Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Добро утро :hug:

@LejlaD , Монако немам одено. Ама знам луѓе шо одеа таму.
    Ние излегвавме во Свинг, Давидоф, Расчекор.. Се имаме врткано и кај Паладиум едно време, 54ката, пред Свинг шо беше кафичот, Чао и Текила в пазар, Ла каса на корзо, Висаж спорадично... имаше и други, ама не ми текнува...

Како се викаше тој еден кафич шо беше од кај Поштата накај пазарот? Едно време таму одевме..

На Ane-Goki1, kuc, SV1911 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.354
    Допаѓања:
    183.099
    Здраво-живо :hai:

Ми се спие и ми се плаче |-) Можам стоечки да заспијам.
    На муабетот, зошто никој не го спомна Њу Ејџ? :tmi: Мене патот секогаш ме води накај чаршија, до пред некоја година Менада ни беше дење-ноќе. Сега кафанче, па во Маракана. Стари дртала :rock:
    МаШ ми ме остави да поспијам, ама затоа ноќта јас давав млеко. Станав, јадев банана, кафе, па замесив кифли најдомаќински. И сега се мислиме кај да се шетаме. Парк, Водно, Марков или низ населба да вртиме кругови :?:
    @Cka јас не разбрав што има на Козјак и од што ти е страв. Би одела и таму, ама со бебе и количка, тешко.

На Ane-Goki1, bittersweet, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.662
    Допаѓања:
    140.917
    Дебели прсти бе :)
    Ергела коњи. 30 или 40 мислам беа, трчаа кон нас, јас со дете во кенгур, маж зад мене. Диви коњу у кас трчаат накај нас ( а ние горе кај паркингот) и јас од паника не можев ни у кола да влезам. Пикнав само кенугур со мев у кола, и викам ако клоцаат мене нека ме отепаат коњиве, детето не (а она 9м бебе). И маж ми застана до нас, а еден од коњите застана до нас и не гледаше без да трепне. Сите останати трчаа ко луди до нас, ветерот го осеќав од нив на грбот.

Кога поминаа, и тој првиот коњ се заврте и тргна по нив. Влеговме у кола, и веќе никогаш не отидовме.

Не знаев дека има диви коњи.

На Ane-Goki1, SV1911, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Прв пат слушам дека во Македонија има диви коњи.

На zhap4e, Annath, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Моето дете нема пробано хамбургер и незнае што е.Гледа на мобилниот ваљда реклами и една недела само тоа збори- да јадела хамбургер.
    Знам дека нема ни да го погледне, ама ај...срам ме фаќа, личам на скржавец макар што несакам да ја учам на таква храна зашто знам дека на децата омилена им е.
    И за пицата ми е криво што ја јаде.

Добар ден.
    Со синап лепенка сум на грб.И знам дека е до вратен рбет и знам дека е од седење многу ама природата на работата си го носи тоа.
    Џабе се лепам колку да си замачкам очи ама се се надевам дека може и ќе ми помине.

Старост е во прашање:)
    Полека тропа.
    Уште не сум во кпимакс ама кај и да е и тоа ќе доде:)

На Ane-Goki1, kuc, SV1911 и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.662
    Допаѓања:
    140.917
    Рефке, не се замарај. Моето дете не знае ни што е сладолед. Мисли дека сладолед е она што јас и го ставам у корнет (блендани 10 вида овошје). Моето дете за каремели вика грди се, хамбургер, тост, врска нема што е. Праша сама, дали е тоа за деца? Викам не, само за мајки и татковци. Ви вика, значи грдо. И не сака да јаде. Така сме ги научиле. Сок пие цеден, одвај ја научив барем сок од јаболко да пие, и мисли дека е пиво и пие со татко и. Од пица јаде само корка.
    Е помфрит јаде :( Домашен, никако пд фритеза, ама ете... и тоа е,нека јаде.

