Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.314
    Допаѓања:
    182.764
    Ај еднаш и јас кафе да ставам :hai:

81ab0aa853af66ae955081897338f232.jpg

Ја би вака да пијам денес. Ама нема |( Ми се оди некаде на викенд со деца и маж, па гледам некои понуди. Ама ништо не ми фаќа око. Некаде низ Македонијава сакам.
    Диетата ја прекинав, знам дека не ми бега после празниците ]:) Ама 2 месеци добро се држев :muscle: Друго нема. Сакав да шетам со бебето, ама вчера почнавме трите да кашламе од 15мин. пешачење, почна и грлото да ме реже. Не мирисаше, ама ете пак било загадено. Имајте убав ден. Одам да пијам кафе :hai:

На Ane-Goki1, LejlaD, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.191
    Допаѓања:
    276.924
    Kratko da ve pozdravam pred da go fatam denov.
    Denes pred rabota na red e tretata,t.e.najprvata doma da ja sredam...neznam ama domot kaj se rodiv i porasnav odamna ama ic ne go cuvstvuvam za „doma“.
    Aj od mene dorucekot,kafe ste piele
    upload_2018-11-12_8-45-52.jpeg

На Ane-Goki1, LejlaD, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.382
    Допаѓања:
    142.768
    695CACCF-D9FD-42E8-B2E2-CD1981D05584.jpeg

Денес едвај станав. Така е кога си накалемувам обврски, па седам до касно да ги завршам.

Имајте убав ден!

На Ane-Goki1, LejlaD, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.250
    Допаѓања:
    84.849
    Добро утро!!!
    Уште неколку убави сончеви денови и прогнозава вика заладување и време му е само немора многу да е ...
    Главата ме боли касно си легнав и како денес ќе се издржи незнам ,ама очиве ми се на половина копје отворени...
    Да варам дупло кафе и денот може да почне,и убава работна недела да имаме .

На Ane-Goki1, LejlaD, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.276
    Допаѓања:
    226.755
    За добро утро муабет со Нарцис за заедничко идење усвета :inlove::inlove:
    Сосе деца сосе мажи сосе куче сосе све :l:
    Од друга страна договор со дангелка за доручОк деновиве. Абе убајни утрово иако е ладно...не се свесни дека јас овој пат ќе ги гушкам :l:
    Ми се пие уште едно кафе, некако со едно едвај функционирам, среќа лабава сум па можам да си дозволам.
    вие арни?

На Ane-Goki1, LejlaD, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    260.986
    Јас магнезиум ќе купувам. Ни у бременост вакви грчеви во мускули не сум имала, од спиење ме будат :| баба!

И низ чаршија ќе поминам, најомиленото катче од градов. Си облеков патики за пешачење а си кашлам од сабајле.
    Убава недела, мојава е дискутабилно каква ќе е :)

На Ane-Goki1, LejlaD, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.844
    Допаѓања:
    202.909
    Добро утро!
    Јас се топлам со чајче пред панелка, а добро ќе ми дојде и кафе... Ќе си сварам после.

Не мора да мириса за да е загадено, цело лето не мириса, и пак е за никаде.

Маџун или мед? Пре би мед, маџун не. Поарно грозје ќе дадам, бар тоа го имам дома, не се прска.

Понеделник и нова работна недела. Одвај го чекам следниот викенд, мене продолжен ќе ми биде, со четврток и петок, конечно ќе се оди во Банско. Најдов супер понуда на букинг за четворицата, ама здравје Боже.

Бошке јави се за кафе кога ќе бидеш во чаршија... Мислам дека релакс ќе ми биде денов, може едно кафе да частам.

Се скаравме вчера со маж, за глупост, баш глупост, ама не знам како ќе му дојде паметот ако не го држам малку на тенок мраз. Значи ме нервира што е влезен во филм дека не е како другите мажи, уствари бетер е. Ама ако му го кажеш тоа, се лути ко мало дете. Синоќа си легнав без да му кажам збор, сабајлево се понаша ко ништо да не било. Ама јас уста не отворив. Па сеа нека му ја мисли.

Убав ден, уживајте во сонцево... Нека е и минус надвор, битно сонце има... Се читаме!

На Ane-Goki1, LejlaD, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Отворив во темава за да видам дали само јас си смрдушкам на чад, ама гледам овде се расположено е...:lol:
    Сношти после една недела излегов баш на вечерно пешачење, дека пред тоа со повреме се прибирав дома.
    И си шеткав така, демек на 'воздухче' и дури кога се вратив дома во чисто, сфатив колку смрдам. Денеска палтото сеуште ми смрди.
    И тоа...Имајте убав ден.

На Ane-Goki1, LejlaD, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.953
    Добро утро и од југот .
    Чекам да се појави сонцето и да фаќам патот . Одам крв да ми земат ,па ќе чекам добри резултати :whew:
    Убав викенд истеравме . И со мајка на раат се видов. Наполнив батерии за сите пари .
    Не сум во тек што се муабетиле деновиве ,после ќе ве исчитам сите до една .
    Маж дежурен денес ,што значи нема манџа готвење . Некоја прженица и толку . За старите сношти донесовме штипски пастрмајлии па ќе имаат два дена за јадење .

