Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Сеа слушнав за концертов на Чолиќ 1800 карта била, па не се нормални..

На Ane-Goki1, NarCis@, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  2. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Таа е најскапата,голден вип,за партер мислам,а најевтината беше 1000-1200.Ова од друшките мои знам,жестока дискусија водеа на Вибер за каква карта да купат:D
    И да скапо е,овде ке има концерт за еден месец,55 франци чини карта,околу 2500 ден.

На Ane-Goki1, NarCis@, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Многу е...башка се истите песни, шо знам. Ја на Жељко ќе одам:inlove:

На Ane-Goki1, NarCis@, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.708
    Допаѓања:
    213.487
    Во наше село имаше редовно концерти,Црвена Јабука,Мерлин и остали,тоа на времето-кога баба беше чупа:D,си одев редовно,ни на Билјанини извори не ги пропуштав концертите кои беа,е тоа беа убави времиња,сега не сум била на концерт точно 28 г,криво ми е.Ја памтам и јас таа сендвичарата Чичко Стоилко во главниот ни град,а мислам дека и Дал Фуфо пицерија некаде околу клинички мислам дека беше на времето.За овде и да ви кажувам каде сум излегувала џабе е,Вајлд можеби би ги знаела,но доста е помлада.

На Ane-Goki1, WildMk, NarCis@ и 9 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.304
    Допаѓања:
    278.252
    Во Расчекор излегуваше?(не сум битолчанка,ама ако не ме издала меморијата во 95-6та беше актулен овој кафиќ)

На Ane-Goki1, WildMk, NarCis@ и 8 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.708
    Допаѓања:
    213.487
    Расчекор не,во мое време беше хит Монако,на патот за Пелистер @mareane :),патем Расчекор сеуште работи,два пати сум влегла таму,но веќе бев мажена,значи не ми се смета во излегување:D

Последна измена: 9 ноември 2018
    На Ane-Goki1, WildMk, NarCis@ и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    @JuLleE среќен роденден на малиот, @SV1911 среќен роденден на сАпругот.

Ради такво честитање и лигавење само кај моите сакам на прослави да одам :makeup: Ние сите сме намќори во поширока фамилија кај нас бакнување и гушкање нема, здраво со рака само со домаќинот, на другите едно заедничко ,,здрааааво на сите'' .Кај на мм роѓата радо би скокнала прослави ради ваквите ,,интимни'' моменти меѓу сите присутни :tmi:

Некој спомна касети и снимање. Јас и братучед ми насловната на Росалинда ја имавме снимено. Па отвараш прозор, ја пушташ на најгласно и цел комшилок од сред маало се прибира дома :lol: Вака идиотско малце е од денешна перспектива стари луѓе да ги истрчаш до дома ама детски ум ете :tmi:

Кафиќите во кои јас излегував сега се маркети и игротеки :D Koa ќе видам како се облечени денешните тинејџери, а како бевме ние, и како се однесувавме ние споредбено со нив, среќна сум што јас растев во едно друго време, иако не е толку одамна минато.

На Ane-Goki1, bittersweet, Espadrila и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.866
    Допаѓања:
    173.434
    Добро утро? Вечер?8-|:?: :D
    Сликата на @душленце со мечката е баш за мене:whew:

Среќни слави, родендени, имендени. Да сте живи и здрави сите:hug:

Не сум гушкало, страшно многу мразам кога други ме гушкаат. Ми смета. Ама мојов сакам да го гушкам, само што во последно време тој не ме гушка:|
    Кога се поздравувам со некого, гледам рака да пружам, ама некогаш е неизбежно два-три пати цмок цмок.. За тоа кај сум излегувала..стандард за нашите генерации, парк, ла фабрик, колосеум, кои беа таму други..не памтам веќе. Љубов ли беше тој кафичот?
    Ма да повеќе сакав журки по дома..

Скопје не ми фали. Може ќе звучам заникаде, ама ќе речам дека Њујорк ми фали. Иако само една година утепав таму, во срце ми е врежан..

За муабетов да ја поздравам @manja666 ... што ли бидна со таа девојка? Сакаше да фаќа магла преку барата ми се чини...

