Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :shake:

На kuc, LejlaD, NarCis@ и 2 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    ако сакаш да се испокараме, само кажи..
    Ќе најдам причина :inlove:

:D

На kuc, LejlaD, NarCis@ и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Не бе, таман работа. Горе-долу се согласуваме јас и ти за одредени теми. :D

На kuc, LejlaD, NarCis@ и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Тргнавме по баскет и фудбал, да купиме, ..па ај на Водно, таму трки некои, па парк... и таму гужва, па ај ќе си одиме на авионче...кога куче ми поврати пак у кола:@:envy: и најблиску капитол ни беше(facepalm)... кола на перење ние уживаме на Сонцево:inlove:....демек ќе пешачевме,(facepalm) а завршивме на кафе и сладолед:nod:

Го сакам времево:inlove:

На Ane-Goki1, kuc, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    За МАЏУН зборите.
    Ај @Sesil кажи им како се прави оној лековитиот маџун и дали постои маџун или сеа продаваат " маџун".
    Нема ништо саглам за да се водиме дека јадеме природно или т.н. органско.

...како ни е и до кога ни е "шкртнато" до тогаш ќе си тркаламе.Еве сите правиме напори за здраво да ги одгледаме децата ама не сум сигурна дали брокулата денес беше во ред.
    Не ја одгледував.Не ја вадев со чиста вода.Незнам дали на детево му дадов отров како "зачин" на скапаниов воздух што го дишеме.

Незнам дали да се помирам или да си садам во саксии зекенчук и дома да го одгледувам..

Знам.Глупост е.

Ама ај кажете чаре.

Иначе..прани, пеглани.Ручани.Зготвено.Исчистено.
    И се тоа па тоа.
    Дал ќе кажам нешто ново-незнам
    Дека еднаш годишно ќе ја шетаме Европа, друго немаме одлука.
    ...луѓето на Марс се качија , јас Европа ќе сум ја шетала...пуууу

На Ane-Goki1, boomsleng, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    дојди де. еве сега го пуштив. турив и сланина врз шницлите... ако ти смета ќе ја тргнам...

На Ane-Goki1, Yipman2, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Не ја тргај]:)..за инает нека чврчори]:)

На Ane-Goki1, kuc, NarCis@ и 10 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    :devil: злобни сме.8):D

На Ane-Goki1, NarCis@, Dust и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.774
    Допаѓања:
    141.860
    madzun3CG.jpg

Овој го купувам.

На Ane-Goki1, NarCis@, Dust и 5 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Сеска ќе пише како се прави маџун.
    Се ова е....незнам како да го наречам.

На NarCis@, Dust, Sesil и 3 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.300
    Допаѓања:
    278.211
    Маџун првпат лани купив еден колега кај мм продаваше од Кавадарци,сама си го изедов никој не го сакаше..Сега за медот не си сигурен дека е природен не пак за нешто што се прави од човечка рака.
    Природни знам само дека се јаболката во двор и тиквите од свекор ми...
    Денес ден за во кујна,онаа мојата.Туку и е‘ав мајката на плотната ,сечејќи ја тиквата...(facepalm)

На Ane-Goki1, Mr. Right, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.705
    Допаѓања:
    213.455
    Еве и мене,домашните подмирени.Туку кај нас си дојде куче,шарпланинка млада е,се гледа дека не е гледана,ниту ранета,ремче нема:!:.Еве ја веќе четврти ден,пред влез лежи,обележува територија на сите страни од имотот.Ја раниме редовно,отпрво беше уплашена,како тепана делуваше,сега е мече плишано,колку сме се изгалиле,изгушкале,а кога се движи потчукнува по ногата моја со газот,демек еве сум гледај ме :inlove:.Колку ми беше стегната душава овој месец,некако денес со неа убаво ми дојде,ко лек на рана.Не ми смета нека седи,ќе ја раниме,сама дојде,добре ни дојде.Утре да и земам апчиња за прочистување,а ако заседни богами и вакцинче не и бега.Се заприметува дека кучево малку воља за живот ми даде:D

На Ygritte, Ane-Goki1, Melinda85 и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.212
    Сок од грозје, немиено оф корс. Да не мислете дека вреќи коа се носат од нива се мијат па после се мели грозјето. Не! Строго немијАно ради автентичен укус ;) Од коа ќе се собере сокот од грозјето се загрева до степен на вриење и му се става бела земја да се запрсте (не знам друг назив за запрстување). Земјата ја има на неколку места надвор од градот, се зема од таму, се загрева и таа. И се истура во зовриениот сок. Се остава да отстои најмалце 12 саата, да се наталожи (стаи) земјата, па се прецадува и после се вари цел ден од јутра до сутра, на јак огин, цел ден дрва пикаш во огнот, па сокот врие, врие. Што останува корисно во него не знам. Енолозите викаат има огромна количина сулфат и сорбат кои не се корисни дури и штетни се за организмот. Еве кој се разбира од хемија за сулфатот и сорбатот нека каже некој збор.
    Е сеа пошто не се исплати цел ден да вариш за некое тегло, нели сФе е бизнис, како врие сокот се додава шеќер, да наима на количина. За 300ки големо тегло чист маџун ако најдите јас ве частам :lol:
    Во последно време, новите прозиводители не ни знаат кај ја има белата земја и место мела земја сода бикарбона ставаат. :!: Огромна количина...
    Ова домашна производња. За индустриската знам дека е на многу пониска температура ама има куп конзерванси, адитиви, за да го зачува изгледот.
    АКо најдам етикета од едни прозводители ќе ви слика, како пишува дека е 100 посто чист без никакви шеќери и други додатоци ама вреќите шеќер кај нив нешто друго ми говорат :?: А и дека мои луѓе кажано ми е дека не е за мене тој маџун, други тегли ми даваат :$ Не дека го косумирам ама да го имам дома ...

