Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    чудо се децата. Секогаш се различни. еве повеќе не има родители а и тетки вујни стрини. споредете ги децата или внуците. Едно со друго везе си немаат. ..
    велат се што е едното другото нема да е и обратно. Затоа живи и здрави нека се.
    очекувам со второ да ви кукам колку не јаде.

На Ane-Goki1, TeddyGrey, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    90.466
    Јас се надевав како ке расне ,ке стане поразбирлива па ке проба нешто што нудам,ама бетер е сега, плус и пубертетска бунтовност,|(

На Ane-Goki1, Bozica1980, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.995
    Допаѓања:
    153.812
    Убаво е деца да растат со миленичиња посебно куче :inlove:. Добро бар дечкото има друштво ти дур чистиш :) , и пред равота и после работа уф алал ти вера :whew:
    Заспа звер, слушам мажине у дневна нешто се нечкаат ај да одам да видам што се дешава да не се раскараат :D

На Ane-Goki1, Sexybaby86, Dadusicka и 10 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.605
    Допаѓања:
    212.604
    Annath немој воопшто да си префрлаш самата на себе за некои работи немаше ни да те послуша,помисли само колку многу те сакала,па не сакала да те оптеретува,мајчина љубов е тоа,си го заштитувала детето:hug::hug::hug:.Истото го правам и јас,колку и да ми е тешко,на син ми не му се жалам.насмеана кога зборувам со него небаре светот на дланка ми е :*.

На Ane-Goki1, Sexybaby86, Dadusicka и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    90.466
    Еве го машкото 20181108_123513.jpg

На Ane-Goki1, duffi, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    95.144
    Мене на 4 месеци (со букви Четири) татко ми ми испасирал копан со подкопан:xПа шо слатко сум си ги изела коа ке ми раскаже(facepalm)

Се сеќавам дека чајна многу ми фаќаше рачето,и салами.Имаше една шунка во правоаголна конзерва,никако не ми текнува производителот,многу ја сакав.
    Сега месо речиси и не јадам.
    Е маслинки ми се ол тајм фејворит.
    Знаете ли дека кога ме носеле на семејни прослави прво сум гледала дали има маслинки во ордеверите па после сум влегувала.Имам направено драма еднаш,за да се вратиме дома:rofl:

Милениче и дете ми е најубава слика:inlove:.Па како ги пазат дур се бебчиња:angel:

@M&M Joy гледан ли ти е,со Џенифер Лоренс и Бредли Купер.. каков филм ти се глеа да знам предлози?

На Ane-Goki1, JuLleE, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.234
    Допаѓања:
    277.396
    Кај мене големата 18 има па се поголем проблем е со храната.Повеќе од пола намирници што постојат нема пробано.И тоа што јаде во мали количини.Се јавувавам денес во 3 да прашам што прават со баба и,дали јаделе вика не сега кафе ке правам со 2-3 плазми ,а синојка откако ја заболел стомакот се сетила дека не вечерала,ама ја мрзело и гладна легнала.Ми иде некогаш да си пукнам од неа.

И јас мислам деке сега иако повеќе знаеме и се трудиме околу храната порано пак позраво не хранеа.Пица тогаш не знаевме ,ама домашни кифли,крофни секој викенд.Чоколади само за празник,ама секој викенд домашни торти и колачи мајка ми правеше.И тоа што го јадевме беше поздраво и поприродно:црешни ,домашни јаготки,малинки,капинки,ореви..,а не индиски ореви,бадеми,манго,авокадо...Колку да е здраво не е од нашето поднебје...
    И како деца трчавме,игравме надвор ,во природа...а не во игротека и пред телефон.
    Ама пак еве се нешто ни фали,се сме болни...
    Кој да знае...нема правило...

На Ane-Goki1, duffi, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    90.466
    Секој ден ластик играње со саати,моиве појма немаат,еднаш кога беа помали им покажав:D ама не беа заинтересирани.
    Јас се плашам дека денешниве деца ке бидат бетер од нас.Сите се со кифоза или сколиоза,вежбаат прсти на телефони и таблети.