Го гледам дедото маџун прави . Немам поима како го прави ,го прашав еднаш ми рече тешко било :o. Шеќер сигурно не става тоа знам . Ама немам поима какво е на вкус тоа чудо ,а немам ни намера да пробам . Снашка вели супер бил , и внучка убаво и јадела од него . Маж вели дека немало ништо корисно во него па затоа не сум ни пробала . Да ми каже тој дека е здраво многу, гарант по пола тегла ќе јадам :).Ама штом тој не го јаде немам потреба и јас да се мачам да јадам нешто што не сакам .
    После ќе се пофалам во темата . Мајка ми сошила две фустанчиња за секој ден ,панталончиња и блузка :inlove:

Ај да се спремам . Сонцето абер нема да опекне. :hai:

На Ane-Goki1, LejlaD, JuLleE и 19 други им се допаѓа ова.
  10. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.331
    Допаѓања:
    78.055
    Коше?
    Ај да не звонам да прашувам.

Добро утро.
    Станав пред алармот. Наспана, но уште изморена. Кафе се пие, после пак на работа :D
    Месецов многу рано ме има фатено пмс, се поддув од јадење бели пецива :inlove:
    Само на благото да не се вратам, оти веќе си купив неколку чоколади.

Магнезиум и јас пијам, редовно повеќе од година дена. Знаеше и мене грч да ме фати, особено на рацете. Пијам и куп други витамини 8) дали помагаат не знам :lol:

Мислам дека е време да си купам тегови и да почнам да вежбам. Лошо е кога имаш лежарна работа и си сингл, не прашувајте од кај знам. На работа на стол или на нозе со рацете в џеб, дома повеќето од времето дремам и осеќам дека губам кондиција за работа :?:
    Плус се изморувам брзо, ама многу брзо (waiting)
    Во план ми е до јануари да симнам 10кг. Ај ќе видиме колку сега ќе си стојам на зборот :rofl:
    Белким ќе се промени нешто кога нозеве ќе носат помалку килажа (facepalm)

На планина и јас сакам, ама изгледа на море ќе се оди наскоро. Уште да се договориме.
    Има такви ефтини понуди, човек да посака сам да тргне на шетња...

На Ane-Goki1, LejlaD, JuLleE и 19 други им се допаѓа ова.
  11. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Добар Ви ден, секој ден
    Иако понеделник, ај лав ит.
    Нова работна недела, нови идеи, а со полна пареа се работи да се реализираат постоечкиве. Тука кај што сум , час сонце, час дожд, но не ми пречи. Се думам што за Нова година, соло не бива, ќе треба во двојка или тројка да се оди некаде :D Сакам веќе снег, а времево нема абер ниту да замириса на снеже, а камо ли да падне :(
    Чиирс фром д Бетси ајланд

На Ane-Goki1, LejlaD, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро. Може некој ред и од тазе пишувач (зборов (facepalm)) на темава? :D Ама стар читател и член :!:

Не се дише во Скопјево. Вчера излеговме со бебе да прошетаме после пладне, мислам се отрувме. Се покајав што воопшто ја изнесов. Набрзина протуркав количката еден круг низ маало и дома. Па и ладно некако беше, а капа не и ставив. Маж вика дека сум луда, дека само мене ми студело, ама па и беа ладни ушињата малку. Се надевам ништо нема да биде, таман оздраве бебка.
    Инаку страшно и алармантно е ова со загадувањево. Па и говедана на власт што не превземаат ништо (ни минатите, ни сегашните), не знам како не им е јасно дека и тие, а и нивните деца се засегнати од ова загадување? :^)

За маџун, бев на мисла да давам на бебе, иако татко ми покоен ми има кажано дека нема ништо корисно во него заради длабоката термичка обработка. Сега читајќи тука се уверив скроз дека не треба да давам. Сите гледаме да даваме најдобро на нашите деца, органско и не знам какво, ама искрено мислам и дека претеруваме. Барем јас како родител. И веќе решив дека не се опседнувам екстремно со здраво и органско. Да, кога имам можност давам тоа што имам и знам дека е природно, нормално пластични јагоди нема да дадам, нели, но не се опседнувам до степен што ако немам органско, нема да дадам и купечко. Сакам да се учи на се, на секакви вкусови, да јаде се.

Јас чај пијам, некако ми дојде ептен ладно сабајле кога доаѓав, па се топлам (пак јас со ладново). Ама па ладно е наутро, не сум луда. Нели? :D Голтам чајов, ама некако второ кафе ми се пие. Првото дома на раат испиено, бебе и маж спиеја, па имав време релаксирано да се спремам, со кафе, со благо, со се. И ете во моментов ми текна дека си исцедив сок од портокал и го заборавив во кујна (facepalm) Смотаница.