Добив една работна понуда, за Виетнам. На мојов не му спомнав ништо, мислам ќе ми рече - прифатија и оди.. колку да се откачи од мене(facepalm) Познаник што работеше таму ме предложил, арно ама далеку ми е ...Платата е феноменална, ама ...:shake:

Деновиве ми се исполнети до максимум. Уште болкиве да не беа, супер ќе беше. Секој ден по нешто ново ме боли:D
    Мислам @M&M спомна за онаква болка, од десна страна кај што би било технички гледано слепо црево:^) која мака ја истргав со таа болка пред 2-3 недели. Му викам на мојов - ќе се умира. Ме гледа бледо, аха да беше така лесно...

Напната сум периодов, не знам што ми е. Пак си доаѓам на заклучокот од пред многу години, кога студирав редовно на факултет:D уз муабет со колеги секогаш стоев на ставот дека ако треба, способна сум да убијам некого без око да ми трепне.. Деновиве се воздржувам од експлодирање, а уствари сум станала толку безосетна..
    Пред некој ден мојов ми плесна во лице нешто ... во стилот - тоа е твое и ти одлучуваш, ова е мое и јас одлучувам. Се осетив ептен неубаво, истиот тој ден умре еден комшија што 15год живееше со жена му, ама не беа во брак... И сега поради сплет на околности ќе си остане со прстот во уста, скоро речи на улица:doh:
    Се осетив буквално како да сум во таа ситуација... иако за разлика од таа, мене никој не ме мрази во фамилијава, сепак што сум јас? Само гостин...на кој што од време на време со некои постапки како со прст му покажуваат кај му е местото..

Никој не знае утре што носи денот. Па како што сум си дива по природа, си викам - чукни си ја таа глава:fubar: вложувај се себе си и се останато до оној степен што ако утре мораш да заминеш, нема да ти е жал за се што оставаш. Заминуваш и не се вртиш назад. Како многу пати досега...

Небитно... веројатно ќе помислите оваа нафрли само муабети, а ништо не кажа.. Јас си знам што кажав:D може и некој друг што е во слична ситуација, ќе се пронајде.. И така:D

Да дремнам, оти сабајле во 6 планирам да тргнам пак во поход:lol:

На Ane-Goki1, bittersweet, Espadrila и 29 други им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Добро јутро друштво! :coffee:

Фала ви дечки за честитките! ^_^

Нервозна сум, осеќам лутина како ми се собира :wasntme:. Секогаш кога ми менуваат жици на протезите ми иде да пцујам и касам наредните три дена. Плус it's that time of the month. |( Не би требало да се мешам со луѓе деновиве. :D

Јас ретко излегував по дискотеки, не ми се допаѓаше атмосферата таму. Кафичи и пицерии да, низ цел град, ама имињата не им ги памтам. :D Никогаш не обрнувам внимание на имиња на локали, затоа не ми останале во меморијата.

Се согласувам. Не разбирам зошто мора луѓе кои не ги чувствувам за пријатели да ги гушнам при секоја средба. Не ни пружам рака кога се поздравувам со рандом личности, едно здраво од далеку и толку. Ама има луѓе кои што ми се драги и од искрено срце ги гушкам. Гушкало сум :)))) нормално, само со тие што ги сметам за поблиски и при средби само. :D

Мачките си ги гушкам ептен, ама мислам дека не им се допаѓа баш. :( :angel: Со мм исто, би се гушкале по цел ден да можевме :)))) и мајка ми би ја гушкала нон-стоп, ептен убави спомени од детството ми буди секоја гушка со неа. :l:

Вчера концертот беше поинтересен од предходниот, па дури се опуштив до толку што запознав неколку луѓе :rofl:. Не знам што ми стана. :D

Девојката имаше преубав глас, ама не до толку убав да ме расплаче :D. Не беа лоши, се потрудија многу повеќе од предходните.

