мене ми е грозно.

Крстови и икони не бацувам, а си одам во црква и терам адети. Мене језив ми е и моментот на причест, сите со иста лажица ги поминува... а демек сребрена била, не фаќала бактерии. Мало морген. Тоа виното полно со што ти не, се „дополнува“ на секое брцање со лажицата во него.

На Ane-Goki1, bittersweet, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  18. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Анетке,па се знае,св.Дунафка Тиквешка нели си чула|(:rofl:
    Се шалам,во Декември е,и не го слави никој,пред 5-6 год го дознав кога почнаа да ми честитаат:)Не го ни славам..

Маж ми ако не ме изгушка 10 мин во денот,тажен си легнува.Јас сум труп,нит емоција знам да искажам ни сум гушкало.Чест на исклучоци,има особи кои ги стискам силно едно 2 мин и толку,баба и дедо особено.Ко мала,му наплаќав 10 ден на татко ми да ме изгњави.Од секогаш сум била бизнис ориентирана8-|

А да,и вас овде редовно ве гушкам:hug:

На Ane-Goki1, bittersweet, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.922
    Допаѓања:
    203.176
    Ахх, ДунаФка .... :rofl::rofl::rofl:

Се гледа дека немам работа? Досадно ми е....

На Dust, Peco, NarCis@ и 13 други им се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Читам за некоја изложба во САД наречена What were you wearing? Има изложено парчиња облека што жртви на сексуално насилство ги носеле кога биле нападнати. Има за цел да одговори на баналното прашање од насловот, дека воопшто не му е битно на напаѓачот што носите. Читајќи го ова се сетив на еден настан кај нас каде беше силувана туристка во некое село овде, и коментарите под веста беа толку одвратни. И да беа да речеш само мажи...

На Ane-Goki1, Dust, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.