Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    подобро со менувач. Јас не сум за автоматик.
    Ти срцка у кашмир треба да идеш сос мен :* да видиш ентериер плус чисто.

На Ane-Goki1, Rubiii, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Исти сме значи. :D Ама сме "леви" јас и ти. ]:) Додуша ја реков дека се трудам да бидам културен. :D

:hai:

Денес слабо ве има. :?:
    Како дете мајка ми се ми дозволувала да јадам, а верувам и вашите дека не биле влезени во филм како денешниве. |( Па еве и јас и вие сме здрави и прави и ништо не ни фали. За денешниве мајки имам уште да зборам, ама ај да не ме нападнете. :D

Најчесто излегувам во Сквиз Ми, Броз, Фитнес Хаус. А во Кашмир никако да појдам. И мене ми се иде. :nod:

Време е за кафе. :coffee:

На Ane-Goki1, gjoker4e, TeddyGrey и 11 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.605
    Допаѓања:
    212.604
    Од тие сум што велат не за аутоматик,лесно е полесно од мењач,арно ама кога има поледица,односно зимно време се зезнати,небаре санка се,ние имавме такво искуство со колата,други можеби поубаво врват,мењач бре брате не би заменила за ништо,патем возач сум,а и маживе исто

На Ane-Goki1, Mr. Right, Rubiii и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.556
    Допаѓања:
    177.107
    Јас не знам да возам аутоматик. Никогаш не сум пробал. (facepalm)

@Val-Dim пуштај телевизорот на 24 вести :)

@emkaemka фала за поздравот, пишувај почесто :)

На Ane-Goki1, Val-Dim, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    95.144
    Да се пие 4то кафе или не:wasntme:
    Изгледа да:nod:

Маж отиде на работа,ја не знам што со себе.Читав,чистев кујна,испазарив,тек е 18 ч.
    Ке се избањам,ке ја зезнам Недела:D

Има 2 католчки цркви околу мене,во радиус од 200-300 метри,камбаните на секој саат бам-бам-бам.Ме заулвеа.

@Sexybaby86 пишувај ни понекогаш чим не читаш,мене кога ми се читаат долги постови ви влагам во “Мајчински”:)
    Се смеев баш на твојот пост мислам беше,за сликата како доказ дека местото е сварено:D

Не ми се смејте,јас не знам да возам мануал,само аутоматик:tmi:

На Ane-Goki1, gjoker4e, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  6. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Го мислев Њу Ејџ ама не ми текнуваше на името :) Срам ми беше да пишам таму кај мачките и таблата :)
    И вареното вино секако :)
    А другото како се викаше? Тоа на Монси? На булеварот што беше...
    Леле мозокот... до толку да не ми текнува....

На Ane-Goki1, Mr. Right, zhap4e и 8 други им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.353
    Допаѓања:
    183.080
    @LiliBoz знаеш дека не праам проблеми јас :*

@Mr. Right илузија е дека сме здрави и ништо не ни фали. Ни фали и тоа како. Секој втор што го знам има мака со желудник, или со дебело црево, или црн дроб, а да не почнам за заби. И еден куп други болести. Ние не можеме да знаеме дали е тоа ради денешниот начин на живот и исхрана, а сигурно и поради тој во минатото. Свекрва ми често го користи тоа "ние ви дававме сѐ, што ви фали". Маж ми секогаш ѝ враќа дека има гастритис и дека како мал имал многу расипани заби, а сега веќе има еден куп мостови и коронки. Исто и за миење заби кај бебиња, нас не ни миеле. Ама баш секогаш има контра-аргумент и во право е Пошто јаделе крем и благо без усул, а да не зборам што давале сѐ и сешто на бебиња од недела дена: кравјо млеко, мед, лимон, жолчка од јајце итн. Е тоа е тоа што сега ни фали. Сите сме со некаков здравствен проблем, а забораваме дека тоа може да биде поради тој начин на исхрана кога сме биле мали.

@BearMe да не е ориент :?:

На Ane-Goki1, gjoker4e, duffi и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.152
    Ме мрзеше да пишувам за муабетот, а на нас што ни фали, еве Лили се пишала ко што треба.
    Пијам поише лекови од баба ми на 90год тоа све кажува.

Детски роденден у најава. Се обидувам да се испазарам да ја оставам и да ја земам кога ќе заврши ама некако не ми успева.