Ве поздравувам, отидов да поработам, мада, да не се урочам, лабаво почна неделава. Ама тек е понеделник, ај да не избрзуваме :D

Чао :hai:

На Ane-Goki1, LejlaD, JuLleE и 21 други им се допаѓа ова.
  13. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро
    Зошто си ја изгубив самодовербата незнам.
    Не си се бендисувам во последно време.
    Се си мислам имам голем стомак.
    Па носот дека ми ја покрива цела фаца.
    Нешто немам мерак за многу работи.
    Пред некој ден во Тинексот отидов со алиштата за по дома и не ми беше ич гајле како изгледам.
    ДРУГ ПАТ Не дека многу сум се дотерувала ама не одам со истите алишта дома што ги носам.
    Вероватно проговере друата во ЈАС.
    Дали ви има и вас вака случено?
    Дали е само период незнам.
    Да не ме фаќа некоја депресија.

На Ane-Goki1, LejlaD, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.844
    Допаѓања:
    202.909
    @malerozna да сум јас ко тебе, секој викенд штрафта некаде ќе фаќав... не знам како стоиш со слободни денови, ама штом имаш ефтини понуди - секој викенд пали авионот. За повеќето места низ Европа доволен е викенд да се прошеташ. Па што ако си сама. Јас сама на концерти си одам и сега, а за викенди за жал, не можам. Ама да бев на твое место - ќе шетав. Оти од спиење фајде и спомени нема.

@Sexybaby86 ладно е, минусни температури има насабајле. А за загадувањево - очигледно дека паричките им се помили од сопственото здравје. Кога се пари во прашање, не се важни другите. Затоа ни се случува геноцид.

@fina erika не давај се. Нормално е ова што ти се случува после се што помина, ама имај на ум дека не си сама. Имаш за кого да живееш. Можно е некој депресија да те фаќа, ама немој да попушташ. Ако мислиш дека си дебела, почни со вежбање. Ќе ти се крене самодовербата. Макар што не верувам дека изгледот е во прашање.

На Ane-Goki1, LejlaD, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.953
    Допаѓања:
    153.309
    Хелоу :)
    Денов е турни ме да кинисам, уствари јас сум таква. Осеќам некој немир чуден не можам да се фатам за работа како што треба. А има работа ал ти душа сака.

На Ane-Goki1, LejlaD, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  16. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Кооплку време не сум пишала..... сама себеси се зачудив.
    Ај добар ден.
    Откако тргнав на работа немам време да се издишам. И сега еве сум на боледување. Неда со ушна инфекција, големава со тт. Лудница. А таман си влегов во колосек на работа, си го фатив редот пак. Ајде тоа е.
    @fina erika мене така ми беше после пораѓај, се на мене ми сметаше и ич ама ич не се замарав со изгледот. Да не мораше големава да ја носам во градинка, цел ден пижама парти ќе бев.
    Ни сега не сум поарна баш.
    Вчера направив глупост за која веројатно скапо ќе платам, ама во моментот реакцијата ми беше таква. Нема назад, сега ќе плаќам и ќе ќутам.
    Убав ден на сите

На Ane-Goki1, LejlaD, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    @Bozica1980 магнезиум - шумни добри таблети имаш во ДМ.
    20 таблети-околу 100 денари.

Сонце надвор а јас до сега работев.
    Сега малку релакс.

Порано на боцкачите многу бурно реагирав.
    (Боцкачи(превод): оние кои намерно подбоцнуваат и ги снемува, ама секогаш се тука засеир да фаќаат)
    Сега ги жалам.
    Веројатно тоа им е вродено и не се лечи.

Најубава е онаа кога си сит од храна:)
    Од туѓи несреќи психата се сити, ама затоа што е болна и и требаат компарации за да се засити:doh:

Со другарка си збориме за верување.Дали веруваме во фалби/муабети кога собрани си пиеме кафе и си збориме.Краен заклучок-кој лаже, сам се лаже.
    Не сум побарала вистина од некого за да му се љутам дали ме излагал.
    Имуна сум на филмови кои некој си ги прави за својот живот.
    Што има таа од розевите проекции ?!

Сега ќе си сфарам чај од жалфија.
    Свекрва ми ми го набра и исуши.
    Не ни знам за што помага, ама бидејќи ми е СЕ , тогаш сигурно ќе ми помогне бар за нешто:D

На Ane-Goki1, LejlaD, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    260.986
    Купив Рефке од аптека барав најголема концентрација кои имаат. Ама и B6 имале само ако ми се јаде :!:|(
    Се ишишав :emo: млада сум била сеа :inlove:

На Ane-Goki1, LejlaD, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Слика да видиме.
    Доказ:!:

Ако не ти е тешко сликни како изгледа твојО Магнезиум и пиши цена (или ...цена во инбокс:D)

На Ane-Goki1, LejlaD, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    260.986
    Слика од мене или од апоите :)))
    Се шалам.
    20181112_141212.jpg
    250мг магнезиум и 1.4мг В6
    Порано од natural wealth пиев ама немаше у моментот во аптеката.

На Ane-Goki1, LejlaD, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.