Вајлд бе, какв битолчанка си, па на Пелистер ги има повеќе. https://daily.mk/vesti/so-aparat-lovi-divi-konji-na-pelister

На Ane-Goki1, SV1911, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Моето јаде пица и купена и домашна. хамбургер не верувам дека би јадел мада по месото е. сладолед јаде ама не со сласт. Немајка сум хахахаха.
    Во Веро центар има тортијада. прошетавме првин во природа па натаму фативме. збесна. ич не сака затворен простор. навикнат е по ридови да оди.
    стандард за сабота лосос за ручек. Да надокнадиме за лиснатото што го изеде дупла доза зеленчук. инаку давам се. 4 оброка нека има здрави петиот што сака нека е. Дали чоколадо дали пица ич не се замарам. чим он си го изел овошјето зеленчукот и месото.. немам гајле.
    вие арни?
    п.с. И на олд тајмери бевме. Има изложба во АК. дете уживаше. Многу сака коли.

На Ane-Goki1, kuc, JuLleE и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.769
    Допаѓања:
    162.879
    Има диви коњи и на Шара.
    На Козјак пред две недели беа. Не знам дали дека заладува се спуштаат подоле ли, ама има.
    Во принцип не се опасни ама диво животно што го знаеш... иако се импозантни, но... екхм не е пријатно реално, а и гризот на коњ викаат бил силен.
    Го имате и Марков за прошетка, накај Радишани Рамно е исто финко.
    Кај и да сме локациски во Скопје секаде е презагадено. Еден ден ќе умреме колективно.

Чистев.
    Сега патиките и некаде ќе се пешачи.
    Си купивме маски.
    Требаше да се оди накај Охрид но... исто сакаше и да се спие.
    Го сакам Охрид овој период.
    Мирот.
    Прошетка покрај езеро и глува тишина. Да се гушнеме покрај брегот и да си муабетиме. Свежина во воздухот те штипка за образи, живописни бои. Зајдисонце во 1000 бои. Спокој. Дома бе дома. Охрид асоцира само на убави работи, особено ми е важен и сакан.
    Сега ми е криво што не тргнавме ама тоа е...сон или Охрид...мрзи белосветски.

На Ane-Goki1, kuc, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.844
    Допаѓања:
    173.284
    Јас се заљубив во едни коњи тука во беровско..
    На една висока планина пристапна само пеш или со добар џип.. најгоре во близина на границата со Бугарија..
    Летоска така убаво си шетаа :Dеден скоро бел што имаше:inlove:
    Ако најдам вечер слика ќе ставам..
    Ова лето не отидовме нагоре, баш ми е криво..

Диви коњи ... тоа не знам дали е баш називот, што ли се подразбира баш под диви:^):Dздивени или израснати сами во природа:lol:

На Ane-Goki1, kuc, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Загадено е денес?
    Обично осеќам на нос ама од што сум цела затната сеа и во Аушвиц да ме пикнат нема да осетам.
    Го пропуштив денот.
    Ама пак дома ми е тип топ.

На Ane-Goki1, kuc, JuLleE и 16 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.605
    Допаѓања:
    212.606
    Добар ви ден,еве ме и мене.Од рани зори станата,супа пилешка,гравче тавче со колбавчина,палачинки посни без јајца,оти свекор не смее со јајца,пинџурче готово.Пајнци или тањири еден куп со се тенџериња и тави измиени,шпоре испркан да покисни па да го светнам.Метење вечер,да соберам малку душа со кафенце,шо ми е интересно секој ден,е вала така богами.@Dust те разбрав што сакаше да кажиш,не сум далеку од сето тоа,ти барем си млада и храбра,знам дека се ќе средиш:hug::hug::hug:.За Виетнам ако сакаш домашно животинче се пријавувам:*,не сум луксузна,нема голем трошок на домашен буџет да бидам:D.Диви коњи по мое се оние растени и родени во природа,не припитомени од човек,и ѓи обожавам:inlove:

