Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    едноставно доцни наредбата до мозокот. ништо страшно.
    јадам и ви пишувам. И си играм со дете и пржам компир.

На Ane-Goki1, LejlaD, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Добар ден друштво! :hai:

Конечно седнав. :whew: Чекам да ми стаса тестото за пица. Цел ден немам каснато ништо. На едно какао и нескафе живеам денес. (waiting)
    Бебето важно намирено , најадено, прошетано, си игра со братучетка ми. Па јас седнав да здивнам.

На форумот главно читам се. Освен религија, политика поретко отварам. А пишувам само каде што можам да помогнам. Периодов не сум расположена за контрање , па не се ни обидувам да влегувам во дискусии. Ми закражлаве мозокот мислам од бременоста.:envy:

Со мајка главна тема моментално е бебуш. Главно ми споделува што слушнала , околу исхраната, гледањето, што и да е. Оди на семинари поврзани, чита новости. За нешто се сложуваме за нешто се контраме и така. Главно и имам поверение иако некогаш претерува и ќе се скараме.:D
    Со татко ми за се, откачи-закачи , лаф муабет повеќе. Он е по советите, и неговите секогаш ,, држат вода,,. Не зборува многу ама со малку ми кажува многу.

Не, вилушка е.:D

@BearMe ми личи како од нашите краишта.:)
    @Ariel пие многу фини кафиња.:coffee:

На Ane-Goki1, LejlaD, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.794
    Допаѓања:
    173.166
    Такој:D (facepalm) :D
    Јас ги пиев тие што се лижат:D јадат... како и да е:lol:
    Овие
    Ми помагаа поприлично ама сега одамна не сум купила, а треба..
    Па и убав вкус имаат ако немаш проблеми со цитрусни овошја..

Глава ме боли, ќе ми експлодира..
    Бев до маркет, испазарив. Сакам трилече да правам ама овој мојов не јаде "топени" колачи(facepalm)
    Не сум ни јадена од сабајле, ролери грицкав(facepalm) тој се најаде рано сабајле, а јас...|(

На Ane-Goki1, LejlaD, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.818
    Допаѓања:
    94.753
    Хај.
    Мутав Понеделников:smirk:
    Сабајле особено бев наапана без причина,сега ручав и подруго е.Пола тегла цвекло с’мскав.

Форумов ми држи внимание сеуште,се зачленив 2012:o,па имав пауза и пак се вратив.Чинам пред свадба беше,ми требаа совети,па си се заразив.Се врткам овде,во детските теми,од ин витро до тинејџери,експерт станав:),филмови,серии,и јадење.
    Не отварам секс,врски,брак ретко,нз зошто...

Со мајка ми зборам главно за секојдневието,или ако има нешто актуелно го разглабаме.
    Татко ми е лабаво типче,па и муабетите такви.А да,музика,филмови,мода,технологија...тоа го интересира и си разменуваме идеи.Последен епик фејл му се сторија-та на Инста(lalala).
    58 год има,му било досадно кога е трета смена.Мајче загрижена да не збеснел и швалерка да најдел,и викам каде со хемороидите негови,ке се обрука само:D

Сама одам на кино,концерти,шопинг,кафе,ручек..
    Уживам.И да патувам ич не би ми пречело,напротив:)

На Ane-Goki1, LejlaD, JuLleE и 20 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    Имам сегде сама одено. Од кино до одмор. И пак би. немам проблем со самоќа. Јас сум човек -подобро сама неголи во лошо друштво. Е тоа шо од одмор на кој сама сум отишла се враќав со некој плус е друг муабет :D ама па затоа најзабавните врски сум ги имала :D од младоС имам куп анегдоти. Само убавини. И ко ќе видиш се сама а никако сама 8-|

На Ane-Goki1, LejlaD, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
  6. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    @duffi имам по некоја жичка од таму па го владеам јазикот :) Инаку сум од центарот на загадувањето, или од второто место зависи кој ден гледаме :)
    Порано со татко ми разговарав за се, сега е малку потешко. А ми фалат таквите разговори многу. Мајка ми е друг тип на човек, разговараме за секојдневни работи, што каде прочитала и слично, ама стресот си го прави своето и знае да биде понапната. Најчесто е 200 на саат и тешко е да се следи.. Нема лоша душа, само исцедени нерви, потрошени на работа и натака навака за глупости. Некогаш ми е страв дека истото ќе ми се случи и мене. Нели на работа сите сме фини со сите а домашните најчесто го јадат стапот. Па криво ни е, ама постапките не се враќаат

На Ane-Goki1, LejlaD, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Па од сите можни теми најмногу „киснам“ на оваа. Отворам и други теми како мајчински, брак, секс, за бебиња и деца, ама не коментирам многу. Религија па ич.