IMG_20181109_210030.jpg

На крај имаше и шведска маса, па кога се нафрлија. :o Јес да е тоа таму за јадење, ама полекааааа малку. :?: Небитно :))) Мм ми вика дека обрнувам внимание на глупави работи, може е во право. :D

Денес ќе се оди најверојатно на една собиранка со руси, ама повеќето од тие што ги запознав овде не ми се свиѓаат. Колку се внесуваат во новопронајдената религија, секој втор збор им е религиозен и досадни се ептен за слушање. |( Има некои што се интересни, па може нема да биде ептен лошо. :D (fingers)

Него, не ви се пофалив. :D Пак сум најдобра во групата по немачки. :angel: Со зборењето растурам веќе, најдобра бев и со еден состав што го пишувавме и он го проверуваше. 8) Сега имам појака конкуренција кон тоа кој ќе извади најмногу поени, треба повеќе да запнам. :D Се гледа дека немам друга работа, нели? :))))

@Dust во Виетнам? :o Баш интересно :))

@JuLleE среќен роденден на син ти! Голем да расте! :hug: :^:

Имајте убава сабота! :f:

На Ane-Goki1, bittersweet, lunicka и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Денес сабота, мислев ќе си поспијам, ќе одморам, вчера окапав до 1:e:....

сум заборавила да го исклучам алармот(facepalm)....

И будна пак од 6, си лежам, гушкам дете, се пикнало во мене, жива вода ме направило:inlove:

Не станувам дури ни кафе да сварам, да не се разбудат, нека спијат:!: ...

Се мислам накај Водно да шетаме, ама заборавив дека закажав на фризер и нокти :makeup:

Да полежам уште малку, па кафе у тренд, на акција ќе се пие:!::drunk:
    #штомуабетсвртев:drunk::tmi:

Ајде убав маглив ден:hug:

Едит сакам да се гушкам, со деца секогаш :!: со други кога како, ми значат искрени и од срце гушки, и не се бацувам од далеку викам здраво или добро вечер само, пример на слава кај што има многу луѓе, у "прошлиот живот" ми се лутеа за тоа не сум била културна, не требало така]:)...културна некултурна таква сум. Ако некој го знам онака само ако не ми рече здраво, може и да го поминам и ја да не му речам, а ако не сум расположена за муабет може и да се направам дека не сум го видела:wasntme::bandit:

Последна измена: 10 ноември 2018
    На Ane-Goki1, bittersweet, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    Утро.
    Се наспавме со дете. Отварам очи и прво низ прозор гледам. муљ времево |( и сега што да се прави денес??? планот беше денес гејзи и џамбо утре зоо и парк.
    Ќе отворам прогноза сега. Да знам на што сум. гумени чизми како и да е ќе му облечам :D
    убав ден да имате :*

На Ane-Goki1, Peco, LejlaD и 18 други им се допаѓа ова.
  12. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добро ви утро , се разбудив во 6 мислејќи дека ќе се успиам и алармот дека не ми звонел...хаха...кафе направено уште да се испие ,сите спијат , се мислам што доручек да им спремам , па кое ќоше за чистење да го фатам ,куќа голема си бара одржување , а што немам сила нешто деновиве за ништо, нешто ме мачат некои мисли.....време ужас ,ќе дишеме повторно загаден воздух и годинава,

На Ane-Goki1, Peco, LejlaD и 17 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Утро, место со кафе... со супа од праз и со јогурт почна. Треба да се акам викендов, да купам нешто :wasntme:поконзервативно за облакање :))) да се упристојам и уозбилам. Ич не ми се сака.
    Времево ми буши во мозок.
    Друштвото за на булевар се врати од мртвите, али, сеа мене не ми се оди по ладното и смрдливо. Иначе, раат ми е. :bug: приветтт.

На Ane-Goki1, Peco, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.569
    Допаѓања:
    174.954
    Добро утро и од нас :)
    Утрово облачно и ,,бумбаресто", едно ќебе не врши работа ,смрзнав ко скот |(

Социјалниот живот периодов го сј.бав на 0 |( (facepalm) -свесно додуше ама тоВа е ,кога гледаш да угодиш (facepalm)
    И кичма подвиткав -среќа што не ја шинав ,на стари години ризичен чекор е (facepalm).