На Ane-Goki1, kuc, SV1911 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.998
    Допаѓања:
    153.823
    Загадено е секој ден, нема дувнато некој ветер јак за да расчисти, мада не смрдеше сабајле толку многу.
    Големиов мој сака хамбургери многу, мада ретко земаме, чат пат да им помине мерак со татко им. Сега ни отворија киоск бургер во бисер гарант ќе зачестат. А убави се многу и ја што не сум по хамбургерите ги бендисувам, ама скапи у пм. Малово обожава пица ама дома си правиме најчесто поубава ми е од купечка. Јадат благо доста и за тоа имам грижа на совест.
    Се натупанив а и ме боли стомак, добив порано неколку дена, сега гледам зошто сум била темпирана бомба минатата недела ама други симптоми ич немав мислев рано ми е.
    @NarCis@ њу ејџ не одев нешто многу, што више 2 пати дал сум била. Чаршија и ја си ја сакав многу ама највеќе оној период кога окапувавме во багдад кафе по цело лето, менада слабо одевме имаше еден што се правеше многу фраер на врата. @LejlaD јас имам многу слушано за расчекор иако не сум била никогаш. Инаку бт 2 пати сум била преку ден и многу ме бендиса, штета што слушам дека изумира градот, греота стварно :(. Јас скопјево веќе не го сакам ич.
    Да збрчам едно кафе и да си играм со дете не сакала да спие. Ќе ја легнам вечер рано бар некој филм ќе изгледам а да не е цртан :)

Последна измена: 10 ноември 2018
    На Ane-Goki1, kuc, Alishan30 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.001
    Поздрав од мене... Јас и мм денес ко младенци, големо дете на гости кај братучеди, малото со баба и дедо. Се подновивме, ги подновивме и децата, и си викаме требаше некаде на раат да одиме, не по гужви во молови.

Не се секирајте за вашите деца што не јадат сендвичи, има кога да ги јадат. Моево големово не јаде бургери никакви, пица сака чат пат, маргарита - само со кашкавал и кечап, сувомеснато во уста не става, па еве ништо не му фали. Е сладолед и благо јаде, ама благо само чоколадо и тоа животинско царство, други не сака. Ама осеќам дека малово ќе наплати и за него, како што е стрвно, цело на мајка.

Козјак мене ми е убаво, ама пат многу имаме дотаму. Коњи не сум видела.

Ај кафе да пијам на раат... Се читкаме...

На Ane-Goki1, bittersweet, TeddyGrey и 28 други им се допаѓа ова.
  14. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Ве читав дека скоро муабетевте на тема возење, па сакам да ве прашам женско мислење за разлика меѓу рачен и аутоматик возило...
    Дали аутоматикот е подобра опција??? За во Скопје дали ќе ми е практично...?
    Некако сум навикната на рачен, ама ми оди паметот кон возило кое е аутоматик па ме интересираат мислења, секако доколку некој е желен да напише. :)
    @emkaemka @Sexybaby86 @LaDyDoLl - ве прочитав дека вие имате искуство со аутоматик :D

На Dadusicka, M&M, Milobebence и 5 други им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    И Козјак го обожавам и се' обожавам. Од летото навака, тукуречи секој викенд правевме мини екскурзии до некои такви локации. :) Пораат у живот не ми било. Ми се живее у куќа, надвор од скопјево. И у Виетнам би спраштила да ми речат утре ..пакувај се:)))) после ќе мислам за се' друго. :)) Прошетав, дремнав...се со ред.
    Ми се пие и топло чоколадо , и ми се пријадува нешто благо. :mm:

На Ane-Goki1, duffi, TeddyGrey и 16 други им се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.354
    Допаѓања:
    183.099
    Аууу @Cka опасно :worried: Јас ги имам видено коњите, ама од кола, по пат. Ептен беа убави.

Прошетавме низ населба. Дувкаше ветер и сонце со заби. Попладнево дома ќе се суредуваат играчки. Мора нешто да се исфрли, пошто ќе станеме hoarders :!:
    @M&M и јас не одев често во Њу Ејџ, ептен ми беше гнасно, ама дефинитивно со најинтересен ентериер. А зарем во Менада имало вратар? Ние додуша малку порано одевме, пред да почнат гужвите, кога е полупразно, па може затоа не сме имале проблем.
    Што се однесува до храната, мојава јаде и пици, и нешто налик хамбургер и сл. Ама сѐ домашно. Не ми е мене домашен хамбургер џанк фуд, пошто убаво месо, домашен помфрит и салати, исто како обичен ручек. Без кечап и мајонез се разбира. Исто и за пиците. Мене ми е повеќе за тоа благото, кое ние ѝ го даваме. Ај се тешам, барем другото е ок. Имав еден добар рецепт за плескавици од леќа, ептен беа вкусни, скоро како месо. Треба некој ден да ги направам. Одам да смучкам пудинг, па да се средуваат играчки уз расправање со дете :talk: А бре, ништо да не се фрлало. Ко старите е, ќе се најде (facepalm)