На Ane-Goki1, duffi, Dust и 16 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.605
    Допаѓања:
    212.604
    Додуша и тоа што го јадевме поздраво барем беше,помалку пестициди,поприродно,а надвор со топка,ластик и други игри по цел ден.Навика имам она што е од наше поднебје тоа да јадиме,е сега баш детево не зинва тиква да јади,ама барем јаболко со триста опомени ке касни,барем семките од тиква ги тамани,за утеха ми е,па додека има на пазаров редовно дома печам.

На Ane-Goki1, duffi, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.354
    Допаѓања:
    183.079
    Досега прибирав играчки :sweat: Сите ги пребришавме, машина врти со фустани од барбики, а во меѓувреме направивме и фризури на барбиките (facepalm) Едвај се убедивме за искршените да ги "пратиме" кај Дедо Мраз :x
    Инаку, пак за храната. Кога ќе ја прашам мајка ми зошто нешто ни давала, ми кажува дека така ја советувал педијатар. Ѝ верувам, затоа што низ годините прибираше информации за здрава храна и ептен е сменет нејзиниот начин на готвење. Користи многу повеќе здрави намирници и зачини. Се труди и околу јадењето на внуците гледам, па затоа ѝ простувам за некој сладолед, грицки или колаче. Исто, точно е дека не знаеме колку е здраво тоа што мислиме дека е, но тоа не значи дека треба да бидеме постојано на процесирана и нездрава храна. Како на пример чипс :wasntme: Така @M&M ? :rofl: Башка, некој ќе каже: што ако живееше здрав живот, кога починал рано. Е да, ама ако не живеел здраво, ќе починел уште порано. Тоа што е во наши раце, сметам дека треба и може да го направиме за наше добро. Останатото, Господ. И @Mr. Right да не се лути, не те напаѓаме :hug: Исто бев со мислење како тебе, ама како родител имам подруги видици. Сигурно и ние грешиме сега, тоа времето ќе покаже понатаму, ама да се трудиме да се едуцираме што е можно повеќе.

На Ane-Goki1, duffi, Sexybaby86 и 19 други им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Го гледате Здравко?

На LejlaD, LiliBoz, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.556
    Допаѓања:
    177.103
    Не. :)

На Dadusicka, LejlaD, LiliBoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Канал 5 @Peco
    Ако сакаш нормално..
    П.с.прекинаа мајката нивна безобразна

На LejlaD, Bozica1980, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.176
    Телефонот во ѓубре ќе го фрлам. :nod: Престана да работи локација, една од најбитните апликации за мене, престана да фаќа 4G, батеријата почна да му се празни доста побрзо. И нормално, сите овие проблеми се појавија рамно една година откако го купивме! Изгледа ги штелуваат вака, за да не може под гаранција да се замени или поправи, туку да мора нов. :clap: Е шипки има више Леново или Моторола да купам.

На тема здрава храна.. што сакате кажете, ама јас откако престанав да јадам џанк фуд и преминав на веганска исхрана воопшто не се разболувам. Од доста болежлива личност, имунитетот ми се ојача сега и не сум повеќе анемична. Речиси една година помина од промена на режим, не би се вратила на стариот начин на живот сега ни за што.

@Cosmi нема врска тоа дали ти си ѝ бранела на ќерка ти да јаде одредена храна, па затоа сега не јаде. Мајка ми не ни даваше на нас никаков џанк фуд, месо и леб не мешавме, леб и компири исто.. леб ептен ретко јадевме дури, освен со некои супи само, ама после откако станавме поголеми јас почнав сѐ да јадам и да мешам, додека пак брат ми може само на виршли и кока кола да живее. Нема правило, сите си имаме своја "филозофија" за сѐ, па така и за храната.