Пак некоја шала си пишал сто посто. :D

Ми се свиѓа креветов. Многу сакам ваков со фиоки. :|
    Помеѓу двојка или тројка секогаш бирам тројка. :D

Ај сега добра ви вечер. :hai:

Онаа парализа во сон ми се има случено и стварно гадно чувство е. Јас во тие моменти мислам дека ќе умрам. Ми се здрввуа цело тело, не можам да се помрднам ниту да викнам, а во себе си викам само „Господе, помогни ми“. :D Не знам зошто, ама после неколку секудни одма ми се опушта телото, а срцето мислам од гради ќе ми излезе. :|

@Annath секоја чест за излегувањето сама. Јас па си сакам друштво, минимум еден човек да е со мене. Ма да испаѓам и сам понекогаш. Кога бев во Капитол сам бев и се шлаев така низ трговскиот со слушалки во уши. :)

Полека веќе заладува. Морам неделава и јакна да купам. И шалови - многу сакам да носам. Ракавици не преферирам па колку сака нека е ладно. Како сакат се осеќам. Не можеш ни со телефон да ракуваш, ни пари од новчаник да извадиш или нешто друго. Пикирав една микробранова и еден лаптоп. Морам да ги земам па што сака нека биде. Еднаш се живее! :!:
    Само што се прибрав и пак излегувам.
    Поздрав друштво. :f:

На Ane-Goki1, LejlaD, JuLleE и 20 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.662
    20181112_174354.jpg
    Шнајдерка сум|(
    На БАБИРКИте им шиеме фустани:drunk:.
    Видете колку сум креативна.
    Од кујнска крпа која беше пред џиткање направив фустан и стегач за коса е каиш:D

Ма живот давам за ваква игра:D

На Ane-Goki1, poenta, LejlaD и 32 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.893
    Допаѓања:
    152.453
    Баш добро ти иде :). Мојава не е уште по барбиките вајда и е рано или ќе ги скокне ќе видиме.
    Тамам по редослед по кој одат темиве ги изреди :D
    Нешто ми е ладно ил парново е слабо ил ме фаќа настинка ил од што не сум наспана. Големиов качи некој безвезе 37 т. Знаев од врата го познав некако мутав ми беше и црвен во образите, само што ми рече глава дека го боли знаев :envy:. Абе како домино се, 2,3 другарчиња беа болни да не пропушти случајно и мојов :envy:. Само да пројде лесно и да не се разбиле и малово:doh:

На Ane-Goki1, LejlaD, Alishan30 и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.269
    Допаѓања:
    260.736
    ^мојата од чорапи им праи. Строго мои и строго шарени.
    Ја ја карам наставничката и рекла многу добар ракопис имаш! Циркузи.

Од муабети со мајка ми за се и сешто, храна, дете, книги а татко ми мудро слуша и се вмешува :)
    Сум дремнала, пијам непредвидено кафе ама ај еднаш се живее кажаа дебелите :)

На Ane-Goki1, LejlaD, Alishan30 и 20 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.662
    Се наиграФ.
    Сега се намив садови, се набришав прашина па се наспремав алишта за утре и сеа ќе се належам...цела ноќ:D

Имам работа.
    Лап топчето во скутче и ќе подработам нешто за утре уште сОбајле да не се нервирам и да пијам кафето раат.
    Убава работа имам.Креативна.Па и ако ти дадат одврзани раце, без стрес да си твориш, тогаш можеш комплет да го дадеш максимумот од себе.

На Ane-Goki1, LejlaD, Alishan30 и 23 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.134
    Допаѓања:
    276.126
    Денов турбо.
    Тек сега седнувам на раат.Ако некој нешто не побара.
    Па и на родителска мораше да одам.
    Магнезиум директ земам повремено и јас како ти Прашинка што ги постира.
    Сега зедов некои апчиња со колешка по пола за проба.
    Морам малку да повнимавам на здравјево,оти бааѓи луѓе зависат од мојата сила и здравје...
    Еве што зедов.

На Ane-Goki1, LejlaD, Alishan30 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    направив вечера и ручек за утре и папсав. седнав да пушам една и ќе пробам да намолам дете да си легнеме. За утре куп работа ама на пауза ќе тркнам до ваикики да видам чорапи дали донеле. Се нема последниве неколку пати. .. а ми фалат за дете. И тренерки уше некои такоџе. никад доволно.
    вие арни?