Звонко Богдан вчера во селово се зезал,вечер пак Хари Мата Хари -ако не отидам од тараса ќе се слуша :emo:

Ај :* , и кафето- пак по старо :emo:,бујрум
    20181110_085928.jpg

На Ane-Goki1, Ariel, JuLleE и 23 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.126
    Синоќа накиснав на дождот. Ми направи проблем уберот, не сакаше да направи апдејт на картицата, па 15 мин на дожд одев за да фатам автобус. Сабајлево се чувствувам ко да сум брцнала со прст во штекер.

Добро утро.
    Јас и #саботанаработа
    Недела офф, гајле ми е, не ми дале 24 саати нотис.
    Се обувам сабајле и приметив дека нозете ми се отечени малку. Пред некој ден си купив чај од камилица, ама ептен органик овој, стварно мириса на чај.

Аман бре, толку многу е загадено во Ск сега?
    Да не идам тогаш. Тука дали дека сум навикната на влажен воздух, ако е сув, почнувам да кашлам. Прв пат во животот.

Се залепив на парното. Очајно ми треба масажа. Или врела бања. Ајде уште малку.

На Ane-Goki1, bittersweet, SV1911 и 21 други им се допаѓа ова.
  16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.270
    Допаѓања:
    85.108
    Добро утро:sun:!!!
    Кафенце и смути на мени се пие утрово...
    Кај вас облачно и магливо,а затоа кај нас пука сонце за мерак ама и оганчево си гори..
    Вчера генералка сум направила денес слободна да го шетнам мажево има некој панаѓур па да потрошиме некој денар ..
    Се гушкам со тие што ги сакам ,а неможеш со секој да се гушкаш и бацуваш ,а за поздравување и муабет да направам не ми тешко никако ,тешко е да ме заприш да не зборувам :D
    Убав викенд!!!
    86B4A557-2515-40C0-9014-EE57330DC96B.jpeg

На Ane-Goki1, bittersweet, SV1911 и 21 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.304
    Допаѓања:
    278.252
    Лежам од прее будна в кревет,да не ги разбудам останативе.
    А ми се пие веќе кафе.А и мисливе почнуваат да убрзуваат.:doh:..
    А пак не му се станува.
    Посакав да ја гушнам @Dust ,те разбирам моме ,ама млада си и многу паметна,мисли прај само не се нервирај и не губи драгоцени години ако некој и нешто не заслужува.:hug:
    И @Bubce38 да се пријави,нешто нерасположена беше вчера да не ја мислам:hug:
    Ај да станам изгледа мајка се разбуди

На Ane-Goki1, kuc, SV1911 и 22 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.594
    Допаѓања:
    152.208
    Ај добро утро!

Во осум станавме...малецкото дојде на гушкање...
    Од грижа на совест оти вчера слаб беше ручекот солен кекс заматив за појадок...се изеде..уште за големата остана...

На работа сум денес...а како би си шетнала со дечињата...

19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.675
    Допаѓања:
    175.319
    Добар ден :hai:
    Добра е Бубче @mareane :).Фала што ме мислиш :*
    Патувам према Штип ,ќе има гушкање со мајка :inlove:.
    За прв пат маж ме вози . Ќе возел цел пат . Кој знае :o
    Да земам да врткам по :mp:и да организирам дружби .

Да си имате убав викенд . :f:

На Ane-Goki1, kuc, SV1911 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.776
    Допаѓања:
    141.885
    Добро утро. Полека сонце се појавува.

Се нервирам од загадувањето. Мора еднаш неделно да сеоди на планина некаде. Минатата недела бевме у Кучково, има борова шума, утре не знам кај да се оди. Мжда мојата љубов, Козјак, ама уште ми е страв од ергелата кољи у кас до мене.
    Даст, колку ми звучиш на мене и на мојот бивши, чудо. Не можам да кажам што да правиш и како, ама гледај си само да си среќна. Ти. Оти на крај само ти ќе останеш со тебе.

Да се пријавам и јас у сабота на работа,

Последна измена: 10 ноември 2018
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.