На Ane-Goki1, gjoker4e, duffi и 21 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.996
    Допаѓања:
    153.815
    Нешто ориент кафе не беше на Монси??
    Имаше вратар дур името му го памтам ама може не збориме за ист период. Не знам колку сме генерациски јас и ти блиску :). И може да ми пуштиш рецепт за плескавициве од леќа??
    Јас за овие не сум ни чула, освен за броз, леле колку сум аут :D
    Ме мачи стомак. Кафе дури сега пијам немав па морав да купам па ај до кам да испазарам повеќе демек. Не ме бендисува ова турсково од кам баш ама врши работа.
    Кој филм го зборевте скоро дека е добар, ај препорачајте нешто. Малово е на аутопилот ама важно не престанува да ди игра, нека дојде 7 и ќе ја легнам доста и е

На Ane-Goki1, duffi, Mr. Right и 12 други им се допаѓа ова.
  10. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Да, на Ориент мислев :)
    За храната си во право. Влијае на целокупното здравје сега и понатаму. Иако сум порасната на домашна здрава храна, без нешто посебно благо, од пубертет кога се префрлив на џанк фуд многу работи се изместија. Да, во тие години никој на ништо не мисли ама си ги носиме последиците после. Полно луѓе знам со расипани желудници, со болки во кичмата, со бабски болести... А млади :)

На Ane-Goki1, gjoker4e, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.000
    Со ова сите мајки ги навреди. Ај добро, ништо не ни фали, сите по една рака лекови пијат на 40 години, а бабите и дедовците наши не знаеја ни аналгин што е. Да ми извиниш, ама ич, ич не си во право.

На Ane-Goki1, gjoker4e, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Убаво е да се храниш 'поздраво', ама 'здрава' храна не постои. :)

После Чернобил, вредностите за 'нормална' радијација беа зголемени на светско ниво, затоа што не можеме да ја 'исчистиме' радијацијата. Да не правиме муабет за сите нуклеарни бомби кои се испукани и Фукушима...
    Голем дел од пестицидите што се користеа кога ние бевме деца, денес се забранети, бидејќи отпосле докажаа дека биле штетни за луѓето и предизвикувале триста болести, вклучувајќи и рак.
    Да не зборуваме за нивото на јаглерод диоксид, метан, фреон, аеросоли и триста други глупости во воздухот, кои пред 30 години ги немаше на ова ниво.
    Башка антибиотиците за добитокот.
    Сите изливи на нафта во морињата и океаните.
    Сите хемиски отпадоци од фабриките и домаќинствата во почвата и водата....
    Шуми немаме како што имавме пред 50 години.
    Пермафростот се топи и ослободува метан заради глобалното затоплување.

Друга работа е што денес, животниот век на луѓето е подолг од било кога во историјата на човештвото. Многу од болестите се појавуваат затоа што организмот 'старее', а медицината не одржува живи... Болести како Алцхајмер и Паркинсон се производ на продолжениот животен век... Донекаде и ракот.

И така...

Еве видео за сите нуклеарни детонации 1945-1998

Последна измена: 10 ноември 2018
    На Ane-Goki1, duffi, душленце и 16 други им се допаѓа ова.
  13. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Факт е дека многу јадеме, а многу малку трошиме (со физичка активност нели). Секој еден, колку и да е слаб физички, треба да е свесен дека над нормалната граница, храната е товар за организмот. Нормално е да имаме расипан желудник ако нонстоп се прејадуваме.
    Инаку, добро ќе беше да можам да си ги применам советиве, ама не, за сега само ќе мудрувам, со надеж дека некој друг е попаметен од мене и ќе ме послуша и само ќе гледа додека другите јадат.

На Ane-Goki1, TeddyGrey, душленце и 16 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Правам штрудла со јаболки.
    Цела куќа на цимет мириса.
    Е ради ваквите мириси ( цимет, кифлички, купус..) ја сакам есента.
    Зимата ја сакам ради празниците во јануари.
    Иначе, лето 2019 аранжманите се испаднати кај северниот сосед..па гледам..се занесувам.
    За еден месец од сега ќе следи уплата за наредното лето.

Тема: животно дома.
    За да имаш дома животно треба прво ТИ да си дисциплиниран.
    И повеќе чистење треба и многу внимание кон се.
    Куче или мачка да ми седи на маса НЕМА ШАНСА.Неприродно ми е.Нечисто.
    И не..не ја пипнав виљушката кај домаќините.Од иста чинија со животно не јадам.