Инаку ЏЕРЕМЕ, мангуп значи

На Ane-Goki1, mal.ecka, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  14. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.232
    Точно опишала @Sesil .
    Белата земја со која се запрстува се вика пепелница,и цел и е да ја извади хемијата мислам.

Овие еко-груп кои ги постирала Цка,се исто кавадаречка фирма,седиштето им е во Ск.Нз како се декларираат како Organic кога не постои лозје во тиквешијата кое не е мин 3 пати прскано.Им читнав на сајтот малку,и ок е дека користат само сертифицирани ЕУ препарати,ама хемија е хемија.
    Да не зборам за воздухот,за Фени,тешките метали и тн...
    Не ми е цел да ругам нечив бизнис,само да поентирам дека не секоја етикета ни е гаранција за производот.

Последна измена: 11 ноември 2018
    На Ane-Goki1, bittersweet, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.212
    Не потпаѓајте многу на ознаки ,,здраво'' и ,,органско'' Taкво нешто речиси и да не постои во денешно време.
    Коа сме кај сумљивата храна ако сака некој што се разбира во процес на добивање млеко и млечни производи, поготово сирење, нек каже некое зборче, колку е тоа чисто и убаво за јадење :angel: Поготово од рачно молзени животињи :tmi:

Збориме реално, не ги ругаме. Бар ти знаеш дека во наше село секој трет нешто произведува и дека се повеќе фамилии почнаа маџун да праат од коа му се удри јака реклама. The question is колку е нашата околина чиста, здрава, незагадена од таа индустрија во близина. :emo:

На Ane-Goki1, mal.ecka, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  16. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Нема никаде здрава околина.
    Се е загадено. @referentka дури и дома да ги одгледувш ќе мора да ги изложиш на загаден воздух.
    А воздухот не е загаден само во зима. Сега заради ладното станува погуст и паѓа подоле. Инаку реално истата смрдеа и во лето си ја осеќам е... И тогаш сигурно е од куќите што се греат... И од колите...
    За линданот сите знаат со години ама никој ништо не презема. Можеби од страв да не направат поголема беља, не знам.
    Ме иритира ова со воздухот, додека беа едните на власт за нив немаше загадување, другиве демек коментираа протестираа... Сега се сменија... Истото се случува само играчите се на различни страни. А воздухот е ист. И дома е загушливо а знаеш дека не може да отвориш...

На Ane-Goki1, Mr. Right, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    154.248
    Ќе си пукнам ми отиде денов ама скроз. Легнав да ја заспијам малава и си теков само пола саат да дремнам 2 саати отепав. Не дека легачев сабајле, од 9 до 1 скоро со деца надвор се ашкав ама по дома ништо не пипнав. Потрошив еден тон пати по пазари, месари и маркети, 3 пати доаѓав до дома да се истоварам и пак не сум купила се :envy:
    Да се освестам и малку да се размрдам не ќе е лошо.

На Mr. Right, kuc, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Само свинчињата останаа органски:D..ај да си апнеме по една кременадличка, да заздравеме:D

Леле луѓе..свесно се труеме ама ај...начин има ли?!

На Ane-Goki1, mal.ecka, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Најстрашното е што не стануваме сите сложно. Ова за пари се прави, особено горењето на увезениот отпад. Греењето може да се реши многу лесно, исто и да се забрани увозот на отпад (го имаме и повеќе од доволно), како и забрана за работа на фабриките без филтри. Пошто лажат дека имаат филтри.
    Ама треба да бидеме сите сложни, и на власт да имаме луѓе кои ќе го гледаат бенефитот на државата пред сопствениот. Така што, тешко тоа.

На Ane-Goki1, mal.ecka, душленце и 22 други им се допаѓа ова.
  20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    62.031
    Само да Ве поздравам (highfive)
    За 5 минути ке се гледа Ф1... момците ке навиваат, што значи 5-6 пати ке ме прошетаат до кујна :tmi:
    Направив прекрасна пита со јаболка, сие ја бендисаа, се топи во уста, па ке има... мама ај уште малку питичка :inlove:

Имајте убава вечер :hug:

На Ane-Goki1, mal.ecka, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.