На Ane-Goki1, duffi, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Rubiii полесно од аутоматик здравје :) Левата нога ќе треба да ја заборавиш дека постои. Навика е, ама ептен е лесно за возење. Мојата кола си е со мануал менувач, на мм е аутоматик, ама јас сепак мојата си ја преферирам, навикната сум. Ја возам и неговата, ама кога ептен морам :D Инаку, за полесно, многу е полесно и попросто. Ма сама се вози колата :D Ако купуваш нова, земи си аутоматик. Мануал веќе искача од мода, сакале да признаеме или не :)

Ај да ве поздравам сите кога сум веќе тука. Секој ден ве читам и ја обожавам темава, ама ете некако најчесто во мајчински пишувам, зошто само за бебка правам муабет :$

Еве сефте ова нека биде.
    Сама сум, маж на пат е, ќе се врати тек вечер. Успав бебе и се испружив конечно. Беа мајка ми, брат ми и снаа ми досега на гости, па малку одморив од обврски околу бебка. Се мислам дали кафе да пијам, или само да си полежам :D Мајче и садови ми изми, и алишта ми пружи, и ручек ми донесе :l: Една е мајка :l:

Како ми се излегува негде на пијачка, онака ко порано, без обврски. Во диско ми се оди, не памтам кога сум била последен пат. Ама нема. Можам да излезам, излегуваме со мм чат пат, ама пак ми е мисла во бебе, дали заспала, дали јадела, дали какала (facepalm) И не можам да се опуштам и да уживам, па затоа ретко излегуваме. Повеќе по дома со пријатели се дружиме, ама и тоа си има убавина. Сакам и шопинг, да одам да купувам и цена да не гледам, лефтерно, ама нема ни тоа. Бебка е приоритет, прво за неа, па после за нас.

И така. Животот многу ми се смени откако ја родив, ама никогаш не би посакала поинаку :l:

Си фантазирам да се мавнеме од проклетава држава, од овие загаденици. Сегде само апели за деца со ракови и леукемии, искрено страв ме фаќа за иднината. Сакам и ние со мм да сме здрави и прави за да си го гледаме детето, а пред се тоа да е здраво и живо. Само фантазии се, ама се повеќе и желба ми станува. Можеби некогаш ќе се поклопат коцките, ако не ние, барем бебка да има убава иднина.

Длабоки мисли како за саботно попладне.

Ве поздравувам и одам кафе да си направам, сепак решив дека ќе пијам :D

На Ane-Goki1, duffi, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.965
    Допаѓања:
    112.350
    Полесно е за возење, само стискаш гас и привремено кочница, не се замараш да смениш брзина, па да ја погодиш, па да ставиш во прва на семафор за да појдеш..
    За тргни застани е песна по гужви низ СК!
    Ти препорачувам ич да не се мачиш со кумплуг и мењач :emo:

Кога сум тука да ве испопоздравам сите женски и Пецо :hai:
    Се викам пак ќе дојдам да се дружиме, ама само на ,,викање,, останува :smirk:

На Ane-Goki1, gjoker4e, duffi и 25 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.643
    Допаѓања:
    175.017
    Салата пред ручек истерана домче при мајка ,ручекот надвор со другарка .
    Маж и овде не си го крши редот. Дремка после ручек е задолжителна :)
    За вечер организирано во кафич . После на диско:dance:
    Еве доказ дека и во 60-тите год од животот може да се забавЉаме :). Важно е да се осеќаш млад у душа ,годините не се битни.:)
    Брат ми е помал и од мене. Во диско за ништо на светот не можеш да го натераш

Одам да си гукам со мајка:inlove:

На Ane-Goki1, gjoker4e, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.001
    @Rubiii аутоматик е полесна, таква имаме ние, полесна е каде каде од претходната, иако е поголема. За некој што нема многу искуство со возење, супер е, за почетници. Само кочница и гас имаш. Уживање е, ама за Скопјево искрено, најубаво е мало количе.

На Ane-Goki1, kuc, eli25 и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.