Јас животни сакам, веќе знаете :D Мачките се #1, свети суштества за мене. :))) Не ми е гад од нив воопшто. Ги гушкам и галам нон стоп и не можам да замислам да ги пуштам на улица да шетаат, цело време се дома. Да можев сите мачки кои имаат потреба од дом, би ги вдомила кај мене. :l: Кучиња исто така сакам, ма сите животни ги сакам. :))))

На Ane-Goki1, duffi, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Верувајте насабајле кога одам ма работа ,значи околу 5 и 30 Аеродром е завиткан во магла.
    Како во апокалиптични филмови...
    За тоа колку е загадено и што се јадеме не ми се ни зборува,ме фаќа некоја језа,некоја непријатност...во смисла што правиме со планетава.
    Одам да читкам .мм одамна крчка,децава излегоа....јас чудно ама вечерва осамено се чувствувам...

На Ane-Goki1, duffi, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Фитнес Хаус и Сквиз Ми ако не се лажам се прилично нови. Работат околу 2-3 години. :)
    Можеби не сум во право, не велам дека сум. Само го кажав своето мислење. :)

Не се лутам, таман работа. Ама дете да не знае што е хамбургер, тост или сладолед и да му се кажува дека тоа е бљак, не чини, не е тоа тоа. Јадете и давајте им на децата од сè по малку, ама умерено и со усул. Нормално, соодветно со нивната возраст.
    Се извинувам ако некого навредив.

На Ane-Goki1, Dadusicka, LejlaD и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.556
    Допаѓања:
    177.103
    Здравко не го гледам затоа што од него ми се допаѓаат само 2-3 песни и тоа од „старите“. Не ме интересира ни што кажал, ни што направил, ни како се облекува, а цената за концертот е превисока и така...
    Еве една од старите :)

На Ane-Goki1, referentka, WildMk и 14 други им се допаѓа ова.
  18. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.176
    Еве јас сега од тоа ништо не јадам и не планирам на своите деца во иднина да им давам. Секако, со објаснување дека таквата храна воопшто не чини, не само што нема хранливи состојки, туку е и штетна.

Мене баба ми кога ме чувала ко мала да не плачам секогаш шеќер ми даваше, иако мајка ми беше против. Од 13 години почнав заби да поправам, на 23-4 веќе имав 4 расипани заби извадено и уште куп други заби со пломби. Сега се молам протезите што ги носам да не бидат за џабе, да не мора да ги извадам сите заби додека ми заврши третманот. :D

Може тебе не ти фали ништо, иако си пораснат на таква храна. Ама од лично искуство, а и од тоа што гледам кај доста други млади луѓе, храната има значење. :)

На Ane-Goki1, duffi, referentka и 16 други им се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.354
    Допаѓања:
    183.079
    @M&M го барав рецептот и го најдов листот само со состојките, а другиот со начинот како се прават сум го изгубила. Ама нема везе, ќе ти пишам по сеќавање :lol: Во три дела се правеа, малку повеќе време ќе ти треба, ама дефинитивно вредат. Превкусни се. Утре потсети ме во лп и ти праќам.

На Ane-Goki1, referentka, Milobebence и 4 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.995
    Допаѓања:
    153.812
    @Peco и јас не сум Здравко тип :), има ок песни човекот немам ништо лошо да кажам ама не е по мој вкус, не ни знаев дека има концерт досека не се утепаа од лајф снимки на фб да пуштаат.
    Не сум чула дека е добар, можеби тука се зборело. Џабе мм ми пушти мишн инкредибл (на кирилица бе :D) |(, не ми се интересни вакви филмови ич, со образложение дека имал 8 на имдб и дека на синко ќе му бил интересен кој бај д веј :D заспа на првите 5м. И сега тука ќе си дремам
    checked за вечерва, изеден, малку поделен со други, ама воглавно јас :lol:
    За храна муабетов ќе го скокнам, јадат горе доле се, преку недела сме главно на манџи, овошје секој ден ама и благо не скокаат (реков веќе дека имам голема грижа на совест за ова ние сме си криви, не за друго забите на големиов веќе му страдаат :envy:)

На Ane-Goki1, referentka, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.