На Ane-Goki1, LejlaD, Alishan30 и 19 други им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.290
    Допаѓања:
    182.433
    Пијам чај, гледам Пепа прасе и да ја заспиеме големата, па ќе се прават финансиски пресметки со маж. Романтики :inlove:
    Без магнезиум тешко. Јас на Алкалоид ги пијам кесичките. Не знам дали е до нив, ама се осеќам "урамнотежено" :wasntme: Ми фали и цигарче за уште поголема рамнотежа. А кога ги читам @LiliBoz и @Sexybaby86 како си палат цигаре, ме фаќа уште поголем стрв. Имав некаде скриени низ станот, за итни случаи 8) Може ќе запалам и јас вечер :tmi: Нешто тивки денес
    :bug:

На Ane-Goki1, LejlaD, Alishan30 и 21 други им се допаѓа ова.
  15. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Дали може да ми кажете од каде и по која цена ги набавивте? Гледав ампули сите рекламираат ,овие не сум ги видела, за проблеми со половината користам наутро неуробион еден период , па магнезиум со б6 , ортопед совет ми даде и вит д обавезно ( и урологот исто ) , често си мислам оваа индустрија колку пари заработува на овие суплементи , и колку ли има ефект , со мајка ми за се разговараме , за се се советуваме си помагаме , посебно татко ми од кога почина , муабетиве на форумов некако ми се најзабавни овде , уште не ги знам сите теми ....... и повторно , загадувањево е ужас пред малку се вратив цела смрдам не мирисам туку смрдам , морав да им купам маски на децата не сакаат да излегуваат надвор ,,,редно е да се превземат сериозни мерки инаку испоцркавме сите

На LejlaD, Alishan30, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.893
    Допаѓања:
    152.453
    Треба да пијам и јас магнезиум ама ептен сум не редовна со било какви суплементи сем терапија за тироксинов што си пијам редовно. Ќе купам ќе ги забраам, а магнезиум арно ќе ми дојде, кога пијам го земам исто и јас тој на алкалоид со б6 што е.
    И јас се изнаиграв, па сега нешто цртаме, едвај раскренав кујна не ме остава зверчњво 5м, цело време бара да ја играм. Големоно спие и ме загрижува не е арен ама се надевам дека ќе му помине полесно, ич не ми се даваат антибиотици. Ќе го следам деновиве нема школо одење малку, чаеви, лимони, супи па вајда ќе биде ок. И маж ме секира ама со него не можам да се разберам не е мал да го искарам :doh:

На Ane-Goki1, LejlaD, Alishan30 и 12 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.229
    Допаѓања:
    84.533
    Какао ќе пијам маж свари и тиква печев па ќе подкаснеме да не заслабиме ..
    Туку пазете со тоа Магнезиумот што е со В6 во него отвара апетит,а тоа е измислено за зимава:D
    Рефке ама си креативна и јас би си поиграла со кукли ама нема со кого ..детево не ме дружи се занесува сега во таков период е .Под казна е мобилен и таблет не давам освен во викенд очи ќе расипат од глупости.

На Ane-Goki1, LejlaD, Alishan30 и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.794
    Допаѓања:
    173.166
    Овие имаат само тип 2 колаген. Кога веќе фрлаш пари, земи некој колаген што има тип 1,2 и 3...
    Земи и глукозамин ...
    Муабетов важи само ако го земаш за да си правиш добро на цело тело. Некои земаат само за кожа т.е да се улепшаат:D тогаш не е овој колаген за тоа:lol:
    Претпоставувам не ги земаш за тоа, затоа и спомнав..
    Мајка ми пиеше CH Alpha (слично на овие горе), јас пиев исто зимава кога се искршив. На мајка ми немаше баш некој ефект. Мене мислам дека многу ми помогна за коленото. Не знам дали ќе проодев без штаки толку брзо:|
    Порачај си од iherb колаген со сите 3 вида..

На Ane-Goki1, LejlaD, Alishan30 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.134
    Допаѓања:
    276.126
    Цената е 780 денари цела кутија ама искрено незнам од кај се порацани,чај преку колешка демек добри биле.Хемичарка е ,белким знае.Сега гуглав се на чешки и руски ми излага...

На LejlaD, Alishan30, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.134
    Допаѓања:
    276.126
    Па јас пред заради нозеве ,кичмава ги земав,ама не ќе беше лошо да и да се пролепшам.:wasntme:Ама се стори веќе,нека одат нозеве,па за лепота здравје...;)

На Ane-Goki1, LejlaD, Alishan30 и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.