На Ane-Goki1, gjoker4e, duffi и 24 други им се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Да се надоврзам со тебе, се сложувам потполно. Често со татко ми се расправам кога ќе ми рече " амо вас шо ви фали" (facepalm) и му набројувам шо ни фали - секоја втора спонтан има, секој петти борба со неплодност води, на 30 години во менопауза жени влегуваат, болештини да не правам муабет па и некролозине плави се само, црн немам ни видено :(
    Мада колку и да сме "модерни" мајки на денешнината со "здрава храна" - реално кажано здрава храна нема, каква здрава храна кога самиот воздух е отровен..

Поздрав друштво.

На Ane-Goki1, gjoker4e, duffi и 25 други им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.842
    Допаѓања:
    173.277
    Што ли јаделе нашите баби и дедовци:^)
    Имам тука во блиска фамилија 90+ год дедо, во Германија на дедо ми сестра е уште жива а и таа оди натаму со годините..
    Мене ме пазеле, чувале како никој од тие околу мене. Дека едно дете, добиено на 40+ год... ама ете ме со 300 болести:D секој ден ви кукам тука(facepalm) и да, сега се хранам прилично нездраво.. уствари ако исклучам благо и понекогаш некој чипс, баш здраво се хранам. Ама..АКО исклучам:lol:

Се прибравме дома..денес посовреме. Мавнав еден туш, сега едвај се стоплив покрај каминот. Мојов самоиницијативно рече да излеземе. Пазете мраз и снег да не има утре(facepalm) :D
    Затоа што цел ден не сме по дома, нема логика да грееме, па кога се прибереме разгоруваме оган.. имам и едно дувало од каминот, на максимум сум го пуштила и викам косата да си ја исушам на него:lol: е тоа ме стопли. Се препородивме последнава зима до него:lol:

Ќе го замарам гугл сега, да видам кога е ски опенинг во Банско. Да се прошета малку:smirk: видов за Копаоник ама далеку ми е тоа..

На Ane-Goki1, duffi, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Ова потпишувам 100%.
    Она што ни фали е физичка активност.
    И не само заради тежината, туку заради кардиоваскуларното здравје и заштитата од повреди.
    Сите проблеми со р'бет посебно, се производ на слаба мускулатура на грбот.

Исто и прејадувањето. Години правев така.. Ќе седам цел ден гладна и после во еден оброк ќе се настегав за три.. епа гастритис...

На Ane-Goki1, Mr. Right, NarCis@ и 9 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.234
    Допаѓања:
    277.411
    Незнам дали е од хранава ама од воздухов начисто сите ќе се испоболеме.
    Моето градче има се помалку луќе нема, фабрики,а е ужасно загадено...
    Вечерва за прв пат дури и на село кое е 10 ина км оддалечено од градов осетив мирис на чад и загушлив воздух...Дефинитивно катастрофа...

На Ane-Goki1, duffi, Val-Dim и 16 други им се допаѓа ова.
  19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    95.144
    Ја знаете изреката “Ти си тоа што го јадеш”?
    Е,таа е најточна.
    Факт е дека загаденоста зема замав се повеќе и повеќе,и во светски рамки ресурсите се ограничени,ама сепак можеме сами да одлучиме и посегнеме за помалото зло.
    Општата свест за загадувањето е на ептен ниско ниво.
    Ако ништо друго,како поединци може да носиме платнена торба за пазарење,и стаклено шише за/со вода,ама ретко кој го прави тоа,особено на Балканот,нити има кампањи нити некој тргнува од себе.

И тоа што сме пораснати на готвена храна не е оправдување за “шо ни фали”.Многу работи ни фалат,ретко кој од нас е без дијагноза.
    За себе знам дека сум порасната со премногу тесто,прости јаглехидрати кои се воедно и најевтин избор,и манџи со запршки кои се се само здрави не,ништо од хранливи состојки не е задржано.

Благодарна сум само што не растев со денешниве технологии,бев доста физички активна,што од обични улични игри,како и редовни тренинзи.

На Ane-Goki1, duffi, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Точно.
    Не се движиме.
    Ама немам време кога да се движам.
    Значи не го рачунам движењето при обавување на дневните обврски.
    Движење е ако секојдневно рекреаривно пешачиш или пливаш на пример...аеробик,пилатес, теретана..
    Јас се декларирам како тамам на килажа.Ама што фајде кога седечки работам па ради тоа имам проблеми со кичма.

Ма да не сме мрзливи ние????

На Ane-Goki1, duffi, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.